Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Λοιπόν είδα τελικά και το Crimes of Grindelwald.

Μπορώ να πω ότι τα λες πολύ καλά. Η ταινία μου θύμισε λίγο το Order Of The Phoenix, δηλαδή την μοναδική από τις 8 ταινίες Harry Potter που βαριέμαι να δω στον ρηπιτ, λόγω του πόσο ασύνδετη και μπερδεμένη ήταν.

Βέβαια το Fantastic Breasts 2 είχε πολλά θετικά , όπως :

• Πρώτο και καλύτερο τον Τζόνι Ντεπ. Ερμηνειαρα. Όσο κι αν λατρεύω Mads Mikkelsen, μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ η μαλακία με την Heard. Ο Μικελσεν ήταν γαματος villain, αλλά ο Τζόνι Ντεπ ήταν απλά ο Grindelwald.

• Eddie Redmayne για μια ακόμα φορά εξαιρετικός, και όπως όλες οι περίπλοκες οικογενειακες σχέσεις στο σύμπαν του Harry Potter, είχαμε κι εδώ πολύ δράμα με τον αδερφό του και την Leta Lestrange, τον Kama Yusuf, τον Credence aka Aurelius Dumbledore και μερικούς ακόμα. Τολμώ να πω ότι το flashback με όσα έγιναν στα παιδικά χρόνια μερικών από αυτών ήταν από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας.

• Visual effects απλά 100 στα 100. Οι σκηνές με τα διάφορα fantastic beasts και στο μαγικό τσίρκο Παρίσι και στο Λονδίνο ήταν φοβερές.

• Η ταινία μου άρεσε και πέρασα καλά παρόλο που είχα δει το 3 πρώτα, και άρα ήξερα όλα τα μυστικά της ταινίας, που φαντάζομαι θα ήταν η μισή μαγεία της.

• Το τελευταίο μισάωρο της ταινίας με τον γαλάζιο πύρινο δράκο του Grindelwald και το λογυδριο του στην μάζωξη των μάγων ήταν απλά εξαιρετικό.

Μια τίμια προσθήκη στο franchise, που όμως είναι σίγουρα κατώτερη από το 1 και το 3. Γενικά αυτές οι ταινίες όπως φάνηκε από το 3 θέλουν περισσότερο Dumbledore , και ο Jude Law είναι εξαιρετικός στον ρόλο. Ίσως να δούμε και περισσότερη McGonagal? Αν είχαν προσέξει λίγο περισσότερο την ροή και είχαν εξηγήσει κάποιες εμφανίσεις χαρακτήρων και plot points λίγο πιο νωρίς, θα ήταν σίγουρα αρκετά καλύτερη ως ταινία. Πρόσημο θετικό βέβαια. Ένα μικρό μου κομμάτι θέλει να κάνει παιδιά μόνο και μόνο για να κάνει μαραθώνιο με όλες τις ταινίες Harry Potter και Fantastic Beasts κάποια στιγμή :joy:

2 Likes

το πρωτο ηταν παρα πολυ καλο και νοσταλγικο για μενα και ολοι οι παραπλευροι χαρακτηρες το εδεναν ωραια.

Το δευτερο ειναι απολυτη σαβουρα, ξεχασαν τα ωραια τα relatable τα ρομαντικα με την μελαχροινη και γενικα εστιασαν σε κακο στορυτελιν και γενικως δεν βλεπεται. (ασε που οσο συνεχιζει και αυτοκαταστρεφεται ο Εζρα Μιλλερ, τοσο μειωνεται η ορεξη μου να βλεπω τη φατσα του).

Θα περιμενω να δεις το τριτο να δω αν θα το δω.

2 Likes

Φώτο παίζουν;

6 Likes

Πολυ αυστηρο το βρισκω το “απολυτη σαβουρα” προσωπικα. Ασε που γενικα μαλλον οσο σου τη σπαει η φατσα του Εζρα Μιλλερ (και αυτο ειναι πληρως κατανοητο), τοσο δεν μπορω την μονιμως ετοιμη να κλαψει Katherine Waterston, οποτε δεν ψηθηκα κι ιδιαιτερα για το ειδυλλιο μεταξυ Newt Scamander και Tina (ουτε στην πρωτη ταινια δηλαδη). Ο πιο relatable χαρακτηρας ειναι ο φουρναρης/ζαχαροπλαστης αλλωστε.

Αν και γενικα δεν το κανω ποτε με καμια σειρα ταινιων, λογω περιστασεων ειδα πρωτα το 3 και μετα το 2, οποτε μπορεις να κρινεις αν αξιζει να το δεις εδω:

Οπου να προσθεσω οτι η Katherine Waterston (Tina Goldstein) δεν εμφανιζεται σχεδον καθολου. Κακο για σενα, καλο για μενα :stuck_out_tongue:

Θα ομολογησω οτι το προσεξα αμεσως οταν το αλλαξε το autocorrect, αλλα το αφησα ακριβως για αυτα τα σχολια

Τι κι αν έχει αρχίσει να δείχνει κάπως τα χρόνια της (οδεύουμε ολοταχώς προς τα 50);

Τι κι αν ξαναγράψαμε την ιστορία, “μαθαίνοντας”, από την ελεύθερη κι ευφάνταστη (ή φαντασμένη) μετάφραση, ότι η βόμβα στη Hiroshima δεν έπεσε από αεροπλάνο (το Enola Gay), αλλά εκτοξεύτηκε από πλοίο (το USS Indianapolis); Όσοι νομίζατε έως τώρα ότι το ρήμα deliver σημαίνει μεταφέρω στα Ελληνικά, να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε.

Τι κι αν η (μετριότατη) αίθουσα δεν βοήθησε στο να απολαύσουμε στο έπακρο την ωραιότατη επεξεργασία που έχει υποστεί η εικόνα και να νιώσουμε όλο το σύγκρυο τόσο από τον φυσικό ήχο των σκηνών, όσο και την εμβληματική μουσική επένδυση του John Williams;

Η ουσία είναι μία:

Το “Jaws” έχει προσφέρει διά βίου όλους τους ενδόμυχους φόβους των κολυμβητών ανά την υφήλιο. Και πώς, μάλιστα; Δείχνοντας το θηρίο σχεδόν στα μισά της ταινίας. Μία απειλή αδιόρατη, μία απίστευτη κλιμάκωση και το σασπένς να κόβεται με το μαχαίρι. Επίσης, οι underwater σκηνές, απλά, μεγαλείο Spielberg.

Επίσης, εποχές χωρίς φρου-φρου κι αρώματα κι εξυπνακίστικες τακτικές γαρ, η ιστορία στο πρώτο μισό κυλάει πιο γρήγορα και από roller-coaster. Ιδού τα δεδομένα, να οι χαρακτήρες, αρκετές πολιτικές νύξεις και περνάμε στο δεύτερο μέρος. Όπως είπε μία ψυχή, εδώ μιλάμε για ένα καθαρό κι αψεγάδιαστο western. Πόση ατμόσφαιρα, πόσο “χτίσιμο”, πόσο γ@μ@νε τα '70s, ρε;

Βέβαια, εγώ επιμένω… Όλη, μα όλη, η ουσία των χαρακτήρων εντοπίζεται στον απίστευτο Quint, έναν χαρακτήρα βγαλμένο απευθείας από το “Moby Dick”, μία τρομερά βαθιά φιγούρα, η οποία ενσαρκώθηκε άπταιστα από τον εκπληκτικό -και πολύ πρόωρα χαμένο- Robert Shaw. Παραβλέποντας τις όποιες ιστορικές ανακρίβειες και τις υπερβολές, τέτοιες σκηνές και τέτοιες ερμηνείες, μία φορά στα 50 χρόνια και ίσως είμαι και πολύ ελαστικός.

14 Likes

Jaws movie ocean GIF - Find on GIFER

7 Likes

Μόλις γύρισα από smile έχω σοκαριστεί από το πόσο τρομακτικό ήταν (Not).

Κάποιοι ηθοποιοί παίζανε απίστευτα μέτρια που με έκανε να αναρωτιέμαι αν διάλεγαν τυχαία άτομα απ’ τον δρόμο.

Δεν ξέρω γιατί τόσος ντόρος δεν θα την πρότεινα τουλάχιστον για να την πληρώσετε και να την δείτε στο σινεμά

Πιο πολυτιμος ειναι ο χρονος ρε παρα τα 5-6-7-8€…

1 Like

Μεγάλη αλήθεια. Βέβαια όλοι έχουν διαφορετικά γούστα δεν θέλω να είμαι απόλυτος κάποιου μπορεί να του αρέσει

εκανε κρα απο τρειλερ οτι ηταν αμερικλάν σκερι μουβι, δλδ καθόλου τρομαχτικό, με κατα 90 % ατομα που κραυγάζουν μονο τους και κακιές ιδέες για μπαμπούλες. Τα μονα που μπορούν να “τρομάξουν” για μενα ειναι τα γκορικά, με καλα τζαμπ σκερσ και σωστη δοσή ψυχολογικου θρίλερ/ σασπενς. Να δειχνουν και να μη δείχνουν το τρομακτικό πραγμά (βλ 1ο αλιενς) κτλ κτλ. p2. φοβερα καλό. κατι άλλα γαλλικά, κτλ.

Πααααρα πολυ jump scare to smile.

2 μετρημένα καλά jumpscare είχε τα άλλα τα έβλεπες να έρχονται από χιλιόμετρα μακριά.

Πήγα είδα και Black Adam 2 μέρες μετά νταξ τίποτα το ιδιαίτερο, κλασικός rock, σαχλό μαρβελοχιούμορ κλπ αλλά καλά πέρασα παραταύτα

black adam γι αυτο που είναι τίμιο. οχι οτι χειρότερο έβερ. ε ντισι σε μοδο αντιγραφής της μάρβελ, πριν τα σκ@τώσει όλα (δλδ τώρα πρόσφατα που η κορεκτιλά ξεχυλίζει, τα μεγάλα ονόματα έχουν παίξει και ψάχνουν τπτ ξεχασμένα ip μπας και τα βγάλουν μπροστά.)

πήγα χωρίς προσδοκίες και με αρκετή συμπάθεια στον Rock λόγω pro wrestling και πέρασα μια χαρά

Φοβερά basic σενάριο , αντιγράφει τη μανιέρα της Μαρβελ , αλλά βρήκα πολύ καλό το χιούμορ της συγκριτικά με αυτά που με έχει ταΐσει ο ανταγωνισμός . Μου άρεσε , βλέπεται ευχάριστα

Καλος Πιρς Μπροσναν

1 Like

Drive My Car (Japanese: ドライブ・マイ・カー, Hepburn: Doraibu Mai Kā) is a 2021 Japanese drama film[3] directed by Ryusuke Hamaguchi and written by Hamaguchi and Takamasa Oe. It follows a theatre director (played by Hidetoshi Nishijima), who directs a multilingual production of Uncle Vanya while dealing with the death of his wife.[4] It is based on Haruki Murakami’s short story Drive My Car and other stories from his 2014 collection Men Without Women.[5]

Νομίζω δύσκολα θα δω καλύτερη ταινία φέτος.

Ο πρωταρχικός λόγος, δεν είναι η αρμόσφαιρά της, όπως άλλες ταινίες του είδους. Η ατμόσφαιρα είναι εκεί και είναι εξαιρετική, αλλά δεν είναι καθόλου επιτηδευμένη, υπάρχει πανέμορφα χωρίς να κυριαρχεί στο έργο.
Ο πρωταρχικός λόγος δεν είναι τα θέματα που πραγματεύεται. Τα θέματα αυτά, ωστόσο, είναι βαθιά υπαρξιακά χωρίς να υποπέσει στην (πια) politically correct αφελή ανυπαρξία πολλών καλών σκηνοθετών, που είναι πρακτικά ανήμποροι να γράψουν σενάριο αλλά διαπρέπουν amongst critics. Είναι, επίσης, υπαρξιακά χωρίς να υποπέσει στην ατέρμονη κλάψα όπου ο ποιοτικός αμερικάνικος κινηματογράφος γίνεται πλέον κωμικός με τις συμπυκνωμένες κακοτυχίες επί κακοτυχιών.
Ο πρωταρχικός λόγος δεν είναι καν ότι, ενώ τραβάει σκηνές και μονολόγους, οι τρεις ώρες περνούν δίχως να κοιτάξεις ταβάνι.

Ο πρωταρχικός λόγος είναι πως όλη η ταινία είναι δοσμένη με τον πιο υπέροχα διακριτικό τρόπο. Είναι τόσα πολλά που δεν σου λέει, αλλά το νόημά τους δεν υπόκειται στον αναγνώστη (a.k.a. ο δημιουργός δεν ξέρει τι να σου πει). Ο δημιουργός το ξέρει και σου το λέει. Είναι τόσα πολλά που δεν μαθαίνεις (μην τα αναλύσω για spoiler), αλλά τα απόντα κομμάτια του παζλ δεν δημιουργούν κανένα κενό. Οι αλλαγές πορείας κατά τη διάρκεια της ταινίας δεν είναι αναμενόμενες, μα δεν σε ξαφνιάζουν κιόλας. Δεν έχω δει πιο “subtle” σκηνοθεσία/σενάριο που να σέβεται τον θεατή. Ενώ ταυτόχρονα, όλα τα υπόλοιπα είναι δοσμένα στην εντέλεια, με εξαιρετικές ερμηνείες και το φοβερό στυλ και εμμονή στο “όπως πρέπει σε όλα”, που χαρακτηρίζει την Ιαπωνία ως χώρα γενικώς. Δεν θα δεις ξεκάρφωτες σκηνές που απλά θα έκαναν καλά πόστερ. Στα συν και ότι δεν έχει κάποια κοινά ηθικά διλήμματα/προβληματισμούς του ασιατικού κινηματογράφου (λαού) που σε εμάς τους δυτικούς μοιάζουν παιδαριώδη.

Το απαύγασμα της ταινίας ήταν εν τέλει ο μονόλογος του χειρότερου/επιφανειακού χαρακτήρα. Ακόμα και εκεί, θα βγει ο σκηνοθέτης να βάλει κάποιον χαρακτήρα του να σου πει πως “είναι ειλικρινής, τα πιστεύει αυτά που λέει”.

Δίχως να θέλω να γίνω ιδιαίτερα κακός, αλλά βλέπεις αυτήν την ταινιάρα που ήταν η υποψηφιότητα της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ (και το πήρε) και βλέπεις και τη δική μας, τα Μαγνητικά Πεδία, που όσο cute και αν είναι έχει το βάθος και την αξία και τη μαεστρία 10-λεπτου short film καλού εκπαιδευόμενου σκηνοθέτη στη σχολή. Και δημιουργείται η εικόνα εκείνη με τον δράκο που είναι ο μισός ζωγραφισμένος τρομερά και ο άλλος μισός με στυλό.

9 Likes

100% μαζί σου σε όλα, δεν χρειάζεται να επαναλάβω και εγώ τα ίδια… όσο προλάβει κανείς ας την δει στην μεγάλη οθόνη που παίζεται ακόμα αυτό το καιρό!

1 Like

ωραιος ρε φιλε και ηθελα να ρωτησω αν την ειδε κανει …Το σκεφτομουν να παω αλλα βαριόμουν και ελεγα να περιμενω να βγει online.

Και έψαχνα και εγώ να δω ποιος είδε το Drive my car…άντε να βρεθεί κενό να το δούμε τώρα…

Έχει κανένα χρόνο που βγήκε online :stuck_out_tongue: Την είχα στις καλύτερες του '21. Δυστυχώς κάποιες ταινίες Ελλάδα έρχονται πλέον με τεράστια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση (επαρχία ούτε κουβέντα με ελάχιστες εξαιρέσεις).

4 Likes

και εγώ δυστυχώς online το είχα δει γιατί το φοβήθηκα ότι δεν θα έρθει ποτέ Ελλάδα -δεν είχα και κάποια πληροφόρηση τότε ότι πήρε διανομή.
όπως και να έχει, ήρθε και θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται, να το τιμήσει στην σκοτεινή αίθουσα όπως και πρέπει να βιώνονται τέτοιες ταινίες

2 Likes