Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Κυριακή πάω

1 Like

Εδω να αναφερω οτι η καλυτερη ελληνικη αποδοση τιτλου ταινιας στην Ιστορια ειναι αυτη:

Απλα προσκυνω

9 Likes

Τι θυμήθηκες ρε! Ναι, είναι μακράν η καλύτερη μετάφραση.

1 Like

Αvatar 2:Ο ανθρωπος εχει χαζεψει εντελως.Way overhyped,ανυπαρκτο σεναριο,μια τραγωδια γενικα και πραγματικα πεταμενα λεφτα στα σκουπιδια.
Δλδ εχουν σχεδιασει να κανουν αλλες τρεις τετοιες?Γελαει ο κοσμος…

14 χρονια ρε μλκ καμερον για να δω να κυνηγανε τον μομπι ντικ με τηλεκατευθυνομενο καμακι?
Επισης κανεναν καινουριο κακο δεν μπορεσε να σκεφτει σε 14 χρονια?ή υποθεση σοβαρη,και να εχει ακριβως το ιδιο σεναριο αλλα στην θαλασσα?Ελεος!

Το είδα χθες σε 3D προβολή. Γενικά δεν είμαι φαν του 3D η μικρή εμπειρία που έχω δεν έχει βοηθήσει σε καμιά περίπτωση αλλά δυστυχώς όλες οι προβολές ήταν έτσι άρα…

Η ταινία είναι απλά πανέμορφη. Το 3D είναι σίγουρα το καλύτερο που έχω δει, και με διαφορά μάλιστα, αν και συνεχίζω να προτιμώ την παραδοσιακή προβολή. Από εκεί και πέρα ο Cameron έχει δημιουργήσει μια ακόμα τεράστια ταινία, μεγαλώνει τον κόσμο της Pandora ακόμα περισσότερο, με τα underwater πλάνα ειδικά να είναι jawdropping, δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των χαρακτήρων και του κόσμου γύρω τους, συστήνει αρκετούς νέους χωρίς να κουράζει αφηγηματικά κρατώντας τις οικολογικές ανησυχίες του αλλά και την αγάπη του για την θάλασσα σε πρώτο πλάνο. Το γεμάτο 3ωρακι κυλάει πολύ πολύ ωραία και χωρίς να κουράσει. Ακόμα και με τα γυαλιά δεν δυσανασχέτησα για την διάρκεια.

Από εκεί και μετά υπάρχει το όλο plot με τους ανθρώπους και την προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους του πλανήτη που δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό της πρώτης ταινίας αν και εδώ μου φάνηκε σημαντικά περιορισμένο το screentime στους ανθρώπους. Αλλάζει φυσικά το περιβάλλον. Εδώ βρήκα αρκετές αναφορές και στο The Abyss όμως που πολύ τις εκτίμησα, ειδικά προς το τέλος. Το 3rd act αποζημιώνει με την δράση του όσους ίσως βαρεθούνε με την δεύτερη ώρα της ταινίας που είναι το κάπως πιο αργό κομμάτι, μιας και μένει κυρίως στην σύνδεση που προσπαθούν να αναπτύξουν οι Navi και συγκεκριμένα η οικογένεια του Sully με την θάλασσα (ωστόσο είναι μακράν και το πιο όμορφο κομμάτι της ταινίας).

Σε γενικές γραμμές είναι μάλλον καλύτερο της πρώτης ταινίας αλλά όχι με διαφορά. Τα CGI είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη. Όλα μοιάζουν σχεδόν practical. Μόνο προς το τέλος που ανεβαίνει ο ρυθμός, η δράση και οι εκρήξεις “βλέπεις” λίγο τα CGI. Όσοι ακόμα γουστάρουν την πρώτη ταινία θα περάσουν τέλεια, σε όσους είχε αρέσει αρχικά αλλά την ξέχασαν με τον καιρό ίσως θυμηθούν γιατί είχαν περάσει καλά το 2009. Σε όσους δεν άρεσε ποτέ το Avatar δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη με αυτό το sequel. Αν και νομίζω πως όσοι έχουν κουραστεί λίγο με την κυριαρχία των superhero movies στο mainstream σινεμά θα την εκτιμήσουν αρκετά.

Θα ήθελα πάντως να την δω και σε 2D προβολή σε σκοτεινή αίθουσα.

4 Likes

Εξαιρετικό το Avatar 2 .

Είχα ξεχάσει πόσο καλό είναι το 3D όταν συνοδεύεται από άριστη υλοποίηση.

Αξίζει να το δείτε.
Στην Αθήνα το είδα στα Τρία Αστέρια. Ήταν 3D αλλά όχι high frame rate. Ξεκούραστη θέαση σε κάθε περίπτωση.
Δεν είχε και πολύ κόσμο οπότε ίσως αξίζει και τον κόπο για όσους δεν θέλουν την πολυκοσμία.

Ειχα δει το πρωτο Avatar σε 3D και αν δεν κανω λαθος εχω δει ταινια 3D ακομα 2-3 φορες στην ζωη μου στον κινηματογραφο. Το συμπερασμα , ειναι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Οσοι και να μου πουν “αυτο ειναι καλο ρε σε 3D, δεν ειναι σαν τα αλλα” , για μενα το αποτελεσμα ειναι ακριβως το αντιθετο απο αυτο που θελει να πετυχει το 3D. Κοινως, με βγαζει εντελως απο την ταινια. Και η αισθηση που εχουν τα γυαλια στο κεφαλι, και τα visuals, και ο πονοκεφαλος που προκυπτει απο την απειρη βαβουρα #boomerπροταση.

Καποια στιγμη θα παω να το δω ισως το Avatar 2 στον κινηματογραφο, αλλα εννοειται θα το δω σε κανονικη προβολη.

Και εγώ κανονική το είδα. Η μυωπία μου με δυσκολεύει αφάνταστα στο 3d και δεν το επιχειρώ

1 Like

Προχτές ήταν να πάμε, είδαμε το 1ο όμως το προηγούμενο βράδυ να μπούμε στο κλίμα και κάπου εκεί χάθηκε λίγο η όρεξη…
Όσο και να αγαπάω τον Cameron και την διαχρονική innovative τρέλα του -μου αρέσουν πραγματικά όλες του οι ταινίες, ακόμα και στο Piranha 2 ή στο σενάριο του Rambo 2 μπορώ να βρω μικρές στιγμές “μαγείας”- όσο ευχάριστα και αν είδα τη πρώτη ταινία προχτές -με 0 pause επί 3 ώρες το director’s cut, γιατί ο ρυθμός της δεν σε αφήνει εύκολα να βαρεθείς- δεν μπορώ τελικά να επενδύσω στο όραμά του… η γενικότερη αισθητική σίγουρα δεν είναι του γούστου μου, ούτε να πω ότι με άγγιξε το δραματουργικό μέρος ώστε να καίγομαι ιδιαίτερα για την ιστορία, τις όποιες θεματικές της και την τύχη των χαρακτήρων στα sequel.

Λογικά θα πάμε κάποια στιγμή -εκτός αν με τα Χριστούγεννα και τις μαζώξεις ξεχαστεί σταδιακά ή δεν βγει στο πρόγραμμα- γιατί έχω την ανάγκη του escapism με μια μεγάλη blockbuster ταινία που θα κάνει πραγματικό deliver ότι υπόσχεται σε θέαμα και “μεγάλες εικόνες”, αλλά λίγο καμιά φορά “στεναχωριέμαι” που στο τέλος της ημέρας, θα έχει αφιερώσει σχεδόν 20 χρόνια από τη ζωή του στα Avatar.

Oκ ναι για εκείνον είναι σημαντικά -και προφανώς καλά κάνει και ασχολείται, φαίνεται πως έχει βάλει πολύ ψυχή, ενώ σίγουρα δεν είναι ξεπέτες ή blockbusters της σειράς, αλλά πολύ άρτια δουλεμένα σε κάθε τους τομέα- για εμένα όμως σαν θεατή όχι και τόσο, δεν με “έπιασε” το όραμά του.
Θα ήθελα πολύ να συνέχιζε στον 21ο αιώνα με κάτι διαφορετικό, ή έστω να τελειώσει και με το 3ο Avatar και να παρατήσει το franchise για κάτι άλλο, όσο είναι ακόμα ακμαίος…

υγ. Ούτε εγώ αντέχω το 3d, παραδόξως όμως θυμάμαι ότι δεν με είχε πειράξει στο πρώτο Avatar. Μάλλον 3d θα πάω πάλι -λόγω hype- αλλά πιο πολύ το HFR αναμένω να με ξενίσει -όπως και στο πρώτο Hobbit, back in the day…

1 Like

Εντωμεταξυ δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι οσον αφορα το σκηνοθετικο του εργο, δεν εχει σκηνοθετησει τιποτα αλλο εκτος απο ταινιες Avatar απο τον Τιτανικο και μετα. Και ναι μεν εχει βοηθησει στην συγγραφη της ιστοριας του Terminator 6, αλλα οσον αφορα το δημιουργικο κομματι η καριερα του στον αιωνα μας ειναι μια μαυρη τρυπα αν εξαιρεσουμε τα Avatar. Εκπληκτικο, πραγματικα νομιζα οτι θα ειχε βγαλει εστω κανα 2 ταινιες που δε θα ειχα ακουσει καν αυτα τα τελευταια 12 χρονια. Αυτο που αναφερεις ως “σχεδον 20 χρονια” μαλλον μπορουμε να το πουμε και “σχεδον 30 χρονια” αν σκεφτουμε τα σηκουελς που θα ακολουθησουν και το οτι ο Τιτανικος ηταν το 1997.

Παντως με τα Avatar 3 και 4 να ερχονται το 2024 και το 2026 αντιστοιχα (και με μεγαλη πιθανοτητα να λαβουμε και Avatar 5 το 2028) , θα εχει κανει “catch up” σε μεγαλο βαθμο οσον αφορα την δημιουργια. Απλα θα εχει αναλωθει σε ενα franchise οπως λες :stuck_out_tongue: Ποτε δεν θεωρουσα τον Cameron καποιον τρομακτικο auter παντως ή κατι τετοιο. Μπλοκμπαστερας ηταν παντα, και μπορει να τον λατρευουμε για τα δυο Terminator , αλλα δε μπορω να πω οτι το γραψιμο του ηταν ποτε κατι το εξωφρενικα ξεχωριστο και ψαγμενο. Θεωρω πολυ ανωτερο τον Ridley Scott για παραδειγμα, ο οποιος ακομα και με το Prometheus εχει αγγιξει πολυ πιο βαθια θεματα απο οτι ο Καμερον με οποιαδηποτε ταινια του.

2 Likes

Σουδαίες εποχές! (αλλά ναι, περίεργο το φηλινγκ των 48? fps)

Δεν έχω δει το αβαταρ, δεν ξέρω γιατί. Ωστόσο θέλω ένα τέτοιο σινεμά ιδανικά αυτές τις μέρες. Δώσατε όμως τόσες διαφορετικές επιλογές ως προς το είδος της προβολής και μπερδεύτηκα. :confused:

1 Like

Δεν είδα 48fps ούτε τώρα ούτε στα Hobbit. Αλλά επειδή έτυχε να διαβάσω διάφορα σε συνεντεύξεις κυρίως του Cameron η τεχνολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Όπως κατάλαβα ο Jackson στα Hobbit δεν έκανε κάποιες αλλαγές που ήταν απαραίτητες για να δώσει ένα πιο κινηματογραφικό τόνο στα Hobbit, με το αποτέλεσμα να μην τον δικαιώνει. Ο Cameron έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στον τρόπο που ο Jackson είχε χρησιμοποιήσει τα 48fps και σύμφωνα με όσα διάβασα πάντα, έχει δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ο Jackson ήταν ο πρώτος που το δοκίμασε και μάλλον ήταν και αυτός που έδειξε τα προβλήματα με τα 48frs, έστω και άθελα του.

Τώρα για καριέρα Cameron. Δεν ξέρω αν νιώθω και τόσο απογοητευμένος από όσα έχει δώσει. Συμφωνώ πως πάντα ήταν ένα blockbuster-ας, ένα από τους καλύτερους βασικά, αλλά με αυτά που τον ακούω να δηλώνει τα τελευταία χρόνια αλλά και με τα project στα όποια έχει εμπλακεί ως παραγωγός, ίσως και να ήταν καλή ιδέα που έμεινε στα Avatar.

Σε πρόσφατο άρθρο συνεχίζει να πιστεύει σε νέες ταινίες Terminator.

Από το να τον δω να κάνει το ένα κακό sequel μετά το άλλο σε παλιές δικές του επιτυχίες καλύτερα να βγάζει συνέχεια Avatar. Εδώ φαίνεται να έχει βρει ένα νέο σκοπό, έχει βάλει την τεχνολογία που τόσο αγαπάει σε πολύ καλύτερη χρήση και φαίνεται να κάνει αυτό που αληθινά αγαπάει.

1 Like

Καταπληκτικη. Κ τι φωτογραφια!

Ειδατε το Avatar? Πηγα με τις χαμηλοτερες προσδοκιες και το καταευχαριστηθηκα. Ανελπιστα ομορφο. Απο τις λιγες φορες που το cgi δεν με ξενερωσε κ αντιθετως απογειωσε το αποτελεσμα

1 Like

Το δεύτερο Άβαταρ είναι το κινηματογραφικό αντίστοιχο του Fear Inoculum, don’t @ me.

3 Likes

Banshees of Inisherin

Πολύ όμορφη ταινία. Bleak χιούμορ, bleak καταστάσεις, πανέμορφη φωτογραφία.

Και ίσως η καλύτερη στιγμή διαλόγου εφετο με το I am not putting me donkey outside when I’m sad, okay?

6 Likes

Ειδα το χρυσαφι του ρηνου εγω χθες.τρομερη η ιστορια του ραπερ κ για μια ακομη φορα πολυ ωραια ταινια του Φατιχ Ακιν.

3 Likes

The Whale

Το είδα την Κυριακή, και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ… Ο Fraser φο-βε- ρος, επικοτερο καμμπακ από του Μίκι ρουρκ υπό τις οδηγίες του Αρο… Η πιτσιρίκα εξαιρετική…Το story πάρα πολύ δυνατό… Αρονόφσκι πάλι υποδειγματικός… Και ακόμα μια φορά εγγύηση Α24!! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα πρόσωπα του κόσμου που βγήκαν από το σινεμά, σε κηδεία τόσο κλάμα δεν έχω δει… Τρεχάτε!

11 Likes

Οπως και με το πρωτο, ετσι και με το Avatar 2 παρακολουθουμε την εξελιξη της τεχνολογιας στον κινηματογραφο και στα γραφικα. Πραγματικα απιστευτο τι δημιουργησαν - και τεχνικα αλλα και ολοκληρο το world building.
Περασα πολυ καλα - αν και η διαρκεια παντα ειναι ενα θεμα για εμενα, αλλα απο την αλλη τι να κανεις.

3 Likes

Ε-ξαι-ρε-τι-κη προβολη χθες στη Ταινιοθηκη απο το Πακισταν.
Ειλικρινα επαθα τη πλακα μου - σκηνοθεσια, σεναριο, διαλογοι, ηθοποιοι, χημεια …! Τι να πω ακομα τη σκεφτομαι και δεν εχω συνελθει. Αριστουργημα που θα μιλατε γιαυτο σε φιλους και γνωστους.
Οσοι μπορειτε πηγαιντε να τη δειτε η βρειτε τη καπως.
Δυστυχως δε προχωρησε στις τελικες υποψηφιοτητες για Οσκαρ ξενογλωσσης, αλλα το αξιζε 1000%

12 Likes