Ανήκω σε αυτούς που έφυγαν ευχαριστημένοι από το Crystal Skull. Εδώ δυστυχώς βαρέθηκα την ζωή μου.
To μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι το fun level της ταινίας. Απλά δεν υπήρχε. Ο Indy ειδικά δεν σου το έβγαζε καθόλου. Και οκ καταλαβαίνω ήθελαν να δείξουν ένα πιο γερασμένο Indy, με ένα βαρύ παρελθόν να του έχει αφήσει πολλές ανοιχτές πληγές, αλλά κακά τα ψέμματα ένα τέτοιο story ark δεν ταιριάζει και τόσο σε αυτόν τον χαρακτήρα.
Ουσιαστικά τον ρόλο που είχε ο Indy στις προηγούμενες ταινίες εδώ τον έχει η Helena, κομπλέ με τον δικό της short round να την ακολουθεί. Αλλά όσο φιλότιμη και αν είναι η Phoebe απλά δεν είναι Harrison Ford ούτε ο χαρακτήρας ο Indiana Jones.
Δυστυχώς τα πάντα μοιάζουν άψυχα, χωρίς το fun level που έχουν οι ταινίες του Indy και απλά περιμένεις την επόμενη αναφορά στις παλιές ταινίες, μεταξύ τραβηγμένων σε διάρκεια chase scenes και ακόμα πιο βαρετών διαλόγων, για να σκάσεις κανένα αμήχανο χαμόγελο.
Αυτό κάνει και την over the top πλοκή της ταινίας να μοιάζει όλο και πιο γελοία όσο προχωράει. Υπερβολές που δεχόσουν πιο εύκολα σε προηγούμενες ταινίες εδώ δυσκολεύεσαι να κάνεις το ίδιο αφού η ταινία δεν σε διασκεδάζει καθόλου.
Το de-age ήταν ανεκτό μεν (βασικά όσο η φάτσα του δεν γυρνάει προφιλ είναι πολύ εντυπωσιακό) αλλά ακόμα και αν το δεχτείς εύκολα οι σκηνές με τον νεότερο Indy απλά δεν τραβάνε. Γενικά μεγάλο θέμα για μένα οι σκηνές δράσης, τέρμα άψυχες και βαρετές.
Λίγο αυτό, λίγο τα Star Wars sequels σε μένα τουλάχιστον γίνεται όλο και πιο φανερό πως χωρίς George Lucas απλά δεν μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα franchise.
Είδα χτες το “The Wicker Man” (1973) σε θερινό σινεμά. Προφανώς πρόκειται για ταινία που πρωτοπόρησε στο είδος της, αφού πάνω της πάτησαν ταινίες όπως το “Midsommar”. Υπόθεση: ένας Άγγλος αστυνομικός φτάνει σε νησί παγανιστών για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός νεαρού κοριτσιού. Θα συναντήσει μία κοινωνία τελείως παράλογη για εκείνον, αφού είναι πιστός χριστιανός και εκπρόσωπος του νόμου, θα έρθει σε σύγκρουση με τους κατοίκους, θα φτάσει κοντά στη λύση του μυστηρίου…
Να μην κάνω σπόιλ για όσους δεν την έχουν δει, το τέλος είναι απρόβλεπτο, δεν είναι ένα τυπικό αστυνομικό μυστήριο. Εξαιρετική σκηνοθεσία, ξεχωριστή ιδέα. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Πήγα είδα Barbie. Κινητά κατά την έναρξη της ταινίας και τέτοιες ουρές σε πρεμιέρα δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί από εποχή Avengers: Endgame (για να μην πω με τα χειροκροτήματα στο Pirates of the Carribean 3).
Η ταινία σηκώνει πολλή συζήτηση, αλλά ας πούμε ότι είναι ταινία που αξίζει και με το παραπάνω να πάτε να τη δείτε. Γκρέτα Γκέργουιν είσαι είδωλο.
Αν τα θυμάμαι σωστά στο single του wicker man των maiden είχε ένα σουβέρ μέσα που είχε έναν φλεγόμενο wicker man και υποθέτω ότι είναι κι αυτό αναφορά στην ταινία.
Το πρώτο μισό ήταν εκνευριστικο πολύ, γιατί ήταν κομμένο σαν τρεηλεηρ. Σκηνές δευτερολέπτων δεμένες με σάουντρακ, κοφτό διάλογο και visualisator επιπέδου windows media player σε windows vista, σχεδόν μοντάζ.
Το δεύτερο μισό στρώνει και εισάγει ωραία το φιλοσοφικό με το πολιτικό, όπου δίνει μια ωραία διάσταση στην ταινία.
Αυτά. Κανένα αριστούργημα, αλλά είπε αυτά που ήθελε να πει και έδειξε αυτά που ήθελε να δείξει χωρίς να φυγω ultimately κουρασμένος.
Κλασσικές νολανιστικες βλακείες με την ένταση του σάουντρακ ανά στιγμές - καλά που σπάνια ήθελε να μας εξηγήσει φυσική.
Μου αρεσε παρα πολυ … Σαν cinematography ειναι αριστη , σαν σκηνοθεσια αριστη , ολοι παιζουν φοβερα ( πραγματικα μου ηταν τοσο δυσκολο να ξεχωρισω ) , ενω ειναι 3 ωρες περασε πολυ γρηγορα … Ακομα και η αρχη εμενα μου αρεσε με ολες τις εναλλαγες… Γενικα ειναι τανιαρα αλλα δεν ειναι mindfuck κλπ… To βρηκα και σαν ενα ειδος documentary και αυτο μου αρεσε πολυ επισης… Επισης μου αρεσε που δεν πηρε την ταινια για να περασει φανερα μυνηματα για το πολεμο , για την φυσικη κλπ…Ολα περνανε μεσα απο την ιστορια του φιλμ και αφηνει πολλα για εχτρα συζητηση κατι που κανει ετσι και αλλιως παντα ο Νολαν
Barbie ακραίο fun και καλή κωμωδία στα πρότυπα ενός καλού SNL sketch, ωραία σάτιρα μέχρι ενός σημείου - κάπου προς το τέλος φαίνεται ότι το studio και η Mattel έβαλαν τα όριά τους και το μαχαίρι δεν πήγε στο κόκκαλο, κρίμα if you ask me γιατί η Greta μπορούσε και καλύτερα.
Αλλά και πάλι, δύσκολα να φανταστώ κάτι πιο διασκεδαστικό και ευφάνταστο από καινούρια ταινία που είδα το τελευταίο διάστημα -οριακά “κερδίζει” δηλαδή και το Mission Impossible 7 που ήταν πάρα πολύ καλό- embrace the hype (με λίγο χαμηλότερες προσδοκίες) και θα περάστε τέλεια!
Oι μίζεροι δείτε Οπενχάιμερ και μπόμπες - life in plastic is fantastic ρε χλεχλέδες