Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

:rofl: :joy: :rofl:

MOVIE OF THE WEEK:
Springsteen:Deliver Me From Nowhere
(2025, Scott Cooper)

«Η ησυχία μπορεί να γίνει εκκωφαντική…»

To 1980, o Bruce Springsteen γίνεται ακόμα πιο γνωστός με το άλμπουμ The River, ενώ την επόμενη χρονιά θα γεμίσει όλους τους χώρους στους οποίους θα παίξει ζωντανά. Αναμενόμενα, η εταιρεία θα πιέσει για νέο υλικό για να μη χάσει το momentum, ζητώντας νέα χιτ που θα παίξουν παντού όπως έκανε το Hungry Heart, αλλά ο Bruce δε νιώθει καλά, θέλει να φύγει μακριά από όλους και όλα, born to run που έλεγε σε ένα κομμάτι του παλιότερα.

Θα κλειστεί σε ένα δωμάτιο έξω από το New Jersey, με έντονα τα συμπτώματα της αδιάγνωστης ακόμα κατάθλιψης του. Περνά το χρόνο του βλέποντας τηλεόραση για ιστορίες παρανόμων, διαβάζοντας Flannery O’Connor και ερχόμενος σε επαφή με ελάχιστο κόσμο. Έχει μαζί του μια κιθάρα, μια φυσαρμόνικα και ένα πρόχειρο τετρακάναλο κασσετόφωνο. Θα σκαρώσει μερικές μελωδίες και θα γράψει μια πρόχειρη demo κασσέτα, με κομμάτια που κρύβουν πράγματα που είχε βαθιά μέσα του, το παρελθόν είναι βαρύδι και κρύβει άπειρο ψυχικό πόνο, ειδικά η σχέση με τον μέθυσο πατέρα του όταν ήταν παιδί και η αποδοχή του κόσμου δεν απαλύνει αυτό που τον τρώει και ας είναι πια 32 ετών, κάτι πρέπει να κάνει με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς. Θα δώσει την κασσέτα στον manager του, o oποίος προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Η μπάντα του θα γράψει τα κομμάτια αλλά αδυνατεί να πιάσει αυτό που έβγαζαν οι πρωτόλειες ηχογραφήσεις της κασσέτας.

“I awoke and I imagined the hard things that pullеd us apart…”

Την ίδια περίοδο ο Paul Schrader (σεναριογράφος του Τaxi Driver) θα του δώσει το σενάριο μιας ταινίας με τίτλο Born In The U.S.A., στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Bruce. Δε θα το διαβάσει καν, αλλά θα σκαρώσει αμέσως το ομώνυμο κομμάτι. Η εταιρεία είναι έτοιμη για το νέο χιτ, αλλά αυτός θα το αφήσει στο ράφι, μαζί με τα I’m On Fire και Glory Days, έχει σκαλώσει βλέπεις με τα κομμάτια της κασσέτας, αυτά θέλει να βγουν, όπως ήταν όμως, ακατέργαστα, να μην υπάρχει το πρόσωπο του στο εξώφυλλο, να μην υπάρχει single, να μη γίνει καμία προώθηση και καμία συναυλία. Για την εταιρεία έμοιαζε με κίνηση εμπορικής αποτυχίας, αλλά η καλλιτεχνική ανάγκη είναι πιο δυνατή. Στο τέλος, ο δίσκος Nebraska θα βγει και θα πουλήσει, ένας δίσκος διαφορετικός, μαγικός και τόσο αληθινός.

“Maybe everything that dies someday comes back…”

Ο Scot Cooper κάνει υπέροχη δουλειά πίσω από την κάμερα, η μουντή φωτογραφία τονίζει τη μελαγχολία, σε μια βιογραφική ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Warren Zanes και έτσι, εστιάζει έξυπνα, σε μια μικρή μα γκρίζα περίοδο ενός καλλιτέχνη, αντί στη λαμπερή καριέρα του σαν rock ήρωας. Στα θετικά επίσης ότι παίρνει μια καλή ερμηνεία από τον Jeremy Allen White στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μία ακόμη καλύτερη από τον Jereny Strong, στο ρόλο του μάνατζερ John Landau, ενώ και πάλι ο Stephen Graham θα είναι εξαιρετικός στον ρόλο του πατέρα, όπως και στο Adolescence.

Last but not least, η μουσική επένδυση είναι ταιριαστή και δεν εστιάζει μόνο στα τραγούδια του αφεντικού, αντιθέτως ακολουθεί τα κρίσιμα σημεία (πχ όταν τον βάζει να ακούσει το Frankie Teardrop) και κυρίως στη σιωπή μετά την ένταση της έκρηξης ενός έντονου rock show…

PS. Κυκλοφoρεί και μια επανακυκλοφορία-τούμπανο του δίσκου αυτές τις μέρες (7lp ή 4cd + ένα Blue-ray), η οποία περιέχει απίστευτο bonus υλικό, με βασικό ατού τις συνθέσεις με ολόκληρη τη μπάντα

6 Likes

Το επονομαζομενο και “Electric Nebraska” :grinning:

3 Likes

Το cinegang του φόρουμ θα στηρίξει Βουγονία με τέσσερα αστέρια ήδη, ή είστε τίποτα χλεχλεδες του netflix ?

Οποιος δεν ξέρει τι ειναι Βουγονία, να αποχωρήσει παρακαλώ. Προσωπικά είμαι και υπερ-φαν και υπερHypαρισμενος + πιστεύω ότι τους καλούς δημιουργούς τους στηρίζουμε εμπρακτα με το εισιτήριό μας, για να κάνουν και άλλες ταινίες

Κυριακή καλώς εχόντων - το πρωτότυπο το θυμάμαι ακόμα από Νύχτες Πρεμιέρας 2003 (?)…
Full hyped για το remake και εγώ, μιας και πιστεύω πως (χωρίς να γνωρίζω βέβαια τις όποιες, αναμενόμενες Λανθιμικές παρεμβάσεις πάνω στο πρωτότυπο) το ύφος και γενικότερα η “φύση” του Save the Green Planet, είναι ταμάμ για τη συγκεκριμένη φάση της καριέρας του Giorgos…

Οκ και σενάριο Will Tracy ε :+1:

Και εγώ θα πάω να το δω! Το τρέιλερ το έχω παρακολουθήσει 50 φορές…

περιμένω Οικονομίδη εγώ

3 Likes

To έβαλαν μόλις στο Cinobo. Τυχαίο δεν νομίζω

Βλέπω επίσης πως επαναπροβάλλεται και στο Cinobo Πατησίων
Πολύ καμένο - προειδοποιώ ε :stuck_out_tongue: