Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Περί Οδύσσειας μιας και την είδα κι εγώ (ξεκάθαρα as Nolan did not intend), μετά από τέτοιου επιπέδου τοποθετήσεις εδώ μέσα νιώθω πολύ λίγος να σχολιάσω

Η ταινία είναι πραγματικά καλή, αλλά έχει πολλά θέματα που για μένα είναι εντελώς deal breaker (γλώσσα , Κανένας, μικροαλλαγές στο φιλοσοφικό υπόβαθρο και μικροπαραλείψεις όπως Οδυσσέας προσκυνάει τον Αγαμέμνονα και δεν συναντά τη μάνα του στον κάτω κόσμο ή η οπτική απουσία Σειρήνων κ.α)

και προτιμώ όσο μεγαλώνω να τηρώ το ρητό αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις μην πεις και πολλά

Εξακολουθώ να γουστάρω την Οδύσσεια του 1997

2 Likes

Δεν έχω δει την Οδύσσεια, ομολογώ ο Νολαν εδώ και πολύ καιρό με είχε ξενερώσει, από την εποχή του Interstellar ήδη, και με το Tenet απλά σταμάτησε να με νοιάζει το σινεμά του. Αλλά αυτό εδώ, ειδικά όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να περιγράφει το σινεμά του Νολαν καλύτερα από ποτέ πλέον.

2 Likes

Και με ελάχιστους ανθρώπους να μπορούν να τη δουν ακριβώς όπως γυρίστηκε.
Να λες “ηχογράφησα αναλογικά σε μπομπίνα” και να τυπώνεις 100 βινύλια και εκατομμύρια cd.

2 Likes

Ώρες και φορές εδώ μέσα νιώθω σα να κάθομαι σε ένα τραπέζι που έχουν σερβιριστεί τα τέλεια γεμιστά και τα σχόλια τριγύρω είναι:

• ακούω πολύ τον άνηθο (4/10)
  • οι συνοδευτικές πατάτες είναι κάπως λίγες (6/10)
  • εκτός από ντομάτα έχει και πιπεριά, δεν μου αρέσει η πιπεριά (5/10)
  • γιατί δεν έχουν κιμά; (3/10)
  • νόμιζα ότι θα τρώγαμε σεβίτσε (1/10)

Ον τόπι – Teenage Sex Αnd Death Αt Camp Miasma (dir. Jane Schoenbrun)

Ό,τι λέει ο τίτλος 100%, σεβασμός που μεταφράστηκε αυτολεξεί (σχεδόν) και όχι σε κάτι του στυλ Μία Σκοτωμένη Κατασκήνωση, διπλός σεβασμός σε Gillian Anderson & Hannah Einbinder, μικρό παράπονο γιατί σήκωνε ένα κλικ παραπάνω καθαρό χρόνο το ντουέτο, και τρία ζητω που πήρε εγκαίρως διανομή, κι ας έπεσε στην κάψα του αυγούστου. :knife: :drop_of_blood: :tada:

4 Likes

Δυστυχώς όχι :man_shrugging: ένιωσα τι σημαίνει να πατάς νάρκη στη Διάσωση του Ράιαν, να χάνεις την ψυχή σου από την εξάρτηση στο Ρέκβιεμ ή να μην μπορεί να ακολουθήσει το σώμα σου τα θέλω σου στο Αμαντέους, αλλά στην Οδύσσεια του Νολαν τίποτα από όσα αναφέρεις :expressionless:

1 Like

“Τέλεια γεμιστά” χωρίς κιμά;

2 Likes

Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό

makes sense

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα γεμιστά :neutral_face:

Τι να σου πω, τα δικά μου είχαν μέσα ρύζι από το special reserve του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας. Λίγο άνοστα δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια :laughing:

Εν μέρει μπορεί να είναι θέμα του πως την κρίνει κανείς. π.χ. έχω έναν φίλο Χορρορ-α (μιλάμε για τρελάκια που έχει δει χιλιάδες ταινίες horor) που είδε το Obsession και μου είπε direct quote: “Σιγά το horror, δεν τρόμαξα ούτε λίγο” ενώ για’μενα είναι η ταινία της χρονιάς λόγο νοημάτων περί σχέσεων μεταξύ αντρών και γυναικών κλπ. Οπότε αν κρίνει κανείς την Οδυσσεια του Νόλαν συγκριτικά με άλλα μπλοκμπαστερ τότε αυτό δεν το ίδιο με το να την κρίνει σκεπτόμενος το πρωτότυπο υλικό, ή το βάθος (ποιο βάθος;; ) των χαρακτήρων κλπ.

Δεν ξέρω τι είναι δίκαιο και σωστό σε αυτή την περίπτωση, γιατί π.χ. και με τη περιβόητη κριτική της μεταφράστριας της Οδύσσειας Emily Wilson στο LRB ενώ συμφωνώ σε πολλά σημεία μου φαίνεται πως το παρατραβάει …και την σύγκριση την κάνει κατά κύριο λόγο με τη μετάφραση (της) πράγμα μπορεί άδικο γιατί άλλο λογοτεχνία άλλο ταινία.

ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και κολλήματα. Αλλοι χαλαστηκαν με την Ελενη και αλλοι με το γεγονος οτι ο Οδυσσεας μιλαει αγγλικα και οι βαρβαροι, Ελληνικά. :neutral_face:

Εγω παω σινεμα για να χαθω. Αν χαθω, ειναι money well spent. Επισης ο Νολαν (ειτε μας αρεσει, ειτε οχι), ειναι το zeitgeist του σινεμα, σημερα. Δεν μπορω να διανοηθω να παρακολουθει καποιος σινεμα σημερινο, και να μην δει την Οδυσσεια, εστω για να εχει αποψη. :upside_down_face: Και το λεω αυτο, βλέποντας τα παντα προσωπικα, απο Σπαιντερμαν, μέχρι Ιρανικές.

απλα αυτο που δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω, ειναι την ισοπεδωση σε κατι, το οποιο αν μη τι αλλο εχει μερακι. :neutral_face: Αν μια ταινια εχει κανει τοσα εισιτηρια, εχει τοσο μερακι και εχει τετοιες κριτικες, δεν μπορω να διαβαζω “ειναι μαπα, 0/5, 1/5”. Η αναλογια με το φαγητο μου αρέσει - αν πας σε μισελενάτο εστιατοριο, μπορεις να πεις “δεν χορτασα, δεν ηταν στην παλετα μου”, αλλα δεν μπορεις να πεις “ηταν χαλια”. Χαλια ειναι οι κοτομπουκιες με 0.99 οχι ο αλλος (ο Νολαν φερ ειπειν), που παλευε να σου μεταφερει το δεος του να τα βαζεις με γιγαντες.

Περι ΙΜΑΧ - αν δεν ειχε πει τα “δειτε την σε ΙΜΑΧ”, κανενας που την ειχε δει σε κανονικη οθονη δεν θα ελεγε “πωπω εχασα την πληροφορια της ΙΜΑΧ”. Εγω την ειδα σε κανονικη οθονη, και μου αρεσε, και ειμαι ακομα εδω, δεν επαθα τιποτα. :cowboy_hat_face:

6 Likes

Τραγικες υπερβολες με το IMAX συμφωνω, δεν ενοιωσα ποτε οτι λειπει τιποτα, ισως αμα την δω σε ΙΜΑΧ να παρω περισσοτερα, αλλα δεν ενοιωσα οτι βλεπω κατι ελλειπες με την καμια.

Επισης φυσικα τα practical effects κανουν τεραστια διαφορα στο πως φαινεται μια ταινια, τα παντα εχουν βαρυτητα, ακομα και οι ερμηνειες των ηθοποιων εχουν τεραστια διαφορα, αλλο να αλληλεπιδρουν σε εναν πραγματικο κοσμο εκει εξω και αντελως αλλο το φηλινγκ στις πλαστικουρες της Μαρβελ που ειναι σε ενα green room και προσπαθουν να παιξουν εχοντας απεναντι τους μια πρασινη μαριονετα. Αν δεν νοιωσατε την διαφορα τι να πω, δεν ειμαι κανας εμπειρος σινεφιλ οπως ο @Lupin , αλλα θα πω παλι καλα που υπαρχουν και 2-3 ανθρωποι και εχουν ξεμεινει να κανουν ΤΑΙΝΙΕΣ και οχι glorified cutscenes απο βιντεοπαιχνιδια πλεον.

Αν σας αρεσε η δεν σας αρεσε η ταινια ειναι προσωπικο θεμα προφανως, δεν κρινω αυτο.

3 Likes

Ένα βασικό πρόβλημα για μένα όμως είναι ακριβώς αυτές οι ερμηνείες (μέσα στο σχεδόν διεκπεραιωτικό πλαίσιο που τους έδωσε ο Νόλαν βέβαια). Δεν ξεχώρισα κάποια αξιομνημόνευτη ερμηνεία (εκτός του Πατινσον). Για μένα ήταν ο Ντέιμον που έπαιζε τον Οδυσσέα, η Χαθαγουέι που έπαιζε την Πηνελόπη, η Θερόν που έπαιζε την Καλυψώ, ο Χόλλαντ που έπαιζε τον Τηλέμαχο κ.ο.κ. Μόνο στον Αντίνοο δεν αναγνώρισα ίχνη του ηθοποιού που τον ερμήνευε και με έπεισε 100%.

Επειδή πιάσατε ενδιαφέρουσα κουβέντα θα πω και εγώ 2 πράγματα όπως το νιώθω προσωπικά. Επαναλαμβάνω πως δεν έχω δει την Οδύσσεια, όπως δεν έχω δει και το Οπενχαιμερ. Μετά (και) το Tenet έχω ρίξει άκυρο στον Nolan.

Ο Νόλαν πάντα μου φαινόταν ένα υπέροχος τεχνίτης που όμως δεν είχε ούτε κατά διάνοια την ικανότητα ενός Λούκας στην αφήγηση ιστοριών. Όσο ωραίες και εντυπωσιακές κατασκευές είχε γύρω του, δεν θυμάμαι οι ταινίες του να κατάφερναν να δημιουργήσουν μια αισθητική που να δημιουργεί μια ξεχωριστή ταυτότητα για τους χαρακτήρες, την ιστορία του και τον κόσμο που θέλει να δημιουργήσει. Πιo κλασική περίπτωση η τριλογία του Batman. Πολλά εντυπωσιακά σκηνικα, πολλές ωραίες σκηνές δράσης (όταν δεν είχαμε fist fights that is) αλλά μια Gotham City εντυπωσιακή μεν, αδιάφορη δε και κυρίως μια πόλη που δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή σχέση με τον Batman. Και δεν είναι πως δεν μου άρεσαν οι ταινίες όταν τις είδα, δεν είναι τυχαίο όμως πως με τον καιρό οι ταινίες αυτές έχουν πέσει πολύ μέσα μου.

To ίδιο ακριβώς, και χειρότερα δηλαδή, με Interstellar. Η επιστήμη, και μερικά πολύ εντυπωσιακά σκηνικά σε πλανήτες είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Αλλά ποτέ δεν βρήκα τον λόγο να νιαστώ για τους ήρωες του, για κανέναν. Ακόμα και στο υποτίθεται συγκινητικό φινάλε περισσότερο τον ενδιέφερε να βγάλει το wow factor με τις time travel θεωρίες παρά με την ιστορία πατέρα κόρης. Ήταν σαν όλα αυτά τα πολύ εντυπωσιακά τεχνητά επιτεύγματα του υπήρχαν ξεχωριστά από τους χαρακτήρες του. Δεν βλέπω immersion σε όλα αυτά.

Ο Cameron για παράδειγμα στα Avatar νοιάζεται για τον κόσμο της Pandora και το πως ταιριάζουν μέσα σε αυτόν οι χαρακτήρες του. Ο κόσμος σε κανένα σημείο δεν μοιάζει να είναι εντελώς ανεξάρτητος με αυτούς και ας είναι ψηφιακός και green screen. Τα θέματα του Cameron είναι διαφορετικά, είναι η δραματουργία, οι επίπεδοι διάλογοι του και πολλά επαναλαμβανόμενα μοτίβα στις 3 ταινίες του. Αλλά περισσότερο immersion πήρα εγώ από τα Avatar από ότι στα Batman του Nolan.

Όλα αυτά για μένα είναι και ο βασικός λόγος που δεν είμαι τόσο απόλυτος στη “μάχη” μεταξύ cgi και practical όσο και αν γενικά έχω μια προτίμηση στα δεύτερα.

Άρα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως η διασκέδαση του καθενός από το mainstream σινεμά έχει κάνει με τι βάζει ως προτεραιότητα ο ίδιος για μια καλή ταινία που μπορεί να τον βυθίσει σε ένα κόσμο. Τι κάνει τον καθένα να χάνεται πιο αποτελεσματικά.

Καθαρά προσωπική οπτική όλα αυτά.

Χθες ειδαμε το Fjord σε θερινο…

Ωραία ταινία και ωραία θεματολογία σχετικά με το point of view μιας «προχωρημένης» κοινωνίας, πώς δέχεται και πώς μπορεί να προσαρμοστεί μεσα της μια πουριτανική οικογένεια.

Παρουσιάζει ωραία το πόσο προβληματικά είναι και τα δύο, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι με κούρασε λίγο.

Τέλος, ο Μπάκι με καράφλα ήταν αγνώριστος. :joy:

4 Likes

So, back to Odysseus and Nolan :innocent: it’s not yet time to move on

Καταρχάς χαιρετίζω τους “αντιφρονούντες” που ήρθαν εδώ να γράψουν κριτικά/αρνητικά σχόλια για την ταινία αλλά από καθαρά κινηματογραφική σκοπιά. Κι αυτό παρότι προσωπικά η όλη προσπάθεια μου άφησε συνολικά θετική εντύπωση. Οξύμωρο; Ίσως. Απλά είχε αρχίσει να με κουράζει αυτό το κλίμα μήνες τώρα (δεν εννοώ συγκεκριμένα εδώ μέσα αλλά ευρύτερα εκεί έξω) “η ταινία είναι έπος και όποιος διαφωνεί ίσως είναι και λίγο - έως πολύ - εθνίκι” - που βέβαια μάλλον διαμορφώθηκε εν μέρει και ως αντίδραση σε ένα αντίστροφο κλίμα “η ταινία είναι σκουπίδι και όποιος γούσταρε παίζει να είναι ανθέλληνας”. Anyway.

Έχοντας αφήσει λοιπόν σκόπιμα δυο βδομάδες να περάσουν από τη μέρα που είδα την ταινία κανονικά, δηλαδή στο σινεμά, έχω να πω ότι για μένα δεν είναι ούτε έπος ούτε σκουπίδι. Είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια του Νόλαν να πει μια εκδοχή της γνωστής ιστορίας η οποία να περιλαμβάνει ταυτόχρονα τις δικές του ανησυχίες για την κατάσταση στον κόσμο σήμερα και μια αισθητική που να “μιλάει” στο σύγχρονο ακροατήριο. Μια προσπάθεια που δεν είναι χωρίς ψεγάδια, αλλά κατά τη γνώμη μου κερδίζει το θετικό πρόσημο χάρη σε μια σειρά πολύ ενδιαφέρουσες αφηγηματικές ιδέες που υλοποιήθηκαν με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο, πετυχαίνοντας να δώσουν τροφή για σκέψη και διάλογο πάνω σε διάφορα ζητήματα που έχουν φοβερά μεγάλη σημασία ακριβώς γιατί είναι επίκαιρα όσο και διαχρονικά.

Η καλύτερη απ’ αυτές τις ιδέες για μένα είναι το πώς επέλεξε ο Νόλαν να απαντήσει σε ένα ερώτημα αιώνων: πώς αφηγείσαι το ομηρικό έπος; Με ή χωρίς θεούς; Και βρήκε τον τρόπο να πει: και τα δύο. Αφενός η παρουσία των θεών, όχι άμεσα αλλά στη συνείδηση των ανθρώπων, διαπερνά όλη την ταινία, ήδη από την αρχή (“a time of apparent magic”) και στη συνέχεια με τη διαρκή επίκληση στον “Νόμο του Δία”, αφετέρου βρίσκεται τελικά ο τρόπος να δηλωθεί εντελώς ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός διαμορφωτής της μοίρας του και κανένας θεός δεν έχει βάλει το χέρι του πουθενά (σπόιλερ - καθότι η “Αθηνά” δεν ήταν τελικά παρά μια νεαρή Τρωάδα που βρήκε άγριο θάνατο μπροστά στα μάτια του Οδυσσέα, εικόνα που κατέληξε να τον στοιχειώνει για τα επόμενα δέκα χρόνια…).

Και η δεύτερη καλύτερη ιδέα (που κανονικά θα έπρεπε να είναι η πρώτη, αλλά δεν είναι, και θα πω και γιατί) είναι ακριβώς το κεντρικό αφήγημα της ταινίας, όπως το έθιξε και ο @Lupin στο εξαιρετικό κείμενό του: η ιστορία του Οδυσσέα ως ένα σχόλιο για το τέλος εποχής που επίκειται και στη δική μας “περιοχή” του χωροχρονικού συνεχούς. Γιατί όποιος έχει μάτια βλέπει την κατακλυσμιαία αλλαγή που έρχεται. Και την έχει νιώσει και ο Νόλαν. Φυσικά την ερμηνεύει με τον μοναδικό μάλλον τρόπο που θα μπορούσε ως Βρετανός με αμερικανική υπηκοότητα, δηλαδή ως Καταστροφή (που βέβαια μάλλον “την αξίζουμε”) χωρίς τις δυνατότητες που αυτή περικλείει, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Το θέμα είναι το ίδιο το σχόλιο, η διατύπωσή του. Βεβαίως ειπώθηκαν αρκετά επικριτικά για το πώς ακριβώς το έκανε τελικά αυτό το σχόλιο, δηλαδή κατά βάση ως μασημένη τροφή, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της ταινίας, και τις θεωρώ σωστές αυτές τις επικρίσεις - γεγονός που αναπόφευκτα αφαιρεί κάποιους πόντους από το τελικό αποτέλεσμα. Του δίνω όμως και ένα ελαφρυντικό: απευθύνεται κατά βάση στο αμερικανικό ακροατήριο, οπότε μάλλον λίγο έως πολύ αναγκαστικά έκρινε ότι έπρεπε να πει κάπως άγαρμπα αυτό που ήθελε να πει. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν γύριζε τέτοια ταινία σκηνοθέτης που θα είχε στο μυαλό του κυρίως ευρωπαϊκά ακροατήρια, θα ήταν πολύ πιο subtle η όλη προσέγγιση. Τότε βέβαια μάλλον θα είχε και πολύ λιγότερους πόρους στη διάθεσή του, και συνεπακόλουθα η όλη αφήγηση θα ήταν πολύ λιγότερο ζωντανή και θα χάναμε σε immersion. Δίκοπο μαχαίρι.

Edit, πόσο αφηρημένος είμαι - και ένα τρίτο point που ήθελα να κάνω είναι ο όμορφος τρόπος που αφήνεται να εννοηθεί κάτι που επίσης επανέρχεται συχνά - πυκνά στην όλη συζήτηση για τον Οδυσσέα: ότι στην πραγματικότητα ίσως να μη “θέλει” ή να μη “βιάζεται” να βρει την Ιθάκη του. Πολύ αμφιβάλλω βέβαια να έχει διαβάσει ο Νόλαν Καβάφη (!!!) ώστε να υπήρχε στη συνείδησή του αυτή η πολύ οικεία σε μας ιδέα, και αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον τρόπο που τη διατυπώνει - όχι ως κίνητρο για συνέχιση της περιπλάνησης, της εξερεύνησης, του ταξιδιού (“να προλάβω να δω όσο γίνεται περισσότερο από τον άγνωστο, μυστηριώδη, συναρπαστικό έξω κόσμο” - μήπως άλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ενώ είχε τον ασκό του Αιόλου στα χέρια του και έτοιμος να γυρίσει στο νησί ήδη στον πρώτο χρόνο μετά το τέλος του πολέμου, πολύ βολικά επέλεξε να ρίξει έναν υπνάκο επιτρέποντας στους συντρόφους του να ανοίξουν τον ασκό και να τα καταστρέψουν όλα;) αλλά ως υπαρξιακό/ενοχικό βαρίδι που πρέπει να το ξεφορτωθεί, σε κάθε περίπτωση όμως μου αρέσει ακόμα και το σενάριο να έφτασε μόνος του, αυτόνομα από την καθ’ ημάς ποιητική παράδοση, σε μια παρεμφερή “παραλλαγή” στο ίδιο θέμα.

Και μια τελευταία επισήμανση, σχετικά με τις ερμηνείες, όπου επίσης ασκήθηκε έως και σκληρή κριτική. Θα συμφωνήσω ότι ο καλύτερος όλος ήταν ο Πάτινσον ως Αντίνοος (ποιος να το περίμενε, καμιά 15αριά χρόνια πίσω, ότι αυτός ο τύπος θα αποδεικνυόταν τόσο καλός ηθοποιός), όσο δε για τους υπόλοιπους που υποδύονται τους κεντρικούς χαρακτήρες, κατά τη γνώμη μου, αν και δεν είναι κάτι τρομερό οι ερμηνείες τους, απ’ την άλλη ούτε με ενόχλησαν - ήταν “λειτουργικές”, θα έλεγα.

Παρά τις ατέλειές της, λοιπόν, συνολικά η “κατά Νόλαν Οδύσσεια” κέρδισε το στοίχημα και κατάφερε, ενώ μπήκα στην αίθουσα με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις, να με κάνει να θεωρήσω ότι τελικά ήταν πολύ καλύτερη ταινία απ’ αυτήν που περίμενα να δω.

8 Likes

Είδα αφίσες, trailer διάβασα σχετικά με την ταινία αλλά μόλις τώρα πήρα χαμπάρι πως αυτος εδω ειναι ο Sebastian Stan :laughing: Αν δεν το έγραφες δεν θα το είχα πάρει χαμπάρι.

1 Like

Εγω στην αρχή νόμιζα οτι παίζει ο τύπος απο το Arrested Development!

Η ταινία ήταν καλογυρισμένη και είχε ενδιαφέρον, αλλά όχι και να κερδίζει το πρώτο βραβείο στις Κάννες. Προφανώς οι κριτές είχαν άλλη αποψη.

1 Like

Πολύ ωραίο ποστ και θα απαντήσω καθότι… διαφωνούμε !

Νομίζω σου αρέσουν οι παραμυθάδες μιας άλλης εποχής - και δικαίωμά σου. Εχει πολύ ενδιαφέρον που εγώ που ειδα τα εργα των Λουκας/καμερον πιο μεγάλος (17+ και όχι 7+), δεν έχω την τρέλα που έχετε πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και του αγαπητού @Lupin . Στο άβαταρ, ήδη από το Νο.1, παίζει να μην θυμόμουν τίποτα δέκα λεπτά μετά την έξοδο από την αίθουσα (και φυσικά δεν πλησίασα στα άλλα), ενώ τα SW μου φαινονται συλλήβδην αδιάφορα και κάπως παιδικά, με την κακή έννοια.

αλλά σέβομαι τα παιδιά που τα είδαν ως παιδιά, και τους σημάδεψαν.

Στον Νολαν τωρα - ειναι ο παραμυθάς της εποχής μας, αλλά η εποχή μας ειναι σκοτεινότερη από τα 80ζ, και ως εκ τούτου, έτσι ειναι και η τέχνη του. Δεν μπορει κανεις να αρνηθεί ότι έχει κάνει συνεχόμενα, μεγάλο κινηματογράφο, τόσο σε όραμα, όσο και σε εμπορικότητα. επειδη θα υποθέσω ότι όλοι θέλουμε να υπάρχουν αίθουσες, ο Νόλαν (και ο τομ Κρουζ, τα μικιμάου και η… Μπάρμπυ), τις κρατάνε ανοιχτές.

Έχει αρνητικά ο κινηματογράφος του ; ε ναι, αν παμε στο επιπεδο cherry picking, που έχουμε καταδυθεί, ναι → ο Ατζαράκης ειπε τις προάλλες ότι δεν μπορει να σκηνοθετήσει σκηνές μάχης και μου άνοιξε τα μάτια - θυμάμαι τον τρίτο μπάτμαν του να σπρώχνεται σαν να ειναι στο λεωφορείο με τον Μπέην στο τέλος και γελάω. Ακόμα και στην Οδύσσεια, στη τελική μάχη, ήταν λίγο … μέτρια να την πω ; Από την άλλη, η σκηνή με τους γίγαντες να διαλύουν τα πλοια ενω ο Οδυσσέας φεύγει να σωθεί, ειναι ο ορισμός του ΕΠΙΚ.

Μην μου πειτε οτι η δικαιολόγιση του πως μπήκε ο Ίππος στην Τροία α-λα Νολαν, δεν ειναι πιο σοβαρή από αυτό που βλέπαμε στις παιδικες εικονογραφίσεις, με τα… ροδάκια.

Summary

image

Τωρα - στο Τενετ τον έβριζα φωναχτά. Στο Ιντερστελαρ, μαλλον ειναι η μοναδικη ταινια που έκλαψα στο σινεμα. Στο Οπενχάημερ πήγα λόγω χάηπ, και βγαίνοντας ειπα “ρε ηταν ανελπιστα καλό”, χωρις να τρελαθώ.

η Οδυσσεια ομως ηταν επος με ολη ολη την έννοια. Νομιζω σε χάλασε ότι το όνομα των ηθοποιων (και το typecasting τους), ίσως ήταν μεγαλύτερο από την ταινία και σίγουρα δεν ειχαν χρόνο να αποδώσουν τα ανεμενώμενα. Εμενα μου άρεσε ο Ντέημον, βρήκα εξαίσια (και κοντρα ρολο) την Πηνελόπη, αλλά γέλασα οριακα με τα μουτράκια του σπάηντερμαν και της κυράς του, που πλέον δεν προσπαθεί θεωρώ, παιζει με το φατσάκι της.

Αλλά τι να λέμε, ταινίες/γεγονότα έχουμε ελάχιστες πλέον, και συνήθως ειναι οι πλαστικούρες της Μαρβελ, άρα ΝΟΛΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ IΛΙΑΔΑ ΤΩΡΑ.

Σε άλλα νέα, μιας και λεμε για πλαστική μάρβελ, ανέλπιστα καλός ο Σπάηδερμαν ο νέος. Με ενδιφέροντα κακό επίσης.

2 Likes

Και βάλε επίκεντρο της δράσης τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

2 Likes