Ο Carrey είναι όντως φοβερός ηθοποιός. Απόδειξη το “Truman Show”. Απορώ που σας άρεσε το “23”, δεν το έχω δει αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα και τα πιστεύω μιας και ο Joel Schumacher πρέπει να είναι ο χειρότερος σκηνοθέτης που βγήκε ποτέ. Έχει κάνει μόνο πατάτες.
Για δευτερη φορα το Pan’s Labyrinth.
Απλα απο τις καλυτερες των τελευταιων χρονων.
Απιστευτη η μικρη που παιζει πρωταγωνιστικο ρολο και εξαιρετικα καλογραμμενο σεναριο.
Η ατμοσφαιρα απλα μαγευτικη.
Μια ταινια που σε παρασερνει στον “κοσμο” της.
Δυστυχως πηγαμε και ειδαμε το Mr Bean’s Holiday,παρα τις αντιρρησεις μου…
Χοντρη πατατα.Μην κανετε το λαθος να πατε να το δειτε σινεμα.
Η αιθουσα ηταν σχεδον γεματη και οι περισσοτεροι ζοριζομασταν να γελασουμε με τις ηλιθιες γκριματσες του Ατκινσον για να μην νιωθουμε οτι πεταξαμε τα λεφτα μας.
Για να την κατεβασεις και να την δεις ειναι οκ.Για σινεμα με τιποτα.
Οχι μόνο σε παρασέρνει στον κόσμο της αλλά καταφέρνει να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς στο θέμα πολιτικοποίησης και στρατευμένης τέχνης…Μιλάμε διάβασα συνέντευξη του σκηνοθέτη και συνειδητοποίησα τις πολύπλευρες προσεγγίσεις και τις αναφορές ,στο αναρχικό και στο κομμουνιστικό κίνημα της ισπανίας εναντίον του Φράνκο αλλά και τις μεταξύ τους πολιτικές διαμάχες, που σαν στοιχεία υπάρχουν έτσι κι αλλιώς πολύ έντονα στην ταινία…Προτείνεται ανεπιφύλακτα…Ταινιάρα
Προσωπικά θεωρώ τον λαβίρυνθο του Πάνα μιά πολύ ωραία ταινία, αλλά τίποτα παραπάνω… Φοβερά εφέ, αρκετό συναίσθημα αλλά γαμώτο εντάξει σου έδειχνε από τη μία τον κακό αιμοβόρο φασίστα και από την άλλη τους κακόμοιρους τους επαναστάτες… Συν τοις άλλοις, ούτε εμβάθυνε στην προσωπικότητα κανενός ήρωα, ούτε εξηγεί πως προέκυψε έτσι ο “κακός” στρατηγός ούτε για κανέναν άλλο…
Αν και πολλοί μπορεί να μπερδευτούν από το ομολογουμένως εντυπωσιακό περιτύλιγμα, εγώ θα συγκρίνω την ταινία με το ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΝΑΤΑΣΑ και θα πω ότι επί της ουσίας η υπολοχαγός Νατάσα είναι κλάσεις ανώτερη…
Όσο για κάποια αλληγορία στα παραμύθια του κοριτσιού με την πραγματικότητα, εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι…
:lol3: :lol: :bow2: Ωραίος
Κοίτα δεν χαρακτήρισα την ταινία κοινωνική ή καθαρά πολιτική…Εννοιείται οτι είναι φανταστική και περιέχει μυθοπλασία που εξελίσσεται την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο.
Ο χρόνος που εξελλίσεται η ιστορία όπως και η οπτική γωνία του συγγραφέα δεν προέκυψε τυχαία όπως και ο κάθε μύθος λειτουργεί εντελώς μα εντελώς αλληγορικά…Θα σου πω ένα χαρακτηριστικό.
Ο Πάνας λένε στην ταινία οτι δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός (γνώμη των αναρχικών που είχαν επικρατήσει στον εμφύλιο - πολέμησαν μαζί με τους κομμουνιστές αλλά επικράτησε η τάση αυτή των αναρχικών…ξέρεις για την επανάσταση του 36 ).
Οι κομμουνιστές πίστευαν οτι έπρεπε να συσταθεί τακτικός στρατός και να χυθεί αίμα ταξικών εχθρών αλλά και αθώων (αναπόφευκτα) προκειμένου η επανάσταση να διαρκέσει και να ιδρυθεί το επαναστατικό κράτος κάτι που αρνήθηκαν οι αναρχικοί και τελικά επικράτησαν τα στρατεύματα των φασιστών και ανέλαβε την εξουσία ο Φράνκο…
Το μωρό συμβολίζει αυτό το αθώο που ο Πάνας ζητά να της δώσει το κορίτσι κάτι το οποίο τελικά αρνείται και πεθαίνει…Κάτι που για τον σκηνοθέτη δεν είναι κακό γιατί οι ιδέες παραμένουν ζωντανές ,άρα και η επανάσταση και τα ιδεώδη της ζωντανά, και όπως λέει στο τέλος της ταινίας…’‘Η ομορφιά είναι εκεί που θα επιλέξει ο καθένας να κοιτάξει…’’
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα αλληγορίας μέσα στους μύθους του ‘‘Λαβύρινθου του Πάνα’’…γιαυτό πιστεύω οτι η ταινία δεν είναι μόνο επιφανειακά και πολιτική αλλά εμβαθύνει…
Δεν ξέρω αν το σενάριο είναι από βιβλίο, αλλά σίγουρα αν υπάρχει βιβλίο θα αξίζει πολύ περισσότερο… Εγώ σε όλη την ταινία είχα την αίσθηση ότι υπήρχε ένα βάθος κάτι σαν υπόβαθρο που πραγματικά άξιζε. Όμως η ταινία σαν ταινία μου φάνηκε επιφανειακή, ότι δεν εκμεταλλεύθηκε πολλά στοιχεία της όσο θα έπρεπε και έδωσε βάρος σε πιο ανούσια πράγματα…
Αυτό να σου πω την αλήθεια το ένιωσα κι εγώ…ειδικά την πρώτη φορά που είδα την ταινία πίστευα οτι έπρεπε να εξαντλήσει κι άλλο το πολιτικό θέμα. Αλλά αν λάβεις υπόψιν σου οτι οι κριτικοί την κατατάσουν στην κατηγορία,φαντασίας-δράσης ή κάτι τέτοιο και πολλοί που περίμεναν να δουν μια ταινιούλα φαντασίας και μόνο ξενέρωσαν κάτι λέει.Τέλοσπάντων εγώ τη θεώρησα πιο πολιτική απο ταινίες που διαφημίζονται-πλασάρονται ως πολιτικές.
Φώσκολος Rules…
:lol: :lol:
Που η Βουγιουκλακη-Νατασα μαστιγωνοταν και βασανιζοταν επι μερες αλλα η μασκαρα και το κραγιον δεν κουνηθηκαν απο την θεση τους…:lol:
Οσο για το Pan’s Labyrinth συμφωνω με Headshot. Μην σας πω οσοι την εχουν δει να την ξαναδουν, θα εντοπισουν πραγματα καλυτερα με την δευτερη ματια…
Διπλο-ποσταρω, sorry.
Ειδα το The Fountain. Σκηνοθετημενο και γραμμενο απο τον Darren Aronofsky (Requiem For A Dream, Pi)
Πολυ ομορφη ατμοσφαιρα, καλη σκηνοθεσια,περιεργο πλεξιμο των 3 “παραλληλων” ιστοριων και γενικα ενα οχι και τοσο ευκολο εργο. Ο Hugh Jackman φοβερος. Μερικοι ισως το βρουν βαρετο ομως. Για μενα πολυ καλη ταινια.
μεγαλη πατατα…βαρεθηκα απ’τα 10 πρωτα λεπτα.
‘‘Ο Πληροφοριοδότης’’ …Πολύ έξυπνο σενάριο - σκηνοθεσία και ωραίες ερμηνείες.
Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν το ρουφιάνο ουδείς…
Οι Ζωες Των Αλλων, απο τις ταινιες που μπορουν να επηρεασουν τον τροπο σκεψη σου. Απλα τελεια.
Είδα το Saw 3 …Σε σενάριο το καλύτερο ήταν το πρώτο με το ανατρεπτικό φινάλε αλλά το χθεσινό πολύ splatter…Αίμα,βασανιστήρια,απαγχωνισμοί,χειρουργικές επεμβάσεις με κοντινά πλάνα…Καλή μας όρεξη
Είδα το Swordfish, πολυ ωραία ταινία. Έξυπνη από την αρχή μέχρι το τέλος. Παίζει και η Χάλι… πολυ χάλια όμως η γυναίκα… χαχαχαχαχα
Ειδα το Life Of Brian των Monty Python.Τρελη ταινια.Μιλαμε δεν παιζονται οι ανθρωποι.Πολυ γελιο.:lol:
Καταπληκτική!!!
+1000
Xθες είδα μια κωμωδία από την Αθλητική Ηχώ, ονόματι “Ηδονοβλεψίας”!!!