Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Lupin να πας να δεις το Fanboys!!
ΕΠΙΚΗ ταινία απλά!Δεν το περίμενα τόσο καλό.
Απίστευτο χιούμορ που σε μερικά σημεία αν δεν είσαι λίγο καμένος με Star Wars δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Lupin αν σκοπεύεις να δεις την ταινία μην ανοίξεις το spoiler8)

Now playing: In Flames - Pinball map
via FoxyTunes

Ο αποπάνω έχει δίκιο, αυτή η ταινία είναι για όσους το Star Wars είναι τρόπος ζωής και όχι ταινία.

Θα απολαύσει κάποιος το Fanboys ακόμα περισσότερο αν αντιπαθεί και το Star Trek(όπως εγώ).

Επειδή έτυχε να τη δω κι εγώ πρόσφατα θα ξεσπάσω εδώ.

Για μένα σε καμία περίπτωση δεν ήταν ντοκιμαντέρ. Πιο πολύ ήταν ένα ταινιάκι με το οποίο ο Maher προσπαθούσε να δείξει τη γνώμη του για τις θρησκείες και όλα αυτά. Δεν μαθαίνεις κάτι που δε ξέρεις ούτε κάνει καμιά τρελή αποκάλυψη ο τύπος.

Οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των διάφορων θρησκειών με τους οποίους μιλάει είναι τρελά νούμερα και ο Maher το εκμεταλλεύεται και τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

[SPOILER]-ο ηθοποιός που υποδύεται τον ιησού στο θεματικό πάρκο και η τριαδικότητα του νερού
-ο ιεροκήρυκας με τα κουστούμια και τα χρυσαφικά
-ο άλλος που νομίζει ότι είναι η μετενσάρκωση του ιησού
-ο εβραίος με το “LET ME FINISH”
-ο νταλικέρης χριστιανός
-ο χασικλής με το φλεγόμενο μαλλί
-ο πολιτικός που πιστεύει πως δε χρειάζεται iq test για να μπεις στη βουλή

και η λίστα είναι μεγάλη…[/SPOILER]

Πολλοί λένε ότι δε μίλησε δα και με σοβαρούς εκπρόσωπους. Διαφωνώ για 2 λόγους.

Πρώτον, καλώς ή κακώς αυτοί είναι η μέσοι πιστοί τούτου του κόσμου. Έπειτα…

Πήγε να μιλήσει με τον πάπα και με μορμόνους και τον έδιωξαν.

Κάποιοι είπαν πως ο Maher ήταν ειρωνικός. Δε νομίζω, όταν μιλάς με τέτοια άτομα δε γίνεται να συμπεριφερθείς αλλιώς.

Εν τέλει η ταινία δε μου έκανε καμιά τρελή εντύπωση. Αν έχεις γύρω στα 100 λεπτά και θες να τα σκοτώσεις, μπορείς να τη δεις. Θα γελάσεις με όλα αυτά τα νούμερα και θα δεις τι παραλογισμός επικρατεί αλλά μέχρι εκεί.

:frowning:

Eδώ βρίσκεται η ουσία. Συμφωνώ εν μέρει. Ούτε και μένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά δεν με λογίζω σα σοβαρό δείγμα όντας άθεος. Διαφωνώ ότι είναι σκότωμα χρόνου όμως για το μέσο έλληνα πιστό

Dead πρόσεξες εκεί που μίλαγε με τον γερουσιαστή κι έλεγε ότι η Αμερική έχει το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό πιστών? Η Ελλαδάρα ήταν μόλις 7η στον κόσμο

Μέχρι τη μέση γελάς τρελά, μετά όμως το πράγμα σοβαρεύει. Ειδικά στο τέλος μ’ αυτά που έλεγε, είχε πράματα να δώσει. Και όσον αφορά το επιχείρημα ότι δε μίλαγε με σοβαρά άτομα: Όντως έτσι είναι, οι μέσοι θρησκευτικοί εκπρόσωποι ανά τον κόσμο είναι γελοίοι, κι αυτό το παραδέχονται ακόμα και αυτοί που πιστεύουν. Γι΄ αυτό χρησιμοποιούν αυτό ως αντεπιχείρημα οι κριτικοί, για να υποβιβάσουν το χαρακτήρα της ταινίας, που διέπεται από αμφιβολία.

Σίγουρα μια ταινία που ασκεί έστω και τη παραμικρή κριτική στις θρησκείες και ειδικότερα στο χριστιανισμό μπορεί -στη περίπτωση μας- να προβληματίσει. Όμως…

Ας πούμε ότι τη βλέπει ένας σχετικά θρησκευόμενος άνθρωπος. Το πιθανότερο είναι να προσβληθεί και να μη τη δει καν ολόκληρη, επειδή πιο πολύ παρουσιάζει τη τρέλα που υπάρχει και δε ρίχνει κάνα δυνατό επιχείρημα. Θα μου πεις, και με αυτά τα λίγα που είπε δε χαμπάριασαν οι σκληροπηρυνικοί. Το πρόβλημα είναι ότι γενικά τα επιχειρήματα σε αυτή τη περίπτωση δε βοηθάνε οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον δε γίνεται να προβληματιστεί κάποιος “πωρωμένος”.

[SPOILER]Ναι, αλλά το ποσοστό πληθυσμού στην Αμερική είναι τεράστιο σε σχέση με εδώ. Παίζουν και συμφέροντα στις διάφορες εκκλησίες. Επίσης…

According to the most recent Eurobarometer Poll 2005,[3]

* 81% of Greek citizens responded that "they believe there is a God".
* 16% answered that "they believe there is some sort of spirit or life force".
* 3% answered that "they do not believe there is any sort of spirit, God, or life force".

Το 97% των κατοίκων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Τώρα βέβαια υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν μεν αλλά δε πάνε σε εκκλησίες και δε πολυνοιάζονται. Εξακολουθούν να πιστεύουν.
[/SPOILER]

Ναι στο τελευταία λεπτά πρέπει να ήταν όλο το ζουμί, το σουμάρισμα. Απλά ένιωσα ότι δεν ήθελε τόσο να προβληματίσει. Σκέφτηκε “Θα κάνω ένα τραβηγμένο stand up και θα πως τα δικά μου, αν γουστάρετε δείτε το να γελάσουμε παρέα”. Αυτό μου έμεινε.

Αυτό στο spoiler ξέχασα να το αναφέρω και εγώ.Είσαι να πάνε να βρούμε και να παίξουμε ξύλο με Trekkies???8)

Now playing: Anathema - Panic
via FoxyTunes

Ειδα πριν λιγο καιρο το Ζ του Γαβρα…Καπως ετσι το περιμενα.Δεν ενθουσιαστηκα.Το δευτερο μερος ειναι το καλο.Το πρωτο κατ εμε ειναι ΚΑΚΟ.Ο τροπος που παρουσιαζει τα γεγονοτα…Χμμμ δεν ξερω…Ισως πρεπει να δω και αλλες ταινιες του για να φτιαξει η γνωμη μου για τον Γαβρα.Καθαρα σκηνοθετικα(τροπολς ληψης κλπ) η ταινια μ αρεσε πολυ.

X-men origins:WOLVERINE…αν και κομικ-Geek και φαν του χαρακτηρα,σαν ταινια ηταν μετρια…βσκ το σεναριο ηταν το μεγαλο προβλημα,που δεν εδωσε κατι παραπανω απο μια συμβατικη και κοινοτυπη ιστορια,υπερβολικα χαρτινη σε σημεια…την ταινια εσωσαν οι χαρακτηρες που ηταν,οκ,ενας κι ενας…ταιριαζαν ολοι στους ρολους τους(εκτος απο την τυπισσα που ηταν ακυρη)…ο Τζακμαν οκ,θεος σε οτι κι αν κανει,ο Σραιμπερ που επαιζε τον Σεημπερτουθ σχεδον επισκιαζε σε σημεια τον Γουλβεριν,πολυ καλος και ο τυπας που επαιζε τον Γκαμπιτ,πολυ ταιριαστος(αν και επαιζε λιγο γμτ)…γενικα οκ,καλουλα περιπετεια,τερμα χαρτινη,που θα μπορουσε να ηταν αρκετα καλυτερη με ενα σεναριο απο τον Σινγκερ και την σκηνοθεσια του…καλη περιπετεια για ενα διωρο χασιματος σε εκρηξεις,γρατζουνιες και εφε…(παντως,οι τιτλοι αρχης ειναι για βραβειο κανονικα,εντυπωσιακοτατοι)…

οπως τα ειπε ο Lupin πανω κατω…
Οι τιτλοι αρχης οντως ειναι κορυφη!

the boat that rocked : η απόλυτα feel good ταινία για φέτος, προτείνετε ανεπιφύλακτα αν θέλετε ένα διωράκι να χαλαρώσετε βλέποντας μια ωραιώτατη βρετανική κωμοδιούλα…έχει και ωραία τραγουδάκια.

Αν και μου αρεσε μαλλον εχεις δικιο.:-k

ρε ks9 που ειδες το the boat that rocked??

αγγλία :roll: νόμιζα είχε βγει και ελλάδα…

α λεω και γω…:slight_smile:

την περιμενω να την δω ελλαδα

και οι δημιουργοι και οι ηθοποιοι μαρεσουν πολυ

καλά ναι το καστ είναι απίθανο με απίστευτα αστείες ερμηνείες:D

X-men Origins: Wolverine
Σε γενικές γραμμές μ’ άρεσε. Οι τίτλοι αρχής ήταν επικοί, η μουσική το ίδιο, οι χαρακτήρες απίστευτοι (θέλω περισσότερο Gambiiiiit:oops:)… μόνο το σενάριο θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Άνετα την ξαναβλέπω πάντως.

Κριμα που το κανανε μουφιτσα το Xmen … Δλδ που βρηκαν και βαλανε ολα αυτα τα ψεματακια …
Νταξ δεν ηταν και χαλια, αλλα υπηρχαν πολλες ανακριβιες απτο κομικ , τα εφε στα νυχια δεν ηταν και τοοοσο καλα και σε γενικες γραμμες δεν επρεπε να βγει για μενα… Καποια πραγματα πρεπει να μενουν στη φαντασια/background

Oυτε μενα μου πολυαρεσε το Wolverine.

Το είδα και γω το Wolverine και πρέπει να πω ότι είστε πού επιεικείς μαζί του. Πρέπει να είναι η χειρότερη μεταφορά κόμικ που έχω δει ποτέ μου και τις έχω δει σχεδόν όλες εκτός από αυτές που θεωρούνται εντελώς πεταμένες(Ghostrider, Punisher κτλ. αν και ψήνομαι να τις δω και αυτές για να δω αν είναι πιο χάλια από αυτό). Προσπαθούσα να βρώ σκηνή και ατάκα που να μη μου έρχεται ενστικτωδώς το γέλιο. Ακόμα και αποστασιοποιημένα να το πάρεις χωρίς να σκέφτεσαι τα X-Men(το οποίο 2ο X-men το θεωρώ μια από τις 2-3 καλύτερες μεταφορές κομικ γενικότερα) χάλια είναι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζω να καταλαβαίνω όλους τους κουλτουροκινηματογραφόφιλους που το πιο εμπορικό πράγμα που καταδέχονται να δουν είναι ο Bergman.

Οχι νταξει το Ghost Rider ηταν πολυ χειροτερο νομιζω.Αυτη τη βαρεμενη φατσα του Κεητζ σε ολο το εργο δεν τη φτανει κανεις.