Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Το συγκεκριμενο concept αν το εκμεταλευτεις σωστα μπορεις να φτιαξεις μια πολυ καλη και σοβαρη ταινια επιστημονικης φαντασιας. Γενικοτερα συμφωνω με evil η ταινια περαν απο τα εφε και τις μαχες ηταν απλα χαλια σε αντιθεση με την πρωτη ταινια που βλεποταν ευχαριστα. Ο Bay πρεπει να κατσει να δει την G1/G2 σειρα μηπως καταλαβει τι σημαινει tranformers γιατι στην ταινια περα απο 2-3 transformers ολα τα αλλα ειχαν ρολο κομπαρσου ακομα και ο Megatron8O#-o

Παιδες,οποιος εψαχνε σεναριο σε ταινια με γιγαντια εξωγηινα ρομποτ που πλακωνοντε με αλλα εξωγηινα ρομποτ,και που εχουν ως αρχικη καταγωγη παιχνιδια της HASBRO,με σκηνοθετη εναν Michael Bay,τοτε τι να πω,αφελεια,αγνοια???Σε τετοιες ταινιες,ή τις κανεις παιδικες τελειως ή καφρικες,με την εννοια του σουπερ καλτ,δλδ οτιναναι,απλοικο σεναριο οτιναναι με εμφαση σε μαχες και κουλ σκηνικα…η ταινια Γ@ΜΗΣΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,γτ δεν πηρε σοβαρα τον εαυτο της…

σε λιγο θα χουμε απαιτησεις κι απ το θαντερκατς

Απο την πρωτη ταινια δεν ειχα καμια απαιτηση και αποδειχτηκε καλη. Απο την δευτερη ταινια ειχα τη απαιτηση τουλαχιστον να ειναι καλητερη απο την πρωτη, τωρα αν αυτο το θεωρειται αφελεια τοτε μαλλον ειμαι αφελης.

λοιπον ειδα σε ενα θερινο σινεμα των εξαρχειων τον Ιλιγγο του Χιτσκοκ.

φανταστικη ταινια, σε μεταφερει στο κλιμα της εποχης αμεσως, η πλοκη φαινεται πολυ φυσιολογικη μεχρι λιγο πριν το τελος οποτε και λαμβανει μερος μια μεγαλη ανατροπη
απο το πουθενα, επισης θεε και παναγια τι θεομουνο ηταν η Kim Novak

είδα το ice age 3 σε 3D. Καλοοοοοοοοοοο!

Yeah!Vertigo.:lol: πες μου οτι ηταν αυτο που στη τελευταια σκηνη εμφανιζεται η κ(ω)αλογρια σε στιλ ‘‘μπουυυ!!!’’ και η αλλη τρομαζει και πεφτει στο κενο…Εριξα το γελιο της αρκουδας στο φιναλε αν λεμε το ιδιο.Παντως οντως ωραια ταινια οπως ολες του Χιτσκοκ.Δικια μου αγαπημενη ‘‘τα πουλια’’.Αν και απο τοτε φοβαμαι μεχρι και τους σπουργους καμια φορα :?

τσιμπα και μια Novak μιας και σε αρεσε

και μια με τον χοντρουλη Χιτσκοκ

σποϊλερ βρε κοπελα μου

Γκανγκστερικο επος,ενος απο τους μεγαλυτερους αμερικανους σκηνοθετες,που δεν ειναι αυτο που φαινεται και ισως μπερδεψει/ξενερωσει αρκετους…Η βιογραφια ενος απο τους σουπερ σταρ γκανγκστερς του '30,την χρυση εποχη του εγκληματος στην αμερικη,δεν ειναι γυρισμενη οπως θα περιμενε να δει κανεις σε αναλογη ταινια,αλλα με εντονη την σφραγιδα του δημιουργου της…δεν θα δειτε πανοραμικα πλανα,φθαρμενη εικονα,ψαρωτικα σκηνικα,κινηματογραφηση της Αμερικης του κραχ σε πρωτο πλανο,τπτ απο αυτα…το φιλμ ειναι γυρισμενο σε HD καμερα ψηφιακη,στο χερι πανω,προσδιδοντας μια τελειως διαφορετικη αισθηση αυθεντικοτητας…σαν να βλεπεις τα παντα,πισω απο τον ωμο των πρωταγωνιστων,σαν να εισαι και συ μεσα στη ταινια…πολλοι μπορει να ξενερωσουν με αυτο και δικαιολογημενα,αφου η επιλογη αυτη ειναι δικοπο μαχαιρι,πρωτοποριακη μεν ασυνηθιστη δε για το ευρη κοινο…εμενα με εντυπωσιασε,γιατι δεν ηταν μια απο τα ιδια…σιγουρα,με μια σκηνοθετικη ματια αλα Ντεπαλμα ή Κοπολα θα χτυπαγε κοινο τρελο και θα φιγουραριζε σε πολλες λιστες,αλλα ετσι,δεν βλεπεις μια ταινια που εχεις ξαναδει αλλα κατι εντελως διαφορετικο,που σε βαζει μεσ στο παιχνιδι,με μια ψευδοντοκυμαντεριστικη αισθηση,αφου ειναι και γυρισμενο σε πραγματικες τοποθεσιες και με τρομερη δουλεια στα κουστουμια και λοιπα τεχνικα μερη…

Καταρχας,ολη η ταινια,ειναι ο Ντεπ…ο Μπεηλ,για να μην παρεξηγηθει κανεις,ειναι β ρολος(ουτε καν…)…ολα γινονται για τον Ντεπ…ειναι ο πρωταγωνιστης,ειναι ο αδιαφιλονικητος σταρ της ταινιας…ολα γινονται και ολοι δουλευουν για να αναδειχθει η περσονα του!Τρομερη ερμηνεια για μενα,απο τις πιο μεστες του,αφου αφηνει πισω τα στυλακι του περιεργου τυπα και παιζει εναν σκληρο γκανγκστερ,με αισθηματα αλλα πανω απολα αυτο,εναν κακοποιο που εχεικανει φυλακες κτλ και δεν μασαει και πολυ…εξισου τρομερη η Ματλιον Κοτιγιαρ,που παιζει την αγαπημενη του,καταπληκτικη ερμηνεια και την κοβω να χτυπαει και βραβειο πουθενα…

Το στορυ,δεν ακολουθει την ιδια οδο με λοιπα παρομοια φιλμ,μιας και δινει οσα ακροβως στοιχεια χρειαζονται για τον καθε χαρακτηρα,δεν αναλωνεται σε αναλυσεις χαρακτηρων κτλ,απλα καταγραφει με το δικο του τροπο,ολη την δραση του Ντιλιντζερ,τις ληστειες του,τα πιστολιδια που ανταλαξε με τους αστυνομικους του πρωιμου FBI τοτε αλλα και τους τροπους που ξεφτυλιζε διαρκως την αστυνομια και σε συνδιασμο με τη συνηθεια του να μην ληστευει ή να πειραζει κοσμο,στην εποχη του κραχ,αλλα να χτυπαει μονο τραπεζες,τον ανεδειξαν σε λαικο ειδωλο…ειναι πολυ ωραιο που στην ταινια εμφανιζονται και ενα σωρο αλλοι διασημοι μαφιοζοι και αστυνομοι της εποχης καθως αμα εχεις διαβασει λιγο απο ιστορια της μαφιας,βλεπεις πολλες γνωστες φατσες…
Ειχα αποθαρυνθει λιγο,διαβαζοντας απο τη μια μετριες κριτικες και απο την αλλη καλες και ειχα ξενερωσει σε ενα βαθμο,μιας και δεν γουσταρω να διαβαζω ακομψα σχολια για εναν σκηνοθετη οπως ο Μαικλ Μαν,που την σκηνοθετικη του δεξιοτεχνια θα ηθελαν να την εχουν πολλοι,και αρκετοι ‘‘φτασμενοι’’ στο χωρο,και θα επρεπε να διδασκεται σε καθε σχολη κινηματογραφου…ολες,μα ολες οι σκηνες με πιροβολισμους,θα σας κανουν να πεταχτητε ορθιοι,μιλαμε για απιστευτο ρεαλισμο και τρομερη ενταση…
Anyway,μεγαλο review αλλα ειχα χρονο για κωλοβαρεμα:p και μου αρεσε και πολυ το εργο…οποιος θελει να δει ενα γκανγκστερικο επος,που δεν εχει καμια απολυτως σχεση με οτι αλλο εχει δει(και καλο και κακο οπως ειπα),με τρομερη μουσικη,βαρβατες ερμηνειες,αλλα και απιστευτες σκηνες πιστολιδιου,ας παει στην ταινια,δεν θα χασει…υπαρχει συναισθημα,υπαρχει απογνωση απο ολους,υπαρχει και ο Ντιλιντζερ,που ζει για το τωρα και δεν σκεφτεται το μελλον,καθως το Live fast,die young συνθημα ειναι διαρκως στο μυαλο του …η σκηνοθεσια για μενα παντως,ειναι εργο τεχνης,τρομερα πρωτοτυπη και με αριστουργηματικα πλανα…σιγουρα παντως,αν και μου τη σπαει να το διαχωριζω ετσι,ταινια οχι για καθε κοινο…

Ο Μαν την κάνει την ταινία;:!:

Yeah!!

Όμορφο ριβιού Lupin, με έψησες! Όχι ότι ήθελα πολύ δηλαδή… :stuck_out_tongue: Παίζει να σηκωθώ να πάω μόνη μου

Εγω θα παω οπως και δηποτε να την δω και μαλιστα σε θερινο.

Να έρθω και εγώ ;

Ελα, δεν θα τον κλεισω ολον τον σινεμα για την παρεα μου.:stuck_out_tongue:

Αυτο θα πεί διπλωματική απάντηση ! Γουέλ νταν, μπέστ ρεγκάρτς !

transformers 2. καλο ηταν, περασε η ωρα ευχαριστα, δεν βαρεθηκα σε κανενα σημειο, στα + η διαρκεια.

Προδοτη του Αγγελοπουλου και των κουλτουριαρικων/ανυπαρκτων/βαρετων ταινιων.

ειμαι το αντιστοιχο του μεταλλα που παει στα μπουζουκια αλλα για τους σινεφιλ

Εισαι ενα ειδωλο,μια ιδεα,κατι που πλαναται στον αερα,ο Βακης τελοσπαντων.