Δυο απιστευτοι μπαζιστες που τα σερνουν…ο Claypool ειναι απο τους Primus, τραγουδιστης και μπαζιστας μαζι, και ο Flea απο τους Red Hot Chili Peppers…ποιον θεωρειτε καλυτερο απο τους δυο…προσωπικη επιλογη-αδυναμια ο βλαχαμερικανος Claypool
Οσο καλος κι αν ειναι ο Flea, ειναι αδικια η συγκριση με τον Claypool…
Edit: Τωρα βεβαια τι τα συζηταμε αυτα, ενω υπαρχει κι ενας Steve Harris ε!
Κοιτα ειναι λαθος να συγκριναμε καποιον απο αυτους με τον Harris καθαρα και μονο απο το υφος που εχουν στο παιξιμο τους…ο Flea με τον Claypool δεν απεχουν ιδιαιτερα…αυτος ειναι ο λογος που τους εβαλα εδω…ουσιαστικα δεν τους συγκρινω απλα αφηνω περιθωριο να πει ο καθενας αυτον που προτιμα…
Εγω ψηφιζω [SIZE=“4”]Victor Wooten [/SIZE]
Ο Flea γενικα μου αρεσει , βαζει πολυ ομορφες μπασσογραμες στα κομματια και οταν κανει σολο ειναι ικανοποιητηκοτατος.
Ο Claypool ( αν και δν εχω ακουσει πολλα απο αυτους διοτι δν μου αρεσει αυτο το group ) ειναι πολυ καλος .
Ξαναλεω λοιπον οτι ο Wooten ειναι ο μεγαλυτερος αυτη τη στιγμη εν ζωη μπασσιστας.
εισαι σιγουρος…;;;εχεις δει ολους τους μπασσιστες του κοσμου και λες αυτα που λες…λεω τωρα εγω…εγω παντως εδω δεν μιλαω για καλυτερο αλλα για αγαπημενο…αυτα τα ολιγα…
Ναι ρε δν σε ειπα οτι μιλησες για καλυτερο και τετοια , φυσικα το γουστο ειναι που εχει σημασια.
Εχω δει παντος πολλους μπασσιστες και απ’οσους εχω δει ειναι ο καλυτερος γιατι τα συνδυαζει ολα.
Ασχετο , ειναι κανεις απο δω μπασσιστας ?? (καλοπροαιρετα ρωταω οχι για να θιξω κανενα)
εγω ειμαι τυμπανοκρουστης…παντως η ενσταση μου για πριν ειναι το καθετο και απολυτο της αποψης σου…με δεδομενο το οτι δεν ξερεις ολους τους μπασσιστες του κοσμου καλυτερα να μιλας λιγοτερο απολυτα…αυτο ειναι ολο:) παντως τωρα που το λες πρεπει να βρω μπασσιστα για το γρουπ με τον Ηοκαm
Flea…
Δυσκολο το κοβω να βρεις μπασσιστα , αλλα μπορεις να κανεις και το αλλο (ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΔΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ , τωρα που το θυμιθικα θα κανω εισηγηση στο Σ.Ε.ΜΠ. (συνδικατο ελλήνων μπασσιστών) να βρεις εναν κιθαριστα (υπαρχει αφθονια του ειδους αυτου) και δωστου να παιξει μπασσο , φυσικα προϋπόθεση ειναι να ειναι πιο αναπηρος απο τον 1ο κιθαριστα που εχεις .
κοιτα σε drummer μιλας αυτη τη στιγμη πραγμα που σημαινει οτι θελω μπασσιστα…οχι κιθαριστα να παιξει μπασσο…κοινως θελω ανθρωπο που θα πιανει το μπασσο και θα groov-αρουμε θανατου…καλυτερα να μην εχουμε μπασσο καθολου παρα να βαλω καποιον κιθαριστα… απλα τα πραγματα…
ο Wooten μεγιστος θεος. μιλαμε το cdακι του με τον steve bailey εχει φαει τρελο λιωσιμο. θελω καποια στιγμη να τσεκαρω κι αλλες δουλειες του.
παρολα αυτα μαγκες, Les is da king. νταξ ο ανθρωπος απλα δεν υπαρχει. και δε μιλαω μονο για συγκριση μεταξυ αυτων των δυο. για μενα ισως ειναι ο Satriani του μπασου. προσωπικη αποψη βεβαια.
ΣΥΜΦΩΝΩ [SIZE=“3”]ΑΠΟΛΥΤΑ [/SIZE]ΜΑΖΙ ΣΟΥ ! 8)
Tι έγινε ρε παιδιά; Πέθανε ο Stanley Clarke; :lol: :lol:
YΓ: Αν θες να ακούσεις τον Claypool εκτός Primus υπάρχουν και οι σόλο δουλειές, oi Flying Frog Brigade, οι Oysterhead κλπ.
Λοιπόν παιδιά επειδή τυχαίνει να παίζω και μπάσο…
Ανάμεσα σε αυτούς τους 2 προτιμώ τον Flea γιατί έχει μερικές απίστευτες μπασογραμμές πάνω στις οποίες κυριολεκτικά το κομμάτι χτίζεται. Απ’αυτές τις λίγες που’χω βγάλει το καταλαβαίνω όταν τις παίζω… Γενικά πάντως το να συγκρίνονται μουσικοί από διαφορετικά είδη είναι λίγο άτοπο (δεν αναφέρομαι σε αυτό το poll απλα έχω δει κάτι άλλα κουφά Hendrix vs Smith).
ps. Αφού υπήρξαν οι ΘΕΟΙ Jaco Pastorius και Cliff Burton γιατί ασχολείστε με κοινούς θνητούς;
Όχι όσο ζει ο Myung. Καλός κι άγιος ο Wooten αλλά το μπάσο δεν είναι μόνο slapping…
Γνωστη παρανοηση επισης.Με την κιθαρα ναι ασχολουνται πολλοι,κιθαριστες ομως απο ενα επιπεδο και πανω ειναι λιγοτεροι,οποτε εκει καπου επιλεγει κανεις τις απαιτησεις που θα εχει απ το γκρουπ που θα φτιαξει…
Ον τοπικ.
Claypool γιατι τον βρισκω περισσοτερο ολοκληρωμενο παικτη και συνθετη.O Φλεα ειναι παρα πολυ καλος επισης σ’αυτο που κανει,αλλα ο claypoool εχει πιο προσωπικο ηχο κατ’εμε.
Τωρα για καλυτερος μπασιστας κτλ,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα…
-
- και ο θεος τον χοκαμ με σοφια εποιησε :!: βουλωσες στοματα :!:
Καλά, έκαψες μωράκι μου!!! (αντίφαση)
Βλέπω το θρεντ και λέω “ω θεέ μου, τι τρελη σύμπτωση!!! Το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό!”. Και τελικά εσύ είσαι ο συγγραφέας του θρεντ. Με ξενέρωσες, δεν ήταν σατανική σύμπτωση.
Οντοπικ, είναι άδικη η σύγκριση γιατί ο Flea ναι μεν φαίνεται ότι είναι τρομερός μπασίστας, αλλά γενικά με τους Peppers δεν παίζει τόσο τεχνικά πράγματα όσο ο Claypool στους Primus. Οπότε οκ προφανώς έιναι τρομερός αλλά δεν έχουμε τόσο δίκαιο μέσο σύγκρισης, ίσως αν είχαμε κανένα project του ξερω γω όπου το μπάσο θα ήταν πολύ πιο κεντρικό όργανο και έπαιζε πολύ πιο τεχνικά, να μπορούσαμε να αποφανθούμε
O Claypool είναι mastermind του είδους…(όπως και όλοι οι Primus…)…Οπότε…
ρε παιδια τεχνικα ο claypool ειναι καλυτερος, παιζει να ειναι ο καλυτερος μπασιστας που υπαρχει αυτην τη στιγμη. Τον εχω δει να κανει πραματα σε βιντεος, που δεν πιστευα τα ματια μου:respect:
:lol: :lol: :lol: :lol: Παράληψή μου Mule … μεγαλη κιολας …
Εχω την εντυπωση οτι δν ξερεις και πολλα για τον Wooten … δν ειναι μονο slap φιλε μου , και φυσικα το μπασσο δν ειναι μονο σλαπ .
Υ.Γ. : Και γω μπασσιστας ειμαι