__American SODA μπααααα, καλές είναι κι αυτές (όλες, Pepper δε μου έκατσε καλά, αλλά έχω πιει μία φορά μόνο, κόκα-κόλα τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες, υπάρχουν πάααρα πολλές, και εκτός από την κλασσική και την μίνι λάιτ που τα σπάει, μου άρεσε και μου έκανε τρομερή εντύπωση η βανίλια, ΑΛΛΑ, ΜΟΝΟ τέρμα παγωμένη, αλλιώς ήταν αηδία, αλλά σχεδόν σαν κρυσταλοποιημένη ήταν ΕΠΟΣ… περίεργο πράμα… από τα άλλα η σπράιτ είναι η πιο μούφα και δε σε ξεδιψά ποτέ -7απ και Φίντο Τντίντο καλύτερα χαχα), αλλά το αμέρικα -αν εξαιρέρεις το Ice Cream SODA- είναι πίσω στο θέμα SODA…
__{όλος αυτός ο παροξυσμός για να πει:} ΣΟΥΡΩΤΗ ΡΕ ΑΠΙΣΤΟΙ!! :lol:
__Είναι και το μοναστήρι της Σουρωτής εκεί δίπλα, οπότε ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!!! :lol: :papas: :lol:
__Χαχαχα, σοβαρά πάντως, αν μάθεις να πίνεις, δεν παίζεται. 8) Και υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μάκρες, ποιότητες και γεύσεις για να βρεις αυτή που σου αρέσει (/περισσότερο).
__Νομίζω ο Γιακούμπ ήταν (ο γνωστότερος και άνετα στους 5 καλύτερους καδιοχειρουργούς του κόσμου, ίσως και ο καλύτερος) που είχε πει ότι αν οι έλληνες ήξεραν τι δώρο έχουν με τις ΦΥΣΙΚΕΣ σόδες (ανθρακούχα νερά, όχι επεξεργασμένα όμως όπως η απαίσια Tuborg) και τις προτιμούσαν, θα είχαν 50% λιγότερα κρούσματα (καρδιολογικά) ή κάτι τέτοιο.
__Οκ, το θέμα δεν είναι μόνο στην υγεία. Και μην τρώτε το παραμύθι ότι έχουν κακή /έντονη γεύση οι σόδες. α) δεν είναι όλες ίδιες -περισσότερα σε λίγο- και β) μήπως την πρώτη φορά που ήπιατε μπύρα, κόκα-κόλα ή καπνίσατε δεν σας βγήκαν τα μάτια έξω…; Μόνο που έχουμε φάει τρελή εξοικίωση με τις ως άνω γεύσεις και κυρίως τρελό brainwash.
__Σοδα (ανθρακούχο νερό), τα σπάει. Σε (τρομερή) αντίθεση, κάνει ΠΟΛΥ καλό στον οργανισμό (το τι κάνει π.χ. η κοκα-κάλο το ξέρουμε), ξεφυψά, αναφραίνει το στομάχι και προσωπικά, μ’ αρέσει και η γεύση της, είναι σαν νερό -ουδέτερη. Συν τοις άλλοις, αν τη μάθεις, απολαμβάνεις τα αγαμημένα σου αναψυκτικά (coca cola, pepsi, λεμονίτα κλπ) αλλά σε μικρότερες ποσότητες μιας και τα έχεις αντικαταστήσει εν μέρη με κάτι άλλο που είναι καλό για την υγεία, άρα πιο “άνετα” καταναλώνεις τα “αμαρτωλά”. π.χ.: μετά το φαγητό ή με ψάρι (που ποτέ δε μου άρεσε να πίνω κόκα-κόλα) πίνεις τη σοδίτσα σου. και με πίτσα, φουλ παγάκια και παγωμένη κόκα-κόλα. 8)
Με σειρά λοιπόν, καθότι ΘΑ απαντούσο “άλλο” (αν δεν υπήρχε το facepalm και το “χαλάνε την υγεία”):
. Σουρωτή -εξαιρετική ποιοτικά (ίσως η καλύτερη και πιο φυσική), και η καλύτερη απόδωση value for money.
. Πελεγκρίνο -απαλό, φυσικό, εύγεστο. Ακριβούλι. Με προσθήκη λάιμ τα σπάει -το πίνουν και αντί ποτού.
. Περριέ -τα ίδια με πάνω, ίσως λίγο πιο έντονη γεύση.
. Κορπή -το κορπάκι. ωραίο, δυνατούλι και εύγευστο.
. Ιόλη. -το ιολάκι (λολ). τα ίδια με πάνω, αλλά με λίγο πιο εξευγενισμένη αψάδα.
. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (κάτι αύρα, ήβη και λοιπές μπουρουχίτσες με παρασάγγας χειρότερη την Τούμποργκ… αν μέσα στις καλές ξεχνάω κάποια, σόρρυ, ή την ξεχνάω ή δε την έχω δοκιμάσει)
. ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ αξίζει να γίνει στο Ξινόνερο, στο Τεμένου (με γεύση τσιχλόφουσκα!!!) και το Γεράνι (ή με “υ” δε θυμάμαι), που είναι κορυφαία αλλά πιο “σπεσιαλ” (χιχι) προϊόντα. Ακόμα υπάρχουν και πολλά (ειδικά σε άλλες χώρες) με (ΑΠΑΛΕΣ) γεύσεις (επίγευση) φράουλας κλπ… Η δικιά μας Σουρωτή έχει κι αυτή τρεις γεύσεις ακόμα, λεμόνι, πορτολάκι και μανταρίνι αν θυμάμαι καλά -γιατί οι δύο τελευταίες είναι λίγο δυσεύρετες στην Νότια Ελλάδα.
__Αυτά τα λίγα και αιρετικά.
υ.γ.!!! μην ξεχάσω απ’ στα αναψυκτικά να υποκλιθώ στην ΑΠΙΘΑΝΗ λεμονάδα της ΕΨΑ. 8) (άντε, και στην μανταρινάδα της ΛΟΥΞ που είναι κι αυτή πολύ κοντά) 8)