Είναι κάποια πράγματα που με προβληματίζει και θα ήθελα να παραθέσετε τις απόψεις σας.
Νομίζω πως όλος ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεται η μουσική αλλάζει. Δεν ξέρω αν το internet, η εύκολη και γρήγορη αντιγραφή των cd και ο κατά τη δική μου άποψη δεδομένος αγώνας επιδειξιομανίας που μερικές φορές διακατέχει όλους σχεδόν όσους ασχολούμαστε με αυτή τη μουσική, έχει κάνει κακό.
Πρώτα από όλα θέλω να πιστεύω πως η επιδειξιομανία τις περισσότερες φορές οφείλεται σε “υπερβολικό ζήλο”.
Τι προσπαθώ να πω…
Τον τελευταίο καιρό η προσβασιμότητά μου σε νέα μουσική είναι σχετικά μικρή. Όταν μπαίνω στο φόρουμ προσπαθώ να συντονιστώ με τις συζητήσεις και ειδικά με τις νέες κυκλοφορίες και τις διάφορες προτάσεις.
Ειλικρινά, στις περισσότερες περιπτώσεις διαπίστωσα πως δεν μπορώ και δεν ξέρω αν θέλω να ακολουθήσω. Προτείνονται καθημερινά υπερβολικά πολλές μπάντες και δίσκοι καινούργιοι ή παλαιότεροι.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πόσο χρόνο πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να ασχοληθεί με ένα σημαντικό ποσοστό αυτών και εν τέλει πόσο καλά προλαβαίνει κανείς να ακούσει όλα αυτά που προτείνονται. Ακόμη περισσότερο, πόσο καλά έχει προλάβει να ακούσει και να κρίνει αυτά που προτείνει.
Αδυνατώ να καταλάβω πως βγαίνουν συμπεράσματα για ολόκληρες δισκογραφίες μέσα σε μερικές μέρες ή ακροάσεις, μιλώντας πολλές φορές για απαιτητική μουσική.
Επίσης, από το χρόνο που διαθέτετε για μουσική ποιο ποσπστό καταλαμβάνει η ακρόαση νέων κυκλοφοριών, ποιό ποσοστό η ακρόαση παλιών κυκλοφοριών που σας είχαν ξεφύγει και ποιό ποσοστό δίσκων που έχετε ήδη στη δισκοθήκη σας και θέλετε να τους ξανακούσετε?
Με καλή διάθεση πάντα…