Conversation Piece

ρε ανταλλάξτε τηλέφωνα

rudolf, το σκεφτομαι πλεον σοβαρα :lol:

μα αφου τα σχετικα με αυτο γραφομενα αναφερονταν σε μικρες ηλικιες μιας και η αφορμη καλως ή κακως ηταν τα ποστ του παοκτζη, γιατι τοτε εξ αρχης πεταχτηκες στο ετσι; δηλ, εκει που ημουν λεω ωπα τι εγινε τωρα; :lol:

εχω να σου πω μερικες καλες ιστοριες για μεθυσμενους μουσικους. κολλαει στο κλιμα. :stuck_out_tongue:

οχι. λαθος. το θεμα ειναι αυτο που δεν νομιζεις και το λεω σε 50 κατεβατα. :stuck_out_tongue: και μαλιστα, δεν αναφερομαι αοριστα οτι “καποιοι” ακουνε επιφανειακα, αν θυμασαι μιλαγαμε για ατομα μικροτερης ηλικιας που ουσιαστικα αφομοιωνουν ετσι πολυ λιγοτερα απ οσα θα μπορουσαν. μλκ απορω αν διαβαζες τα ποστ μου. :lol:

ρε μλκ, αν ο αλλος μετα απο ενα σημειο και μετα κανει οικογενεια, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θελει να ζει απο αυτο, ή εστω να εχει καποιους αλφα πορους να μπορει να ηχογραφει και να περιοδευει. δεν ειναι κακο να θες να κανεις δουλεια το χοββυ σου!

βαλε εδω εναν αστερισκο: B[/B]

την ιδια νοοτροπια μπορει να εχει ενας 20χρονος με 5 χιλιαδες κατεβασμενα, δεν εχει να λεει. βασικα δε με ενδιαφερει.

ναι αυτο μου τη σπαει. επιασες ωραιο θεμα εδω. καλα αυτο σε καποιες κυκλοφοριες μη σου πω οτι γινεται περισσοτερο τωρα πλακα πλακα :lol: (για μη μεταλ μπαντες). για το κατα ποσο το downloading εριξε τις τιμες δε μπορω να πω με σιγουρια επειδη απλα δεν ξερω! ειναι ομως γεγονος οτι πλεον βρισκεις φτηνα cd ενω παλια δε γινοταν τοσο ευκολα.

θυμαστε ρε με τις δραχμες που βλεπαμε cd με 3 χιλιαρικα και λεγαμε “πω ρε μλκ μεgadeth με 3 χιλιαρικα!”. τοτε ηταν καλη προσφορα. σημερα 3 χιλιαρικα αναλογικα ειναι περιπου 9 ευρω. αν και η συγκριση ειναι ψιλο ατυχης μιας και η αναλογια δεν ειναι ακριβως ετσι, ειναι δεδομενο οτι αν θες βρισκεις και καλα, και φτηνα cd. ορεξη να χεις να ψαχνεις. :slight_smile:

ισως. αλλα δε με απασχολει καθολου. το βλεπω μεν αλλιως, αλλα δε σου δινω κι αδικο. ειναι καθαρα θεμα οπτικης γωνιας.

επισης:

μλκ βαγγελη σορυ, αλλα στο παρακατω ειπες μπαρμπουτσαλα.:lol:

π.χ. στο σημειο που μιλουσες για την αλλαγη προτιμησεων του ελληνικου κοινου τελικα καταληγεις:

πλεον δεν εχω ιδεα τι ηθελες να πεις αρχικα. βαριεμαι να πηγαινω πισω. :lol:

και τελειωνουμε B[/B]

δες αυτο εδω πλιζ. η ανακοινωση των The Crown οταν διελυσαν:

[CENTER]

THE CROWN

We give up.

Today, the 7th of March 2004, we, the dudes of The Crown, have decided to call it quits. I’m sure every member in the band can still come up with 10 reasons for continuing and 10 reasons for giving up, but after some heavy consideration we have decided to finally find out what life is like without playing in The Crown.

It’s been a blast writing/performing together all these years, taking this band to levels that we never even knew of. Also getting to know other people in other bands on the road has been amazing. Seeing new places and getting to see and hear new, great bands has totally blown us away - we sure had our share of fun!

Too many tours gone bad due to not at all professional tour arrangements is maybe the main reason for giving up. (We do indeed have stories about tour managers/agencies and the business in general, the best ones would surely make a bestselling book…) Coming home from tours with empty pockets, equipment falling apart and having a pile of bills on the doorstep is simply “horns down”. Paying the bills with tour memories and floorscores is just not possible. We do love standing on stage but we don’t know much about the business part, and that’s a bad combination. Trust me on that one.

The timing for giving up now is both good and bad:
Bad because Possessed 13 is an incredible album that deserves some decent touring, but I guess all professional booking agencies have their hands full as it is. Good because we decided to not sign a new deal with Metal Blade, and now that we finally have Crowned in Terror (Crowned Unholy!!!) sounding like it was supposed to, the timing is superb.

We made 6 killer albums, we did stuff our way, and we sure as hell paid our dues. Or as we say to conclude usual setbacks: “We came, we saw and we fucked up!”

So we want to thank our fans for the support: you people made it last for 14 years! Thanks to Metal Blade, thanks to all bands that we’ve shared the stage with. Our apologies to the festivals that had us booked for the summer of 2004. And last but not least: thanks to our girlfriends for putting up with us through the rehearsals, gigs, studio sessions and tours!

• Janne and The Crown
    [/CENTER]

μια κιλλερ μπαντα, που εβγαζε λεφτα μονο απ τα τουρς. βασικα μια μπαντα που τις κοβω που διελυσαν. οποτε δες επειδη κρινεις τα παντα με τα δικα σου μετρα και σταθμα.

οι περισσοτερες μπαντες πλεον στηριζονται περισσοτερο στα τουρς παρα στις πωλησεις. δε λεω οτι δεν εχει καλες πλευρες το downloading. αλλα μη δικαιολογεις τις αρνητικες του, ειδικα μετα απο αυτο.

για αυτο που δεν νομιζω οτι ειναι σου εχω απαντησει και σε αυτο το ποστ και στα προηγουμενα οποτε ας το αφησουμε.παρακατω.

ναι αλλα θα πρεπει να νοιαζει εμενα αν θελει να ζησει απο αυτο? και φταιει το νετ αν δεν τα καταφερει? δεν νομιζω.

ενα απλο πραγμα σου λεω βρε αγορι μου, πριν το νετ ο ακροατης δεν ειχε πολλα μεσα για να ψαχτει σε παραπανω απο ενα ειδη, αλλα και σε νεες κυκλοφοριες πανω στην μουσικη που γουσταρε το πιο πιθανο να εμπιστευοταν απλα 1-2 εντυπα με αποτελεσμα οι πωλησεις να ειναι οι προβλεπομενες πανω κατω αναλογα και με την προωθηση που ειχε η καθε μπαντα. Ε λογικο με το νετ να πεσουν οι πωλησεις και δεν το βλεπω σαν αρνητικο.

ε εγω τι σου εγραψα, οτι ειναι πιθανο να μην μπορει να κανει τουρς και γενικα να δουλεψει σαν επαγγελματιας αλλα τιποτα δεν τον εμποδιζει απο το να βγαλει ενα αλμπουμ και αυτο το ειπα σαν απαντηση στον μανο δηλ. στο οτι μπορει να μην υπαρχει αυριο αυτη η μουσικη αν δεν την στηριξεις. Και γενικα τα “αρνητικα” του νετ ειναι απορροια της καταστασης που υπηρχε απο πριν.

ρε μλκ, ειμαστε σε ενα ροκ / μεταλ μουσικο φορουμ. δηλ μιλαμε για ενα ευρυ φασμα μουσικης που το εχω αναφερει και 2 φορες στις απαντησεις μου. το θεμα δεν ειναι καποιος να μην ακουσει χεβυ και να το γυρισε σε αλλα ρευματα. γενικα οι δισκοι δεν εχουν μεγαλα νουμερα πωλησεων. το κοινο δεν ασχολειται με αγορες μικρων γκρουπ στο βαθμο που νομιζεις. οταν λες αλλαγη προτιμησεων δηλ, εννοεις το να μην ακουει καποιος μανογουορ και να το γυρισε στον ξυλουρη; διαφορετικα δε ξερω κατα ποσο ευσταθει το επιχειρημα.

σορρυ, αλλα ενα καρο μπαντες εχουν κανει δηλωσεις οτι οι δισκοι δε πουλανε και τα βγαζουν τα λεφτα απο τουρς. παλια δεν ηταν ετσι, γιαυτο εχει ανεβει και το κασε των συγκροτηματων.

εν ολιγης το τσαμπα ειναι γλυκο, και το δικαιολογουμε οπως μπορουμε. ειναι σα να κλεβεις το ρουχο που εβγαλε μια εταιρια. η μεγαλοβιομηχανια δεν εχει κοστος αν της κλεψεις ενα πουκαμισο. αν ομως ολοι μπορουσαν να ‘‘κατεβαζουν’’ πουκαμισα, οι μικρες φαμπρικες θα κλεινανε και οι μεγαλες θα ριχναν το βαρος σε παραγωγη μαλακτικων που διατηρουν τα πουκαμισα ωστε να βγαλουν τα σπασμενα.

δηλαδη:

εδιτ: Βαγγελη ειλικρινα καποια πραγματα που γραφεις απορω αν τα πιστευεις. το οτι κατεβαζουν ολοι με μηδαμινο κινδυνο σε κανει να τα λες αυτα. το d/l εχει παρα πολλες θετικες πλευρες, αλλα εχει και πολλες αρνητικες. οι θετικες ξερεις ομως δεν δικαιολογουν τιποτα, απλα συνυπαρχουν με τις αρνητικες.

ειδικα αυτα που ελεγες περι του οτι ο μουσικος πρεπει να το δεχτει το d/l μιας και εξ αρχης δεχτηκε να βγαλει δισκο ειναι απιστευτα. πες τα σε κανενα φιλο σου μουσικο που δε φοβαται να σου πει την αληθεια να δεις τι θα σου πει. ειλικρινα ξερω ανθρωπους που θα ειχαν χειροδικησει αν τους τα ελεγες.

Βρε αγορι μου γιατι μπερδευεσαι?

Δεν ειπα πουθενα να το “γυρισε”, ειπα οτι με το νετ εχει περισσοτερες επιλογες για αγορες και απο εκει που αγοραζε οτι του προτεινε πολλες φορες ενα εντυπο η αγοραζε με κλειστα ματια οτι εβγαζε η αγαπημενη του μπαντα τωρα ειναι πιο προσεκτικος. Για παραδειγμα βγαζουν τελευταιο αλμπουμ και λαιβ οι μειντεν, ειμαι οπαδος τους, υπο αλλες συνθηκες θα τα αγοραζα μονο για το ονομα, επειδη τα ακουσα και δεν μου αρεσαν προτιμησα να ξοδεψω τα λεφτα μου σε αλλες μπαντες που εμαθα μεσω του νετ. Η πλειοψηφια των σι ντι που εχω αγορασει τα τελευταια 2 χρονια ειναι απο μουσικους που εμαθα μεσω νετ. Εκανα λοιπον μια υποθεση οτι αν και αλλος κοσμος λειτουργει ετσι ειναι λογικο να εχουν πεσει οι πωλησεις αρκετων συγκροτηματων. Τωρα το οτι εχουν πεσει γενικα, δηλαδη μου λες οτι δεν υπαρχουν μουσικοι που εχουν δει τις πωλησεις τους να αυξανονται τα τελευταια χρονια? Δηλαδη εσυ μου λες οτι καποιος που γουσταρει και ασχολειται με την μουσικη και αγοραζε σι ντι, τωρα επειδη μπορει να τα βρει τσαμπα σταματησε? δεν το πιστευω. Και αντε να συμβαινει αυτο σε πολυ μικρο ποσοστο. Τωρα αν καποιος ξεκινησε να ακουει μεσω δ/λ , αν του δημιουργηθει η αναγκη θα αγορασει. Μη με κανεις να λεω τα ιδια πραγματα.

Ρε συ καταλαβαινεις τι λεω? Αν ενας μουσικος ξερει οτι μαλλον δεν θα βγαλει λεφτα απο ενα σι ντι αυτο θα τον αποτρεψει απο το να το κανει? Απλα δεν θα ζησει ποτε απο αυτο. Αυτο δεν σημαινει οτι θα σταματησει να γραφει μουσικη εφοσον εχει κατι να πει. Και αυτο το ειπα σαν απαντηση στον μανο. Παλια δεν ηταν ετσι γιατι οι περισσοτεροι δισκοι πουλουσαν λογω αγνοιας του οπαδου η υπερβολικης προωθησης. Αν ενα συγκροτημα βγαζει πλεον πιπες λογικο να μην πουλαει. Οταν ενας μουσικος ομως αξιζει θα πουλησει, το νετ θα κανει μικρη διαφορα.
Βασικα δεν δικαιολογω τιποτα 1ον γιατι αγοραζω και 2ον γιατι και να μην αγοραζα παλι δεν θα ειχα τιπτοα να δικαιολογησω. Επισης δεν το θεωρω κλεψιμο και αυτες που χανουν περισσοτερο ειναι οι μεγαλες και οχι οι μικρες. Δεν νομιζω ποτε π.χ. να κλεισει η ECM ξερω γω.

Θεωρω περισσοτερο σαν αρνητικα πραγματα οπως τον τροπο που δουλευουν οι δισκογραφικες, τον στυγνο επαγγελματισμο, τον τροπο που δουλευει ο μουσικος τυπος παρα το οτι πλεον εχουμε την δυνατοτητα να ακουσουμε τσαμπα μουσικη. Η κατασταση στη μουσικη πριν το δ/λ ηταν χειροτερη απο οτι τωρα.
Και δεν ειναι καθολου απιστευτο. Ετσι θα επρεπε να ειναι απο την αρχη. Εχω φιλους μουσικους (που βγαζουν δισκους) και κανενας απο αυτους δεν ειναι κατα του δ/λ γιατι προφανως δεν βλεπουν την μουσικη σαν επαγγελμα ουτε περιμενουν να πλουτησουν απο αυτη, απλα κανουν την καυλα τους. Αυτοι οι ανθρωποι που θα ειχαν χειροδικησει που λες ας κοιταξουν ποιοι τους γαμουσαν τοσα χρονια (μουσικη βιομηχανια, δισκογραφικες) και δεν ελεγαν τιποτα και ας κοιταξουν πως να εκμεταλευτουν το νετ προς οφελος τους. Και τελικα εισαι υπερ της απαγορευσης του δ/λ ναι η οχι?

Και για να τελειωνω επειδη δεν προκειται να ξανα απαντησω

• Πιστευω πως η μουσικη πρεπει να ειναι ελευθερη για ολους. Ο καθενας ας αποφασιζει αν θελει να δωσει λεφτα η οχι

• Πιστευω πως ειναι καλο να στηριζεις τους μουσικους που γουσταρεις ομως αυτο δεν θα στο υποδειξει κανενας.

• Πιστευω πως τα θετικα που εφερε το νετ υπερκαλυπτουν τα αρνητικα.

• Δεν πιστευω πως καποιος επειδη θα ξεκινησει να ακουει μουσικη μεσω δ/λ δεν θα μπορεσει ποτε να την αγαπησει.

1. Να ειναι ελευθερη, συμφωνω. Ομως να αναλαμβανει το κρατος τα εξοδα ηχογραφησης και κυκλοφοριας. Αλλιως πως θα πληρωθουν τα εξοδα αυτα?

2. Θα την αγαπησει ισως. Δεν θα την αφομοιωσει ομως…

Εχω φιλους μουσικους (που βγαζουν δισκους) και κανενας απο αυτους δεν ειναι κατα του δ/λ γιατι προφανως δεν βλεπουν την μουσικη σαν επαγγελμα ουτε περιμενουν να πλουτησουν απο αυτη, απλα κανουν την καυλα τους.

αλλο το να μη βλεπεις τη μουσικη σαν επαγγελμα και αλλο αυτο που ειχες πει. εντελως διαφορετικα πραματα. μη παιζεις με τις λεξεις. πες τους οτι κατεβασες τον δισκο τους αντι να δωσεις ενα ποσο να τους στηριξεις. θα το παρουν νομιζεις θετικα; εγω απλα ανελυσα το θεμα απο την πλευρα του μουσικου.

Αυτοι οι ανθρωποι που θα ειχαν χειροδικησει που λες ας κοιταξουν ποιοι τους γαμουσαν τοσα χρονια (μουσικη βιομηχανια, δισκογραφικες) και δεν ελεγαν τιποτα και ας κοιταξουν πως να εκμεταλευτουν το νετ προς οφελος τους. Και τελικα εισαι υπερ της απαγορευσης του δ/λ ναι η οχι?

ωραια. εγω αν θες τη γνωμη μου συμφωνω με αυτο:

1. Να ειναι ελευθερη, συμφωνω. Ομως να αναλαμβανει το κρατος τα εξοδα ηχογραφησης και κυκλοφοριας. Αλλιως πως θα πληρωθουν τα εξοδα αυτα?

2. Θα την αγαπησει ισως. Δεν θα την αφομοιωσει ομως…

και ληγει εδω το θεμα μιας και κουραστηκα. και οσον αφορα απαγορευση του d/l, ειμαι απολυτα ουδετερος. εχει μεν πολλες αρνητικες πλευρες αλλα το παρων συστημα οντως ζημιωνει τις μπαντες και τους οπαδους με διαφορους τροπους. θα ημουν ομως κατα, αν μπορουσε να εφαρμοστει ενα συστημα καλυτερο απο το ηδη υπαρχων.

δινω παραδειγμα:

ο καλυτερος τροπος θα ηταν να μπορεις να ακους το δισκο μεσω streaming ωστε να τσεκαρεις οτι θελεις, και οσοι θελουν να κατεβασουν, να πληρωσουν ενα συμβολικο ποσο που να πηγαινει κατ ευθειαν στον καλλιτεχνη και οχι τη δισκογραφικη. η δισκογραφικη απο την αλλη θα ειχε ενα καπως καλο ποσοστο απο τις πωλησεις δισκων (οχι οτι δεν εχει τωρα). αν μαζευονταν αυτες οι εισφορες, πιθανοτατα θα επαρκουσαν μαζι με τις πωλησεις για να καλυφθουν τα σπασμενα.

ετσι ολοι θα ειχαν και απιστευτα φτηνη σε κοστος μουσικη, και οι καλλιτεχνες θα βγαζαν το ψωμι τους. αυτο που περιγραφω βεβαια ειναι μεν κατι το απιστευτα ουτοπικο, αλλα παραμενει μια καλη λυση.

Update:

Προσφατα εφτιαξα το πικαπ και ξαναρχισα να αγοραζω βινυλια. Καταλαβα ενα πραγμα.

α) Τα albums που αγορασα τ΄ ακουω ολοκληρα.
β) Πολλά από αυτά είναι κλασσικά μέταλλα.

Τωρα θα μου πειτε, τι σχεση εχει αυτο με το θεμα downloading. Δε ξερω, πιστευω οτι το βινυλιο θα βοηθουσε (ή μαλλον βοηθαει) αρκετες μπαντες & εταιριες. Δηλαδη οκ, καλο το CD, αλλά οταν (προσφατο παραδειγμα) πηρα τις προαλλες το Sonic Prayer των Earthless σε διαφανο πορτοκαλι βινυλιακι, ε, ειχε μια αλλη ομορφια οταν το βαλα στο πικαπ ρε αδερφε. Οχι μονο λογω του φορματ, μιλαω για το ολο πακετο.