__ :evil: ΑΣΤΑ! [size=6]ΑΣΤΑ![/size] Μη τα συζητάς!!
__Το χθεσινό ήταν μία τεράστια απογοήτευση… όχι, δεν είναι ότι δεν έπαιξαν καλά… ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!
__Μπήκαμε στο καραβάκι προετοιμασμένοι να περάσουμε μια μαγική νύχτα. Η ώρα ήταν περίπου δέκα. Δύο ώρες (και παραπάνω), ~120 άτομα καταβαίνουν με ναυτία και έκδηλη στα μάτια στεναχώρια. Κατεβαίνω απ’ τους πρώτους, ο Danny -που έχει μόλις αποβιβαστεί- μου ανακοινώνει (όπως συνέχισε να κάνει για κανένα δεκάλεπτο) ότι θα παίξουν πάλι, στο X-Club, την Τετάρτη. Με κοιτά και ζητά συγνώμη, φυσικά αμέσως του απαντώ ότι δεν ήταν δικό του το λάθος και γνέφει καταφατικά το κεφάλι…
__Τότε ποιου είναι το λάθος; Του θεού μάλλον, σωστά. Όχι - όχι, του Αιόλου. Τι σε έπιασε ρε μάγκα και έσπειρες τους ανέμους σου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ήταν κατάσταση αυτή που προκάλεσες; Να χύνονται μπύρες να βρέχετε ο Παρασκευάς από τη Θάλασσα, ο Παπαδόπουλος να τρέχει να καλύψει τα μηχανήματα (όχι απ’ το ψιλοβρόχι, απ’ τη θάλασσα), να πηγαίνουμε σα μεθυσμένοι χωρίς να έχουμε πει -όσοι δεν κρατιόντουσαν- τα σκαμπό να χορεύουν salsa και ο Danny να έχει γίνει (ασορτί με τη πλειοψηφία των επιβατών -που ήταν έτοιμοι να “ταΐσουν τα ψάρια”) ακόμα πιο άσπρος απ’ όσο ήταν;
__Και άντε καλά, θεός είσαι σε έπιασε η μούρλα σου, τον Σίφη (τον διοργανωτή) γιατί δε τον πήρες ένα τηλέφωνο βρε αδερφέ, να ξέρει κι αυτός τι θα κάνει, ε; Αλλά τέτοιος είσαι και εσύ, άμα σε ξαναπάρω τηλέφωνο στη γιορτή σου να με χέσεις ή μάλλον όχι, να ξεράσω τρεις φορές.
__Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ περίπλοκη αν δε ήταν τόσο απλή (!). Την ευθύνη τη φέρει ο διοργανωτής και μόνο. Όλη αυτή η ταλαιπωρία και η απογοήτευση (και άλλα χειρότερα που θα σας τα πω αργότερα!!) που υπέστησαν όσοι παρευρέθησαν ήταν το κάτι άλλο. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που τα ξένα συγκροτήματα λένε “Ελλάδα…; Ποια Ελλάδα…;”, ο Danny βρίσκει έμπνευση να γράψει τα καταθλιπτικά του τραγούδια και οι υπόλοιποι μουσικοί να σκέφτονται “μωρέ και μου το 'χε πει η μάνα μου -δε γίνεσαι παιδάκι μου μπετατζής καλύτερα;”…
__Και μην ακούσω για ακραία ή ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ καιρικά φαινόμενα. Μια του κλέφτη (προχθές, που υπ’ ευθύνη του διοργανωτή ακυρώθηκε η συναυλία -και όλο το πλήρωμα του καραβιού τον βρίζει ακόμα), δυο του κλέφτη (χθες) ε, πρέπει να περιμένουμε και τρίτη πριν δούμε εμείς μια καλή μέρα σ’ αυτή την χώρα του “ότι να 'ναι”; Μα καλά τι σκατά προβλέπεις/ μαθαίνεις/ παίρνεις πληροφορίες από αρμόδιες υπηρεσίες/ διοργανώνεις πια; εκτός αν διοργάνωση είναι να βάζεις μία αγενέστατη κα κόβει εισιτήρια και να καταθέτεις στο λογαριασμό σου τις εισπράξεις…
__Τον Σίφη τον είχα συναντήσει /γνωρίσει /δει, στο μαγαζί που δουλεύει και μου φάνηκε καλό και εντάξει παιδί. Όμως άλλο καλό παιδί και άλλο καλός διοργανωτής. Και κάποτε σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να μάθουμε ή να κάνουμε σωστά μια δουλειά, ή να μην την κάνουμε καθόλου. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να ακούς τους μουσικούς να λένε ότι δε θα ξανακάνουν κάτι τέτοιο, ότι “δε αξίζει” κλπ. Μετά φταίνε οι άλλοι που έχουμε βγάλει κακό όνομα και δεν έρχονται στη χώρα μας…!
__Ίσως να μην ήμουν τόσο δεικτικός (αν και τους πρέπει), εάν δεν είχε συμβεί και το παρακάτω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γεγονός. Ακούσατε - ακούσατε, που φτάνει η ξιπασιά ορισμένων: Ως δια μαγείας, το εισιτήριο ανέβηκε ένα ευρώ με το που πήγαμε να το κόψουμε! Στις αφίσες, ραδιόφωνα, internet το εισιτήριο αναφερόταν ότι κόστιζε 12 ευρώ. Με το που πήγε η ώρα εννιά και μισή, η κολοκύθα μετετράπη σε πλωτός συναυλιακός χώρος και το εισιτήριο μπήκε στην εφηβεία, έγινε 13!
__Πάνω έγραφε ότι κόστιζε 8 ευρώ και ότι προσφέρεται και μπύρα. Η μπύρα (μπουκάλι) κόστιζε 4 Ε και το κρίκετ (500ml) 5. Όταν λοιπόν η σερβιτόρος μας ζήτησε 1 ευρώ επιπλέον τη κοιτάξαμε λίγο περίεργα (εντάξει, αυτή που έκοβε εισιτήρια ρωτούσε εμάς πόσο κάνει 3 επί 13, αλλά “φαινότανε το πράμα”). “Ούτε αυτή έχει περάσει τα μαθηματικά της πρώτης δημοτικού;” -σκεφτήκαμε. Βλέπετε 8 + 5 που είχε το μισόλιτρο μας κάνει 13 ακριβώς -αυτή τώρα τι θέλει και ζητά κι άλλα; Μετά δε ανακαλύψαμε ότι ΑΠΛΑ, ο διοργανωτής είχε πει ψέματα στον ιδιοκτήτη για τη τιμή του εισιτηρίου και ότι τελευταία στιγμή σκέφτηκε να “τσεπώσει στα μουλωχτά” 120 (τα άτομα) επί 1 = 120 ευρώ για πλάκα. Όχι κι άσχημα για έμπνευση της τελευταίας στιγμής…
__Αίσχος. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Περαιτέρω σχόλια για την άριστη συμπεριφορά του πληρώματος (αλλά και του Σίφη -εκτός της… “ανατίμησης”) και της απαράδεκτης και προκλητικής απ’ τα ?τσουτσεκάκια? που κόβανε εισιτήρια, δε θα κάνω. Αυτό που θέλω όμως και πάλι να τονίσω είναι ότι, βέβαια σαν κοινό εμείς δε φταίγαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά σαν χώρα καλά παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε, μας αξίζουν. Ειδικά όσο επιτρέπουμε σε τέτοια φαινόμενα να υπάρχουν ακόμα.
__Υπάρχει μία πιθανότητα ο φίλος που άνοιξε το παρόν θέμα να είναι ο διοργανωτής. Πολύ θα χαρώ να τον δω να βγαίνει μπροστά να απαντήσει (?), να ζητήσει έστω μια συγνώμη (ντρέπομαι να ακούω τους μουσικούς να μου ζητούν συγνώμη και όχι τους υπευθύνους!) και να μην κρυφτεί. Θέλω να δω τη γνώμη και του Rocking.gr επί του θέματος, μιας και ήταν και υποστηρικτής της συναυλίας (κανένα υπονοούμενο). Θα χαιρόμουν πιο πολύ να έβλεπα το παρόν κείμενο (ή ένα άλλο δικό σας) ως report της συναυλίας, όχι για ιδία ικανοποίηση, αλλά για να μην κουκουλωθεί το θέμα και να ενημερώνετε ο κόσμος για τα “καλά και συμφέροντα” εκάστοτε γεγονότα.
__Περαστικά σε όσους ήταν χθες στο καράβι.