Daredevil [Netflix] 2015-

[CENTER][/CENTER]

τα ειπαμε στο αλλο θρεντ, θα ζητησω μεταθεση.

Δικαιουται ομως δικο του θρεντ, γιατι προβλεπω να γινεται γενικοτερος χαμουλης.

Ας αρχισουμε τη συζητηση απο[-Logoi-pou-to-Daredevil-aksize-ena-xameno-Sabbatokuriako/23958/"] τουτες εδω](http://www.rocking.gr/cine/[7) τις αραδες που εβαλα προχειρα σε μια σειρα

[CENTER][/CENTER]

Ωραία τα γράφεις στο λινκ, αλλά εντάξει, το παρακάνεις λίγο με το 7. :stuck_out_tongue:

Καθόλου υπερβολή, και λίγα είπε. Respect στο ρακουν.

σε τι ακριβως αναφερεσαι; στην πχιοτητα των αλλων υπερηρωικων σειρων ή στην “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”;

Βρε ρισπέκτ στο ρακούν, δεν λέω, αλλά δεν πιάνω το θέατρο του παραλόγου για τις άλλες σειρές.

Δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ( τουλάχιστον που να είναι 17+ ηλικιακά και να έχει δει 2 ή περισσότερες σειρές ξέρω 'γω) ότι οι άλλες είναι ποιοτικές σειρές. Προφανώς και δεν ανακαλύπτουν τον τροχό, δεν ήταν και αυτός ο σκοπός τους. Ειδικά το Agents of shield ρε παιδί μου δεν είναι μυστικό ότι φτιάχτηκε κάτι σαν “γέφυρα” και για να γεμίσει το background των γεγονότων που οδηγούν στο Civil War και για να βγάλει και κανά δυο σπινόφ, και πάνω σε αυτά μια χαρούλα είναι.
Το ότι την συνοδεύεις με το μεσημεριανό φαγί και όχι με γουίσκι το βράδυ, δεν την κάνει κακή σειρά.

Να εξηγηθω.

πρωτον υπαρχουν ατομα που τις θεωρουν καλες σειρες. Αυτα που λες ισχυουν, αλλα σε γενικες γραμμες αυτες ειναι οι σειρες που αντιπροσωπευουν το υπερηρωικο γιγνεσθαι στην τηλεοραση (βλέπε μεγαλυτερο reach απο το σινεμα).

Αν λοιπον ο μεσος μαν βλεπει αυτο το πραγμα και λεει - μαλιστα, σιγα μην ασχοληθω τωρα με κολάν και εξωγηινους - δινει ενα κακο ονομα στην ολη φαση.

Το Daredevil αποδεικνυει πως δεν ειναι ετσι τα πραματα. Ειναι μία ωριμη και καλοφτιαγμενη crime/δραματικη σειρα με υπερηρωικο υποβαθρο το οποιο μπορει ανετα να στοχευσει και σε αλλο κοινο.

Το εκαναν σωστα, οι αλλοι το κανουν λαθος.

Ωραίο το κείμενο. Καταλαβαίνω και την αγανάκτηση για τα Agents of SHIELD και λοιπές σειρές. Κακά τα ψέματα δύσκολα τις λες ποιοτικές. Φυσικά και τις παρακολουθώ βέβαια και υπάρχουν ακόμα και στιγμές που με έχουν ψιλοενθουσιάσει, ο λόγος είναι επειδή βρίσκομαι εδώ και καιρό σε Marvel-mode για τα καλά. Αλλά το είχα αναφέρει και σε άλλο thread. Αν δεν είναι κάποιος στην φάση των super hero γενικά, η σειρά απλά δεν βλέπεται, όπως και οι περισσότερες.

Κατά τα άλλα για το Daredevil τα είπα και στο thead των σειρών. Γαμάει κανονικά και κυρίως μπορεί και κάποιος που δεν γνωρίζει τα κομικ να μπει εύκολα στο κλίμα και να γουστάρει άσχημα. Προσωπικά μου άνοιξε την όρεξη για να δω σειρά Punisher. Τώρα που ανακάλυψαν το R-rated εκεί στην Marvel μπορούν να δικαιώσουν και τους πιο βίαιους χαρακτήρες τους. Η θερμή υποδοχή της σειράς από τους φαν είναι το καλύτερο νέο για το μέλλον των υπερ-ηρώων σε μεγάλη και μικρή οθόνη.

Δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο καβλωτική είναι η σειρά, κυρίως γιατί τα έχει γράψει όλα ο Dead στο θρεντ των σειρών. Το άρθρο δεν το διάβασα γιατί μου έχουν μείνει 3 επς ακόμα, αλλά έχω ήδη ξεθάψει τα τεύχη που αγόρασα πριν 10+ χρόνια, Miller, Quesada, Bendis, παρήγγειλα και τα “yellow” και “born again” και νιώθω πάλι σαν πορωμένο 20χρονο.

Ως μη nerd των superheroes και έχοντας δει τα 2 πρώτα, να μια ωραία σειρά που κάνει και γαμώ το χτίσιμο χαρακτήρων. Η σκηνή δράσης στο τέλος του 2ου μάλιστα είναι κορυφαία.

Όμορφη σκηνοθεσία, ο ήρωας να δίνει και να τρώει, οι “αλήτες” να μην μένουν στο πάτωμα από την πρώτη μπουνιά και να πηγαίνουν όλοι μαζί αντί να περιμένουν την σειρά τους. Όλα αυτά σε ένα έξυπνο εντυπωσιακό μονόπλανο. Θύμισε λίγο True Detective.

Από ότι βλέπω η συνέχεια προβλέπεται ακόμα καλύτερη, ανυπομονώ για τον villain!

Η αντιγραφή της σκηνής από το Old Boy είναι σχεδον ξενερωτικός παραγοντας… Και ναι, οκ όλοι κλέβουν και όλοι επηρεάζονται, δεν υπαρχει παρθενογέννεση κτλ κτλ αλλά οκ, τέτοια αντιγραφή είναι προκλητική. Κατά τα άλλα δεν έχω δει ακόμα κανένα επεισόδιο αλλά διάβασα την από κάτω ανάλυση και ψήθηκα:

Πώς ακριβώς είναι προκλητική; επίσης αφού δεν είδες κανένα επεισόδιο πως το σχολιάζεις; με βάση κάποιο gif η βίντεο του YouTube;
Δες πρώτα όλα τα επεισόδια και μετά πες την άποψή σου για τις σκηνές δράσεις και τις χορογραφίες.

το μονοπλανο στο τελος ειναι περισσοτερο επιρρεασμενο απο το [υπερτατο] 1ο raid, οποιος εχει δει το καταλαβαινει ευκολα νομιζω. το επιβεβαιωσαν και σε σχετικη δηλωση νομιζω.

Η σκηνή κυκλοφορεί στο youtube, υπαρχει και στο αρχικό ποστ του θρεντ. Μια χαρά μπορω να εχω αποψη για την εν λόγω σκηνη και χωρίς να έχω δει το σιριαλ καν. Πρόκειται για προκλητική, ανέμπνευστη αντιγραφη της κλασσικης σκηνης του Οld Boy. Κατα τα άλλα, αποψη για το συνολο του σιριαλ δεν μπορώ να εκφέρω και δεν το κάνω μεχρι να το δω.

εχεις εικονικες σκηνες.

οι σκηνες ειναι εικονικες για τους χ, ψ λογους, ειτε σκηνοθετικους, ειτε ερμηνευτικους, ειτε,

οταν κατι ειναι εικονικο, δεν το αντιγραφεις, κανεις tribute, γιατι ειναι ηλιου φαεινοτερο αυτο που κανουν.

ολοι ειμαστε φαν κατι.

το οτι εσενα σε ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ κατι τετοιο, oh my

Καλα, δεν εξοργιζομαι κι ολας, σιγά. Κατα τα άλλα, διαφωνώ: αυτή η σκηνή δεν ειναι tribute. Tribute ειναι μια οπτική αναφορά σε μια άλλη ταινία: όταν για παράδειγμα στο “Μικρό Ψάρι” ο Μουρίκης σκοτώνει έναν τύπο πυροβολώντας τον στο μάτι, έχουμε να κάνουμε με ένα tribute μιας σκηνής απο τον “Νονο”. Ένα μικρο κλείσιμο του ματιού σε μια κλασσική σκηνή του Νονου. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με tribute, έχουμε να κάνουμε με απόλυτη αντιγραφή: Στενός διάδρομος, μονοπλανο μερικών λεπτών, ενας εναντιον πολλων κτλ. Δεν υπάρχει καποια αναφορά, δεν υπάρχει καποιο “κλεισιμο ματιού”. Είναι αυτούσια αντιγραφή. Τι να κάνουμε τωρα…

Σωστά, υπάρχει στο Old Boy τέτοια σκηνή.

Λίγη σημασία έχει βέβαια, η σκηνή είναι εξαιρετική, απ’όπου κι αν είναι εμπνευσμένη. Αν ήταν “δανεισμένη” και όχι “κλεμμένη”, αν ήταν carbon copy δηλαδή θα φαινόταν άσχημο. Έτσι όπως έγινε όμως φαίνεται κουκλί.

Το τι θυμίζει στον καθένα είναι προσωπικό και υποκειμενικό, και το ποιον ενοχλεί αυτό επίσης. Το από που εμπνεύστηκαν λίγη σημασία έχει, εφόσον το φιλμ αντέχει και υποστηρίζει αυτή την σκηνή.

Σε άλλα νέα, μετά το πρώτο matrix δεν θα έπρεπε να βγει άλλη ταινία με slow motion…

Δεν το έχει αναφέρει κανείς αλλά η σκηνή με την μάχη στο ταξί μου θυμίζει

το children of men με την κάμερα που γυρίζει 360 μοίρες

Μπράβο. Καλό είναι όμως να μην λέμε πράγματα απλά για να τα πουμε. Δεν μας υποχρεώνει κανείς να βρίσκουμε ντε και καλά μια εξυπνάδα να πουμε για το οτιδήποτε. Είναι κουραστικό.

Ξέρεις ακριβώς το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και το δικό σου σχόλιο περί αντιγραφής. Με το συμπάθιο κιόλας άλλα το να βλέπεις κάτι στο youtube και να έρχεσαι να θάβεις είναι ο ορισμός της επιφανειακής και καλά αποψάρας. Επίσης αρχίζει να γίνεται cool να θάβουμε για να θάβουμε super hero ταινίες η μου φαίνεται;

Για να απαντήσω και σοβαρά τώρα και επί του θέματος.

[SPOILER]Όχι δεν είναι αντιγραφή. Εκτός από την κίνηση της κάμερας που είναι εντελώς διαφορετική στην σκηνή του Daredevil σε πολλές στιγμές η δράση μένει εκτός κάδρου. Το ότι ο χώρος είναι παρόμοιος δεν λέει απολύτως τίποτα. [/SPOILER]

Εγώ για το σκηνή στο ταξί σοβαρά το λέω, μου άρεσε πάρα πολύ και πήγε κατευθείαν το μυαλό στην ταινία που λέω στο spoiler.