Dark (NETFLIX)

Νέα σειρά Netflix και αφού έχουμε thread για Stranger Things ε αξίζει να ανοίξουμε και ένα για αυτό.

Μόλις το τελείωσα βασικά. Μέχρι και το 7ο επεισόδιο περίπου η σειρά μου φαινόταν σχεδόν άψογη. Μου φάνηκε σαν μια εξαιρετική μεταφορά του IT από Stephen King απλά χωρίς τον Pennywise. Όλο το κοινωνικό υπόβαθρό, οι αμαρτίες της μικρής κοινωνίας που σπρώχνονται κάτω από το χαλί, η υποκρισία και το κακό που γεννάνε, πέρασαν εξαιρετικά. Απλά προς το τέλος όλα αυτά άρχισαν να μένουν αρκετά πίσω και άρχισαν να ασχολούνται πολύ περισσότερο με τα χρονικά παράδοξα, επιστημονικές εξηγήσεις και απλά μας άφησε με την ψωλή στο χέρι για να περιμένουμε την επόμενη σεζόν, ενώ χαρακτήρες όπως ο Νοα έμειναν απλά ως ένα tease για αργότερα (χτύπησε άσχημα αυτό σεναριακά).

Γενικά παρά τα θεματάκια που είχε μου άρεσε πολύ. Οι συγκρίσεις με Stranger Things δεν είναι και τόσο άδικες άσχετα αν από ένα σημείο και μετά τραβάνε διαφορετικό δρόμο. Η αφετηρία είναι ίδια, όπως και οι επιρροές. Σαφώς ανώτερο το Dark σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τα άλλα…

My only aim is to take many lives
The more the better I feel

1 Like

Θα την ολοκληρωσω κ θα επανελθω. Μεχρι το 7ο που χω δει ο Νοα με ενοχλει πολυ σεναριακα, ενω υπαρχουν κ αρκετα πραματακια που δεν πολυστεκουν. Κατα τα αλλα εχει πολυ καλη ατμοσφαιρα κ κραταει δυνατα το ενδιαφερον.

Περι Stranger Things, εγω νομιζω οτι οι ομοιοτητες ειναι μεμονωμενες κ μικρης σημασιας. Οσο εμβαθυνεις απομακρυνονται πολυ οι δυο σειρες σε μουντ κ κατευθυνση. Προς το παρον θεωρω οτι το Stranger Things πετυχαινει σε μεγαλυτερο βαθμο σ αυτο που θελει να δειξει, αλλα ισως ειναι κ πιο ευκολος ο στοχος του

1 Like

Ειδα και το 6. Καλα το παει αλλα ειμαι σιγουρος οτι καπου θα το χασει, ειναι δυσκολο το θεμα για να μην εχεις τρυπες στο σεναριο

Ειδα σημερα και τα 3 τελευταια. Δεν θα σποηλεριασω πολυ. Απλα θα πω οτι το τελος ειναι φιλοδοξο και με κανε να ανυπομονω για την συνεχεια, αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι υπαρχουν πολλες ελευθεριες στο πως χειριζονται το ταιμ τραβελινγκ…

Ουφ, τελείωσα τον κύκλο. Δεν είδα ούτε εγώ μεγάλη σχέση του Stranger Things με το Dark. Οι Φριτζ έκαναν τρομερή δουλειά, αν αυτή η κωλογλώσσα ήταν λίγο πιο συμπαθητική, θα το έβλεπα ακόμα πιο ευχάριστα. Πάντως έμεινα εντυπωσιασμένος από το όλο concept, είμαι λάτρης (παρά την spoilerιά που έφαγα από το ίδιο το poster της σειράς, όπου κατάλαβα ότι έπαιζε θέμα με παράλληλα σύμπαντα ή time travelling).

Έχει αρκετά κενά, τα οποία βαριέμαι να απαριθμήσω τώρα (ή εγώ δεν έπιασα μερικά πράγματα, τι να πω). Για παράδειγμα υπάρχουν χαρακτήρες οι οποίοι στο παρών δεν θυμούνται ότι είχαν συναντηθεί με τους εαυτούς τους στο παρελθόν ή βλέπουν ανθρώπους που είχαν συναντήσει στο παρελθόν αλλά δεν τρέχει κάστανο. Τεσπά, είναι βράδυ και ίσως δεν έχω καθαρό μυαλό, οπότε ίσως να μην τα γράφω και σωστά.

Το ρεζουμέ (@toxikos, άνοιξε το spoiler μόνο αν κάποτε δεις την σειρά): Οι “12 Πίθηκοι” (που ίσως έχω δει ένα δις φορές) με δομή σειράς, γυρισμένοι το 2018 και με εσάνς Stranger Things. Γαμάτη μίξη.

Πολυ καλη φαση τα Dark, ειμαι στο 6ο και κρατιεμαι να μη τα δω ολα.

Σορρυ αλλα κανενα σχολιο για το μπλουζακι MORBID του Ulrich junior ?? Ψαγμενο τυπακι και πρωτοδισκακιας.

Χα, χα, μόλις τελείωσα τη σειρά κι εγώ αυτό ήθελα να σχολιάσω, το μπλουζάκι Morbid! :joy: Τρελή cult-ίλα.

Μου άρεσε πάρα-πάρα πολύ, αν κι εγώ παρατήρησα πράγματα που δε στέκουν σεναριακά (εννοώ με ηλικίες κλπ., δε συνεχίζω για να μην κάνω spoiler). Αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία γιατί σαν σύνολο μου άρεσε πολύ, και η όλη ιδέα, και η ατμόσφαιρα που σου βγάζει και όλα. Αφήνει πολλά για τη δεύτερη σεζόν, ανυπομονώ.

2 Likes

Καλό σε γενικές γραμμές παρότι τα επεισόδια 4-6 κάνουν μια κάποια κοιλιά.

Εξαιρετική σκηνοθεσία, δυνατοί χαρακτήρες, σενάριο με τρύπες, λίγο μπανάλ αλληγορία.
Μακάρι να είναι λίγο πιο έξω από τα τετριμμένα ο επόμενος κύκλος αν και το βλέπω λίγο δύσκολο με τις απλοϊκές good vs evil “εξηγήσεις” του τελευταίου επεισοδίου.

1 Like

Πολυ καλη σειρα κυριως λογω ατμοσφαιρας, φωτογραφιας, μουσικης και γλωσσας, η οποια για μενα ηταν ατου, και οχι το αντιθετο.

Το time travel προφανως εχει πολλα παραδοξα, αλλα το αιτιολογουν με συγκεκριμενο τροπο, αρα αφου βαζουν κανονες στο συμπαν της σειρας (ασχετα αν φυσικα δεν στεκουν ουτε για αστειο) τοτε ειμαι σχετικα οκ με αυτο. Πιο πολυ με ενδιεφεραν ολες οι σχεσεις και αλληλεπιδρασεις μεταξυ των χαρακτηρων, παρα το τι θα γινει τελικα στο τελευταιο επεισοδιο ας πουμε. Κριμα που αφησαν cliffhanger και μεγαλα αναπαντητα ερωτηματα για την δευτερη σεζον, δεν ηταν απαραιτητο.

Προσωπικα ουδεμια σχεση δε βρηκα με Stranger Things και σε κανενα επιπεδο. Το Stranger Things αν μπορουσε να κανει καποιος μια οποιαδηποτε συγκριση σε βασικα πραγματα, καθως δε μπορω να καταλαβω καν τι μπορει να βρει κανεις ως σημαντικα κοινα μεταξυ των δυο σειρων, μου φαινεται καλυτερο, και πιο σωστα φτιαγμενο. Το Dark ειναι λιγο ενας αχταρμας απο ταινιες και σειρες του παρελθοντος, χωρις να δινω βαση μονο στην πρωτοτυπια οταν βλεπω κατι. Απλα οκ, δεν εντυπωσιαστηκα κιολας, τα εχουμε ξαναδει αυτα.

1 Like

Νομίζω οι μόνες ομοιότητες είναι στο πώς ξεκινά το σενάριο, δηλαδή το κακό εργοστάσιο, τα παιδιά κλπ. Αλλά από κι έπειτα ουδεμία σχέση.

1 Like

Ξεκίνησα να το βλέπω κι αυτό, η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο επεισόδιο είπα “οκ ακόμα και κάποιες σκηνές είναι ίδιες με το Stranger Things” αλλά στην πορεία αλλάζει το πράγμα. Ωραίο μέχρι στιγμής, ακούσαμε μέχρι και Kreator μέσα.

Ωραία σειρά, υπέροχη ατμόσφαιρα, καμιά σχέση με το stranger things. Αφήνει πολλά αναπάντητα για την δεύτερη σεζόν αλλά όσες ανατροπές έγιναν στην πρώτη season τις δικαιολογεί απόλυτα. Ελπίζω στο τέλος της σειράς να μην ξαναζήσουμε το φιάσκο του Lost. Το μόνο που με ενόχλησε είναι πραγματικά ο πολύ πολύ αργός ρυθμός της σειράς και τα άπειρα άσχετα με την πλοκή συμβάντα.

Lost ok 9 χρονια χαμένα από τη ζωή μου…

πτσδ?

1 Like

^ όχι, κοροϊδεύει, αν ψάξεις στο θρεντ περί σειρών (γενικά) είχες ρωτήσει ποια σειρά να δεις μετά, γράφτηκε το “LOST” και μετά ακολούθησαν ποστς από αυτούς που έκλαιγαν για τα χαμένα χρόνια από τη ζωή τους και από τους υπόλοιπους που λέγαμε το αντίθετο, μαζί με Quintom :sunglasses:

2 Likes

Σημερα η δευτερη σεζον στο Netflix.

Εχω περιεργεια πως θα εκτυλιχθει η ιστορια.

4 Likes

Άιντε να δούμε τι θα γίνει.Με φόβισε το έξτρα μελλοντικό timeline στο τέλος.Ήδη είχε αρχίσει να χάνεται η μπάλα με τα προηγούμενα 3.

1 Like

Εντωμεταξύ το Netflix με σπαμάρει για κάθε σκουπίδι σειρά που βγάζει το τελευταίο εξάμηνο, αλλά για το Dark το έμαθα εδώ! :joy:

Καλή φάση, για να δούμε…

2 Likes

Κ ελεγα οτι θα προλαβω να δω το cobra kai πριν το dark. :sweat:

ελα το cobra kai είναι μικρό… δες το να φύγει

άσε που είναι τέλειο

1 Like