Dark (NETFLIX)

Τελείωσα και την 2η σεζόν

Μεγάλα πράγματα . Το sci-fi όπως μου αρέσει

6 Likes

Εχοντας δει τα 6 επεισοδια απο τα 8 της τριτης σεζον μπορω να πω οτι εχω χασει την μπαλα εντελως, και εννοειται πως ηδη απο το 2-3ο επεισοδιο της σεζον εχω σταματησει να προσπαθω να καταλαβω ποια Μαρτα, ποιον Γιονας, κτλ βλεπουμε σε καθε σκηνη.

Επισης, δεν υπαρχει κανενας λογος τελικα να δει κανεις τις πρωτες 2 σεζον για επαναληψη αν τις εχει δει ηδη. Δεν υπαρχει κατι στην τριτη σεζον το οποιο να απαιτει πληρη αναμνηση οσων εχουν συμβει, αρκει να θυμαται κανεις το γενικο νοημα και τα σημαντικα γεγονοτα. Και αυτο ειναι μαλλον αρκετα καλο.

Παρολα αυτα εχω ενα “παραπονο” ως τωρα, το οποιο ελπιζω να λυθει στα τελευταια 2 επεισοδια. Δεν βρισκω καθολου ξεκαθαρο το ποια ειναι τα κινητρα του καθενος, το πως θα λυθει το προβλημα της Apokalypse σε καθε ενα απο τα συμπαντα, το τι ακριβως παιχνιδι παιζουν οι διαφοροι πρωταγωνιστες των δυο συμπαντων, το πως ακριβως το Origin ειναι αυτο που ειναι, και γενικοτερα υπαρχει αρκετο vagueness στις ως τωρα “αποκαλυψεις” και “εξηγησεις” των 6 πρωτων επεισοδιων.

ΥΓ. Το ενα σημειο ομως στο οποιο απλα πωρωθηκα ανελεητα ηταν η αναφορα στο Quantum Entanglement και στην πραγματικοτητα η εφαρμογη κβαντομηχανικης σε συμβαντα που γινονται σε αυτα τα παραλληλα συμπαντα.

4 Likes

Το σωστό είναι να αφήσω αρκετό χρόνο να το χωνέψω , ώστε να εκφέρω πιο σφαιρική άποψη γιατί τώρα ο ενθουσιασμός είναι σε αδιανόητα επίπεδα

Με τα τωρινά δεδομένα , που μόλις είδα όλη την σειρά σε διάστημα μιας εβδομάδας και την 3η σεζόν όλη σήμερα , για μένα είναι χαλαρά τοπ-5 δεκαετίας και τοπ-10 προσωπικό

Παραδόξως δεν με δυσκόλεψε καθόλου , τα εξηγεί όλα και η σειρά κλείνει όπως ακριβώς πρέπει ( αυτό βέβαια είναι καθαρά στο γούστο του καθενός ) χωρίς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα και κενά , ενώ παράλληλα σε σκίζει συνεχώς το ρολερ κοστερ συναισθημάτων και αγωνίας μέχρι την τελευταία σκηνή . Και αποζημιώνει

πραγματικά πίστευα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ότι θα γίνει μαλακία με τον τρόπο που χειρίστηκε την τελευταία σκηνή με την Χανα κλπ , ότι δεν τα κατάφεραν ή ότι αυτοί προκάλεσαν το τροχαίο στον οριτζιναλ κόσμο . Μαεστρική σκηνοθεσία

Επέλεξαν το fan service . Συνήθως δεν είμαι τέτοιος τύπος αλλά εδώ το είχα ανάγκη γιατί επένδυσα πολύ συναισθηματικά

έχουμε να πούμε πολλά αν υπάρχει όρεξη

4 Likes

Η δεύτερη blurred παράγραφος σου είναι σχετική βέβαια

Κατά πόσο δηλαδή είναι fan service οι 2 βασικοί πρωταγωνιστές και ήρωες της σειράς να παύουν να υπάρχουν.

3 Likes

Ναι δεν έχεις άδικο , είναι και αυτό θέμα οπτικής του θεατή

Αν θες να το δεις με μια πινελιά από spiritualism , οι ψυχές τους σε όλους τους κόσμους έφυγαν μαζί ήρεμες χωρίς την κατάρα της λουπας και ενωμένες τελικά στο τέλος , σου δίνει και ένα χιντ ότι οι ίδιες ψυχές μάλλον θα γεννηθούν στο μέλλον στον ορίτζιναλ κοσμο. Ίσως έπρεπε να το πω γλυκόπικρο

Είδα στο Reddit ένα ωραίο σεναριακό τρικ που ενισχύει αυτήν την οπτική, ότι το παιδί του Τανχαους περιέχει στο όνομα του το όνομα της Μάρτα και το όνομα της συζύγου του είναι αναγραμματισμός του Γιόνας ( Sonja αν πρόσεξα καλά ) . Οπότε ίσως ήθελαν όντως να δώσουν αυτή την αισιόδοξη νότα , ότι κατά μία έννοια δεν χάθηκαν ή υπήρχαν ανέκαθεν στο ζευγάρι . Το άφησε στον θεατή οπότε το εισέπραξα ως χάπι εντινγκ

2 Likes

Δεν θεωρω οτι υπηρχε τιποτα fan service στο τελος.

Λοιπον, τελειωσα την σειρα, και μπορω να πω οτι τα τελευταια 2 επεισοδια ηταν απλως αριστουργηματικα. Δεν το περιμενα να εχει ΤΟΣΟ υπεροχο τελος αυτη η σειρα μετα απο τα πρωτα 6 που ειχα δει.

Το 7 με αφησε με ανοιχτο το στομα, γιατι και ο τιτλος του ειναι απλα οτι καλυτερο και πιο ταιριαστο υπαρχει. Απλα συμπληρωνει ολα τα κενα, βλεπουμε τελικα που μεγαλωσε ο Γιονας, που μεγαλωσε ο Νοα, που μεγαλωσε η Λιζμπεθ, τα ιδια με Μπαρτος, τα ιδια βασικα με οποιοουδηποτε την ζωη ειχαμε δει αποσπασματικα, και απλως τωρα συμπληρωθηκε το παζλ.

Και σκαει η Κλοντια στο τελος, και τα διαλυει ολα, και απλα το κανει τοσο ομορφο το παραμυθι. Υπεροχες ανατροπες. Απο εκει που νομιζες οτι εχεις ταξιδι στον χρονο, στην δευτερη σεζον μαθαινεις στο τελος οτι εχεις 2 παραλληλα συμπαντα, και μετα μαθαινεις οτι ουσιαστικα εχεις 3 απο αυτα τα συμπαντα, και τα δυο ειναι εκφυλισμενες εκδοχες, στις οποιες υπερισχυει στο ενα ο Γιονας και στο αλλο η Μαρτα.

Εντωμεταξυ τα ονοματα Αδαμ και Ευα εχουν τοσο μεγαλη σημασια πλεον, γιατι βλεπουμε οτι πηγαινοντας πισω στο 1880, ουσιαστικα ειναι οι δυο που οδηγησαν στην δημιουργια ενα σωρο διαφορετικων ανθρωπων, που δεν υπηρχαν στο αρχικο “σωστο” συμπαν, και ειναι στην πραγματικοτητα ακυροι.

4 Likes

Ναι δικε μου ετσι πρεπει να κανεις, σωστα ξηγιεσαι. Ωραιος ο παιχτης.

deja vu

3 Likes

Πραγματικα τεραστιο.

Απανταω μονο και μονο για να μην φαινεται αδιαβαστο το μηνυμα του τρολλ.

Στην πρωτη σεζον νομιζες οτι ηταν Noah VS Claudia… μετα το παιχνιδι εγινε Adam VS Claudia… Μετα οταν μαθαινεις οτι ο Jonas και ο Adam ειναι το ιδιο προσωπο, νομιζεις πως ειναι Jonas VS Adam και τελικα σκαει η τριτη σεζον, κι αφου εχεις πειστει μετα τα πρωτα λιγα επεισοδια οτι η φαση ειναι Adam VS Eva, στο τελος γινεται στην πραγματικοτητα Marta & Jonas VS Tannhaus.

Ρε τι εκπληκτικη σειρα.

3 Likes

ΟΚ το bingαρα με τον αδερφο μου μεσα σε 2 περιπου εβδομαδες, ακομα δεν εχω μαζεψει το σαγονι. Δεν περιμενα με τιποτα οτι θα τα εξηγησει ολα και θα τα κλεισει τοσο ωραια σε 2 επεισοδια.

4 Likes

9 Likes

Γιατί να μην είμαι 15 χρόνια μικρότερος και επίσης διάσημος στην Γερμανία…

3 Likes