Dark Tranquillity vs In Flames

Dark tranquillity φυσικά.Θυμάμαι όταν άκουσα το The gallery μου ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι!Πολύ γαμάτος δίσκος για την εποχή του!Death metal με τελείως progressive νοοτροπία.Πρωτοπόροι. 8)

Dark Tranquillity φυσικά.έχουνε βγάλει δισκάρες τις οποίες ολόκληρη η σουηδική σκηνή και δη γκρουπάκια σαν τους Entombed και τους Dismember που μας τα εχουνε πρήξει ότι παίζουν και καλά true death metal να εχουν τους δισκους τους εικονισμα μπας και μαθουν να παιζουν κανενα riff της προκοπης.Αυτά.

Ωχ…Ετοιμασου για επιθεση απο τον nihilist…!
:smiley:

Ωχ…Ετοιμασου για επιθεση απο τον nihilist…!
:D[/quote]

Γιατι ειπα τιποτα ψεματα?Η μια μπαντα εχει να βγαλει κατι σοβαρο απο το Wolverine Blues και η αλλη απο το Death Metal του 97.Στο Where Irongroses grow μαλιστα θα δεις πολλα Gotenborg riffs.

Οχι,απλα ειπες τους Entombed γκρουπακι… :stuck_out_tongue:

Τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση λίγο το Morning Star δεν έχουνε βγάλει κάτι αξιόλογο.

Θα το πω απλά. Λες βλακείες. Οι Dark Tranquillity όσο αξιόλογη μπάντα και αν είναι, η σχέση της με το death είναι επιδερμική.
Όσο για τους Entombed & Dismember γκρουπάκια??? Εντάξει άποψη σου αλλά αν ρωτήσεις τους Dark Tranquillity μάλλον τους δίσκους τους έχουν εικόνισμα. :smiley:
Και ναι παίζουν death metal (το true είναι ηλίθια ορολογία, δεν είναι και οι Manowar δα… :stuck_out_tongue: ) και σίγουρα δεν πρήζουν κανέναν, όποιος θέλει τους ακούει.
Βασικά από κάτι τέτοιες δηλώσεις φαίνεται ποιος γουστάρει πραγματικό death από imitation μπάντες.

Θα το πω απλά. Λες βλακείες. Οι Dark Tranquillity όσο αξιόλογη μπάντα και αν είναι, η σχέση της με το death είναι επιδερμική.
Όσο για τους Entombed & Dismember γκρουπάκια??? Εντάξει άποψη σου αλλά αν ρωτήσεις τους Dark Tranquillity μάλλον τους δίσκους τους έχουν εικόνισμα. :smiley:
Και ναι παίζουν death metal (το true είναι ηλίθια ορολογία, δεν είναι και οι Manowar δα… :stuck_out_tongue: ) και σίγουρα δεν πρήζουν κανέναν, όποιος θέλει τους ακούει.
Βασικά από κάτι τέτοιες δηλώσεις φαίνεται ποιος γουστάρει πραγματικό death από imitation μπάντες.[/quote]

Τους Manowar δεν τους φτανουν ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι…Εχουν αυτοι τετοιους μυες?Εχουν σπαθια?Γουνινα βρακακια?Γουνινες μποτες?ΟΧΙ.Αρα δεν ειναι τρου.Αρα δεν υπαρχουν.

:lol: :lol:

Βασικά από κάτι τέτοιες δηλώσεις φαίνεται ποιος γουστάρει πραγματικό death από imitation μπάντες.[/quote]

ΝNihilst γουστάρω άπειρα death metal και ιδιάιτερα αμερικανικό.Μην αρχίσω και λέω ονόματα…αλλά πιστεύω αυτά που λέω και για Entombed και για Dismember…δηλαδη οταν οι Maiden έχουνε κάποια χρόνια να κυκλοφορήσουνε αξιόλογο δίσκο είναι περιπλανώμενος θίασος ενώ οι Entombed που απλα περιοδευουν χωρις λόγο ύπαρξης είναι groupara?
Και γω τους γουστάρω μέχρι το Wolverine…απο κει και μετα ναι μπροστα στο Gotenborg ειναι groupaki…
Α και οσο για το true death metal οι 2 μπαντες που θαυμάζεις αναφ’ερονται σε αυτο σε κάθε συνενετυξη τους οτι αυτοι παίζουνε true και το Gotenborg όχι ,όχι εγώ…

Γιατι ειπα τιποτα ψεματα?Η μια μπαντα εχει να βγαλει κατι σοβαρο απο το Wolverine Blues και η αλλη απο το Death Metal του 97.Στο Where Irongroses grow μαλιστα θα δεις πολλα Gotenborg riffs
.

Σορρυ αλλα χωρις να ειμαι κανας φανατικος οπαδος των Entombed και χωρις να εχω ακουσει ολους τους δισκους, το Morning Star (2001 νομιζω) ειναι δισκαρα και το Inferno λιγο που το ακουσα μια χαρα μου φανηκε.

To Morning Star είχε κάποιλά κομμάτια το είπα και λίγο παραπάνω.Το Inferno πέρασε στα ψιλά επιπέδου Uprising και κάτω.

ΝNihilst γουστάρω άπειρα death metal και ιδιάιτερα αμερικανικό.Μην αρχίσω και λέω ονόματα…αλλά πιστεύω αυτά που λέω και για Entombed και για Dismember…δηλαδη οταν οι Maiden έχουνε κάποια χρόνια να κυκλοφορήσουνε αξιόλογο δίσκο είναι περιπλανώμενος θίασος ενώ οι Entombed που απλα περιοδευουν χωρις λόγο ύπαρξης είναι groupara?
Και γω τους γουστάρω μέχρι το Wolverine…απο κει και μετα ναι μπροστα στο Gotenborg ειναι groupaki…
Α και οσο για το true death metal οι 2 μπαντες που θαυμάζεις αναφ’ερονται σε αυτο σε κάθε συνενετυξη τους οτι αυτοι παίζουνε true και το Gotenborg όχι ,όχι εγώ…[/quote]

Κοίτα όπως είπα και πριν όποιος θέλει ακούει, γούστα είναι αυτά. Αν εσύ νομίζεις ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης δικαιωμά σου.
Απλά σκέψου ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί που αποκαλείς γκρουπάκια, μπάντες όπως οι Dark Tranquillity δεν θα ακούγονταν όπως τους ξέρεις τώρα.
Απ το Gaytenborg πάντως έχουν βγει οι μακράν ποιο ξενέρωτες μπάντες, η ντροπή της Σουηδίας, οπότε μην τους συγκρίνεις με μπάντες όπως είναι οι Entombed. Αυτά.

Nihilist έχω μάθει να ακούω μουσική με βάση τα αυτι’ά μου και όχι αν θα με πούνε φλώρο ή όχι.Αν εσύ την έχεις δει death metal τιμητής πολύ απλά θα σου πω ότι για τα ανύπαρκτα πεπραγμένα των Entombed από το 93 και μετά έχουνε γνώση οι φύλακες.
Ειδκά το Slaughter of the Soul των Gates κονιρτοποιεί δισκογραφία Entombed.

Καλά κάνεις και ακούς με βάση το τι σου αρέσει και τι κάθεται καλύτερα στο αυτί σου. Και γω αυτό κάνω άλλωστε. Αλλά ότι αρέσει σ εσένα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το καλύτερο. Δεν την έχω δει τίποτα και η γνώμη σου λίγο μ ενδιαφέρει, απλά μην νομίζεις ότι εσύ τα ξέρεις όλα και μπορείς να κρίνεις τους άλλους.

Δε σε κρίνω απλά η απροσωπη συζήτηση αυτά έχει η τρίχα γίνεται τριχιά.
Σου είπα το Left Hand Path είναι από τους καλύτερους δίσκους που βγήκανε ποτέ γενικώς αλλά η συνεχεια τους δεν ήτανε η ανάλογη από το 93 και μετά.

Η συζήτηση ήδη τράβηξε σε μάκρος, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί, άλλωστε δεν νομίζω να συμφωνήσουμε. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έκρινα τα γούστα σου (στη μουσική), τα γραφόμενα σου έκρινα και τις συγκρίσεις που έκανες. Φιλικά.

Dark Tranquility.

Αν και δεν τα έχω ακούσει τα 2 τελευταία τους , έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την μπάντα.

Οι In flames με κουράζουν αφάνταστα με τις επαναλαμβανόμενες μελωδίες τους.

Οι Dark Tranquillity γενικά πιο σοβαροί και πιο καλλιτεχνικοί αλλά και απίστευτα πιο βαρετοί(για μένα). Οι In Flames πολύ πιο φλώροι και πολύ πιο έμπορες, ξεκινήσαν σαν ένα βαρετό απλοικό Heavy metal συγκρότημα με Death φωνητικά και όσο πιο εμπορικοί γινόντουσαν τόσο πιο ευχάριστα και κολλητικά Hitakia γράφαν που για καλοκαίρι ειδικά είναι γαμάτο Soundtrack οπότε In Flames.

Dark Tranquillity, παραμένουν κάπως πιο “πιστοί” σ’αυτό που παίζουν και πέρυσι έβγαλαν άλλη μία δισκάρα…

In Flames:) Αυτο που με τραβαει πιο πολυ στη μουσικη τους ειναι οτι σε καθε μα καθε κομματι ενσωματωνουν μια μελωδια που μαμαει με ενα πολυ χεβι backround. Το καταφερνουν τελεια.