Darkology - Altered Reflections

Δεύτερο συγκρότημα για το label μας θα είναι οι Τεξανοί DARKOLOGY.

Η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί σαν μοντέρνο heavy metal, με άψογη τεχνική, δυνατή παραγωγή και έναν εξωπραγματικό τραγουδιστή.

Πιο συγκεκριμένα στις κιθάρες ο γνωστός Michael Harris που έχει συνεργαστεί απο Chastain μέχρι με Kuprij, ξαφνιάζει με αρκετά κοφτά και thrashy riffs και με τα μελωδικά αλλα αρκετά aggressive, solos του. Ο αδελφός του, Brian, γνωστός και μη εξερεταίος απο τους FIREWIND, απλά παραδίδει σεμινάριο στα drums, με το “απαίχτο” παίξιμό του και ενίοτε groovarει, απίστευτα, αφού στιγμές φέρνει στο νου, μέχρι και vinnie paul απο pantera. Ο μπασίστας τους Mike Neal, βοηθάει και αυτός στο να βγεί πιο “σφιχτός” και “ογκώδης” ο ήχος με τα ρυθμικά του μερή. Αλλά εκεί που ο δίσκος υπερέχει είναι στον τομέα των φωνητικών. Ο ανερχόμενος Kelly “Sundown” Carpenter (ex-OUTWORLD, ex-BEYOND TWILIGHT), που πρόσφατα διέπρεψε στο tribute για τον midnight που έγινε στο ProgPowerUSA X και σε 2 περιπτώσεις έχει αντικαταστήσει τον JORN LANDE σε σχήματα, δίνει ρεσιτάλ ερμηνίας.Με τουλάχιστον 15 διαφορετικές χροιές που ξεκινούν απο ψίθυρους και φτάνουν σε παρανοικές κορώνες, ο Sundown επανακαθωρίζει την έννοια metal τραγουδιστής. Σκεφτείται το εύρος του Ripper Owens, την οξύτητα του Jon Oliva και την παράνοια του Midnight. Και πολλαπλασιάστε !

Ο παρθένικος τους δίσκος με τίτλο “Altered Reflections” περιέχει 10 κομμάτια φουτουριστικού, αλλα ταυτόχρονως και χειρουργικά εκτελεσμένου και συντριπτικού, metal που θα ευχαριστήσει οπαδούς των
ICED EARTH, NEVERMORE, MEGADETH, JUDAS PRIEST, HELSTAR, AGENT STEEL, VOIVOD, PSYCHOTIC WALTZ, AYREON, CRIMSON GLORY, FIREWIND, OUTWORLD και BEYOND TWILIGHT.

Για τους ανυπόμονους : http://www.myspace.com/sundownvox
Το πρώτο τραγούδι στον player είναι ενα medley κομματιών απο το δίσκο.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες και μεγαλύτερα δείγματα !

μας εψησες

στους outworld δινει ρεστα

Όμορφα τα λες φίλε.

Αν το περιεχόμενο είναι εξίσου καλό θα στηρίξουμε.

όσο έχω ακούσει σπέρνει πάντως

Χωρίς να σημαίνει κάτι, αλλά και χωρίς να έχουμε κάνει διαφημιστική καταχωρηση, “ακόμα”, οι μέχρι τώρα βαθμολογίες απο μερικά περιοδικά, εσωτερικού και εξωτερικού, κυμαίνονται απο 8,5 σε 9,5. Αν βαλουμε διαφημήσεις, δηλαδή, θα το κάνουν “11” ? (λιγο Spinal Tap) !

Ακούστε τα samples και την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται όλος ο δίσκος να είναι στο ΜΥSPACE.
Απλά, επειδή είμαστε τόσο σίγουροι για αυτόν!
Αλλή μια φορά το εξώφυλλο θα είναι foil με μεταλλικά μελάνια! (Αν κάποιοι θυμάστε ενα πρόσφατο εξώφυλο του lifo βγήκε έτσι καθώς και αρκετά εξώφυλλα DVD-special editions) Οι ιριδισμοί, δείχνουν φανταστικοί στην στήλη και στον ουρανό !

υπονοείς ότι όταν διαφημίζεται μια κυκλοφορία ( ή γενικά κάνει διαφήμιση ένα label) επηρεάζεται η βαθμολογία; τστστσ…

πάντως, εντελώς φιλικά, προτιμώ να μην εκφέρω άποψη όταν πρόκειται για δουλειά που εμπλέκομαι εγώ. Ας κρίνουν καλύτερα οι άλλοι. Είδα αλλού να κάνεις και συγκρίσεις (ότι ποιος ripper μπροστά του και τέτοια).

Θα ακούσουμε και θα κρίνουμε και όταν κάτι είναι καλό φυσικά και να στηρίξουμε. Αλλά please επειδή έχουμε δει παλιότερα και τα μεγάλα λόγια με τους Leash Law που η γραφικότητα ξεπέρασε τα όρια και το cd έφτασε να πωλείται σε limited edition 1 ευρώ, λίγη ηρεμία.

Με όλο το σεβασμό, το Leash Law, ήταν ένα αξιοπρεπές album, με πολύ μέτρια παραγωγή και σχετικά επίπεδη μίξη, εναν καλούτσικο τραγουδιστή, που δεν πολυτραγούδησε όμως στο δίσκο, γνωστούς μουσικούς, οι οποίοι δεν αναφερθηκαν σχεδόν πουθενά, ενα απίστευτα κακό και αταίραστο εξώφυλλο και μια σχετικά περίεργη καμπάνια προώθησης που σε συνδυασμό με τον κακό υπολογισμό - γονάτισε την Black Lotus Records.

Σου φαίνεται απο το εξώφυλλο, τα samples, ή το γεγονός οτι απλά και λόγω για αισθητικούς λόγους, το digipack θα κοστίζει διπλάσια, ότι η δουλειά που γίνεται είναι κακή ? Αν μπείς στον κόπο να τσεκάρεις το myspace του τραγουδιστή θα διαπιστώσεις οτι όντως έχει τρομακτικό εύρος και είναι ταλαντούχος.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ !

Προχωρούμε με μικρά αλλα σταθερά βήματα και αναμένουμε η τρίτη μας κυκλοφορία να ταράξει τα ύδατα.

ΥΓ. Με χαρά μου πληροφορήθηκα ότι female artist που μας ενδιέφερε κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με την EMI καθώς και δύο ακόμα συγκροτήματα που μας είχαν απασχολήσει βρήκαν στέγη σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Αυτό λογικά σημαίνει οτι οι επιλογές μας είναι το λιγότερο, καλές.

Σε καλύτερη ανάλυση το video του “I bleed”

Το ύφος του τραγουδιού - δεν έχει και πολύ σχέση με το υπόλοιπο άλμπουμ απο πλευράς ταχύτητας ή ατμόσφαιρας. 2 Κομμάτια είναι αργά και τα υπόλοιπα απο mid tempo μέχρι γρήγορα.

Στίχοι :

?I BLEED?

No Yesterdays; A Lifeless Haze
This Reverie Is All I See
I?m Lost in Time; You Freed My Mind
My Sullen Sting; Your Vanishing

Nowhere to Go; All You Bestow
On One Dark Day Was Swept Away
Your Peril Eyes; Now Distant Cries
A Somber Seed Is What I Bleed

I Bleed

You Introduced Undying Truth
Existence Null; Intangible
All That I Find You Left Behind
The Distance Stares But You?re Not There

Nowhere to Go; All You Bestow
On One Dark Day Was Swept Away
Your Peril Eyes; Now Distant Cries
A Somber Seed Is What I Bleed

I Bleed

I Crawl Inside; My Tortured Pride
In Silent Rage Must Turn the Page
Open the Door; Dimension Four
Reality; Just a Memory

Nowhere to Go; Ex Nihilo
On This Dark Day; Just Swept Away
Your Paralyze; Now Distant Cries
This Dismal Seed Is What I Bleed

I Bleed
I Bleed

Temp myspace skin πάνω.
http://www.myspace.com/darkologymetal
Επίσης στον player, ένα σύντομο medley κομματιών. την επόμενη εβδομάδα, λογικά όλος ο δίσκος πάνω στον player.

Ο Sundown τραγουδήσε με τους CRIMSON GLORY στο Progpower στη μνήμη του Midnight !

Δηλώνω μεγάλος οπαδός του Kelly Sundown. Όταν τον είχα πρωτοακούσει στο Section X των Beyond Twilight είχα πάθει πλάκα. Όντως η ερμηνεία του στο συγκεκριμένο άλμπουμ έχει κάτι από Midnight. To Οutworld το θεωρώ απλά καλό. Γενικότερα μαζί με τον Daniel Heiman των Lost Horizon, τους θεωρώ σαν τiς καλύτερες φωνές που έβγαλε το metal στα 00ς.

Είχα μπει πριν κάμποσο καιρό στο myspace τους και είχα διαβάσει ότι έψαχναν εταιρεία. Χαίρομαι που υπεγραψαν, αν και για να πω την αμαρτία μου, δεν ξέρω κάτα πόσο μια ελληνική εταιρεία θα προωθήσει σωστά τον δίσκο- χωρίς παρεξήγηση φίλε rockaholics. Αnyway εύχομαι καλές πωλήσεις.

ΥΓ: Ρε συ rockaholics όχι και απλά καλούτσικος τραγουδιστής ο Black.:slight_smile:

Αχέμ, Έλληνο-βρετανική. Επίσης. Διανομές, UK, c7/PHD , Γερμανία Intergrove, Ισπανία Mastertrax, Αμερική Αda/Warner. Ας πούμε οτι Καμία ελληνική εταιρία δεν τα είχε αυτά ούτε στις φιέρες της. Εδώ ούτε γερμανικές δεν τα έχουν όλα αυτά. Εχουμε διανομή και στο dubai ! διαφημησεις, ROCK HARD πολλών χωρών, Metal Hammer το ίδιο, Classic Rock, κ.ο.κ για δύο μέτριου βεληνεκούς κυκλοφορίες.Έχουμε imprint στην Ιαπωνία, την Rockaholics Japan και το ARCH RIVAL έχει special εξώφυλλο και DVD μόνο για εκεί…μιλάμε με όλα σχεδόν τα φεστιβάλ ώστε η τρίτη μας υπογραφή να είναι headliner ή 3οι / 4οι απο το τέλος στα πολύ μεγάλα…
Τα πρόμο μας θα είναι κανονικές υπογεγραμμένες εκδόσεις των δίσκων, που θα σταλλούν την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Πιο πριν μόνο με voice overs… θες να συνεχίσω με 3 σελίδες προμο plan ? κ.o.κ

Ας πούμε οτι θα είναι εύκολο να πάρουμε 2-3 μπάντες απο SPV που τελικά δεν αγοράζεται απο SONY, ή ακόμα και πρώην καλλιτέχνη της Ν.B…

Το darkology, χωρίς να θέλω να το πολυ ευλογήσω είναι ότι καλύτερο έχει κάνει ο kelly. Και γενικά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό.

Βασικά για χαβαλέ θα βγάλω pics από τα δοκίμια ! (Σε απλό χαρτί όμως ε και έχουν φθαρεί απο το σούρτα φέρτα και είναι και κακοφωτισμένα στη φωτο και τα πρώτα που βγάλαμε, τα σημερινα είναι στο γραφείο…που θε είναι και τα τελικά…και είναι ΦΟΒΕΡΑ)

Ladies and Gentlemen for your viewing pleasure…


Πάνω στον player τα microcozm (intro) και violent vertigo.
http://www.myspace.com/darkologymetal

(Η ποιότητα τον πίνει λίγο λόγω του αλγορύθμου που χρησημοποιεί το myspace και του γεγονότος οτι τα κατεβάζει απο 44.100 σε 22.050 δειγματοληψία. Ίσως τα κατεβάσω σε δειγματοληψία πρίν τα ανεβάσω, μήπως και είναι πιο καθαρά ετσι…Αλλά το παίξιμο που βγάνει μάτια και η φωνή φαίνονται έτσι κι αλλιώς).

Κάθε εβδομάδα - θα ανεβένει και απο ένα τραγουδάκι, και ενώ μερικά θα είναι καθαρά, μερικά άλλα, έχουν ένα μικρό voice over ! Ακούστε και εκφράστε ελεύθερα απόψεις. Εμείς πιστεύουμε, οτι αδειάζει αρκετά “μεγάλα” απο πλευράς τόσο, ριφ, όσο και φωνητικών… και δεν έχετε ακούσει παρα το 1/10…

Πατώντας το lyrics, μπορείτε να δείτε και τους στίχους !

Πολύ θετικά τα δείγματα και από τα samples και από το video…φαίνεται ποιοτικό!

Να και κατι που εχω την περιεργεια να ακουσω…Αν και το εξωφυλλο παραπεμπει σε αλλο ειδος κατι μου λεει οτι θα ειναι καλο…

είναι εξαιρετικό. όπως πρέπει να είναι ένα πάουερ προγκ άλμπουμ το 2009

πραγματικά καλός δίσκος.
πολύ δυνατή κυκλοφορία.

Δεν ξέρω ποιος είναι πίσω από τη φάση και δεν με ενδιαφέρει βασικά, αλλά αξίζει σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια για αυτή τη δουλειά. Για εμένα είναι Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ και αυτόν θα ψηφίσω χαλαρά στη λίστα μου για το 2009, αφού τα μεγάλα ονόματα δεν έχουν ανάγκη της υποστήριξης κανενός μας.

Ο Michael Harris είναι ένας και μοναδικός. Και άλλωστε ένα μόνο ελληνικό περιοδικό τον φιλοξένησε με συνέντευξη στα χρονικά!

Κρίμα που δεν έπεσε το cd στα χέρια μου για κριτική, αλλά ακόμη κι έτσι - παντού (μιλάω και για εξωτερικό) διάβασα τα καλύτερα!

Ο δισκος σπερνει!!Μπραβο στα παιδια που τον εβγαλαν!
Οσοι γουσταορυν prog/power με κιθαρες που γαμανε και φοβερα φωνητικα να το αγορασουν!!
Ελπιζουμε και σε live…

οντως ο δισκος ειναι φοβερος.ωραιες συνθεσεις με γαματα φωνητικα, καλη παραγωγη και παρα πολυ καλο artwork.συστηνεται ανεπιφυλακτα.