ενας απο τους αγαπημενους μου μουσικους!
πρωτοπορος,καινοτομος,μοναδικος.
τραγουδιστης,ηθοποιος,παραγωγος,συνθετης,μουσικος και γενικα πολυπραγματων.
εχει παιξει τα απειρα ειδη μουσικης
εχει συνεργαστει με κορυφες της μουσικης.queen,robert fripp,pete townshend,andrew belew,brian eno,lou reed,iggy pop,carlos alomar,john lennon,tina turner,mick jagger,trent reznor κα
στον κινηματογραφο εχει παιξει με φοβερους ηθοποιους(keitel,dafoe,deneuve,sarandon),μας εχει αφησει μια μοναδικη ερμηνια στο “Merry Christmas Mr. Lawrence”,και γενικα οι περισσοτερες ταινιες που χει εμφανιστει ειναι τρομερα αξιολογες.
εχει διασκευαστει απο ονοματα οπως bauhaus,helloween,behemoth,celtic frost,pagan’s mind,blondie,duran duran,tears for fears,turbonegro,nirvana,king crimson,a perfect circle κλπ
και μας εχει αφησει μια τεραστια κληρονομια φοβερων δισκων και τραγουδιων
Αυτήν την φυσιογνωμία την πάω με 1000…Πέρα απο τις αμέτρητες κομματάρες του,να κάνω αναφορά στο “Ziggy Stardust and the spiders from Mars”,το οπόίο για μένα είναι στάνταρ στο τοπ-5 των all time best albums…Τέλος,σε όσους γουστάρουν Bowie συνιστώ το όχι άγνωστο Velvet Goldmine(περι Γκλαμ Ροκ κ 70ς)το οποίο είναι βασισμένο στην ζωή του…
Ακόμα αυτομουτζώνομαι που δεν είχα πάει στην μοναδική μέχρι τώρα συναυλία του ΘΕΟΥ στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 1996, μαζί με Lou Reed και Elvis Costello.
[SIZE=“1”]Ευτυχώς που τουλάχιστον δεν έκανα την ίδια μαλθακία 4 χρόνια αργότερα και πήγα Lou Reed στον Λυκαβηττό τον Ιούλιο 2000.[/SIZE]
Από τους μεγαλύτερους Rock Ήρωές μου έβερ.
ΟΛΑ τα άλμπουμ του της δεκαετίας του '70 ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Έλα, έλα, σε κόβω εγώ ότι τον Gillan δεν μπορείς με τίποτα, ενώ τον Bowie τον κρυφολατρεύεις, αλλιώς δεν θα δήλωνες γι? αυτόν ότι: «μεγαλος καλλιτεχνης! επιδραστικος κ πολυ προτοπορος.»
Υπάρχει μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να δηλώσεις αυτό το πράγμα για τον Gillan??? 8O 8O :lol: :lol: :lol: