Dead Kennedys

Και στο Hellfest μονο ενα κομματι τους ειδα και πηγα στους Throwdown(μαλλον για το "με τιμαει οτι…"θα πηγαινε αυτο).Αλλα τεσπα ΞΕΦΥΓΑΜΕ.

σωστός ο outlaw! μια μικρή διόρθωση: δεν έφτιαξε το εξώφυλλο του άλμπουμ, αλλά το ποστερ που εσωκλείεται σε αυτό. (Το οποίο είναι άθλιο, και δεν το ποστάρω για ευνόητους λόγους!!!)

Μερικα facts για τον Jello Biafra

-Εχει εμφανιστει στη ταινια Tapeheads υποδυομενος ενα πρακτορα του FDBI(στην εν λογω ταινια πρωταγωνιστουν οι John Cusak και Tim Robbins ενω συμμετεχουν διαφοροι οπως Courtney “οξ’απο δω” Love,Ted Nugent μεταξυ αλλων)

-Το 1981 παντρευτηκε τη Therese Soder των Situations σε νεκροτομειο(!!!)

-Το 1979 εβαλε υποψηφιοτητα για κυβερνητης της California.Συμφωνα με το προεκλογικο του προγραμμα
οι επιχειρματιες επρεπε να κυκλοφορουν στους δρομου με στολες Clown,οι αστεγοι να μπαινοβγαινουν ελευθερα σε εγκαταλελειμενα σπιτια και λοιπα χαριτωμενα(παρ’ολαυτα μαζεψε ποσοστο 3.5% με περιπου 6.500 ψηφους)

Ότι έγραψα στο thread για τους Bauhaus, το ίδιο πιστεύω και γι’αυτούς τους τύπους! Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η πιο avant garde περσόνα των τελευταίων δεκαετιών! Τα τελευταία χρόνια γνωρίζω ότι κάνει stand up commedy!

Music scenes ain’t real life
They won’t get rid of the bomb
Won’t eliminate rape
Or bring down the banks
Any kind of real change
Takes more time and work
Than changing channels on a TV set

Τέλος.

Να συμπληρώσω στην Δισκογραφία το Give me convince or give me death , το οποίο ήταν “συλλογή” αλλά είχε και κάποια Ακυκλοφόρητα κομμάτια.
Σημαντικό να αναφερθεί ότι στα albums τους είχαν διάφορα καλούδια , αναφέρω ότι στο Bedtime for democracy υπήρχε η εφημερίδα Fuck Facts (από εκεί εμπνεύστηκαν θαρρώ και οι Panx Romana) , στο Frankenchrist το περιβόητο poster Penisland και στο Give me convince or give me death μαζί με το booklet και ένα flexy disk …

μετά από 25 χρόνια που ακούω μουσική (κατανοώντας και τι ακούω) , και έχοντας περάσει διάφορα στάδια στα ακούσματά μου οι Dead Kennedys είναι οι μοναδικοί που δεν έμειναν μακριά από τα αυτιά μου πάνω από εβδομάδα …το Chikenshit Conformists είναι ακόμα ένα way of life για μένα.
Επίσης είχα πει κάποτε ότι το punk είναι σαν την εφημερίδα , ακούγεται φρέσκο , και τα punk συγκροτήματα έγραφαν στοίχους για να καυτηριάσουν την καθημερινότητα , οι Dead Kennedys στο 90% των τραγουδιών τους είναι πάντα επίκαιροι …
Καλύτερα μου album … όλα :slight_smile:

παντα επικαιροι,οντως!!

και οσο υπαρχει αυτο το ελεϊνο καναλι…

M.T.V.-Get Off The Air"

Fun Fun Fun in the fluffy chair
Flame up the herb
Woof down the beer
[click!]
Hi
I’m your video DJ
I always talk like I’m wigged out on quaaludes
I wear a satin baseball jacket everywhere I go

My job is to help destroy
What’s left of your imagination
By feeding you endless doses
Of sugar-coated mindless garbage

So don’t create
Be sedate
Be a vegetable at home
And thwack on that dial
If we have our way even you will believe
This is the future of rock and roll

How far will you go
How low will you stoop
To tranquilize our minds with your sugar-coated swill

You’ve turned rock and roll rebellion
Into Pat Boone sedation
Making sure nothing’s left to the imagination

M.T.V. Get off the
M.T.V. Get off the
M.T.V. Get off the air
Get off the air

See the latest rejects from the muppet show
Wag their tits and their dicks
As they lip-synch on screen
There’s something I don’t like
About a band who always smiles
Another tax write-off
For some schmuck who doesn’t care

M.T.V. Get off the air
And so it was
Our beloved corporate gods
Claimed they created rock video
Allowing it to sink as low in one year
As commercial TV has in 25
“It’s the new frontier,” they say
It’s wide open, anything can happen
But you’ve got a lot of nerve
To call yourself a pioneer
When you’re too god-damn conservative
To take real chances.

Tin-eared
Graph-paper brained accountants
Instead of music fans
Call all the shots at giant record companies now

The lowest common denominator rules
Forget honesty
Forget creativity
The dumbest buy the mostest
That’s the name of the game

But sales are slumping
And no one will say why
Could it be they put out one too many lousy records?!?

M.T.V.-Get off the air!
NOW ! !

ΟΟΟ το thread τα σπασε!!! δεν ήξερα ότι υπήρχε… εχω αφιερώσει άπειρο χρόνο απ’ την ζώη μου στους Dead kennedys και τους θεωρώ μία από τις καλύτερες και επιδραστικότερες πανκ μπάντες που έχουν δημιουργηθεί, καθώς επίσης και την καλύτερη πανκ μπάντα που έβγαλε πότε η california…Συμφωνώ με όσα είπατε για τα album ώστοσο προσωπικά το αγαπημένο μου album είναι το: In God We Trust,Inc. το όποια περιέχει απιστευτα πανκ κομμάτια 1 λεπτού σχεδόν(!) όπως τα: religious vomit, moral majority, dog bite, hyperactive child, nazi punks fuck off (Υμνος!!!) αλλά και μια διαφορετική εκδοχή του california uber alles που λέγεταi: we’ve got a bigger problem now…Albumara!!

Το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο (και πιο κάφρικο) από το ίδιο το California Uber Alles!

Γενικά στο In god we trust βρίσκονται αρκετά καλούδια. Τα ουρλιαχτά του Biafra στο “Kepone Factory” είναι αντε γεια! Να πούμε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι από τα πρώτα που παίζανε live, πριν καν κυκλοφορήσουν άλμπουμ. Όσο για Nazi Punks / We 've got a bigger problem now που κλείνουν το αλμπουμ δεν είναι τυχαίο ότι ήταν και το κλασσικό κλείσιμο των συναυλιών τους στα 80’ς. Είναι αξιοσημειωτο ότι προτιμούσαν και οι ίδιοι στα live την συγκεκριμένη jazz - ο - εκτέλεση του California Uber Alles.

• επίσης να αναφέρουμε και την πρώτη εκτέλεση του california uber alles στο single πριν κυκλοφορησει το ντεμπούτο που αν και μοιάζει με αυτήν του άλμπουμ, είναι λίγο πιο αργή και βγάζει λίγο μαστούρα, αλλά έχει το κατιτίς της.

** ένα ένα τα θυμάμαι και πορώνομαι. να πούμε και ότι το συγκεκριμένο single με το California, έχει και το ΘΕΙΚΟ The Man With The Dogs! Koμματάρα. Πάντα πίστευα ότι οι Last Drive πρέπει να είχαν ευαγγέλιο τέτοιου είδους κομμάτια. μιας και είπε ο φίλος πιο πάνω για το Give Me Convenience Or Give Me Death μου 'ρθε.

Λοιπόν…
Τι να πω τώρα εγώ για το γκρουπ που και μόνο στο όνομά του ανατριχιάζω;;;;
Είχα αγοράσει το Give Me Convenience Or Give Me Death σε κασέτα, χωρίς να έχω ακούσει νότα απ’ αυτούς! Το έλιωσα, τους λάτρεψα και τους λατρεύω!!!
Ο Biafra είναι Η μορφή. Η ειρωνία στους στίχους απίστευτη!
Οι Dead Kennedys είναι από τα συγκροτήματα που αν τους ακούσεις σε νεαρή ηλικία, είναι αυτό που λέμε, σε μαθαίνουν να σκέφτεσαι…
Δεν αρχίζω τα κατεβατά από τα κομμάτια τώρα, θα περιοριστώ μόνο στα Straight A’s, Soup Is Good Food και At My Job, Rambozo The Clown, Too Drunk To Fuck (Το χω και σε μπλούζα :D), Police Truck, Winnebago Warrior… δε μπορώ να σταματήσω!!!

Και για να σπαμμάρω και δω…
Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ακούστε τους Lard! 2 full length έχουνε και 2 ep. Μουσική Μinistry - Στίχοι Biafra! Τι άλλο θέλετε;

Να κάνουν περιοδεία :frowning:
Κόβω το ένα χέρι μου για να τους δω!

xmm ενδιαφέρον αυτό, θα τσεκαριστει. επίσης για να πάμε και στις πιο παλιές συμμετοχές του Jello σε δίσκους άλλων, τσεκάρετε το The Sky Is Falling and I Want My Mommy των ΘΕΩΝ No Means No.

Γενικά έχω την εντυπωση ότι άμα ψάξω τις κυκλοφορίες της Alternative Tentacles θα έχει πολύ ενδιαφέρον πράγμα…

Ένα θα πω…κοιμάμαι μ’ αυτό:wink: Τεράστια μπάντα οι DK, τους ακούω από τα 90’s…πόρωση!!!

Κάποτε άκουσα ότι μια μαμά αγόρασε για το πιτσιρίκι της το Frankenchrist επειδή βρήκε το εξώφυλλο χαριτωμένο…
και πηγαίνοντας σπίτι βλέπει το γνωστό σε όλους μας πόστερ του Giger :lol::lol: Μετά από το σοκ που έπαθε έκανε μήνυση στην μπάντα! Μα ποιός της είπε να αγοράσει το άλμπουμ; Έφταιγε η μπάντα που αυτή ήταν άσχετη;

Μιας και αναφέρθηκαν διάφορες δουλειές του Jello να βάλω το λιθαράκι μου με το

Last Scream of the Missing Neighbors

Τον οποίο λατρεύω επίσης σαν δίσκο, με την απίστευτη διασκευή του We Gotta Get Out of This Place

Σωστός ο forkboy!!! τα too drunk too fuck και police track είναι πραγματικά θεικά τραγουδια…

Aπό τα καλύτερα punk συγκροτήματα. Αν όχι το κουρφαίο… Το debut-album ‘Fresh Fruit For Rotting Vegetables’ απλά ρισκέκτ, όπως κι ο εξαιρετικός τραγουδιστής-performer Jello Biafra :wink:

dead kennedys!!! i agapimeni mou HxC Punk band!!! O Jello ine gia mena apla enas ap tous megalyteros showman pou perasan apo afti ti gi… to Fresh Fruit for Rotten Vegetables ine ena aristourgima pou oloi tha prepei na xoun…

αν και έχω ακούσει μόνο το give me coninince or give me death μπορώ να πω ότι τους γουστάρω πολύ… η μαλακία είναι ότι δεν βρίσκω αυθεντικά cd τους… στο metropolis τόσες φορές που πήγα δεν είχαν ούτε ένα… στίχους έχουν στα booklets τους??

Στίχους έχουν ναι.

Αλλά μην κοιτάς μόνο στο metropolis. Πήγαινε και στο rythm records στη Μπενάκη. Εκεί έχει σίγουρα. Και πολύ punk γενικότερα.

Αν και τα cd τους δεν είναι ιδιαίτερα φτηνά δυστυχώς.

σε ποιό ύψος της μπενάκη είναι το rythm records? δεν το βρήκα σήμερα που πήγα… το fresh fruits έχει και αυτό τους στίχους μέσα?