Δεν έχω γράψει τίποτα για το Severe Torture, γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα (το περιμένω από τη Seasons Of Mist), αφού χθές κυκλοφόρησε!
Παρόλα αυτά, για όσους τους ξέρουν, συνεχίζουν στο brutal death που τους έχουμε συνηθίσει με πολλές επιρρόες κυρίως από Suffocation και Morbid Angel αυτή τη φορά (κύριως στα ρύθμικά τους μέρη…).Να πω την αλήθεια ένα από τα δύο καινούργια τραγούδια τους που άκουσα μου θύμησαν υπερβολικά Pyaemia (δεν είναι τυχαίο γιατί ο μπασίστας τους έπαιζε σαν session σε αύτους μια περίοδο) ,το ένα τα έσπαγε (’‘Grave Condition’’), το άλλο μου φάνηκε απλά οκ (’‘Unholy Misconception’’).
Πάντως φαίνεται να είναι μια πολύ καλη κυκλοφορία, όταν το ακούσω ολόκληρο θα επανέλθω:D
Για τα άλλα cd που έχω postarei θα τα πάρω ένα - ένα :
01. DOMINATION THROUGH IMPURITY (2010) - Masochist
Είναι ένα project των Joe Payne Vocals/Bass/Guitars (Divine Heresy, ex-member of Nile, Lust Of Decay, Lecherous Nocturne κ.α. που δεν θυμάμαι) και του Joe Varela Drums (Lust Of Decay, Lividity,Shuriken Cadeveric Entwinement, Cesspool Of Vermin, Debodified κ.α.).
Παίζουν τέχνικο brutal death metal σε αμερικάνικες ‘‘φόρμες’’ σε φάση Dying Fetus, Goratory, Deeds Of Flesh, Gorgasm (USA),Necrophagist και αυτός είναι ο δεύτερος τους δίσκος (το ντεμπούτο τους βγήκε το 2005 και ονομάζεται ‘‘Essence Of Brutality’’).Για μένα αξίζουν ένα τσεκάρισμα, και άν δεν είχε τόσο ‘‘μπουκωμένη παραγωγή’’ ο δίσκος θα ήταν ακόμα πιο καλός.Προτίμω το ντεμπούτο τους πάντως!
-
INSIDIOUS DECREPANCY (2009)- Extirpating Omniscient Certitude
Ο τρίτος δίσκος από τον αμερικανό ‘‘one-man band’’ Shawn Whitaker (γνωστός και για τους Viral Load καθώς και τα guest vocals στους Grotesque Formation, Braced For Nails και Uncleansed).Ως συνήθως και έδω πέρα ο Shawn έχει κάνει τα πάντα μόνος του και τα κατάφερε μια χαρά ! Αρκετά καλή κυκλοφορία αλλά το drum-machine σε κάποια φάση κουράζει…Σίγουρα ότι καλύτερο έχουν (έχει) κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα (σαν Ιnsidious…) και ίσως με περισσότερα solo από ποτέ (για κιθάρα πάντα). Θυμίζουν αρκετά Deeds Of Flesh, Debodified και πρώιμους Beheaded (χωρίς τα solo στην κιθάρα)
Οπωσδήποτε τσεκάρετε τους Viral Load, που έχουν κανονικό drummer και σπέρνουν !!!
-
CENOTAPH (TUR) (2010) - Putrescent Infectious Rabidity
5η κυκλοφορία για τους τούρκους Brutal deathmetallers, και ηχήτικα είναι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει !! Ωραίες συνθέσεις και αρκετές εναλλαγές στους ρυθμούς, το μόνο κακό είναι τα φωνητικά που έχουν συνεχώς την ίδια χροιά και έχουν σίγουρα λιγότερη ποικιλία από ότι παλιότερα…Παρόλα αύτα έιναι μια πολύ δυνατή κυκλοφορία και όσοι γουστάρουν Inveracity, Devourment,Goratory δεν θα απογοητευτούν!!
04.[U] GUTTURAL SECRETE /U - Artistic Creation With Cranial Stumps MCD
Αν και έχουν κυκλοφορήσει και ένα full-length (το ‘‘Reek Of Rubescent Dispoilment’’ του 2006),το mcd που κυκλοφόρησαν το 2004 είναι φοβερό!! Απίστευτo brutal death metal με guttural φωνητικά σε φάση Devourment και ηχητικά είναι κάπου ανάμεσα στους Disgorge (US), Origin και Wormed (ESP).Μαζί με το ντεμπούτο του 2006, αξίζει να τους τσεκάρετε!
-
COMMIT SUICIDE - (2002) Human Larvae (Earthly Cleansing)
(2004) Synthetics
'Εχουν κυκλοφορήσει δύο full-length καθώς και ένα split με τους πολύ αγαπητούς Misery Index (2002).Παίζουν ένα αρρωστημένο μίγμα brutal death/grindcore με συνεχόμενες ρυθμικές αλλάγες, από mid-tempos σημεία σε υπεργρήγορα blast-beats ,είναι σε αυτή την κατηγορία από τα καλύτερα που έχω ακούσει!! Το περιέργο με αυτούς είναι πως έχουν σύγχρονο ήχο, υπάρχουν κάποια σημεία που νομίζεις πως ακούς παλιούς Obituary…Δεν ξέρω μου βγάζουν ένα old-schoοl ήχο… Ακούστε τους ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!
Στην ίδια φάση, αλλά με πιο αρρωστημένα φωνητικά είναι οι αμερικανοί PILLORY, project από μέλη των Goratory, Virulence και Incinerate.Δυστυχώς είναι και η μοναδική τους κυκλοφορία γιατί το διαλύσανε!!
Αν και υπερβολικό αυτό που θα πώ, όταν το ακούω νομίζω πως ακουω τους Dillinger Escape Plan να παίζουν brutal death!!!
Και κάτι τελευταίο γιατί το κούρασα… όσοι είναι fans των Lividity,Lust of Decay, Origin και Vulvectomy τσεκάρετε τους CESSPOOL OF VERMIN και την μόνη τους κυκλοφορία μέχρι σήμερα ΄΄Beastial Necrophillia’’ (2008).Aπλά απίστευτο, ακούστε το…Παίζουν μέλη των Lust Of Decay, Lividity, Rupture Christ.
Ποστάρω και το εξώφυλλο (ζητάω συγνώμη από τις κοπέλες του forum, αλλά είναι σκέτη αρρώστια, οι τύποι πέρα από καλοί μουσικοί πρέπει να έχουν τρελά απωθημένα!!!)
Αυτά τα ολίγα πρός το παρόν…