Death Μetal κυκλοφορίες

Ψάχνοντας τα cd μου πάλι, βρήκα άλλα τρία συγκροτήματα όχι ιδαίτερα γνώστα (έτσι νομίζω δηλαδή…), αλλά πιστεύω πως αξίζουν προσοχής!

H πρώτη μπάντα είναι οι αμερικανοι FLESHGRIND.Σχηματίστηκαν το 1992 και κυκλοφόρησαν τρείς δίσκους,

• Destined For Defilement (1997)
  • The Seeds Of Abysmal Torment (2000)
  • Murder Without End (2003)
  • δύο Split (ένα με τους γερμανούς Resurrected και ένα με τους ‘‘καμμενους’’ Mortician) καθώς και ένα live με τίτλο ‘‘Live In Germany’’ (2002)

'Επαιζαν ένα κολασμένο τεχνικό brutal death σε φάση πρώιμων Cannibal Corpse και Suffocation εποχής ‘‘Pierced From Within’’…Γράφω έπαιζαν γιατί δύστυχως η μπάντα βάρεσε διάλυση το 2005. Αν είναι να ασχοληθείτε μαζί τους ακουστε οπώσδηποτε τα The Seeds Of Abysmal Torment (2000) και Murder Without End (2003) που σπέρνουν!!!
Και κάτι τελευταίο ο ιδρυτής τους Rich Lipscomb (Φωνητικά/Κιθάρες), ήταν και ο ιδιοκτήτητης της United Guttural Records.(Η οποία νομίζω πως την αγόρασε το 2006 η Deathgasm Records)

H δεύτερη μπάντα είναι οι αμερικανοί WITHERED EARTH.Δημιουργήθηκαν το 1995 από δύο μέλη των DISGORGED(ήταν μέλος τους και ο Dave Culross!) και κυκλοφόρησαν τρία full-length :

• Forgotten Sunrise (1997)
  • In The Deepest Wounds (2001)
  • Of Which They Bleed (2003)
  • και ένα split με τους Disgorged.

Μουσικά θα τους χαρακτήριζα ως μία prog death metal μπάντα με πολλές επιρρόες από Malevolent Creation και Gorguts,και είδικα το ντεμπούτο τους είναι ένας δίσκος που αξίζει να ακουστεί…Δυστύχως και αυτή η μπάντα διαλύθηκε το 2005 λόγω μη κατάλληλης προβολής - κρίμα!!

Η τρίτη μπάντα είναι οι αμερικανοί ABACINATE.Σχετικά πρόσφατη μπάντα καθώς δημιουργήθηκαν το 2004 και έχουν κυκλοφορήσει :

• Potrayal Of A Gray Man EP (2006, και το 2007 σαν split με τους God-Rot)
  • Ruination (2008) Full-length
  • A Kings Thirst for the Frosty Brew(2009) EP

Τεχνικό death/grind με πολλά hardcore ‘‘περάσματα’’ θυμίζουν υπερβολικά κάποιους καναδούς τους γείτονες, και ενώ αντικειμένικα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο στα αυτιά μου ακούγονται υπερπορωτικοί!!

Υ.Γ. ‘‘Eυχή’’ και ‘‘κατάρα’’ δίνω στον Deathster γιατί μετά το post του με τις τελευταίες του αγορές δεν κρατήθηκα και έκανα και εγώ παραγγελία στη Nuclear Winter για τα Μythos + Tοrmented LP’S:p:p

Δεν ξερω καμια απο τις τρεις. :stuck_out_tongue:

Ηρθα να ποσταρω οτι τσεκαρα τους γειτονες Hour Of Penance και Fleshgod Apocalypse
και μ’αρεσαν αρκετα εως πολυ.Οι επιπλεον ακροασεις θα δειξουν.

FLESHGRIND ftw, έχω ακριβώς τα δύο άλμπουμ που ανέφερες 8)

Θες να πεις ότι θυμίζουν υπερβολικά κάποιους martyr?
Ε
φανταστικέ
scaphism???

Αν ναι, για κάτι τέτοια ξαλούδια μπαίνω στο φόρουμ :roll:

Δεν θα έλεγα ότι παίζουν στην φάση των Martyr πιο πολύ σε Βeneath The Massacre
(λόγω φωνητικών κυρίως και παραγωγής) θα έλεγα αλλά με λιγότερα solo…

Οι Martyr είναι καταπληκτική μπάντα πάντως,παρόμοια φάση είναι (εκτός άλλων) οι PSYOPUS ,τσέκαρε τους (αν δεν το έχει ήδη κάνει δηλαδή) είναι και αύτοι απίστευτοι!!

Οι Martyr σκοτωνουν !
Ολο και κατι εχουμε πει σε αυτο το thread γι’αυτους.

Γαμώ. Δεν εγνωρίζω ούτε psyopus ούτε beneath the massacre. Να μπει ωραία το φθινόπωρο δηλαδή…

Θα ήθελα εδώ να κάνω μια αναφορά στους αμερικανούς Brain Drill.
‘Οταν είχα πρωτοακουσει το πρώτο τους EP (’‘The Parasites’’, 2003) είχα εντυπωσιαστεί κύριως από την τεχνική τους κατάρτιση - απίστευτοι μουσικοί όλοι με φοβερές ιδέες! Περίμενα κάτι καινούργιο από αυτούς και το 2008 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length (’‘Αpocalyptic Feasting’’),το τσίμπησα αμέσως, αλλά ψιλο-απογοητεύτηκα από το σύνολο του δίσκου…Και αυτό γιατί αν μέσα στο δίσκο υπάρχουν 20 (το νούμερο είναι τυχαίο) riff αντίστοιχα υπάρχουν 100 solo!! Οι κιθάρες σολάρουν ασταμάτητα, το μπάσο αντί να κρατάει ένα βασικό ρυθμό κάνει συνέχεια tapping και τα drums είναι συνέχεια στο τέρμα με τα blast και τη δίκαση να τερματίζουν τον μετρονόμο!!(Ενώ ο drummer τους έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση παίζει τα ίδια και τα ίδια, αλλά υπερβολικά γρήγορα - για να ‘‘πάτανε τα solo των εγχόρδων ίσως ??)…Στην άρχη που ακούς τον δίσκο εντυπωσιάζεσαι, αλλά μετά από λίγο πολύ κουραστικός…Μου φαίνεται απίστευτο τέτοιοι μουσικοί και να μην μπορούν να γράψουν ένα τραγούδι της προκοπής, όλος ο δίσκος (όπως έγραψα και παραπάνω) είναι ένα ασταμάτητο σολάρισμα!!
Από όσο ήξερα το 2009 ο κιθαρίστας/ιδρυτής τους είχε πάρει την απόφαση να διαλύσει την μπάντα γιατί τα υπόλοιπα μέλη τον αφήσαν ‘‘συξηλο’’ για άγνωστους λόγους, αλλά τελικά βρήκε καινουργιο line-up και κυκλοφόρησε πρόσφατα καινούργιο δίσκο (’‘Quantum Catastrophe’’).Αφού άλλαξαν line-up είπα να τσεκάρω το καινούργιο τους υλικό, αλλά δυστυχώς είναι μια από τα ίδια με το προηγούμενο…Πάλι ακούμε ένα ασταμάτητο σολάρισμα από όλους με αποτέλεσμα ένα ανούσιο αποτέλεσμα!!(για μένα πάντα).Φανταστείτε ένα drum-machine προγραμματισμενο στα 250 bpm (αν και παίζει ο Ron Casey) και από πάνω κιθάρες και μπάσο να σολάρουν ανεξέλεγκτα μέχρι τελικής πτώσης και όποιος αντέξει(όπως είχα γράψει και παραπάνω αλλά εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα!!)…
Δεν ξέρω τι θέλουν να αποδείξουν αλλά πραγματικά θα μπορούσαν να γράψουν απίστευτα πράγματα (γι’αυτό και τους αναφέρω), πρός το παρόν όμως οι κυκλοφορίες τους είναι μόνο για μουσικούς…

[I][/I]

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις για τους Braindrill.Είναι απίστευτα κουραστικό κ συνάμα εκνευριστικό να ακούς κάποιους,εξαιρετικά καταρτισμένους είναι αλήθεια,μουσικούς απλά να παίζουν για φιγούρα κ στο τέλος να μην σου μένει ούτε μια νότα.

θα ξεθαψω το apocalyptic feasting…
ισχυει οτι μουσικα σκοτωνουν αλλα δεν θυμαμαι κατι παραπανω - ετυχε να τους ακουσω τις ιδιες μερες με dead congregation - misery index - necros christos οποτε επεσε βαρος στην 3αδα…
θα πεσει ξεθαμα και σε necros…:slight_smile:

Δεν θυμαμαι αν εχω ακουσει Brain Drill αλλα αυτο που λεει ο Scaphism συμβαινει
σε πολλες μπαντες.Ακους τεχνικα αρτιες μπαντες με πολυ καλες και δυνατες παραγωγες
και δεν μπορουν να γραψουν ενα ριφ που να σου μενει.
Κριμα δηλαδη.Απο την αλλη ομως μπορει και στην τελικη να μην το ‘εχουν’ ρε παιδι μου.
Τι να κανουμε τωρα…

Νεο Malevolent Creation στην πιατσα.

cosmic atrophy - codex incubo

κυκλοφορησε το 2008 και επεσε προσφατα τυχαια στα χερια μου.
ειναι προς το παρον απο οτι γνωριζω η μοναδικη τους δουλεια.
η μπαντα αποτελειται απο 2 ατομα.

παιζουν death metal χωρις πολλα blastιδια, με αρκετα γρηγορα σημεια αλλα και πολλα mid tempo (κυριως).

στο album βρεχει riffs , ωραιες φρασεις και αρκετα “μελωδικα” μικρα σολο - οχι σουηδιλα φαση - οπου ακριβως χρειαζεται.
υπαρχουν φασεις που κινειται στο prog (με αρκετα μπροστα το μπασο) αλλα δεν ξεφευγει τοσο σε prog μονοπατια.ειναι αρκετα καλα τεχνικα.
τα φωνητικα ειναι βαρια - μπασα.
το album αποτελειται απο 7 songs και προσωπικα μου εβγαλε 1 περιεργη ατμοσφαιρα - σκοτεινη κυριως.
ο ηχος δεν ειναι ο κλασσικος συχρονος καλογυαλισμενος ηχος.
οι διαρκειες των κομματιων ειναι normal με εξαιρεση 1 κομματι που φτανει τα 8.30 λεπτα - στο οποιο γινονται “πιο επικοι” - μεσα στα ορια παντα (αν και νομιζω οτι στο συγκεκριμενο υπαρχουν σημεια που χανεται ελαχιστα η συνοχη).

σαν επιρροες απο οτι ειδα στο booklet αναφερουν demilich,incantation,immolation,demigod. προσωπικα μου θυμησαν και sceptic.

γενικα το album μου εβγαλε 1 ιδιαιτεροτητα και στις ιδεες και στον ηχο (λιγοτερο) και ελπιζω σε εξελιξη σε μελλοντικες κυκλοφοριες.
πιστευω οτι το εχουν…

παρτε 1 γευση και τσεκαρετε το album…
enjoy…

http://www.youtube.com/watch?v=JAKcfJXLl4o consumed from within the x zone

http://www.youtube.com/watch?v=YTG-MGXGQoE&feature=related the granfalloon

Tι λεει?

Φτανει Αnomalies (το μονο που εχω ακουσει σοβαρα)? Αν ναι, θα γινει πανικος. Αν ειναι και λιγο πιο κατω, το ιδιο :stuck_out_tongue:

Οπως τα λεει ο φιλος ειναι τα πραγματα.
Απιστευτη φωνη πραγματικα.
Η παραγωγη δεν ειναι οσο χαλια την περιγραφεις παντως ρε.
Ενταξει δεν ειναι κασεττα αλλα δεν ειναι και εντελως γυαλισμενη/καθαρη.
Θα το ξανακουσω σιγουρα.

Βασικά αυτό για την παραγωγή για καλό το έγραψα…
Ίσως να ακούστηκε κάπως και να παρεξηγήθηκα.

Πάρτε και κάτι για δείγμα όσοι δεν έχετε ακούσει τον δίσκο :

The Human Machine

lyrics

[SPOILER]I told you, I warned you clear the path of indiscretion
Controlling, they’ll send you strict campaigns of aggravation
They’ll drill you, until you follow through with their deceptions
Control you, bestow you with their lies and satisfaction

On call for the human machine, the lights have all turned green
On call for the human machine, it’s simply quite obscene.
It’s frightening, exciting, when you’ve made your own decisions
Empowering, devouring governmental ostracism
Intending, defending freedom is the only answer
Just walk out, there’s no doubt, suicide’s beyond all reason

Break the force of domination, remove the tyrants from their lair
Such sacrifice and indignation, does everybody really care
A world of suffering humans in a climate filled with fear
Determination once removed the end is drawing near

It’s time to discourage this unnatural phase
As science develops new ways to control
It’s time to encourage a revolt of our race
To prolong the inevitable end of our days[/SPOILER]

It’s What Your Country Can Do For You” (…παραλλαγή γνωστού αποφθέγματος του JFK)

lyrics

[SPOILER]Have we reached the final exit, as they unleash their hate upon us.
The struggle to evoke free spirits, returning their control in vain
As time is slowly ticking all away will the strong survive just one more day
Should we put our trust in all who say god will lead us on that glorious day

Regain control, life is passing by for sure
Regain control in essence there may be no cure

It’s not what you can do for your country,
It’s what your country can do for you.

They’ll take away your freedom all your rights to help you find a job working for their corporate human machine.
That’s right, you need to work for the human machine.
There is certainly no other way.
You need to get up every morning and punch that time clock.
You are a machine, a human machine working for your government so they can become stronger and more powerful.
So they can crush the enemies of their so called civilized societies.

The time has come to remove the pork bellies from their political throne.
In an age of oppression these power mongers must be brought down to their knees and slaughtered like the swine they are.
The rich should be made to share their assets with the poor and underprivileged of the world.
It’s time for the youth of today to take a stance, to stand up and be counted.
Freedom is nearly lost!
Freedom as you and I know it will be soon a thing of the past as the governments assume all control and dictate the way all shall live.

The future is bleak, is bleak, is bleak[/SPOILER]

Οι στίχοι είναι στο concept του artwork…

Τα 2 πρωτα τραγουδια του δισκου.
Ομολογουμενως ξεκιναει πολυ καλα ο δισκος.

Ήρθε από Nuclear Winter Records το Realm Of Evoked Doom των Grave Miasma για όποιον ενδιαφέρεται.

Το πήρα χθές και μετά από δύο ακροάσεις μπορώ να πω πως είναι στα ίδια επίπεδα (αν όχι καλύτερο) με το ‘’ Exalted Emanation ‘’ !!

Εσυ γενικα εισαι ωραιος ανθρωπος, κι εψαχνα μια ευκαιρια να το ειπω, επειδη αρκετα απ αυτα που ποσταρεις τ ακουγα πιο παλια. Αν κι εσυ εισαι πολυ σλαμ ρε γμτ. :confused: Ενταξει, το υλικο που ειχαν γραψει σαν Goat Molestör ηταν εμφανως καλυτερο κατ εμε, το mcd εννοειται πως το παρηγγειλα και περιμενω πως και πως να ρθει στα χεριαμ. =) Γενικα ηταν λιγο φοβερη παραγγελια αυτη η τελευταια, εβαλα μεσα DSO, Ascension, Necrophobic και το mCD κι οι γειτονες θα τρεχουν πανικοβλητοι δλδ.