Indeed, απλά ανέφερα Vomit The Soul γιατί κολλάνε πιο πολύ στη φάση Hour Of Penance κλπ.
Δηλαδη θα πρεπε ν αναφερουμε καθε σαβουρα που εχει βγει απ την Ιταλια?
Μ αυτη τη λογικη θα πρεπε να γραψουμε για κατι τσιχλοφουσκες τυπου VII Arcano, Logic of Denial,Νοde κλπ.
Οι Vomit The Soul, οκ ειναι brutal death αλλα εμενα προσωπικα δεν μου λενε τπτ.
Καλα για το ανεκδοτο περι BLASPHEMOPHAGHER δεν το σχολιαζω καν.Αν δε κανω λαθος αυτο ειναι το death metal thread κι οχι η καλυβα των archgoat, bestial warlust και λοιπων τετοιων σαβουρο συγκροτηματων.
Χαχαχα, φίλε είσαι εντελώς fail εδώ…
Αν θυμάμαι καλά, την τελευταία φορά που κοίταξα, το death metal εξακολουθούσε να έχει
διαμορφωθεί (για να μην πω εφευρεθεί) από τέσσερις τύπους απ’ το bay area και άλλους
τέσσερις απ’ τη Βραζιλία… Και απ’ τον Chuck φυσικά, αλλά κι αυτός κόπιαρε τους προηγούμενους
στην αρχή… Και συνέχισε να εξελίσσεται και να δικαιολογεί τον τίτλο “death” metal χάρη σε
μπάντες όπως οι necrovore και χάρη σε επιρροές από άλλες σαβουρο-μπάντες όπως τις αποκαλείς,
όπως οι VON και οι Blasphemy… Οι επιρροές από όλους τους παραπάνω είναι έκδηλες στα περισσότερα
death άλμπουμ της αρχής των 90’s όπως των Deicide, Morbid Angel, Incantation, Krisiun κλπ.
Ε, μετά κύλησε το νερό στ’ αυλάκι…
Το θέμα εδώ είναι να θυμηθούμε τι πάει να πει death metal και να αναρωτηθούμε αν έχουμε ξεχάσει
να θέλουμε το “death” στο death metal μας… Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπάντες
όπως οι Blasphemophagher που χλευάζεις ΠΡΕΠΕΙ να αναφερθούν, μαζί με όσες έχουν ξεπηδήσει σ’αυτό
το ύφος τα τελευταία χρόνια, γιατί αυτές είναι οι μπάντες που επηρεάστηκαν από τους λίγους
που είχαν μείνει αγνόι και αμόλυντοι και ακραίοι τότε και δεν θυσίασαν τον ήχο τους στο βωμό της μεγαλύτερης απήχησης
στο κοινό, και τέτοιες μπάντες είναι ακριβώς οι Archgoat, οι Bestial Warlust, οι Beherit κλπ., άσχετα
απ’ το αν άλλοι γέρνουν πιο πολύ στο death κι άλλοι στο black (με τις σημερινές έννοιες, γιατί το καλύτερο θα ήταν να μην υπήρχε διαχωρισμός).
Αυτές οι μπάντες έχουνε πιο πολύ death στο metal τους απ’ ότι όλες οι ανούσιες καλογυαλισμένες μπάντες
που έχουν ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια και εκθειάζετε εδώ μέσα…
Γιατί δεν πάει να πει ότι παίζει death metal όποιος έχει 15χορδες κιθάρες και άταστα μπάσσα και
ντραμμερ πιο γρήγορο από μυδραλιοβόλο και παραγωγή πιο γυαλισμένη απ’ τα λουστρίνια που δεν έχω…
Δεν μ’ ενδιαφέρει εμένα αν αυτός που παίζει είναι “άμπαλος” και δεν έχει τελειώσει ανώτατες σχολές
μουσικής, μ’ ενδιαφέρει να παίζει από την καρδιά, να είναι πιστός στις ιδέες του και οι δίσκοι του
να προβοκάρουν τη σκέψη μου…
Αυτοί οι Atheist, οι Cynic και οι ύστεροι Death, όσο κι αν τους γουστάρω τρελά όλους,
κατέστρεψαν το death metal μου φαίνεται, το κάνανε πολύ ασφαλές…
Υ.Γ. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει νόημα, αν με τον όρο death metal σε αυτό το thread εννοείτε
την αναζήτηση του πιο heavy, τεχνικού, υπεργρήγορου, με πεντακάθαρη παραγωγή και περίεργα ριφ
(έτσι, για να ναι περίεργα) “ακραίου” σχήματος…
Blasphemophagher, Archgoat, Beherit, συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς μπαίνουν στο death metal, προσωπικά δεν την παλεύω με κανέναν από αυτούς αλλά δεν είναι εδώ το θέμα. Ο συλλογισμός που ξεκινά από τον Chuck και πάει στους Von, Blasphmey και από εκεί στους Deicide, Morbid Angel μου φαίνεται εντελώς άκυρος. Από την άλλη η άποψη ότι οι Atheist Cynic και οι… ύστεροι Death κατέστρεψαν το death metal μόνο για γέλια είναι.
Λοιπόν ένα ένα…
Κατ’ αρχάς, το death metal ξεκίνησε από Possessed και Sarcofago (και απ’ το υπερτεράστιο hell awaits θα λεγα),
όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό… Οι επιρροές των death από possessed και slayer
είναι κάτι παραπάνω από ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ στο scream bloody gore και το leprosy… Οι Morbid Angel δήλωναν οι ίδιοι τότε πόσο είχαν επηρεαστεί από το 1ο death και απ’ τους von… Επίσης και στο 1ο deicide εγώ ακούω πολύ death ριφολογία (και εννοείται slayer)… Επιπλέον, Incantation, Immolation και λοιποί έχουν εικόνισμα πάνω απ’το κρεβάτι τους το demo των necrovore και τα demo των death…
Τίποτα δεν είναι ασύνδετο… Ο καθένας έπαιρνε απ’ τον άλλο και προχώραγε ένα βήμα παραπέρα…
Τώρα Archgoat, Blasphemophagher, Beherit κλπ. δεν μπαίνουν στο death για σένα, γιατί εσύ έχεις ορίσει στο μυαλό σου ότι death metal λέγεται αυτό που ακούς στα album των death, deicide, morbid angel κλπ. και αγνοείς ό,τι προυπήρχε… Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιες οι μπάντες αυτές λένε ότι παίζουν metal of death (ποτέ black metal) ή bestial black/death, δηλαδή το πραγματικό death, δηλαδή το deathrash αν θες,
δηλαδή αυτό που έπαιζαν οι possessed και οι sarcofago και οι Blasphemy… To death metal έχει ξεχάσει από που προέρχεται και τι σήμαινε και έχει καταλήξει άψυχο, καλογυαλισμένο κονσερβοκούτι…
Η άποψη ότι οι Cynic, οι Atheist και οι Death (αφότου έγιναν πιο τεχνικοί και μελωδικοί) κατέστρεψαν το death, δεν σημαίνει ότι έβγαλαν άσχημα αλμπουμ (ίσα ίσα είναι αριστουργήματα για μένα) ή ότι διέλυσαν τον ήχο αλλά το ότι έδωσαν το δικαίωμα, με αυτή τη ριζική στροφή στον ήχο,
στο death metal να γίνει ασφαλές και αρεστό επειδή έγινε πιο soft και ευκολοάκουστο, με μεγαλύτερη απήχηση, με έμφαση στην τεχνική και όχι στην ουσία του τι πρέσβευε…
Μπορεί για κάποιους αυτό να σημαίνει (και είναι, προς μία κατεύθυνση) εξέλιξη, κανένα πρόβλημα για μένα, ο καθένας έχει τις απόψεις του…
Άποψή μου είναι ότι εν έτει 2011 λείπει η ψυχή, η ουσία, η αντιδραστικότητα, το ακραίο, το αυθεντικό…
Χτύπα να δεις βίντεο στο youtube τους Deicide του '92 με έναν Benton μανιακό να πιστεύει αυτά που λέει και να γίνεται από κάτω της καριόλας και μετά δες καπάκι το βίντεο που ποστάρατε λίγες σελίδες πριν, να δεις τι είναι το death metal του 2011…
Η μαγκιά συγκροτημάτων όπως οι Revenge, οι Conqueror, οι Blasphemy, οι Black Witchery, οι Archgoat, οι Diocletian, οι Witchrist (με τα δυσθεώρατα άλμπουμ που βγάζουνε), οι Τeitanblood κλπ. είναι ότι το 2011 αυτοί αποτελούν το πραγματικό metal of death και άρα δικαιούνται να λέγονται και death metal και black metal και όπως αλλιώς θέλουμε…
Άλλο αυτό…
Εγώ για πλάκα το έγραψα πάντως, αλλά μ’ αρέσει το τζέρτζελο που προκλήθηκε. :lol:
spirosfffdma, μην αγνοείς την ευρώπη όμως, HELLHAMMER/CELTIC FROST βάλανε γερές βάσεις και η πρώιμη (late 80s) σουηδική σκηνή με MORBID, NIHILIST, TREBLINKA έπαιξε πολύ καλή μπάλα.
Εξακολουθώ να διαφωνώ. Όταν ξεκίνησαν οι Possesed, Hellhammer και σια δεν υπήρχε ο όρος death metal όπως και εσύ είπες. Ο ήχος αυτός διαμορφώθηκε αργότερα και πήρε αυτή την ονομασία. Από ότι έχω καταλάβει αυτό που δεν αρέσει είναι η εξέλιξη του ήχου. Εσύ μου αναφέρει τις μπάντες που έβαλαν τα θεμέλια του extreme ήχου γενικότερα και μετά λες πως έχει χαθεί το πραγματικό πνεύμα του death πριν καν δημιουργηθεί το είδος. Οι μπάντες που αναφέρεις σήμερα είναι αυτές που απλά προσπαθούν να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν Possesed, Hellhammer χωρίς εκείνοι όμως να ονομάζουν αυτό που έπαιζαν death metal. Καλώς η καλώς λοιπόν ο όρος ταιριάζει πολύ περισσότερο στους hour of penance (άσχετα σε ποιον αρέσουν και ποιον όχι) και λιγότερο στους Blasphemophagher.
Και πότε εμφανίστηκε ο όρος δηλαδή?
Και ακόμα πιο σημαντικό, γιατί χρησιμοποιήθηκε αυτός ο συγκεκριμένος όρος?
Εγώ τουλάχιστον από τους Death και το scream bloody core και μετά ξέρω να εμφανίστηκε. Θα μου πεις ήσουν εκεί και το έζησες; Όχι αλλά όλες οι αναφορές τις εποχής αυτό έχουν ως “έναρξη” τέλος πάντων (όπως θέλεις πες το). Από εκεί και μετά έχω διαβάσει από death-αδες μέχρι πως από το leprosy κιόλας ο ήχος άρχισε να γνωρίζει την παρακμή του και όλοι προσκυνούσαν όποια μπάντα προσπαθούσε να πιάσει τον ήχο των… hellhammer.
Εντάξει, απλά αναφέρεις την επίσημη άποψη που είναι ότι ο Chuck τα ξεκίνησε όλα. Δεν έχω σκοπό να διαφωνήσω σε αυτό ιδιαίτερα, απλά δεν είναι τόσο διακριτά τα πράγματα, ότι δηλαδή πριν το [B]“Scream…”[/B] οι μπάντες έπαιζαν κάπως και μετά έπαιζαν εντελώς διαφορετικά.
Μπορεί οι [B]POSSESSED [/B]και οι [B]SARCOFAGO [/B]που σου λέει ο spirosfffdma να είναι κατά βάση ακραίες THRASH μπάντες αλλά τελικά αν βάλεις το παίξιμό τους δίπλα σ’ αυτό των πρώιμων [B]DEATH [/B]δεν υπάρχουν και τόσο διακριτές διαφορές. Απλώς το μονοπάτι που άνοιξε ο Chuck έτυχε να είναι αυτό που ακολουθήθηκε από αρκετούς φλοριδιανούς και παρότι στην αρχή έδωσε απίστευτα πράγματα ([B]MORBID ANGEL[/B], [B]OBITUARY[/B], [B]DEICIDE[/B]) γρήγορα κατέληξε όντως σε trend μακριά από αυτά που πρέσβευε αρχικά ο ήχος (κάτι που συνέβη σε κάθε σκηνή με απότομη αναγνωρισιμότητα).
Δεν διαφωνώ βασικά, απλά η εξέλιξη των Death με τα 2 πρώτα και κυρίως (για μένα) με το spiritual healing άλλαξε και ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό καθόρισε το είδος αργότερα. Και το spiritual βγήκε το 1990. Απλά μου φαίνεται κάπως να αναφέρουμε ως πραγματικό death metal μπάντες που συνεχίζουν το έργο παλιών συγκροτημάτων που τότε δεν είχαν το όρο στην μουσική τους άσχετα του πόσο επηρέασαν μετά το είδος.
Ένα μικρό break για διαφημίσεις/νέες κυκλοφορίες και επιστρέφουμε στην καυτή συζήτηση με θέμα “Η κότα έκανε το Death Metal ή το Death Metal την κότα?”
/
Τρομερό κλασικό Death Metal αλμπουμίδιο, μην σας ξεγελάει η θεματολογία περί Cannabis ή οι χαβαλεδιάρικοι τίτλοι των τραγουδιών π.χ. Dead By Bong, Blaze of Torment, Immortal Pipes κλπ (αν και όταν ακούς την αγριοφωνάρα να λέει στο ρεφραίν “DEAD BY BOOOONGG” κάτι σε πιάνει ), το θέμα είναι ότι οι συνθέσεις είναι για όσκαρ, μπορεί να θυμίζει “Best of Death Metal” αλλά τα σπάνε ΑΓΡΙΑ, τα riff είναι για όσκαρ, η φωνή επίσης και χίλιες φορές προτιμώ να ακούω εξαιρετικά καλοπαιγμένο κλασικό Death παρά χίλιες δυό παπαριές και κακέκτυπα μεγάλων συγκροτημάτων. Απολαύτε το with or without bong!!
Πάρτε και ένα Immortal Pipes να γουστάρετε http://www.youtube.com/watch?v=2neEPLJuJzg
και ένα Dead By Bong να ρουφήξετε: http://www.youtube.com/watch?v=K8qjRcrk_fA&feature=related
Είστε όλοι σας άκυροι γιατί παίζετε με τις ταμπέλες. Οι (τυχαίο παράδειγμα) Deicide μπορεί τότε να έπαιζαν death metal με την ψυχή τους και τώρα όχι προσπαθώντας να γίνουν μόδα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σήμερα δεν υπάρχει καλό death metal. Όλα από κάπου ξεκινάμε, όλα κάπου καταλήγουν και όλα κάπου τα έχουμε ξαναπεί. Μια ζωή θα μαλώνουν κάποιοι για το αν το Oath of Black Blood είναι death ή black. Η απάντηση είναι πολύ απλή, είναι και τα δύο και ακόμα περισσότερα αν κάποιος ακούσει εκεί μέσα και progressive τότε αυτό είναι. Είναι θέμα αντίληψης και προσωπικών βιωμάτων/ ακουσμάτων/ γούστου. Επίσης όταν το 1941 βγήκε στις αίθουσες το Maltese Falcon δεν υπήρχε ο όρος film noir. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Maltese Falcon δεν είναι από τα ωραιότερα και πιο ολοκληρωμένα film noir στην ιστορία του κινηματογράφου. Και το λέω αυτό διότι οι αληθινοί καλλιτέχνες δεν δημιουργούν με βάση της ταμπέλες όπως και οι αληθινοί πρωτοπόροι δεν νοιάζονται για το τι λένε οι τριγύρω. Έτσι και οι αληθινοί μουσικόφιλοι δεν νοιάζονται για το αν μια μπάντα παίζει death ή black ή ό,τι άλλο σκαρφιστεί το μυαλό του καθενός. Αρκεί να βγάλουν δίσκο οι Nile?
Εσύ είσαι άκυρος ρε :!:
Και θα συνεχισω να τις αποκαλω ετσι, διοτι πολυ απλα ετσι τις θεωρω.
Ακου, ολη αυτη η ιστοριολαγνεια/παρελθοντολογια σχετικα με το ποιος ξεκινησε τι κι απο που επηρρεαστηκε ο ενας η’ ο αλλος ειναι συζητησεις για μικρα παιδια.
Ο χαρακτηρισμος σαβουρομπαντα (ο οποιος σιγουρα ειναι προκλητικος αν σκεφτει κανεις οτι υπαρχουν καμποσοι καμμενοι εκει εξω που ακουνε archgoat,blashpemy κλπ)
εχει να κανει στο οτι απλα γελαω με περιπτωσεις/συγκροτηματα που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να βαρανε τενεκεδια.
Eπισης μη μπλεκουμε μπαντες οπως αυτες τις αμερικανικης σκηνης (στην οποια συνειδητα δεν συμπεριλαμβανω προφανως σκουπιδια οπως οι Von που ανεφερες).Και πραγματικα θα ηθελα να ηξερα αν εχεις οντως ακουσει (εσυ που το εξυμνεις κιολας) αυτο το πραγμα που λεγεται “Satanic Blood” που περα απο ενα δεινοσαυρο κι ενα τουκου τουκου που πιο πολυ ρολο μετρονομου παιζει παρα υπαρξης τυμπανων στην ηχογραφηση δεν ακουγεται τιποτα αλλο.
Το γενογος οτι οι Incantation για παρεδειγμα δεν ειναι τεχνικοι κι εχουν/ειχαν μια τεχνοτροπια παλαιας κοπης ετσι ωστε εμεις σημερα να τους θεωρουμε old school δε σημαινει πως μοιραζονται κοινα χαρακτηριστικα με τις σαβουρες που ανεφερα πιο πανω. Ουτε καν.To ιδιο ισχυει και για μπαντες οπως οι Acheron,Autopsy, Οbituary,Necrophagia,Winter, Rottrevore κλπ. Δεν γινεται να παιζουν μπαλα στην ιδια κατηγορια αυτοι με τους Archgoat(η’ κατι Revenge που ακουσα τις προαλλες κατι χαρακτηρισμους τυπου nuclear black metal και γελαγα 2 μερες)… οπως και να το κανουμε.
Τες πα. Οσο για τη τεχνικη, για οσες (διοτι δεν ειναι ολες τους) ειναι πορωτικες και γαματες ειναι απλα επειδη γραφουν καλα κομματια (τοσο απλα) και βγαζουν παραλληλα το feeling/groove που πρεπει κατ εμε παντα να βγαζει το death metal.
Γράφεις μαλακίες, αρκέσου στο νέο ντρημ θήατερ.
κι εσυ στο νεο Archgoat :lol::lol::lol: