Δεν ξερω τι λετε εσεις εδω περα, Archgoat δεν εχω ακουσει, αλλα οι Blasphemophager κλεινουν σπιτια και γκρεμιζουν οικοδομικα τετραγωνα. Αυτα.
Εννοείται ρε μάρσιαν, απλά κάτι τύποι σαν τον ΙΗ μάθανε πέντε παπαριές στην κιθάρα και έχουν άποψη για το ποιος παίζει ντεθ μέταλ και το ποιος παίζει τενεκέδια. Πού να ξεραν βέβαια ότι αν ρωτήσεις ας πούμε τον Paul Mazurkiewicz για το ποιος είναι ο καλύτερος ντράμερ που έχει ακούσει θα σου πει (όπως και πολλοί άλλοι) με τη μία τον J.Read.
Οντως, δεν εχω πιασει ακριβως γιατι τοση αρνητικοτητα απο πλευρας Inhuman Guitar. Το death metal στο μυαλο μου ειναι να βγαζεις τα σωψυχα σου στο μικροφωνο, να παιζεις μανιασμενα (να το νιωθεις ρε αδερφε, θελει καυλα το αθλημα) και παθος. Και ποιοτητα φυσικα, που σου αρεσουν/δεν σου αρεσουν οι αλλοι, ειναι κατι αντικειμενικο αυτο (ξερω γω, δεν ακους Death αλλα παραδεχεσαι οτι ειναι μπανταρα, παραδειγμα φερνω). Ολα αυτα, θαρρω πως τα εχουν οι Blasphemophager και θα προσθεσω οτι εχουν χτισει και ενα καποιο προσωπικο υφος. Αν μου βαλει ενα κομματι δηλαδη, θα μπορεσω να το καταλαβω. Αυτα απο μενα.
Υ.Σ. Και ρε γαμωτο, οταν ηρθαν δεν ακουγα. Φετος το χειμωνα δεν ηταν?
Τον Μάρτιο του 2010 είχαν έρθει μαζί με PROCLAMATION.
Ντάξει, για να μην υπερβάλλουμε κιόλα, καλή μπάντα οι βλασφημοφάγοι, από τις πραγματικά καλές δηλαδή του bestial black/death ήχου αλλά στην πραγματικότητα ακολουθούν κι αυτοί μια πεπατημένη.
Αν δεν το χεις κάνει ακόμα, άκου το demo και το πρώτο των BLASPHEMY, να δεις τι έβγαινε το '89 και το '90 που το ακραίο underground ήταν γεμάτο εκρήξεις.
Α τοτε ηταν ε…Ωραια μνημη :Ρ.
Θα το ακουσω το ντεμο, θενξ!
Συνοπτικα με το προηγουμενο ποστ, ηθελα απλα να πω οτι οι Ιταλοι εχουν ολα τα συστατικα ενος πολυ δυνατου ντεθ συγκροτηματος (απλα ξεφυγα λιγακι και μακρυγορησα :Ρ).
Τοσο σου κοβει τοσα λες. Δεν ασχολουμαι αλλο μαζι σου, γελαω γιατι οπως δειχνεις δεν εχεις ακουμπησει ουτε κατα τυχη μουσικο οργανο στη ζωη σου οποτε αστο τζιζ καιει αμπαλε.
Δε πειραζει γραφε εσυ για το ποσο σουπερ ειναι οι kerasphorus και οι αλλες σαβουρες που κατα καιρους ποσταρεις.
Αναρωτιεμαι αν οντως εχεις μιλησει ποτε με το Mazurkiewicz… Καλο θα ηταν για να σου λεγε πραγματικα ποιους θεωρει πραγματικα μεγαλους ντραμμερς, καθως επισης και αλλους της γενιας του και λιγο μεταγενεστερους:wink:. Ακου με τη μια J. Read. Ημαρτον !!!
Έγινε, το αφήνω, τζιζ, καίει, άλλωστε το death metal πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχει ΓΚΡΟΥΒ!
Γίνεται να πεθάνεις χωρίς να γκρουβάρεις και λίγο? Δε γίνεται…
Νομιζω οτι απλα οριζουμε ως απαρχες του death και του black αντιστοιχα δισκους
που χαρακτηρισαν το ειδος.Δηλαδη το Scream Bloody Gore και το A Blaze…
εχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους σε σχεση με τις διαφορες που υπηρχαν στα 80’s αναμεσα στις τοτε μπαντες.Δεν με πολυενδιαφερει βεβαια ολο αυτο αρκει το να
λεμε μια μπαντα παιζει πσοφο μεταλ να ισχυει κατα καποιο τροπο.Να πεις death,
melodic death, death/black τους At The Gates δεν με ενδιαφερει.
Γενικα για να παρω και ‘μερος’ στην διαμαχη ειμαι πιο πολυ με τον Chrisp παρα με τους απεναντι.Αλλα οχι εξ’ολοκληρου.Σημασια δεν εχει το πως παιζει μια μπαντα.
Γρηγορα/τεχνικα/κατσα ή οτιδηποτε αλλο.Εννοειται οτι δεν βαζουμε στεγανα σε καμια μπαντα αλλα μια extreme metal ρεπλικα των Dream Theater δεν ειναι περισσοτερο death metal απο καποιους που κοπανανε κατσαρολια.
Το ειδος λεγεται death metal για καποιους λογους.Καπου πρεπει να υπαρχει και
κατι να δικαιολογει αυτο το ρημαδι το ‘death’.Θες ατμοσφαιρα θα’ναι,γκρουβ α-λα
Obituary,σαπιο μελωδιες α-λα Autopsy καπως πρεπει να βγαινει.
Βασική μου διαφωνία είναι όταν κάποιος αναφέρει και αποθεώνει μια μπάντα με trigger (στην περίπτωση μας οι Ιταλοι Hour of penance και οι Fleshgod Apocalypse) θα βγει κάποιος να πει αυτό δεν είναι το πραγματικό death metal και αυτές οι μπάντες έχουν χάσει τον δρόμο μου και πραγματικό death metal είναι όσοι έχουν τον πιο άθλιο ήχο ever για να βγει η άτιμη η ατμόσφαιρα που είχαν οι μπάντες που ξεκίνησαν τον ήχο. Εντάξει ο Chisp πιο πολύ για χαβαλέ πέταξε εκείνο το “Blasphemophager ρεε” η τι είπε δεν θυμάμαι αλλά ο spirosfffdma έκανε ολόκληρη διάλεξη για το θέμα αυτό.
Dead τα κατάλαβες λίγο λάθος.
Εγώ έγραψα για χαβαλέ το blasphemophagher και θίχτηκε ο άλλος ο ΓΝΩΣΤΗΣ ΝΤΕΘ ΜΕΤΑΛ ότι “σιγά μην αναφέρουμε κάθε σαβούρα τύπου archgoat ktl”.
Ο spirosfffdma αυτό που έκανε κατά βάση ήταν να προσπαθήσει να εξηγήσει/παρουσιάσει το ακραίο αμερικάνικο underground που από τα μέσα των 80ς κόχλαζε και παρήγαγε συνεχώς παρακλάδια (όπως και το ευρωπαϊκό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).
Εννοείται ότι μπροστά στο ντεμπούτο των DEATH στεκόμαστε όλοι προσοχή, απλά αυτό που λέμε είναι ότι death metal δεν ήταν μόνο το (πιο δημοφιλές) φλοριδιανό παρακλάδι αλλά και κάποια άλλα, αναμεσά στα οποία ΚΑΙ αυτό των BLASPHEMY (και μου προκαλεί έκπληξη που λες ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις, λέω να ξανακούσεις το “Fallen Angel Of Doom” λίγο πιο προσεκτικά -καμία σχέση με “πιο άθλιο ήχο ever”).
Αυτά για το τότε. Για το τώρα, ο καθείς και τα γούστα του, και πάλι ο spirosfffdma δεν έκραξε στην πραγματικότητα καμία μπάντα, ίσα ίσα εκτίμησε την εξέλιξη που επέφεραν στο μέταλ αρκετές από αυτές που στο ξεκίνημά τους συγκαταλέγονταν στο death παρακλάδι. Αυτό που αμσφβήτησε και αμφισβητώ και εγώ είναι το κατά πόσον αυτοί και οι διάδοχοί τους δικαιολογούν πλέον το “death” συνθετικό. Δεν είναι θέμα καλού ή κακού, μια καφενειακή κουβέντα είναι και εξ’ άλλου πρέπει να ποστάρονται εδώ μέσα 5 τέτοιοι δίσκοι τη βδομάδα. Κανείς δεν πετάχτηκε να πει “πφφφ, σκατά ντεθ μέταλ είναι αυτό”. Μάλλον το αντίθετο έγινε.
O inhuman πήρε στα σοβαρά αυτό που πέταξες και έκραξε blasphemophagher, archgoat που να πω την αλήθεια εκτός του ότι δεν τους παλεύω δεν μπορώ να τους πω death metal με την καμία (όχι πως έχει και καμία σημασία βέβαια). Καλά τα παρά είπε είναι η αλήθεια αλλά κακά ψέμματα στο black metal thread σε αντίστοιχη περίπτωση το κράξιμο θα ήταν 100 φορές μεγαλύτερο. Και οκ, η δικαιολογία περί γνώσης κάποιου μουσικού οργάνου είναι ίσως η πιο άθλια όταν μιλάμε για μπάντες και μουσικά είδη.
Αλλά μετά ακολούθησαν 2 ποστ μακρινάρια του spirosfffdma που έβγαλε άχρηστες που κυνηγάν την δόξα η και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, όσες μπάντες δεν ακολούθησαν του παλιούς και ξέχασαν το πραγματικό νόημα του death και δεν είναι πλέον επικίνδυνοι. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα από αυτά που διάβασα στα ποστ του. Δεν του την λέω βασικά, ίσα ίσα που σε αυτά που γράφει για τις ρίζες του ακραίου ήχου έχει δίκιο, στο δεύτερο μέρος του διαφωνώ.
Το metal ξεκίνησε ως κάτι επικίνδυνο, και οι Maiden είναι επικίνδυνοι όταν βγήκαν και βάζαν τον Eddie στα εξώφυλλα, σήμερα ο Eddie είναι αστείο και το ίδιο αστείος είναι ο Benton όταν προσπαθεί να ξαναγίνει επικίνδυνος όπως τότε (μιας και αναφέρθηκε στα ποστ του spirosfffdma). Έχει πολύ καιρό που το death metal δεν κρίνεται από την επικινδυνότητα του για να μιλάμε ακόμα για αυτό. Κάποτε αν έβλεπε ένας γονέας τραγουδιστή με corpsepaint η με αίματα έτρωγε φρίκη, σήμερα θα κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Ναι οκ και εγώ γουστάρω μπάντες που μπορούν και σήμερα να βγάλουν ένα καλό σάπιο ήχο όπως οι Mitochondrion που έχεις αναφέρει παλιότερα αλλά δεν είναι μόνο αυτό το death metal ούτε σημάδι ποιότητας. Στο ποστ του spirosfffdma “αντέδρασα” περισσότερο επειδή έκανε και πιο μεγάλη ανάλυση βασικά. Και το ξαναγράφω δεν την λέω στον spirosfffdma απλά διαφωνώ με κάποια πράγματα που γράφει για το σημερινό death metal.
Στα περι ήχου ήταν μια κακή γενικολογία που έκανα βασικά.
Συμφωνώ με chrisp και deathster, αυτό προσπαθούσα να πω, ότι κάπως πρέπει να δικαιολογείται ο όρος
"death" metal… Βάσει περισσότερο στίχων και νοοτροπίας παρά μουσικής…
Και εννοούσα όσα είπε ο chrisp ότι εννοούσα… Δεν έκανα διάλεξη, προσπάθησα με επιχειρήματα και γεγονότα
να φτάσω εκεί που ήθελα…
Φίλε Dead, εγώ δεν είπα ότι όποιος δεν ακολούθησε τους παλιούς είναι fail, αλλά ότι αυτοί που το έκαναν (όχι όλοι, κι εκεί έχει αρχίσει να μαζεύεται σαβούρα, δυστυχώς) πέτυχαν, για μένα, αποτελέσματα σαν εκείνα που είχαν οι MA, Deicide κλπ. το ‘90… Γιατί πρόκειται για μπάντες που βλέποντας με αηδία το που κατευθυνόταν το ακραίο metal, κάθησαν και το σκέφτηκαν και είπαν για κάτσε, τι έχει γίνει εδώ, για πάμε λίγο πίσω να δούμε τι γινόταν… Και πηγαίνοντας πίσω, οι ίδιοι έκαναν ένα τεράστιο βήμα μπροστά… Θεωρώ πολύ πιο ειλικρινές, το να έχει μια μπάντα πρότυπα αυτούς που ξεκίνησαν το είδος, παρά τις μπάντες που έχουν πρότυπα τις μπάντες που έχουν πρότυπα τις μπάντες που έχουν πρότυπα τους Morbid Angel, Death κλπ. Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι κάποιος πρέπει να ακούει Deicide τώρα επειδή κάποτε είχαν κάτι να πουν, αλλά ότι εμένα μ’ αρέσει και θεωρώ αληθινές death μπάντες αυτές που πετυχαίνουν τώρα ότι πετύχαιναν οι Deicide τότε… Και φυσικά δεν είπα (απορώ που τα βλέπεις όλα αυτά ρε παιδί μου) ότι χάθηκε το πνεύμα του death πριν καν δημιουργηθεί το είδος… Εννοείται ότι θεωρώ τίγκα death όλες τις φλοριδιανές μπάντες αρχών ‘90, που ήταν και οι πρώτες που επηρεάστηκαν απ’ τους παλιούς και εξέλιξαν το είδος (διατηρώντας το “DEATH” του θανατά)… Μιλούσα για τέλη '90 και μετά που άρχισε η ανακύκλωση…
Συμφωνώ πλήρως με chriskiss ότι δεν έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός των όρων, εξάλλου το τόνισα και στο πρώτο μου ποστ… (ευχαριστούμε για το heads up στο nile by the way, καλή φάση). Ένας όρος extreme metal εμένα μου αρκεί για όλα… Εμπρός λοιπόν στην ένωση του death με το black thread!!
Προς martian, συμφωνώ με όσα λες ότι χαρακτηρίζουν μια death μπάντα και κρίμα που δεν ήσουν στο live, ούτε 100 άτομα δεν θα μασταν και πρέπει να ξενέρωσαν πολύ οι μπάντες…
Ψηθείτε του χρόνου να κάνουμε απόβαση Γερμανία στο NWN που θα χει και γαμάτες καινούριες προσθήκες (Bestial Raids, Wrathprayer) και λογικά Blasphemo, Proclamation, ελπίζω και Morbosos και Ares Kingdom που το χω άχτι…
Προς Inhuman, ο σκοπός μου δεν ήταν να σου υποδείξω τι να ακούς αλλά να τονίσω ότι πρέπει να έχουμε και μια εκτίμηση
προς μπάντες που βοήθησαν στη διαμόρφωση του ήχου… Δεν μπορείς να μου λες ότι δεν παίζουν death οι Bestial Warlust, όταν μπάντες σαν αυτούς (εννοώ πιο κοντά στο ύφος, τη μουσική, τους στίχους) έφτιαξαν το death metal…
Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν ακούς Revenge, αυτό σημαίνει ότι το στιλ αυτό δεν έχει ξεφτιλιστεί εντελώς ακόμα…
Επιπλέον, το satanic blood, του οποίου άκουσες μάλλον τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα επειδή δεν άντεξες, μάλλον το έχω ακούσει πιο πολλές φορές απ’ ότι έχεις ακούσει όλη τη δισκογραφία σου (αν έχεις βέβαια και δεν είναι όλα digital) και το θεωρώ στο top3 του οτιδήποτε βγήκε στο black metal ever… Για μένα μόνο η λέξη δέος το περιγράφει… (άσχετα αν τα τελευταία χρόνια οι von το γαμήσανε με κάτι von music group και μαλακίες)
Οπως παντα, ο Κοσμας εχει τη πιο σωστα τεκμηρωμενη και ταυτοχρονα σφαιρικη αποψη.
Αχ αγαπη μου !
Σε αλλα νεα οι [B]Immolation[/B] την αλλη βδομαδα βγαινουν τσαρκα και
δινουν δωρεαν για κατεβασμα ενα νεο ΕΡ !
Παμε μωρη ΜΠΑΝΤΑΡΑ!
Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για ένα νέο trve underground metal zine. Pitchfork λέγεται.
http://pitchfork.com/features/show-no-mercy/8681-death-metal-tk/
8O8O8O8O
=P~=P~=P~
εγω νομιζω πως ολοι χρησιμοι ειναι στο ντεθ… ειναι μια μουσικη που μπορεις να βρεις οτι ζητας ειτε ειναι υπερτεχνικο , ειτε μπρουταλ , ειτε μελωδικο , ειτε γκρουβ κτλ. κτλ. Και γιαυτο διαφωνω με το οτι αυτες οι μπαντες κατεστρεψαν το ντεθ… Απλα ανοιξαν τον οριζοντα σε αυτο το στυλ και για ατομα που τους αρεσει ετσι το ντεθ μεταλ δεν ειναι καταστροφεις αλλα σωτηρες… Οποτε αυτο που εχει σημασια ειναι οτι μπορεις να βρεις οτι γουσταρεις στο ντεθ και να σε ευχαριστημενος. Σιγουρα θα υπαρχουν οπαδοι , που αναλογα με την σκοπια που το βλεπουν , θα γουσταρουν καποιες μπαντες πιο πολυ απο αλλες. Γιαυτο οποιο στοιχειο και αν προσδιδει καποιος στο ντεθ δεν νομιζω οτι το καταστρεφει.
Σιγουρα δεν μπορεις να αρνηθεις , οτι υπαρχουν ατομα που παιζουν κιθαρα και ασχολουνται με την μουσικη , που τους εξιταρει το πως παιζεται τεχνικα ενα κομματι η μενουν με το στομα ανοιχτο για τους συνδυασμους που κανουν σε ενα ριφφ η τον ηχο που βγαζουν… Δεν νομιζω οτι σκοτωνουν το ντεθ , αλλα το βλεπουν με αλλο τροπο.
kreatorhell συμφωνώ… Χρησιμοποίησα βαριά έκφραση και παρεξηγήθηκε…
Απλά ήθελα να πω ότι μου φαίνεται λογικότερο να το λες death metal βάσει στίχων και νοοτροπίας και όχι τόσο επειδή έχει blastbeat ή βοθρώδη φωνητικά ή τεχνικά σόλο… Τέλος πάντων, δεν έχει και καμία ουσιαστική σημασία… Σημασία έχει να βγαίνουν καλοί δίσκοι, όπως κι αν γουστάρει κανείς να παίζει…
Ρε Chrisp τι το ποστάρεις εδώ το Wrathprayer, αφού δεν είναι death metal
Χαιρομαι που δεν ακους death metal !!!Επιτελους συννενοουμαστε!!!
Δε θα σχολιασω κατι περι δισκογραφιας διοτι και να σου πω οτι αγοραζω δισκους, cd απο το 97 συστηματικα , η’ οτι απο το 2003 πηγαινω σε σχετικα φεστιβαλ του εξωτερικου, θα με πιστεψεις ? Μαλλον οχι. Τες πα, πραγματικα οπως εγραψα και στο προπροηγουμενο ποστ μου εχω κουραστει με τους Πιουριστες (μουαχαχαχα) που να εκθειαζουν κουραδομηχανες τυπου Von και λοιπα κουλαδια. Πιθανον να το εχω ακουσει και πριν απο σενα φιλε (επιφυλασσομαι διοτι δεν ξερω την ηλικια σου) Προσωπικα ειχα ασχοληθει με τη συγκεκριμενη παπαρια γυρω στο 2000 κι αυτο μονο και μονο επειδη σε μια συνεντευξη του Μorgan, ο ιδιος τους ειχε αναφερει ως επιρροη και ξερασα. Δηλωσεις του στυλ χω ακουσει περισσοτερες φορες απ οτι ολη τη δισκογραφια σου αστες, ουτε σε ξερω ουτε θελω αλλες κουβεντες λοιπον ακου με τον αλλον τους αγαπημενους σας nuclear black metal heroes σας και τελειωνει εδω το θεμα.
Aυτο που δεν εχεις καταλαβει κι εσυ κι ο αλλος ειναι οτι εγω ποτε δεν εθεσα την τεχνικη ως το απολυτο κριτηριο για το death metal.Και για του λογου το αληθες δεν προηγουμενα ποστς μου για να καταλαβεις τι ακουω. Γι αυτο και δεν εκραξα πρωιμους Bathory πχ η’ Αutopsy η’ Impiety,Ιncantation(μπαντες δηλαδη που δεν στηριζονται στη τεχνικη) κι αλλους πολλους που μ αρεσουν, αλλα τα αλλα τα σαπακια.
Αποψεις οπως αυτες και του φιλαρακου σου τις διαβαζαμε στη Χαμουρα 10 χρονια πριν απο κατι αλλους καμμενους που εγραφαν και δεν ξερω αν ακομα γραφουν και πιστεψε με το ιδιο γελιο μου προκαλουσαν απο τοτε. Οπως φανταζομαι σου προκαλουν και οι δικες μου οποτε ειμαστε πατσι κι ολα καλα 8) Αυτα!!!