Death Μetal κυκλοφορίες

Δεν έχω ακούσει και πολλά φέτος δυστυχώς αλλά ένα που μου τράβηξε κάπως την προσοχή και δεν είδα να αναφέρει κανείς είναι το False Enlightenment από τους δικούς μας [B]Resurgency [/B]

Δεν είναι ακριβώς old school, η παραγωγή είναι μεν καθαρή αλλά όχι γυαλισμένη. Την βρωμιά του την έχει ενώ συνθετικά φέρνει σε όλες τις αμερικάνικες μπάντες που μεγαλούργησαν στις αρχές και τα μέσα των '90.

Από όλα τα υπόλοιπα που άκουσα κορυφή το νέο Asphyx και φυσικά το Anhedonist αν και το τελευταία δεν ξέρω αν είναι death metal.

Αν είναι να βάζουμε το τρομερό των Malignancy σημαίνει ότι υπάρχει επαφή με brutal death metal εκτός από σκέτο death. Οπότε αυτόματα μπαίνει Abominable Putridity που έκανε τον κόσμο να παραμιλά και το τελευταίο Pathology.

Αν και η συζήτηση δεν ξεκίνησε για τα καλύτερα του 2012, αλλά για το ότι βγήκαν πολύ καλές death μπάντες από το 2010 και μετά και καλοί δίσκοι. Τέσπα. Εν καιρώ και τα δικά μου. 8)

Μιας και ξεκινήσαμε συζήτηση για νέες μπάντες στο χώρο του death metal θα αναφέρω μερικές που μου έκαναν εντύπωση. Το death δεν “πέθανε” λεπτό. Ακόμη και τώρα συνεχίζουν και βγαίνουν Old school death metal bands. Φυσικά και μεγαλύτερο άνοιγμα στη σκηνή έχει το Brutal/technical death αλλά και καινούργιοι δίσκοι παλιών μεγαθήριων που δε ξέρω πλέον αν έχω να δώσουν κάτι παραπάνω. Μερικές το κατάφεραν καλά, μερικές όχι.

Πολλές νέες μπάντες και στο χώρο του death/black τα τελευταία 4-5 χρόνια. Οπότε για μένα κακώς βιάστηκαν αρκετοί και έκριναν το Aevangelist ως τρομερό, ενώ δεν έχουν αναφορές σε άλλα death/black.
Στα πιο κλασικά την τιμητική τους την έχουν οι Αυστραλοί και Αμερικάνοι. Τον τελευταίο καιρό τα μελέτησα πάρα πολύ, οπότε…
Οι [B]Father Befouled[/B] όπου ναι μπορείς να ακούσεις death metal από τα βάθη της λάσπης και με καθόλου ξερό ήχο.
Οι [B]Adversarial[/B] με το All Idols Fall Before the Hammer, που ακούγονται ευχάριστα.
Οι [B]Witchrist[/B] όπου πραγματικά τους λατρεύω. Δισκάρα το Beheaded Ouroboros. Αγνό, κοπανιστό death/black.
Οι [B]Denouncement Pyre[/B] επίσης Αυστραλοί αρκετά δυνατοί αν και Black-ϊζουν περισσότερο.
Οι [B]Prosanctus Inferi[/B] με χαοτικούς 2 δίσκους και μισό Father Befouled.
Δεν θα αναλύσω πολλές ακόμη, απλά ονομαστικά θα προτείνω να τσεκάρετε όσοι είναι σε αυτή τη φάση τους [B]Heresiarch[/B], [B]Order of Orias[/B], [B]Diocletian/B, [B]Blasphemy[/B],
[B]Grave Desecrator[/B], [B]Mitochondrion[/B] (που έχετε ασχοληθεί οι περισσότεροι οπότε δεν αναλύω, γαμάνε), [B]Antediluvian[/B], [B]Perdition Temple[/B].
Για το τέλος άφησα τους πολύ καλούς, πρωτότυπους, καθόλου κουραστικούς, καθόλου βάζω ότι πειραματικό μου κατέβει [B]Portal[/B] και [B]Impetuous Ritual[/B], όπου οι τελευταίοι σε στέλνουν σε άλλο διάστημα. Λατρεύω το δίσκο τους και νομίζω δεν ακούγονται εύκολα. Με σωστή προσοχή όμως, εγώ διακρίνω μεγαλειότης.

Αυτά πάνω κάτω γιατί δεν μου έκανε εντύπωση το [B]Aevangelist[/B]. Γιατί δεν άκουσα τίποτα παραπάνω από αυτά που ήδη έχω ακούσει. Αντιθέτως, άκουσα ένα δίσκο με υπερβολικά samples, κουραστικά χωρίς λόγο κομμάτια από ένα σημείο και μετά, που πατούσαν πάνω στα ριφφς χωρίς να σε αφήνουν να τα καταλάβεις. Φυσικά θα το ξανά ακούσω.

Θα αναφέρω και μερικά νέα ονόματα που θεωρώ ότι φάνηκαν να πατάνε καλά στο χώρο του death τον τελευταίο καιρό. Έχουν βγει μπαντάρες όπως [B]Morbus Chron[/B] (παραμιλητό), [B]Warpath[/B], [B]Die[/B], [B]Swallowed[/B], [B]Entrails[/B] (δισκάρα το 2011), [B]Interment[/B], [B]Necrovorous[/B] (δικοί μας), [B]Puteraeon[/B] (λάτρεψα The Esoteric Order), [B] Decrepid[/B], [B]KRYPTS[/B], [B]Cruciamentum[/B], [B]Stench of Decay[/B], [B]Miasmal[/B], [B]Disma[/B] (μπαντάρα) , [B]Skeletal Remains[/B],[B] Ectovoid[/B], [B]Fleshgod Apocalypse[/B] (πιο τεχνικό), [B]Black Breath[/B] (πιο θρασάτο), [B]Cerebral Bore[/B] (Brutal death).
Άφησα στο τέλος τα “καλά” ονόματα για μένα, όπως [B]Ulcerate[/B] και [B]Cemetery Urn[/B].

Μπορούσα να βάλω και άλλες βέβαια που έχω ακούσει αλλά θα κούραζα πολύ (αν δεν το έχω κάνει ήδη).

Για τέλος ας ποστάρω και τη λίστα μου για το 2012. Δεν έχω ακούσει ακόμη κάποιους που θεωρήθηκαν καλοί δίσκοι, αλλά θα γίνει στην πορεία. Με τυχαία σειρά:
[B]Dyscarnate - And So It Came to Pass[/B]
[B]Abominable Putridity - The Anomalies of Artificial Origin[/B]
[B]Ignivomous - Contragenesis[/B]
[B]Diskord - Dystopics[/B]
[B]Pathology - The Time of Great Purification[/B]
[B]Beheaded - Never to Dawn[/B]
[B]Dehumanized - Controlled Elite[/B]
[B]Grave - Endless Procession of Souls[/B]
[B]Asphyx - Deathhammer[/B]
[B]Cattle Decapitation - Monolith of Inhumanity[/B]

Έγραψες για ένα σωρό μπάντες και όχι για TEITANBLOOD. [-X

Σωστός, έχεις δίκιο. Μακάρι να μπορούσα να βάλω και άλλες!!!Επίσης δισκάρα του 2009!!

Αγαπητέ norda
Μου αρέσει ο τρόπος που μιλάς για την αγαπημένη μας μουσική. Έχεις δίκιο ότι το death metal ποτέ δεν έφυγε από κοντά μας, απλά τα τελευταία χρόνια έγινε (ξανά) της μόδας. Αυτό φυσικά δεν θα πρέπει να επηρεάζει τους deathάδες, μιας και οι τελευταίοι θα έπρεπε να είναι ανεπηρέαστοι από τις τάσεις. Από ?κει και πέρα, καλά (και καλώς) αναφέρεις ό,τι αναφέρεις, αν και δε συμφωνώ με όλα, ας πούμε οι [B]Morbus Chron[/B] μου αρέσουν λιγότερο από τους [B]Miasmal[/B], και οι [B]Disma [/B]δεν γαμάνε όσο οι [B]Cruciamentum [/B]και οι [B]Ectovoid[/B]. Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικό του καθενός.

Ωστόσο, και χωρίς καμία διάθεση να υποστηρίξω κάποιο δίσκο, δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία για τους ακροατές αν αυτό που κάνουν το έχουν ξαναπαίζει χιλιάδες άλλοι στο παρελθόν, αρκεί αυτό που παράγει η κάθε μπάντα να το κάνει με μεράκι και σωστό τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τις παλιότερες μπάντες, κοίτα π.χ. τους [B]Unleashed [/B]και τους [B]Grave [/B]που φέτος θέρισαν κεφάλια. Να πω επίσης ότι στη λίστα μου ξέχασα να αναφέρω τους [B]Father Befouled[/B] που πραγματικά έκοψαν κώλους με το τελευταίο τους.

Τέλος, αφού έκανες το καλό θα έπρεπε να αναφέρεις [B]Undergang[/B], [B]Pseudogod[/B] και [B]Nocturnal Vomit[/B] (θενκς ChrisP.) αφού έτσι κι αλλιώς, δεν κούρασες και ούτε κουράστηκες μάλλον?

Το αλμπουμ των Miasmal ειναι απο αυτες τις περιπτωσεις δισκων που ανεβαινουν με το χρονο, ισως επειδη το περιμενα αρκετα διαφορετικο κρινοντας απ’ το demo και το 7". Πανευκολα η καλυτερη δουλεια τους μεχρι τωρα, απλα ειναι λιγο πανκικο γι’ αυτο και δεν φαινεται να πηγε τοσο καλα στον κοσμο του καλτ μεταλ. Προσωπικα το θεωρω αναμεσα στα 5 καλυτερα ντεθμεταλς των τελευταιων 2-3 ετων με πολυ, πολυ μεγαλη ευκολια.

Και EMBRACE OF THORNS φίλτατοι, μην ξεχνάμε τους EMBRACE OF THORNS!

Τα παιδιά κάνουν τεράστια βήματα μπροστά με κάθε κυκλοφορία, τέτοια ώστε το “Praying For Abdolution” είναι εύκολα στα καλύτερα άλμπουμς του χώρου που έχουν βασανίσει τ’ αυτιά μου μέσα στα τελευταία χρόνια.

Έχω την εντύπωση ότι επειδή χρειάζεται κανείς να αφοσιωθεί στη μουσική τους (και τους στίχους, ειδικά το τελευταίο έχει δυνατά νοήματα), λίγος κόσμος τους πιάνει προς το παρόν.

Σε άλλα νέα το AEVANGELIST μου άρεσε και μένα, βγάζει την ατμόσφαιρα που πρέπει καθώς και μια καλοδεχούμενη στρυφνάδα.

Τετοια [U]φαση[/U]; =p

Ενταξει, περαν πλακας ειναι παρα πολυ ωραιο, αν και το προηγουμενο μ αρεσε περισσοτερο. Στο νεο μπορεις να πεις πως βρηκαν πιο προσωπικο ηχο και ειναι μεγαλο συν, αλλα δεν ξερω, σιγουρα θα το εβαζα στα καλυτερα εγχωρια, αλλα στα γενικα λιγο δυσκολο. Χωρις να σημαινει πως δεν το θεωρω παρα πολυ καλο αλμπουμ ε, απλα οταν το ακουω προσωπικα μου δινει την αισθηση πως κατι λειπει.

Το Atonement απο την αλλη γαμαει και το λεω αβιαστα, εχει ολα τα στοιχεια που γουσταρω στους Embrace ισοσταθμισμενα οπως πρεπει. Μη σου πω δηλαδη πως το θεωρω και λιγο υποτιμημενο γιατι οι περισσοτεροι τους εμαθαν με το τελευταιο.

Για αρχή είμαι αγαπητή (πολύ κιόλας :stuck_out_tongue: ). Μικρής σημασίας. Δεν κατάλαβες την ένσταση μου για τους Aevangelist. Φυσικά και ξανά παίζονται τα ίδια ριφφς, στυλ, φωνητικά κτλ. Τα περισσότερα επαναλαμβάνονται. Εγώ απλά το σχολίασα γιατί εκθειάζεται κάτι σαν αυτό ενώ έχουν περάσει απαρατήρητα πολύ καλύτερα. Προσωπικά, ναι δεν μου άρεσε πολύ και αιτιολόγησα το γιατί.
Από εκεί και πέρα καλά κάνεις και αναφέρεις και άλλες μπάντες. Έγραψα ότι μου ήρθε περισσότερο στο μυαλό και χαίρομαι που γίνεται συζήτηση.
Βy the way, το Undergang σκεφτόμουν να το βάλω στα καλύτερα φέτος και το “έφαγαν” άλλα για λίγο , οπότε το ξέχασα γενικά,λολ…Επίσης πολύ καλή μπάντα.

Aπό φετινά

[B]Anatomia[/B]:Οκ τιποτα που δεν εχουμε ξανακουσει,αν και παιζουν 2-3 τσαχπινιες όπως με καποια πληκτρακια για ατμοσφαιρα πχ ή καμια ακουστικη αλλα σε φιλιν ότι πιο ντεθμεταλ ακουσα φετος ισως μαζι με το Undergang
[B]Μongrel?s Cross[/B]:Όχι ακριβως ντεθμεταλ μιας και εχει πολύ μπαλκ και θρας αλλα αφου ποσταριστηκε σ?αυτό το θρεντ το χωνω.Ξεχωριζει λογω τις επικουρας στα μιντ τεμπο σημεια και σε μερικα καταπληκτικα παλιομοδιτικα σολο
[B]Desecresy[/B]:Αυτό μαλλον μονο εγω το γουσταρα τοσο πολύ:pΦινλανδικο ντεθμεταλ στα καλυτερα του
[B]Anhedonist[/B]:Tα εχετε/ουμε πει όλα,ισως το καλυτερο ντεθ/ντουμ που ακουσα τελευταια όπως και το[B] Indesinence[/B]
[B]Alchemyst[/B]:Ξεχωριζει πολύ ευκολα απ?το σωρο.Διαφορετικη προσσεγγιση στα φωνητικα που κολλαει γαντι,εκπληκτικες κιθαρες,μυστικιστικη ατμοσφαιρα

Το[B] Aevangelist[/B] το γουσταρα κι εγω τερμα,πραγματικα τρομακτικη/αποκαλητπιτκη ατμοσφαιρα, τα σαμπλ και τα συνθ δενουν τελεια και δινουν μια αυρα εξωγηινου σατανισμου τυπου Nocturnus αλλα στο πιο χαοτικο
Witchrist απ’ότι λετε μαλλον πρεπει ν?ακουσω το πρωτο…αλλα το φετινο χωρις να εχω προηγουμενη επαφη μου αρεσε.Το κακο είναι ότι μετα την ακροαση δε μου εμεναν πολλα πραγματα να θυμαμαι

Τωρα γενικα οσο αφορα νεες μπαντες,οι [B]Morbus Chron[/B] είναι ευκολα αγαπημενοι μου,[B]Miasmal[/B] επισης πολύ δυνατοι,και ακολουθουν οι [B]Necrovorous[/B](αγαπημενη μου κυκλοφορια είναι το θεικο τους 7αρι EP του 2009)
Στην πιο Black πλευρά των πραγμάτων εχω αρκετές ελείψεις,(λες και στις αλλες δεν εχω:p) αλλά [B]Necros Christos[/B] είναι πάρα πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου,με δυο σχεδόν ισάξιες δισκάρες και φυσικά οι θεοί [B]Teitanblood[/B]
Father Befouled τσεκαρα στα πεταχτα το φετινο αλλα δε με κρατησε,αλλα μαλλον θα του δωσω κι αλλη ευκαιρια.Το ιδιο και με Ιgnivomous.

Από φετινά επίσης μου άρεσαν αρκετά τα αλμπουμ απο Ataraxy,Nocturnal Vomit,Binah,Horrendous,Undergang,Necrovation,Resurgency,Βlack Breath(απιστευτα πορωτικο) και σε πιο τραγονουκλιαρ φαση(με ινδουιστικο κονσεπτ:!:slight_smile: το Genocide Shrines επισης.

Γενικα εκανα μια σουμα και εχω ακουσει πανω απο 30 φετινες ντεθμεταλιες και θελω ακομα να τσεκαρω Incantation & Drawn&Quartered.Ποτε ξανα:lol:

edit για να αποδοσω τα ευσημα στη νορντα για του swallowed και γιατι ξεχασα να προσθεσω ectovoid στη λιστα

τωρα το ανακαλυψα!!!
γαμαει!!!
μονο και μονο οτι παιζει ο θεος adam jarvis αρκει!!
αλλα περα απο αυτο
το οτι ειναι οτι πιο κοντινο εχω ακουσει σε misery index/dying fetus
που γουσταρω τρελα
περα απο jarvis και mathews παιζει και ο kloeppel των misery index
και ο derek boyer μπασιστας στα τελευταια suffocation!!!

δωσεεεεεεεεεεεε!!!

Βρε Νορντα ([I]και λοιποί[/I]) φτάνει ζαλίστηκα!!![B] Τόοοοσο πολύ πράγμα το ντεθ εφέτο[/B]…;8O8O8O
Ναι, κάποιες μπάντες τις γνωρίζω ήδη ([I]κ έχω ακούσει[/I]) άλλες όμως…όχι!!!
Εγώ το [B]ντεθ φροντηστήριο [/B]μου το θέλω μάθημα~μάθημα, κεφάλαιο~κεφάλαιο. Όχι όλα μαζεμέναααααα μαζί… Σιγά σιγά λοιπόν, να εμπεδώνουμε μια και καλή…8)

[B][COLOR=“DarkSlateBlue”]Υ.Γ.+εντιτ: … Και κολλα 5 γιατί με’σωσες! Είμαι αρρωστούλης σπίτι κ με άδεια και θα’χω πράγμα πολύ ν’ ακούω…[/COLOR][/B]:wink::thumbup::stereo:

Το death ποτέ δεν ειναι αρκετό. Και μόνο death να ήταν το heavy metal, θα έπρεπε να βγει περισσότερο… Υπερβολές, έτσι…;

Θα πάω για [B]Alchemyst[/B] και [B]Indesinence [/B]που απ’ότι λέτε, μετράνε για εφέτος…

Σε άλλα νέα πάντως, το καινούριο [B]Incantation [/B]γάμησε… Περισσότερο μάλλον από το [B]Aevangelist [/B]για το οποίο τελικά γίνεται σούσουρο απ’ότι βλέπω… Και αν κλέβει χρόνο από άλλα που αξίζουν να αναφερθούν, γι αυτό υπάρχουν φόρουμς σας και αυτό… Εγώ πάντως το γουστάρω… Αντίθετα, τους [B]Necrovation [/B]που ανέφερε κάποιος, δεν τους παλεύω με τίποτα, κάτι με χαλάει σε όλα τους, δεν ξέρω…

Επίσης Norda, στα καλά ονόματα που αναφέρεις [B]Ulcerate [/B]γαμάνε και[B] Cemetery Urn[/B] δεν έχω ακούσει ούτε νότα… τόσο καλοί είναι;

Οι [B]Undergang [/B]μπαίνουν στα καλύτερα της χρονιάς γιατί είναι απολίτιστοι και χρησιμοποιούν samples από ταινίες που δεν ξέρω… :stuck_out_tongue:

Βέβαια, το ότι όλα αυτά τα συζητάω/άμε με γυναίκα μετράει όσο τίποτα, έτσι;

Λίστες βλέπω αλλά ονόματα όπως Dying Fetus, Nominon, Dehumanized, Asphyx και Sinister δε βλέπω…:stuck_out_tongue:

Δεν γαμάνε τόσο οι Cemetery Urn, πιθανότατα δεν θα αρέσουν σε πολλούς, απλά εγώ έχω γενικά περίεργα γούστα και μου κάθισαν πολύ καλά στο αυτί.
Το Incantation μου άρεσε πάρα πολύ. Τίμιοι όπως πάντα, μας σέρνουν μια βόλτα στο βούρκο και δεν μας επαναφέρουν.

Επίσης, αφού γουστάρεις samples (προσωπικά τρελαίνομαι) άκου Mortician με τάπα-τούπα ντράμ-Programming :stuck_out_tongue: και φυσικά τους πατεράδες Impetigo.

Με κάνεις να κοκκινίζω τώρα και δε κάνει… 8)

On topic…έχω λιώσει τόσο πολύ Sinister που γι΄αυτό και μόνο δεν έβαλα δεκάδα. Τρομερός δίσκος.Είναι στην κορυφή μου…Και επίσης επειδή τελευταία ξανά έλιωσα Dying Fetus, το τελευταίο ήταν πολύ καλό, αλλά αυτή η κατάσταση με τα συνεχόμενο αρπέτζιος (τουρορυρουρου) όλη την ώρα με κούρασε πολύ.

Επίσης, αυτά τα 2 μοιάζουν… [B]Dying Fetus - Dissidence[/B]

[B]SINISTER - TRANSYLVANIA [/B]

Χαιρομαι που τελικα υπαρχουν και αλλοι καμμενοι !
Οσον αφορα τις μπαντες που εχετε γραψει τις περισσοτερες τις εχω ακουσει και οντως γαμανε.
[B]Aevangelist[/B] & [B]Alchemyst[/B] μου διαφευγουν μεχρι στιγμης.
[B]Miasmal,Undergang[/B] και λοιπες μπαντες μας προσφερουν απλοχερα old school death metal
για να χαιρονται τα αυτια μας και να παραπονιουνται οι γειτονοι.
Θα τραβηξω κανα αυτι ομως γιατι κανενας δεν ανεφερε [B]Bastard Priest[/B] !

Αυτη την στιγμη γενικοτερα απο νεες μπαντες περιμενω πολλα απο [B]Ulcerate[/B].
Ηδη τους θεωρω τεραστιους,αλλα περιμενω ακομα μεγαλυτερο μπαμ.

Καταρχήν να πώ και εγώ ότι Sinister γαμεί, απλά πράγματα.

Λίγο technical death ρε παιδιά κανένας? Οκ τότε πάμε γερμανία σε ένα παληκάρι 26 χρονώνε που την είδε Jeff Waters του Death Metal και έβγαλε debut άλμπουμ κάνοντας τα όλα μόνος του και απλά ΣΠΕΡΝΕΙ. Technical Death Metal με συνθεσάρες, τρελές κιθάρες και shredding.

Bandcamp για ακούσματα.

http://willowtip.bandcamp.com/album/perdition-of-the-sublime

Γενικα με τη φαση τεχνοντεθ δεν εχω τοσο επαφη πλεον, αλλα η Willowtip βγαζει καλα πραγματα (Ulcerate το πιο τρανταχτο παραδειγμα), οποτε θα το τσεκαρουμε λιαν συντομως.

Ενα ωραιοτατο πραματουδι που ακουω αυτες τις μερες ειναι η πρωτη (και τελευταια) κασσετα των Sun’s Blood, project μελων απο Pentacle και Destroyer666 σε φαση παλαιακο death metal τυπου Immolation, Sadistic Intent και Coffin Texts. Απ’ οτι καταλαβα η μπαντα εχει διαλυθει εδω και χρονια και απλα ειπαν να το κυκλοφορησουν επιτελους και επισημα. Δεν μπορω να πω οτι ΚΑΡΑΓΑΜΑΕΙ, αλλα ειναι παρα, παρα πολυ καλο, οσοι γουσταρουν τη συγκεκριμενη φαση αξιζει να το τσεκαρουν.

^ Aν και φέτος δεν ήμουν σε καλή φόρμα, μιας και πιάσατε το τεχνικό που του έχω αδυναμία, ένα από τα πράγματα που ανακάλυψα φέτος και γούσταρα ήταν οι Αμερικάνοι [B]OMNIHILITY[/B]. Πρώτο άλμπουμ τους το φετινό (περσινό :p) [B]Biogenesis[/B].

Τεχνικό brutal death, βάζω τα τρία πρώτα κομμάτια του άλμπουμ…

[I]Βιοgenesis[/I]
Σε αυτό το κλίμα κινούνται, το βαρύ, χαμηλοκουρδισμένο brutal death που μου θυμίζει ένα συνδυασμό πρώιμων Morbid Angel με Origin. Aνησυχίες και αλλαγές στο drumming, ειδικά στην αρχή, μέχρι που από το 2.00 στρώνει για να οδηγήσει στο κλείσιμο.
[I]Unsummoned[/I]
Εντυπωσιακό άνοιγμα με industrial χαραχτήρα, μου θυμίζει θεούς Berzerker στην αρχή.
[I]Self inflicted rupture[/I]
Aπό τα πιο στρωτά παραδοσιακά brutal death κομμάτια του άλμπουμ. τσεκάρετε το ριφ που ξεκινάει στο 1.50 και πώς εξελίσσεται.

Kάτι που μου αρέσει σε αυτούς είναι πως παρόλο που τα drums είναι ταχύτατα, κρατάνε γενικά mid paced ρυθμό τόσο στην ανάπτυξη των τεχνικών ριφς όσο και των φωνητικών. Ακόμη κι όταν τα κομμάτια ξεκινάνε ανελέητα και είναι τίγκα στις αλλαγές, βρίσκουν ένα δρόμο στο τέλος - κλείνουν με μία ανάπτυξη στις κιθάρες, και τελικά αφήνουν μία στρωτή, κολλώδη αίσθηση.