Μιας και ξεκινήσαμε συζήτηση για νέες μπάντες στο χώρο του death metal θα αναφέρω μερικές που μου έκαναν εντύπωση. Το death δεν “πέθανε” λεπτό. Ακόμη και τώρα συνεχίζουν και βγαίνουν Old school death metal bands. Φυσικά και μεγαλύτερο άνοιγμα στη σκηνή έχει το Brutal/technical death αλλά και καινούργιοι δίσκοι παλιών μεγαθήριων που δε ξέρω πλέον αν έχω να δώσουν κάτι παραπάνω. Μερικές το κατάφεραν καλά, μερικές όχι.
Πολλές νέες μπάντες και στο χώρο του death/black τα τελευταία 4-5 χρόνια. Οπότε για μένα κακώς βιάστηκαν αρκετοί και έκριναν το Aevangelist ως τρομερό, ενώ δεν έχουν αναφορές σε άλλα death/black.
Στα πιο κλασικά την τιμητική τους την έχουν οι Αυστραλοί και Αμερικάνοι. Τον τελευταίο καιρό τα μελέτησα πάρα πολύ, οπότε…
Οι [B]Father Befouled[/B] όπου ναι μπορείς να ακούσεις death metal από τα βάθη της λάσπης και με καθόλου ξερό ήχο.
Οι [B]Adversarial[/B] με το All Idols Fall Before the Hammer, που ακούγονται ευχάριστα.
Οι [B]Witchrist[/B] όπου πραγματικά τους λατρεύω. Δισκάρα το Beheaded Ouroboros. Αγνό, κοπανιστό death/black.
Οι [B]Denouncement Pyre[/B] επίσης Αυστραλοί αρκετά δυνατοί αν και Black-ϊζουν περισσότερο.
Οι [B]Prosanctus Inferi[/B] με χαοτικούς 2 δίσκους και μισό Father Befouled.
Δεν θα αναλύσω πολλές ακόμη, απλά ονομαστικά θα προτείνω να τσεκάρετε όσοι είναι σε αυτή τη φάση τους [B]Heresiarch[/B], [B]Order of Orias[/B], [B]Diocletian/B, [B]Blasphemy[/B],
[B]Grave Desecrator[/B], [B]Mitochondrion[/B] (που έχετε ασχοληθεί οι περισσότεροι οπότε δεν αναλύω, γαμάνε), [B]Antediluvian[/B], [B]Perdition Temple[/B].
Για το τέλος άφησα τους πολύ καλούς, πρωτότυπους, καθόλου κουραστικούς, καθόλου βάζω ότι πειραματικό μου κατέβει [B]Portal[/B] και [B]Impetuous Ritual[/B], όπου οι τελευταίοι σε στέλνουν σε άλλο διάστημα. Λατρεύω το δίσκο τους και νομίζω δεν ακούγονται εύκολα. Με σωστή προσοχή όμως, εγώ διακρίνω μεγαλειότης.
Αυτά πάνω κάτω γιατί δεν μου έκανε εντύπωση το [B]Aevangelist[/B]. Γιατί δεν άκουσα τίποτα παραπάνω από αυτά που ήδη έχω ακούσει. Αντιθέτως, άκουσα ένα δίσκο με υπερβολικά samples, κουραστικά χωρίς λόγο κομμάτια από ένα σημείο και μετά, που πατούσαν πάνω στα ριφφς χωρίς να σε αφήνουν να τα καταλάβεις. Φυσικά θα το ξανά ακούσω.
Θα αναφέρω και μερικά νέα ονόματα που θεωρώ ότι φάνηκαν να πατάνε καλά στο χώρο του death τον τελευταίο καιρό. Έχουν βγει μπαντάρες όπως [B]Morbus Chron[/B] (παραμιλητό), [B]Warpath[/B], [B]Die[/B], [B]Swallowed[/B], [B]Entrails[/B] (δισκάρα το 2011), [B]Interment[/B], [B]Necrovorous[/B] (δικοί μας), [B]Puteraeon[/B] (λάτρεψα The Esoteric Order), [B] Decrepid[/B], [B]KRYPTS[/B], [B]Cruciamentum[/B], [B]Stench of Decay[/B], [B]Miasmal[/B], [B]Disma[/B] (μπαντάρα) , [B]Skeletal Remains[/B],[B] Ectovoid[/B], [B]Fleshgod Apocalypse[/B] (πιο τεχνικό), [B]Black Breath[/B] (πιο θρασάτο), [B]Cerebral Bore[/B] (Brutal death).
Άφησα στο τέλος τα “καλά” ονόματα για μένα, όπως [B]Ulcerate[/B] και [B]Cemetery Urn[/B].
Μπορούσα να βάλω και άλλες βέβαια που έχω ακούσει αλλά θα κούραζα πολύ (αν δεν το έχω κάνει ήδη).
Για τέλος ας ποστάρω και τη λίστα μου για το 2012. Δεν έχω ακούσει ακόμη κάποιους που θεωρήθηκαν καλοί δίσκοι, αλλά θα γίνει στην πορεία. Με τυχαία σειρά:
[B]Dyscarnate - And So It Came to Pass[/B]
[B]Abominable Putridity - The Anomalies of Artificial Origin[/B]
[B]Ignivomous - Contragenesis[/B]
[B]Diskord - Dystopics[/B]
[B]Pathology - The Time of Great Purification[/B]
[B]Beheaded - Never to Dawn[/B]
[B]Dehumanized - Controlled Elite[/B]
[B]Grave - Endless Procession of Souls[/B]
[B]Asphyx - Deathhammer[/B]
[B]Cattle Decapitation - Monolith of Inhumanity[/B]