Εννοείται respect. Το Molesting είναι ακριβώς ο ορισμός του Brutal death metal.
Σειρά έχει το νέο Suffocation τώρα που δεν το έχω ακούσει ακόμη αλλά θα πάρει σειρά. Ήδη έχω ακούσει καλά λόγια πάντως.
Το Krypts το πρωτοάκουσα χτες, αλλά ψιλοξενέρωσα που έχει 3 επανηχογραφήσεις από το demo. Ουσιαστικά δηλαδή έχει 4 καινούρια κομμάτια. Τα οποία είναι πολύ καλά μεν, αλλά θα ήθελα περισσότερα.
Και να παιχτεί, που όπως σωστά είπες δε νομίζω, δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ εδώ. Και για εξωτερικό δεν το συζητάμε καν πλέον μιας και με τα λεφτά που παίζουν άντε μέχρι το Σύνταγμα να φτάνουμε.:lol:
Αυτό εδώ το είχα πετύχει μερικές σελίδες πιο πίσω. Το ακούω αρκετά αυτές τις μέρες και έχω να πω ότι είναι μια χαρά σαπίλα. Τα φωνητικά είναι λίγο πιο τσιριχτά από ότι θα ήθελα μεν αλλά αρκούντως απόκοσμα. Δεν ξέρω αν θα “αντέξει” μέχρι το τέλος της χρονιάς πάντως.
Αυτο ακριβως, ενω ειναι καλη δουλεια, θα’θελα παραπανω καινουργιο υλικο, η μιση διαρκεια ειναι κομματια του ντεμο.Αλλα δεν πειραζει, λογικα θα αποζημιωθουμε απο τους swallowed8)
Αμερικανοτραφείς βραζιλιάνοι, με θανατερό ήχο και πρόσφατο full length στην Hellthrasher Productions. Μου θύμισαν Incantation και τα συναφή (και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι), από πρόσφατα πιο κοντά στους Ectovoid φέρνουν. Τα παλικάρια το ?χουν. Αν το έχει ακούσει κανείς ας πει καμιά γνώμη, εγώ πάντως κόλλησα…
Αυτό 1-2 φορές το άκουσα αλλά θα του ξαναδώσω λίγο ακόμα γιατί το 'χω ξεχάσει όσο να ναι. Το EP του 2011 όμως, [I]Rex Verminorum[/I] είχε φάει λιωσιματάκι. Ωραίοι παίκτες, ωραία τύμπανα και όντως αυτή η Incantation-ίλα που βγαίνει μετράει :thumbup:
Τελευταία την έχουμε μάθει καλά αυτήν την μπάντα οπότε δεν θα αναλύσω. Όσοι δεν έχουν ιδέα να κατεβάσουν να ακούσουν (έστω το The Tomb Awaits). Καινούργιο σινδάκι και ποστάρω κομμάτι να ανεβοκατέβει λίγο το κεφάλι.
Οι [B]Entrails[/B] καλοί είναι μεν αλλά ακούγονται τόσο υπερβολικά σαν Entombed των 2 πρώτων άλμπουμ που κουράζουν γρήγορα. Από σουηδικό death metal εγώ περιμένω να ακούσω κάτι καλό από τους [B]Necrocurse[/B] που κυκλοφορούν όπου να ναι το ντεμπούτο τους. Στο youtube προς το παρόν υπάρχουν μόνο samples από τα κομμάτια που υπόσχονται πολλά.
Δεν το βρίσκω κακό να ακούγεται μια μπάντα σαν τους Entombed των δύο πρώτων δίσκων, το αντίθετο μάλιστα. Οι Entrails είναι από τους καλούς συνεχιστές του ήχου, όπως και οι Tormented οι οποίοι επίσης κυκλοφορούν δίσκο σε λίγες μέρες.
Necrocurse περιμένουμε αλλά για κάποιο λόγο δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Λες να μας στείλουν;
Απλά νομίζω έχει παραγίνει το κακό με τις μπάντες που προσπαθούν να αναπαράγουν τον ήχο των Entombed. Δεν λέω και εμένα μου αρέσει, λατρεύω τους Tormented απλά σαν να μαζεύτηκαν πολλοί νοσταλγοί και δεν είναι όλοι τους τόσο εμπνευσμένοι. Οι Entrails συγκεκριμένα δεν νομίζω πως μπορώ να ακούσω ολόκληρο άλμπουμ τους χωρίς να βαρεθώ, 3-4 κομμάτια αν βάλεις στο youtube λες γαμάνε μόνο και μόνο λόγο ήχου αλλά μέχρι εκεί. Για Necrocurse τα samples καλά μου ακούγονται πάντως.
Παίζει πολύ τελευταία το σπλιτάκι Mitochondrion/ Gyibaaw κι εκεί μέσα υπάρχει μία (γαμάτη) διασκευή των Mitochondrion σε κάτι τύπους ονόματι [B]RITES OF THY DEGRINGOLADE. [/B]
Μαθαίνω είναι Καναδοί ( + 1 πόντος), υπάρχουν από το '97, έχουν τρία full-lengths στο ενεργητικό τους καθώς, ένα σπλιτάκι με τους Αυστραλούς PORTAL και αυτό ήταν διότι έχουν διαλυθεί.
Ακούω βαρύ, πολύ ενεργητικό death/ black σχολής Mitochondrion/ Axis of Advance με πολύ πολύ παρόντα drums, αλλαγές, και σε σημεία (μέχρι τώρα υποπτεύομαι ότι αυτό έχει να κάνει πολύ με το εκάστοτε άλμπουμ) doom/death κοψίματα και/ή τεχνικά σημεία.
Προς το παρόν πιάνω θραύσματα της δισκογραφίας τους ακόμη αλλά με έχουν κρατήσει. Έχω επικεντρωθεί λίγο περισσότερο στο δεύτερο άλμπουμ Totality και σκοπεύω να ψάξω asap το split με τους Portal.
Το τρίτο τους άλμπουμ πάντως το είχε κυκλοφορήσει η Nuclear War Now.
Κατέχει κανείς περισσότερες πληροφορίες γι αυτούς? Δεν βρήκα άλλη αναφορά.
Πολύ ευχάριστη η υπενθύμιση των Rites of thy Degringolade. Γαμάτο project του P. Kressman, τωρινού ντράμερ των Weapon. Χρόνια είχα να τους ακούσω, άλλα το παραπάνω post με βάζει στην πρίζα να ψάξω τα cd τους που κάπου είναι καταχωνιασμένα. Με το The Caryatid δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα, νομίζω μου είχε φανεί αρκετά άγουρο σε σχέση με τα Totality και Ode to Sin που κόβουν πισινούς. Αξίζουν το ψάξιμο που θα χρειαστεί να ρίξεις.
το πρωτο θετικο δειγμα για το τεχνικο brutal death μεσα στη χρονια ηρθε απο τους Iσπανους Wormed. Νεο αλμπουμ μετα απο 10 χρονια ηχητικα βρισκονται καπου αναμεσα στους Cryptopsy του And Then You 'll Beg, τους Abysmal Torment του Οmnicide, τους Defeated Sanity,τους Ulcerate + καποια Spastik ink/Spiral Architect δανεια στις δευτερες/τριτες κιθαρες που δενουν ομορφα με το συνολο. Δε θα τ ακουσουν πολυ, βασικα δε θα κανει σε πολλους αλλα ετσι κι αλλιως απευθυνεται σ ενα πολυ συγκεκριμενο ακροατηριο.
[B]Abnormality [/B]- [I]Contaminating the Hive Mind[/I]
Επειδή αναφέρθηκε brutal και technical, ο δίσκος των Abnormality κυκλοφόρησε πέρσι αλλά πριν λίγο καιρό έπεσε στα αφτιά μου. Δεν παίζουν σε αστρονομικές ταχύτητες, ούτε έχουν εκατό ριφς το δευτερόλεπτο, αντίθετα έχουν δώσει έμφαση στο songwriting, με αποτέλεσμα ο δίσκος να κυλάει σαν το νερό στο αυλάκι, σε στιγμές μάλιστα, ρίχνουν και τις ταχύτητες για τρελάνουν περισσότερο τον απαίδευτο ακροατή. Επίσης έχουνε και γυναίκα πίσω απ?το μικρόφωνο αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει μιας και η φωνή της είναι το ίδιο βόθρος με των υπολοίπων συναδέλφων της. Από τις καλύτερες στιγμές τις περσινής χρονιάς, no doubt about it?
Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε αυτή η μπρουταλιά. Αλλά επειδή είδα ότι το νιώθεις chriss θα ακούσω το δίσκο τώρα. Επίσης, δεν ακούω μπάντες με γυναικεία φωνητικά αλλά η τύπισσα εδώ βγάζει death και δεν μας ενοχλεί καθόλου. Και εγώ τέτοια θα ήθελα να μπορώ να βγάλω αλλά δυστυχώς…
Επίσης, μιας και έπεσε στο μάτι μου τρίτο Compilation [B]Old Funeral[/B] .
Τι παίζει με αυτούς? Είδα κάτι Abbath, Demonaz, Vikernes. Τα κακά παιδιά το ξεκίνησαν ως τι φάση εκεί πάνω, ποιος το συνέχισε, τι γίνεται με τα τόσα compilation?
Τα κακά παιδιά το ξεκίνησαν όπως όλη η σκανδιναβία τότε, δηλαδή πρώιμο ντεθ στα χνάρια των Μεγάλων MORBID και των συνεχιστών τους (και εξίσου σημαντικών) NIHILIST. Πάντως, δεν ήταν καν τα βασικά μέλη, ειδικά Demonaz και Varg έμειναν λίγο.
Γύρω στο '90 ο Varg είχε ήδη βαρεθεί αυτόν τον ήχο, λίγο μετά τον βαρέθηκε και ο Fenriz, οι MAYHEM αποφάσισαν να σοβαρευτούν επιτέλους και ένας τροντχαιμιώτης έσπειρε τέρατα με τις κασέτες του. The rest is history.
Τα compilations είναι η γνωστή τακτική “ξεζουμίζουμε ό,τι μπορούμε” (μιλάω για εταιρείες κυρίως) αλλά από την άλλη μερικά από αυτά όπως αυτό εδώ (που μάλλον είναι το πιο πλήρες) είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να γνωρίσουμε τα θαύματα της εποχής εκείνης.