[B][SIZE=“4”]No Roger Glover @ Heraklion…[/SIZE][/B] :? :? :?
wot;;;;;
τι παραπανω ξερεις
Tι έγινε ρε με τον Glover; 8O8O
Το site τους δεν αναφέριε τίποτα…
Ποιός έπαιξε μπάσσο χθες; Setlist κανένας; :-s
θα περιμενουμε να ξυπνησουν οι Floydized και Raziel μαλλον για καποιο report!
αντε ρε παιδια μεσημεριασε!!
ηταν πολυ ωραια παιδια… εγω περασα πολυ ωραια…
Δεν επαιξε ο Glover οντως αλλα θα σας γελασω ποιος ηταν… εκεινη την ωρα προσπαθουσα να βρω θεση που να βλεπω… ολοι οι ψηλοι μπροστα μου ειχαν μπει γαμωτο!
μια μικρη εικονα για χθες! απο το site του Παναγιωτοπουλου
Πολυ ενδιαφερουσα εμπειρια η χθεσινη. Πρωτη μερα της περιοδειας, και ο Roger Glover ελειπε, επειδη η γυναικα του γεννουσε. Στη θεση του ο νεαρος Nick Fyfe, πρωην μελος των Jamiroquai και Hard Fi μεταξυ αλλων, που τα πηγε μια χαρα. Ο Roger θα ειναι κανονικα στη θεση του στις λοιπες συναυλιες της Ελλαδας. Επισης ελειπε ο πολυς κοσμος, αποθαρρυμενος απο τον κακο καιρο, δεν πρεπει να ειχε πανω απο 3000 ατομα. Ο Ian Gillan ηταν σε πολυ μετρια μερα, και τις ψηλες δεν τις ειχε σχεδον καθολου. Επαιξαν μια ωρα και 45 λεπτα, ενα πολυ ενδιαφερον προγραμμα που περιελαμβανε ολα τα “υποχρεωτικα” και μερικες ευχαριστες νοτες, τραγουδια που δεν ακουγονται συχνα, δηλαδη. Δεν θα παραθεσω setlist. Θελω να σταθω σε δυο πραγματα μονο : οι Airey, Morse και Paice συναισθανομενοι οτι η μηχανη δε δουλευε με ολη της την ιπποδυναμη (οταν λειπει ο Roger καταλαβαινεις ποσο μεγαλο ρολο παιζει), σκυλιασαν και επαιξαν σαν δαιμονισμενοι για να εξισορροπησουν την καταταση. Αυτο ειναι κατι τοσο συγκινητικο, συνεβαινε ανεκαθεν στην ιστορια των Purple, ειναι ενα απο τα συστατικα του πνευματος που κινει το σπουδαιο αυτο συγκροτημα. Το αλλο σημείο ειναι αυτος ο υπανθρωπος που, οταν ο Gillan ετοιμαζοταν να παρουσιασει τον απαραμιλλο Steve Morse, θεωρησε σωστο να γκαρισει “Ritchie Blackmore”. Γνωρίζω οτι ο τύπος αυτός αποκλείεται να μας διαβάζει, παρόλα αυτά θέλω να του πω δυό αλήθειες που προφανώς δεν έμαθε στο σπήλαιο που ζει τα τελευταία 18 χρόνια : η απουσία του Blackmore είναι ο μοναδικός λόγος που υφίσταται το συγκρότημα αυτό και μας φιλοδωρεί με μια σειρά λαμπρών άλμπουμς και εκτοντάδες αξιομνημονευτες συναυλίες. Η μοναδική σου εναλλακτική λύση, αγενή υπάνθρωπε, ειναι ψευτο-μεσαιωνικα σαχλοτραγουδα με κολάν, λαγούτα και φειδωλές δόσεις ηλεκτρικης κιθαρας. Αν θελεις αυτο, δικαιωμα σου. Δεν εεις ομως κανεναν λογο να ξαναπατησεις σε συναυλια οπου ιερουργουν οι θεοί του ροκ που λέγονται Deep Purple. Ραντεβόυ στην Αθήνα στις 20 Μαίου. (Η φωτογραφια προφανως δεν ειναι απο χθες, θα ανεβασω μολις γυρισω στη Θεσσαλονικη)
Για λίγο σκάλωσα με glover αλλά πάλι καλά…
Με ανησυχεί λίγο (και είναι αυτό που φοβόμουν να πω την αλήθεια…) η φωνή του Γκιλαν… Για να λέει ο σκύλος ότι ήταν μέτρια, ίσως τελικά το τελευταίο live τους στη Θεσσαλονίκη να μην ήταν εξαίρεση…:-k
Γενικα η αποδοση της φωνης του Gillan εχει σκαμπανεβασματα
Λίγο πολύ ότι είπε και ο Στάθης
Πάθαμε πλάκα όταν δεν ανέβηκε ο Glover,κανονικά όμως.
Ο Gillan είχε πρόβλημα με τις ανάσες,πιστεύω ότι ήταν ένας τυπικός Gillan των τελευταίων ετών.
Κατά τα άλλα το live κύλησε πολύ όμορφα,μου άρεσε πάρα πολύ.Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεπερνούσε τις 3 χιλιάδες,αλλά πιστεύω ότι αυτό επέτρεψε στο να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα “μικρού χώρου” όπου και ο ήχος ήταν πάρα πάρα πολύ καλός.
Μόνο δέος μπροστά στον τιτάνα Paice και φυσικά στον μυθικό Don Airey,όπου καλύτερο ήχο σε keyborad,organ δεν πρόκειται να ξανακούσω ποτέ.
Το setlist δίχως εκπλήξεις.
Μεγάλο ευχαριστώ και μεγάλη υποχρέωση στον Raziel,και φυσικά χαιρετίσματα σε όλη την παρέα που με έκαναν να πεθάνω από τα γέλια και να περάσουμε απίστευτα!
ο Παναγιωτοπουλος ειπε οτι υπηρχαν και τραγουδια που δεν παιζονται συχνα! δωσε ρε ανθρωπα ενα σετλιστ σε σποιλερ!
αυτό!!!
πόσα ποστς και ούτε ένα πανω κάτω σετλιστ!!
Όχι δεν άλλαξε κάτι από το τελευταίο τους show σχετικά με το setlist.
Μάλλον ο Παναγιωτόπουλος το είπε ποιο “γενικά”.
Εκτός αν δεν θυμάμαι καλά δηλαδή:-s
@mixalis_purple: προσωπικά, έφτασα σπίτι μετά τις 3, οπότε δικαιούμουν λίγη ξεκούραση παραπάνω!
[SIZE=“4”][B]Wall of text[/B][/SIZE]
[SPOILER]Setlist: http://www.setlist.fm/setlist/deep-purple/2011/palace-of-sports-minsk-belarus-33d258c1.html
Ίδιο και απαράλλαχτο με το παραπάνω, με τη μόνη διαφορά να εστιάζεται στην έλλειψη bass solo.
Η απόδοση του συγκροτήματος απίστευτη, όπως και ο ήχος. Ο Στάθης έχει δίκιο σ’ αυτό που λέει, άκουσα τον καλύτερο Paice (κάθε του χτύπημα γροθιά στο στομάχι), όπως επίσης και τον πιο παραμορφωμένο ήχο σε hammond ever, μπράβο στον Airey που με έκανε να μη σκεφτώ ούτε στιγμή “α ναι, είναι ο αντικαταστάτης του Lord”.
(ωραίος παραλληλισμός μπορεί να γίνει με το Mk. IV όπου Bolin/Hughes ήταν πνιγμένοι στα ναρκωτικά και οι Lord/Paice δίνανε το 200% του εαυτού τους κάθε βράδυ, όπως επίσης και στην περιοδεία του '93 με τον Blackmore, για άλλους λόγους φυσικά).
Έχει πλάκα πάντως, που κανείς δε σχολιάζει τον Morse, ο οποίος έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια την εκτίμηση του κοινού με την προσήλωσή του στο όργανό του (την κιθάρα εννοώ πονηροί), το αλάνθαστο και γεμάτο ζωντάνια παίξιμό του και φυσικά το ότι δείχνει ότι το διασκεδάζει!
Λίγη γκρίνια τώρα (όποιος θέλει προσπερνάει):
[SPOILER]Για μένα η συναυλία τελείωσε με το που βγήκε ο Fyffe (ή όπως τον λένε, ο οποίος παρεμπιπτόντως μου θύμιζε τον Akerfeldt στο πιο φλώρικό του!) στη σκηνή, στην εισαγωγή του Highway Star. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά στην ουσία έλειπε το μισό rhythm section του συγκροτήματος. Μπορεί ο Fyffe να ήταν καλοπροβαρισμένος, αλάνθαστος ίσως (δεν ήταν και πολύ ψηλά στη μίξη είναι η αλήθεια), όμως… it didn’t feel right. Θα προτιμούσα ένα rescheduling αν ήταν όντως ο Glover να λείψει για 1-2 συναυλίες.
(πάντως μπράβο στον μπαγάσα, με νεογέννητο παιδάκι στα 65 του, να του ζήσει!)
Για να πω την αλήθεια πάντως, φοβήθηκα ότι είχαμε νέα αποχώρηση, μια που υπάρχει μια σχετική επιδημία τον τελευταίο καιρό!
Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ (και διατηρώντας μια ελπίδα ότι θα εμφανιστεί μετά από λίγο ο Roger μέχρι ο Gillan να ανακοινώσει μετά το 4ο τραγούδι την σημερινή απουσία του), διαπίστωσα μετά λύπης μου αυτό που σημείωσα παραπάνω: ότι το setlist ήταν ίδιο και απαράλλαχτο με την τελευταία συναυλία που δώσανε πριν ενάμιση μήνα, το οποίο ήταν ίδιο με τις προηγούμενες κλπ.
Πραγματικά, πιστεύω ότι τραγούδια όπως Black Night, Hush, Highway Star, Strange Kind of Woman, Lazy μας έχουν δώσει ό,τι είχαν να δώσουν αυτά τα χρόνια και θα μπορούσαν να λείπουν, ώστε να μην δυσκολεύουν και τον Gillan. Θεωρώ ότι τα “must” είναι το Smoke on the Water και το Perfect Strangers, αλλά από εκεί και πέρα θα ήθελα να δω περισσότερες εκπλήξεις από το back catalogue (όποιος είχε την ιδέα για το Hard Lovin’ Man αξίζει επαίνους!). Οι Purple έχουν και άλλους δίσκους εκτός του Machine Head, τόσο με την Mk. II όσο και με την post-Blackmore εποχή τους.
Από την οποία έπαιξαν 3 τραγούδια. Μόνο. Απαράδεκτο για ένα συγκρότημα που θέλει να ένας ζωντανός οργανισμός. Κάνουν πράξη αυτό που κατέκριναν κάποια χρόνια πριν, τα συγκροτήματα-cabaret acts που παίζουν επιτυχίες τους. Επίσης, κάνει τους Airey/Morse να φαίνονται σαν νοικιασμένοι μουσικοί, και δεν το αξίζουν καθόλου.
Κατηγορούσαν οι Purple τον Blackmore ότι τους αναγκάζει να παίζουν τα ίδια και τα ίδια. Για κάποια χρόνια είχαμε μια αλλαγή (1994-1998 ), η οποία δυστυχώς δεν συνεχίστηκε. Τώρα ποιος τους αναγκάζει; Οι οπαδοί; Το management; Ίσως θα έπρεπε να δείξουν λίγο περισσότερο τον εγωισμό τους.
Ακόμα και η γυναίκα του Gillan που βρισκόταν στα δεξιά της σκηνής, παρόλο το κέφι που είχε από την αρχή της συναυλίας, όσο περνούσε η ώρα έδειχνε ότι είχε αρχίσει να βαριέται.
Για να μην μιλήσω για καινούριο δίσκο (έτος κυκλοφορίας του Rapture of the Deep: 2005), που όποτε το αναφέρουν στον Gillan στις συνεντεύξεις κάνει λες και βάλανε το παιδάκι από το The Omen στην εκκλησία. Χθες πάλι, έριξε ένα υπονοούμενο 2 φορές, λέγοντας ίσως του χρόνου και βλέπουμε.[/SPOILER]
Πάντως, αν εξαιρέσεις τα παραπάνω, τα οποία τα σκεφτόμουν εγώ και ίσως άλλοι 2-3 στο πλήθος, η συναυλία των Purple ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για τους παρευρισκομένους, επιβεβαιώνοντας τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται ακόμα μαζί μας μετά από 40+ χρόνια: γιατί ξέρουν να παίζουν ζωντανά, εκεί όπου κρίνεται το παιχνίδι. Και αυτό έχει σημασία στην τελική.
Για τον “Βασίλη”, δεν έχω πολλά να σχολιάσω, πέραν του ότι κάποιοι φανατικοί του μας πνίξανε με τα καπνογόνα - έλεος! - και να πω την αλήθεια, πρώτη φορά είδα mosh pit σε συναυλία του (από την άλλη, είχα να τον δω live από το '93, οπότε δεν ξέρω!). Κολλούσε τόσο με τους Purple όσο και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τους Cure πριν λίγα χρόνια στη Μαλακάσα.
Πάντως, δεν μπορώ να μην σχολιάσω τη [B]ΘΕΑ[/B] drummer (με δίκαση παρακαλώ!) που είχε στο συγκρότημα, με τα δερμάτινά της και τα όλα της, πάντα τέτοια. Πάνω που έλεγα ότι θα έκανα καιρό να δω drummer να τραγουδάει μετά την αποχώρηση του Portnoy!
Ασχολίαστο φυσικά αυτό που είπε, ότι δηλαδή οι Deep Purple τον καλέσανε να συμμετάσχει στις συναυλίες τους. Δεν μπορώ να ξέρω το πώς και το τι, αλλά φαντάζεστε τον Gillan να τον παίρνει τηλέφωνο και να του λέει “Vassilis, we can’t do this without you”. Γέλια ακούγονται.
Ευχαριστίες στον Floydized για την παρέα (και τη γνωριμία), ελπίζω να πέρασε καλά μαζί μας και να μην βαρέθηκε! Τελικά είναι πολύ ψηλός όντως! Φροντίστε να μην είστε πίσω του σε συναυλία, δεν πρόκειται να δείτε τίποτα!
(δυστυχώς ήμασταν άτυχοι και δεν πετύχαμε τους Purple για φωτογραφίες, oh well, next time!)[/SPOILER]
αυτα ειναι rerorts Floydized!! :p:p
συμφωνω με τον Raziel οτι το setlist πρεπει οπωσδηπποτε να αλλαξει! ευχαριστες εκπληξεις βεβαια ειναι το Silver Tongue, Almost Human, No One Came! γενικα υπαρχει πολυ υλικο και απο την Morse περιοδο που μενει στην απ’εξω! αλλα ακομα και απο το Fireball ή το Who Do We Think We Are. εμενα προσωπικα μου λειπει το χιλιοπαιγμενο Woman From Tokyo πχ. αν και το βλεπω χλωμο να αλλαζει κατι στο σετ μεχρι τις υπολοιπες συναυλιες στην Ελλαδα…
Ρε ήξερα ότι θα γράψει ο Raziel,άσε που δεν είμαι και σε φάση τώρα να γράφω:p
Λοιπόν, να σας πω τι είδα και ?κυρίως- τι άκουσα και ?γω χθες στο παγκρήτιο.
Πρώτα πρώτα: IAN PAICE. Εντάξει, θα την πω την υπερβολή μου, δεν γίνεται να την αποφύγω: Όποιος δεν ήταν χθες στο παγκρήτιο να τον ακούσει να παίζει ντραμς, δεν έχει ακούσει ντράμερ. Απλά απίστευτος. Κι επειδή δεν υπάρχουν λόγια για να τον περιγράψεις, θα σταματήσω εδώ πριν γίνω γραφικός (αν δεν έχω γίνει ήδη).
Για τον Airey και τον Μorse τα είπαν και τα παιδιά παραπάνω.
Όμως τα πράγματα δεν ήταν «ονειρικά και αψεγάδιαστα». Οπότε πάμε και στα προβλήματα. Αρχικά θεωρώ μεγάλο λάθος του Γκίλαν, που δεν ανακοίνωσε αμέσως μετά το highway star το λόγο της απουσίας του Glover. Κάτσε ρε κουμπάρε? Ο Roger Glover λείπει? και αφήνεις να περάσουν 4 κομμάτια μέχρι να μας πεις τι και πώς; Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο κόσμος άργησε να «μπει» στην συναυλία και έφταιγε αυτό το πράγμα. Αφού καλά καλά δεν ακούγαμε την μπάντα, αλλά κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον και αναρωτιόμασταν τι έχει συμβεί. Μέχρι και ο Κ.Κ. ήρθε στην κουβέντα (δεν πάω σε αυτό το θρεντ να σχολιάσω γιατί θα σβηστεί το ποστ και θα φάω και μπαν. Με κάλυψε ο σύντεκνος). Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, εντάξει το πάλεψε το παλικάρι, αλλά εγώ όταν μετά από 4 τραγούδια παρακούω τον Γκίλαν να λέει ότι «μας λείπει ο Ρότζερ απόψε κτλ και είναι μαζί μας ο Νίκι Φάηβ (εντάξει Φάηφ είπε ο Ίαν, αλλά εγώ 5 άκουσα) μου ήρθε να ανέβω πάνω και να τους αρχίσω και τους δύο στα χαστούκια. Μα, καλά, λείπει ο Ρότζερ γιατί μας βγήκε καρπερός (εντάξει, να του ζήσει το νεογέννητο), αλλά να τον αντικαθιστά ένας Νίκι 5;;; Γαμώ το κέρατο μου?
Ε, πέρα από την πλάκα, ξενέρωσα, ξενερώσαμε όλοι, παρ? όλο που το παλικάρι την πάλεψε καλά. Αλλά βασικά την ομάδα την πήραν πάνω τους, ο Airey, o Morse και φυσικά ο PAICE. TI PAICE ήταν αυτός ρε παιδιά! Δεν το γλιτώνω τελικά, θα γίνω γραφικός: ο άνθρωπος γάμησε σύμπαντα! 12 Ρίχτερ!
Τα είπαμε για όλους ή μας έμεινε κανένας; Μάγκες τον Ίαν (τον Γκίλαν εννοώ τώρα) τον αγαπάω και θα τον αγαπάω πάντα. Οι deep purple ήταν η πρώτη μου μεγάλη αγάπη στη μουσική. Αυτοί που μου άνοιξαν τις (μουσικές) πόρτες. Αλλά ο Ίαν πια δεν μπορεί. Το πάλευε, το πάλευε χθες, αλλά δεν?
Η αλήθεια είναι αυτή και δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Θα μου πεις: «Θα προτιμούσες να μην γίνει η περιοδεία;». Όχι! Εγώ γουστάρω και πέρασα υπέροχα και σκέψου δηλαδή και να μην πήγαινα και να έχανα αυτόν τον PAICE!
Και όσοι το σκέφτονται, να πάψουν να το σκέφτονται και να πάνε. Αλλά και η αλήθεια, αλήθεια. Οι 3 ήταν τιτάνες και πήραν την ομάδα πάνω τους. Ο νέος ήταν ?τουλάχιστον- αξιοπρεπής. Ο Γκίλαν δεν μπορούσε?
Aφού έλειπε γιατί έγινε πατέρας όλα είναι σούπερ! Σε αυτή την ηλικία περιμένεις πως μπορεί να λείπει γιατί έχει κάποιο θέμα υγείας και εδώ ακούς για γένννες που σημαίνει πως η γυναίκα του είναι τουλάχιστον 20 με 25 χρόνια νεώτερη του! Rock n’ Roll! :thumbup::bow2:
Παμε παλι
[SPOILER]Παππους πάει στο γιατρό για γενικό τσεκάπ.
-
Πώς αισθάνεστε,
-
Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Είμαι παντρεμένος με μια μικροτερη, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί.
Ο γιατρός τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός και του λέει :
- Να σας πω μια ιστορία? Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από? το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα.
Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει, και η αρκούδα ?. πέφτει κάτω νεκρή, τέζα.
-
Αποκλείεται, φωνάζει ο παππούς, άλλος την πυροβόλησε.
-
Α μπραβο?.[/SPOILER]
Πωπω, επειδή είμαι καμένος και τους έχω δει ήδη τόσες φορές (8 :p), θα γούσταρα έτσι για το χαβαλέ να τους έβλεπα χωρίς το Glover! Όπως γούσταρα και το 2001 που πίστευα ότι στο μέλλον θα έλεγα “Είδα τους Purple με τον Don Airey”. Βέβαια τελικά έγινε μόνιμος :roll:
Anyway, ζηλεύω που θα τους χάσω και στην Αθήνα, γμτ
[SPOILER]Αλλά το χειμώνα με 38μελη ορχήστρα στο Λονδινάκι, μουχαχα 8)[/SPOILER]
ΥΓ: Κοτζιά, ου ρε άπιστε Θωμά. Ο Roger γ@μάει και δέρνει ακόμα ρε.
Για πες ημερομηνία… :-k
:lol:
+1