Deep Purple - Now What?! [2013]

19,90 ευρώ το πήρα εγώ αλλά…ποιός νοιάζεται ; Μιλάμε για νέο δίσκο Purple ! Και 200 ευρώ να έκανε χαλάλι !!! Κριτική θα υπάρξει μετά απο πολλές ακροάσεις…

Ωραιος Βασιλη!!

April 29 | iTunes rock chart positions for Deep Purple’s NOW What?! album:

#1 Switzerland
#2 Sweden
#2 Germany
#3 Austria
#3 Belgium
#4 Italy
#4 Norway
#7 UK
#9 Denmark

πολυ καλα νομιζω…!!

Κάποιες πληροφορίες από τον άμεσα υπεύθυνο για τους στίχους των τραγουδιών του δίσκου:

Bump!

Το bonus track της Γερμανικής έκδοσης: http://sdrv.ms/12XAdu7

Δε χάσαμε και τίποτα συγκλονιστικό πάντως! :stuck_out_tongue:

(δεν ξέρω αν είναι αντίθετο με τους κανόνες του forum, αν υπάρχει πρόβλημα το διαγράφω)

νταξ ωραίο κομματάκι το γερμανικό bonus track. αλλά το άλμπουμ ήταν πιο “βαρύ” και δεν το σήκωνε. καλύτερο από το It’ll Be Me.

μου αρεσει…θα προτιμουσα αυτο στην Limited edition και οχι την αλλη την αδιαφορη διασκευη…

edit: θυμιζει αρκετα το στυλακι του freedom…

19.90 και στο public θεσ/νικη το deluxe

Λοιπον το εχω λιωσει κανονικα αυτες τις ημερες τον δισκο…

Το Rapture αλλα και το Bananas αν και καλα αλμπουμ δεν μου ειχαν κολλησει ετσι ακομα και οταν ειχαν βγει και θεωρω οτι το Now what ειναι καλυτερο απο αυτα τα 2 ευκολα.

Ενα μεγαλο + αυτου του δισκου ειναι πραγματικα η κρυσταλινη παραγωγη του και η εξωτερικη παρεμβαση του ezrin.Λειπουν οι “τεμπελικες” μελωδιες στα φωνητικα και οι υπερβολες απο Morse,για την ακριβεια παιζει θαυμασια οπως και ο Don Airey που εδω εχει λυθει και ειναι τεραστιος!!Ευχαριστη εκπληξη τα πληκτρα!!που κυριαρχουν στον δισκο και δινουν το κατι παραπανω!!

Μονο απο τον αγαπημενο μου paice εχω λιγα παραπονακια γιατι παραειναι απλος,κανωντας βεβαια κατι ψιλοκρυφα γυρισματα και γεμισματα αλλα θα ηθελα κατι περισσοτερο οπως μας ειχε στειλει στο purpendicular!!

Τελος οσον αφορα τα τραγουδια δεν βρηκα καποιο filler !!Ολα εχουν κατι ιδιαιτερο,ποικιλια απο prog μεχρι νεοκλασσικο-βιρτουοζικο υφος,μπλουζ,κλασσικη σκληρη ροκια!!Θα περιμενω να περασει ο καιρος για να πω αν το βαζω πιο πανω απο το Purpendicular,αλλα νομιζω τα υπολοιπα με Morse τα εχει ξεπερασει…

να και το report

http://voodooradio.net/en/voodoo-articles/135-deep-purple-now-what-2013

το body line το γουσταρα πολυ.

πολυ φανκι ριφακι ο μορς και ρυθμος.

Θα βγει video για το Vincent Price: https://www.youtube.com/watch?v=npRxp_3kjYQ

Μου θυμίζει κάτι σε φάση Trashed των Sabbath, δεν ξέρω γιατί! :stuck_out_tongue:

Συνέντευξη Don Airey: http://www.classicrockrevisited.com/show_interview.php?id=970

Συνέντευξη Roger Glover: http://www.vintagerock.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1494:the-roger-glover-interview&catid=3:interviews&Itemid=4

Για τον δίσκο, όσο τον ακούω, τόσο περισσότερο μου αρέσει και ανακαλύπτω πράγματα. Καλό αυτό! :slight_smile:

Επίσης, κάτι αναπάντεχο:

Fantastic News May 6th : Deep Purple’s new album NOW WHAT?! has just entered the UK charts at #19.
This is the first time since 1987’s ‘House of Blue Light’ that the band have had a UK top 20.
Thanks to EDEL/Ear Music our band is back in the charts again, with more news tomorrow coming from the European charts with are due out.

Όχι ότι σημαίνει κάτι, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπεις μια κάποια αναγνώριση του αγαπημένου σου συγκροτήματος! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

πλάκα θα έχει το βίντεο.

ασήμαντες παρατηρήσεις από το snippet: Roger Glover με Fender μπάσο. που έχει να χρησιμοποιήσει αρκετά χρόνια αφού πλέον χρησιμοποιεί το signature μοντέλο της Vigier

και Ian Paice με το λογότυπο που είχε στη μπότα το 70

οντως φαινεται οτι θα ειναι ωραιο το βιντεο…το πρωτο απο το sometimes i feel…17 χρονια μετα…

εννοείς εκείνο το τρισάθλιο βίντεο κλιπ??

για εκεινη την εποχη που μολις ειχε ξεκινησει να γινεται ευρεως γνωστο το ιντερνετ και να υπαρχει ενα αλμα στην τεχνολογια μια χαρα ηταν…Τοτε θεωρουταν πολυ πρωτοτυπο,εμενα ακομα μου αρεσει…

προτιμώ τους εξωγήινους το Knockin At Your Back Door ή τα χορευτικά του Call of the Wild :p:p

απο video-clips μου αρεσουν επισης της εποχης Slaves & Masters…

The new single “Vincent Price” will be released on June 7th as download, CD single and 7? transparent vinyl.

From the press-release:

“Vincent Price will become a Purple collector’s item, due to the inclusion of the song ?First Sign Of Madness?, which was recorded during the NOW What?! sessions and not included in the final selection.”

7?: Side A ?Vincent Price? / Side B ?First Sign Of Madness?

CD single and download

1. Vincent Price
  2. First Sign Of Madness
  3. The Well Dressed guitar (from the now deleted RAPTURE OF THE DEEP limited edition CD)
  4. Wrong Man ? live (from the now deleted RAPTURE OF THE DEEP limited edition CD)
  5. Vincent Price - VIDEO

Ομορφα πραγματα 8)

Αν πρέπει να παραδεχτούμε κάτι, είναι ότι τουλάχιστον από το 1984 και μετά και πλην σπάνιων εξαιρέσεων, το καλλιτεχνικό κομμάτι του συγκροτήματος πάσχει σοβαρά, τόσο στο θέμα των εξωφύλλων όσο και των videoclips. :lol:

Επίσης, όσοι δεν αγόρασαν ακόμα το δίσκο, ας περιμένουν το tour edition, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει, και θα έχει και το First Sign of Madness μέσα.

Στη Γερμανια-που μαλλον ειναι και η μεγαλυερη αγορα στην ευρωπη-
Νο1!!
Tσεχια 1
Aυστρια 1
Ελβετια 2
Ρωσια 3
Νορβηγία 4
Σουηδία 7
Φινλανδία 8
Ολλανδία 12
Ην. Βασίλειο19
Γαλλια 19
Ισπανία 19
Δανία 26
Βέλγιο 33
Η.Π.Α 115(Καλυτερο πλασαρισμα εκει απο το Slaves and masters-1990-!!)

και στην Ελλαδαρα στο 20!!

Μπραβο!!Πραγματικα φανταζει επιτευγμα!!Μιλαμε για πολυ καλες θεσεις!
Το αξιζει παντως το αλμπουμ!

Μεγάλο αφιέρωμα σε “Purple’s Last Days” και στο Now What στο Classic Rock Ιουνίου. Θα το διαβάσω και θα επανέλθω με πιπεράτες λεπτομέρειες