Deep Purple - Rapture Of The Deep

Ναι για το 3.
Και Ζήτω ο JLT για το 2 αν και MK3 και MK?? (Σε Ποιό είναι τώρα) παίζει να δούμε.

Μια και έχουμε ξεφύγει από το αρχικό μας θέμα, ας καταθέσω και εγώ την άποψή μου για όσα γράφονται:

1)Το Perfect Strangers είναι δισκάρα. Ευτυχώς που ηχογραφήθηκε όσο κρατούσε ο αρχικός ενθουσιασμός της επανένωσης, γιατί φάνηκε λίγο μετά ότι η χημεία άρχισε να εγκαταλείπει το γκρουπ.

2)Το House of blue light, παρόλες τις αδυναμίες του, έχει το “άρωμα” του Ritchie και -τουλάχιστον για μένα- έχει κομμάτια που βάζουν κάτω πολλές από τις Morse συνθέσεις των DP.

3)Για μένα το Slaves and Masters είναι ο πιο αδικημένος δίσκος των Deep Purple. King of dreams, Fortune teller, Love conquers all κ.α. είναι κομματάρες. Στο forum της σελίδας των DP βρήκα και κατέβασα (με άθλιο ήχο βέβαια) τη συναυλία του 1991 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Νομίζω ότι υπερτερεί κάθε άλλης εμφάνισης των DP στη χώρα μας (ξέρω ότι πολλοί θα με κράξουν για αυτό, αλλά είναι η άποψή μου). Φυσικά ακούγοντας το bootleg διαπιστώνει κανείς με ευκολία πόσο μεγάλοι κρετίνοι μπορούμε να γίνουμε ως κοινό, καθώς πολλοί γιουχάρουν τον Turner και φωνάζουν Gillan…

4)The battle rages on, ή αλλιώς πώς οι πιέσεις των εταιριών για reunion οδηγούν μια ομάδα εμπνευσμένων δημιουργών να κυκλοφορούν μετιότατους δίσκους. Ωστόσο το ομώνυμο και το Anya είναι κορυφαία.

5)To Purpendicular (παρόλα όσα έχουν ειπωθεί για αυτό) το βρίσκω απλά συμπαθητικό…

6)Το Abandon δε με ενθουσίασε…

7)Οι δύο τελευταίες κυκλοφορίες (Bananas - Rapture…) ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Νομίζω ότι σε αυτό παίζει ρόλο και η συμβολή του παραγωγού. Το ομώνυμο του τελευταίου δίσκου είναι όντως ένα από τα καλύτερα που έχουν γράψει ποτέ και μαζί με μερικές ακόμα συνθέσεις δικαιώνουν την εμμονή τους να συνεχίζουν, έστω και ως Μk 8. Απλά ώρες ώρες νομίζω πως πλέον μιλάμε για το προσωπικό γκρουπ του Ian Gillan και όχι για τους Purple…

__Συγνώμη ρε φίλε, δε το λέω για να σε θίξω προσωπικά, βασικά ούτε που σε ξέρω (μου αρέσει όμως πολύ το nickname σου! 8) ), αλλά μόνο αυτό διάβασα και σταμάτησα να διαβάζω το θέμα. Φαίνεται πως είσαι ΠΟΛΥ υπερβολικός και ρίχνεις μισό κιλό σάλτσα σε κάθε τι που λες.

__4,5 οκτάβες;!! Τι άλλη βλακεία θα διαβάσουμε!!! Συγνώμη, αλλά δε γίνεται σοβαρή συζήτηση έτσι…

Τι ψάχνεις να βρείς τώρα.
Βασικά τι άλλο θα ακούσουμε. Ο Turner καλύτερος από τον Gillan?
Να δεχτώ ότι αρέσει σε κάποιον το Slaves And Masters και το Hughes/Turner Project ξέρω γώ, αλλά όχι τώρα να τίθεται και θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο.
Ακόμα και ο Rod Evans με τους Captain Beyond είναι θεός μπροστά στον Turner.

\m/

Ε 4,5 οκτάβες έχει, τι να κάνουμε. Αν απαξιείς να απαντήσεις καλώς. Ας λήξουμε το θέμα εδώ.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω τη δογματική/αξιωματική αλήθεια της ανωτερώτητας του Gillan… Επειδή το λένε 1-2 εδω μέσα ? Ανευ του Richie οι DP, πολύ απλά δεν θα υπήρχαν στη μορφή με την οποία μεγαλούργησαν.
Cpt Beyond ? Cool μπάντα, αλλά με τίποτα σημαδιακή η απίστευτα επιδραστική.
Για μένα η μετα battle περίοδος φαντάζει εμμετική μπροστά στο μεγαλείο του παρελθόντος με μόνη αναλαμπή το LIVE, στο RAH και αυτό λόγω των φανταστικών εκτελέσεων απο guests όπως Sam Brown και Ronnie James Dio. Δε διστάζουν δε, να μας τα “ξαναζαλίσουν”, με το “Smoke…”.
1000 φορές τελικά ο BM με την Candice, παρά με συνομίλικους να μιζεριάζει.

Α. Πού το βρήκατε το Rapture επιτέλους? Το έχω κατεβάσει 1 μήνα πριν βγει και στα δισκάδικα ακόμα δεν το βρήκα.

Β. Επιτέλους βρέθηκαν σοβαροί άνθρωποι να πουν 5 καλές κουβέντες για τους Whitesnake. Αμην.

Για να μην σου αρέσουν οι Whitesnake (όλες οι φάσεις) πρέπει να είσαι άμουσος…

Αυτος ειναι ο νεος ποιοτικος Τελης … μ’αρεσουν οι μουσικοι σου οροι ρε φιλαρακι , αμουσος … καλα με φτιαξες λεμε .

Αλλα δυστυχως εσυ μας εχεις ταραξει στα μουσια … εδω και καιρο .

Βτw oι Snake μ’αρεσουν απο εποχη Slite it in (καλα το εγραψα ?) Οι Purple μονο στα Perfect Strangers και στο αλλο που τραγουδουσε ο Τurner.

Αυτος ειναι ο νεος ποιοτικος Τελης … μ’αρεσουν οι μουσικοι σου οροι ρε φιλαρακι , αμουσος … καλα με φτιαξες λεμε .

Αλλα δυστυχως εσυ μας εχεις ταραξει στα μουσια … εδω και καιρο .

Βτw oι Snake μ’αρεσουν απο εποχη Slite it in (καλα το εγραψα ?) Οι Purple μονο στα Perfect Strangers και στο αλλο που τραγουδουσε ο Τurner.[/quote]

Εμένα μου αρέσει πάνω απ’ όλα το Trouble… Γαμώτο το είχα σε δίσκο και κάηκε… Που μπορώ να το βρω σε cd, ξέρει κανείς;
Ανδρέα μην τρέχεις από πίσω να σχολιάζει ότι γράφω…

Μα δεν τρεχω απο πισω σου , εχω ομως καθε δικαιωμα να σχολιαζω οποιον θελω και οτι γραφει , οπως και το αντιστροφο . Εκτος αν παραδεχτεις οτι χθες εκανες μαλακια , και δεν σκεφτοσουν καθαρα .

Τωρα οσο αφορα μπορει να το βρεις και σε βινυλιο , πανε ψαξε μοναστηρακι στα μεταχειρισμενα .

Δεν έκανα μαλακία καθόλου και θα το καταλάβεις με τον καιρό…

Δεν γουστάρω βινύλιο ρε… Απ’ τη φωτιά έχουν σωθεί καμιά εικοσαριά μόνο, ενώ κάηκε και το πικαπ…

Δεν πρέπει να υπάρχει σε cd πλέον. Βασικά δε ξέρω και αν βγήκε ποτέ. Εγώ πάντως δεν το έχω δει πουθενά παρόλο που ψάχνω εδώ και 2-3 χρόνια!! Και απορώ για το ότι δεν έχει επανακυκλοφορήσει!! Περίεργο για τόσο γνωστό συγκρότημα να υπάρχει δίσκος του πουι να μην κυκλοφορεί σε cd!!

Εγω γιατι νομιζω οτι το ειχα δει στο μετροπολις στις προσφορες???Δεν παιρνω και ορκο αλλα ετσι νομιζω…

Το trouble το έχω σε CD. Είναι OOP πλέον - και πιάνει 20-40ε. To είχα πάρει απο μια αμερικανίδα γκόμενα 5 $ με P&P ! ha-ha![/img]

Eίσαι λάμο και κολώφαρδος… Θέλω κι εγώ αμερικανίδα γκόμενα

:frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:

To akousa telika. Ena skali katw apo to Bananas alla ebneysmeno opws kai na 'xei, me merika para poly a3iologa kommatia. Bravo tous, an kai nomizw 8a mporousa na zhsw kai xwris ayto.

Rapture Of The Deep…to akousa poly prosektika kai to proto pragma pou mou menei einai to paiksimo tou Steve Morse…exo thn entyposh oti einai o kalyteros ki8aristas ta teleytaia xronia…eidika st “Junkyard Blues” kanoun mpam oi fusion katavoles tou alla etsi ki allios ola ta solos tou album spernoun…opos kai h ki8ara tou (pou exo kai skotwnei) lol…Kata ta alla einai katotero tou Bananas synolika alla to omotitlo einai oti kalytero exoun grapsei me Morse mazi me to “Sometimes…”…Poly kala kai ta “Money Talks”,“Girls Like That” kai fysika to “Clearly Quite Absurd”.Kalh prospa8eia…alla tipota syntaraktiko…kai epeidh diavas ola ta comments tou topic na kata8eso th gnomh mou kai gia ta alla zhthmata pou anoiksan…O JLT einai kalos tragoudisths gia melodiko H.Rock…alla mexris ekei…oso goa th sygkrish me ton Gillan…8a elega no comment…alla uymh8hka th synavlia sth L.alexandras pou ksekinhse to Child in Time to sourgelo kai stamathse !!! To “Perfect Strangers” einai mia ypertath dhmiourgia…enas apo tous 10 kalyterous diskous ths dekaetias you 80 kai to “House Of…” htan diskara parekshghmenh…eixe xalia paragogh alla re paidia “Strangeways” , “The Spanish Archer” , “Bad Attitude” , “The unwritten law” kai “Call of the wild” den vriskontai eykola :-)…sto “Slaves and masters” yphrxe to “Fortuneteller” kai to “Wicked Ways” fovera tragoudia…kai sto “Battle” to kataplhktiko “Solitaire”…ayta