Καλύτερο Deep Purple άλμπουμ

Εντελώς αντικειμενικά αυτά είναι τα καλύτερα.:stuck_out_tongue:
Μία ψήφο μόνο ο καθένας.

Από τα πρώτα 3 θεωρώ πως το ομώνυμο είναι το καλύτερο,γι’αυτό και προτιμήθηκε.
Οι υπόλοιπες δουλειές των 70s προφανώς και έχουν θέση στο poll,με την εξαίρεση του Who do we think we are(το οποίο να σημειώσω πως το λατρεύω) που η κοινή γνώμη το καθιστά μέτριο συγκριτικά.
Perfect Strangers από δεκαετία '80.Purpendicular από 90s, που είναι δισκάρα και αρέσει σε πάρα πολλούς.Οι υπόλοιπες δουλειές έχουν αδύναμες στιγμές και εύκολα μείνανε εκτός αλλά τις ψηφίζετε στην επιλογή άλλο.
Ψηφίστε και πείτε και καμιά κουβέντα.

όσο και να μας αρέσει η hughes/coverdale περίοδος και το deep purple, η αλήθεια βρίσκεται στην αγία τριάδα. Με προσωπικά κριτήρια θα έβαζα ένα τικ πιο πάνω το fireball, στο φώτο φίνις

To In Rock ήταν από τα πρώτα βινύλια που αγόρασα μικρός και με έχει σημαδέψει, μαζί με το Made In Europe που ήταν ο πρώτος ροκ δίσκος που άκουσα ποτέ.
Σίγουρα το καλύτερο από την Mach ΙΙ περίοδο μαζί με το Machine Head. Επίσης, προτιμώ το Book Of Taliesyn από τα 3 πρώτα, με μικρή διαφορά από το ομώνυμο.

Δεν συνηθιζω να κανω μεγαλα ποστ αλλα μολις ειδα το θεμα με τρωει να γραψω λιγα πραγματα για καθε studio κυκλοφορια…

Shades of…μισο αλμπουμ “original” μισο διασκευες…περιεχει το Hush και το Mandrake Root που εχουν γραψει την δικη τους ιστορια αν και το πρωτο ειναι κλασικη περιπτωση διασκευης που ειναι καλυτερη απο την πρωτοτυπη…Mandrake root ηταν υποψηφιο για ενα διαστημα ως ονομα του γκρουπ…Μπερδεμενος ηχος κατι αναμεσα σε Beatles και προσωπικου υφους…μου αρεσει αρκετα αυτος ο παλιομοδιτικος ηχος αλλα το θεωρω οτι ειναι το πιο αδυναμο απο τα πρωτα 3 αλμπουμς

The book of Taliesyn…κλασικο κομματι το Wring that neck…(στην αμερικανικη εκδοση ο τιτλος ειναι διαφορετικος λογω του στην αργκο τους αφηνει ασχημα υπονοουμενα)
εχει 3 κομματαρες τα anthem,shield & Listen,Learn,Read On.Αν και εδω εχει στον μισο δισκο διασκευες αρχιζει το γκρουπ να βρισκει τον εαυτο του…πολυ πιο καλο απο το ντεμπουτο σιγουρα…

Deep purple…εδω ειμαστε…δισκαρα τρελλη…αυτη η ψυχεδελεια που βγαζει 43 χρονια μετα ειναι απιστευτη…απο τους πολυ αγαπημενους δισκους και σιγουρα το καλυτερο απο ΜΚ Ι

In Rock…τι να πεις για εναν δισκο που περιεχει Child in time,speed king & bloodsucker;Ισως το καλυτερο που εχουν βγαλει…η ωμοτητα που εχει αυτος ο δισκος ειναι τρελλη…

Fireball…fools-fireball ειναι απο τα καλυτερα κομματια που εγραψαν ποτε…μου αρεσει η πολυμορφια και η ανοιχτομυαλια που βγαζουν εδω αλλα κατα την αποψη μου ειναι σαν να του λειπει κατι…

Machine Head…τι να πεις και εδω βασικα;καθε δευτερολεπτο του αλμπουμ ειναι ερμηνεια για σεμιναριο…κοντραρεται με το In rock…

Who do we think we are…μου αρεσει πιο πολυ απο το fireball σε γενικες γραμμες αλλα δεν εχει το πολυ μεγαλο κομματι οπως ειχε εκεινο…οκ το Woman from tokyo ειναι κλασικο αλλα δεν συγκρινεται…

Burn…και αρχιζουμε να αναρωτιομαστε τι θα γινοταν αν συνεχιζαν οι Gillan - Glover και δεν ακουγαμε Coverdale - Hughes…Τεραστιος δισκος με τον Blackmore να παιρνει τον ηγετικο ρολο και τους υπολοιπους απλα να ζωγραφιζουν…

Stormbringer…το αλμπουμ που οφειλω το νικ μου εδω κατα το ημισυ…θυμιζει νοοτροπια fireball μονο που το θεωρω πολυ καλυτερο…ισως να ειναι ο studio δισκος που εχω ακουσει πιο πολλες φορες απο καποιον αλλον λογω αυτης την εκπληκτικης ποικιλιας και χαλαροτητας που εχει…(νομιζω οτι γενικως εχω ακουσει πιο πολλες φορες το Made in Japan)

Come Taste the band…φοβερος δισκος για αλλη μια φορα αλλα μου αφηνει λιγο μια αισθηση ανολοκληρωτου χωρις να εχω προσδιορισει ακομα τον λογο τοσα χρονια μετα…

περναμε στην επανασυνδεση…

Perfect Strangers…δισκαρα και πολυ δυνατο come back αλλα αυτο που δεν μου αρεσει ειναι η παραγωγη,ο ξερος hard rock ηχος και το οτι δεν υπαρχει πλεον ισορροπια αναμεσα στην κιθαρα και τα πληκτρα…

House of Blue Light…υποτιμημενος δισκος…περιεχει μερικα πολυ δυνατα κομματια ενω εχει εντονα πειραματικα στοιχεια…οταν ημουν μικρος προτιμουσα το Perfect Strangers…πλεον ακουω αυτον πιο ευχαριστα…

Slaves and Masters…δεν τον θεωρω δισκο Purple αλλα εναν πολυ καλο Rainbow δισκο…μου αρεσει πολυ παντως…

The Battle rages on…ο μοναδικος δισκος που δεν μου αρεσει…αν και περιεχει τις τεραστιες κομματαρες Anya,solitaire και ειδικα το ομωνυμο που ειναι στα πολυ αγαπημενα,ο υπολοιπος δισκος ειναι αναμασηματα του Blackmore…

Purpendicular…ισως ο μονος δισκος απο την επανασυνδεση και μετα που συναγωνιζεται ανετα τα 70’s…ακομα θυμαμαι οταν το αγορασα την πρωτη μερα κυκλοφοριας του το 1996 6.000 δραχμες…οτι και να πεις ειναι λιγο…

Abandon…πολυ καλος δισκος και το μονο που το χαλαει ειναι καποια σολο του Morse που ειναι εκτος κλιματος…σιγουρα απο εποχη Morse ο χειροτερος…

Bananas…απο τα πιο τραγικα εξωφυλλα αλμπουμ ever…ευτυχως η μουσικη μεσα ειναι πολυ καλη οποτε επικεντρωνομαστε σε αυτη…

Rapture of the deep…το 3ο καλυτερο της επανασυνδεσης και μετα…φαντασια,καλογραμμενες συνθεσεις…δεν του λειπει τιποτα…

Με δυσκολια θα ελεγα το In rock ως καλυτερο αλμπουμ…εχουν παιξει τα παντα…απο κλασικη απο funk,απο hard rock,country σχεδον metal στο Abandon…ποσο τεραστιο γκρουπ πραγματικα…
Η εποχη παντως του ΜΚ ΙΙ 1969-1973 πιστευω οτι ειναι η πιο μεταφυσικη τους περιοδος.Υπηρχε κατι πραγματικα μαγικο τοτε… :slight_smile:

1 Like

δυσκολες επιλογες. εκτενεστατη αναφορα της δισκογραφιας των Purple εγινε απο τον Storm. σε αρκετα συμφωνω σε αλλα οχι.

το Deep Purple ειναι ενα απιστευτο αλμπουμ που ξεχωριζουν οι Lord και Blackmore.

στο In Rock μιλαμε για πρωτογονες καταστασεις :stuck_out_tongue: pure hard rock. τι να πεις, οχι για το Child In Time, αλλα για τα Hard Lovin Man, Speed King, Into The Fire.

Το Fireball ειναι το προσωπικο μου αγαπημενο αλμπουμ με το Fools μεσα (δεν χρειαζεται να αναφερω τα Strange Kind of Woman και το ομωνυμο)

Το Machine Head ειναι το πλεον ωριμο αλμπουμ τους. μιλαμε για ενα αλμπουμ χωρις κανενα filler.

δε θα συνεχισω για ολα τα αλμπουμ, θεωρω οτι η συνοχη που ειχε το Mark II δεν την ειχε κανενα αλλο line up των Purple, οσους παπαδες και να εκανε ο Blackmore στην Μark III era.

Η επιστροφη των Μεγαλων εγινε με το Perfect Strangers που φανηκε η τρομερη παραγωγικοτητα και ορεξη που ειχανε.

Ο Μorse αναζωογονησε τη μπαντα μετα απο τα σκηνικα με τον Blakkmore το '93 και εβγαλε καποια πολυ καλα και καποια “τιμια” αλμπουμ.

Ψηφιζω οριακα In Rock καθως ηταν αυτο το αλμπουμ επι της ουσιας που με επεισε να ακουω Deep Purple. (νομιζω ηταν και το πρωτο cd τους που αγορασα)

[SPOILER]το εχω το κουσουρι να θεωρω αλλο αλμπουμ μιας μπαντας ως το καλυτερο και αλλο ως αγαπημενο :p[/SPOILER]

1 Like

Στην περίπτωση αυτή νομίζω πως είναι δόκιμη η χρήση όρων που αλλού είναι απαγορευτικοί. Αντικειμενικά λοιπόν :lol: νομίζω ότι το Machine Head συνοψίζει την έννοια DP ιδανικά, όντας και αριστούργημα (όπως και το In Rock φυσικά). Όσο προβλέψιμο κι αν είναι, η Mk.II είναι και για μένα η κορυφαία.

Ωστόσο ψήφισα το δίσκο που μετά από όλα αυτά τα χρόνια ακρόασης τον ακούω με αμείωτο ενδιαφέρον και θεωρώ αδικημένο γενικά, κυρίως επειδή έφερε το όνομα των DP και ίσως θα ήταν καλύτερα να μην, αν και προσέθεσε στοιχεία στη μουσική τους που δεν είχαν παίξει πριν ή έκτοτε (soul, funk, fusion, αμερικάνικο hard rock μέχρι southern). To riff του Love Child είναι από τα σημαντικότερα στην ιστορία της rock, το Gettin’ Tighter τερματίζει τους μετρητές coolness, το Lady Luck παντρεύει τους Free με τους Allman Brothers, το Dealer ξεκινάει Hendixοειδώς και εν συνεχεία αποκαλύπτεται ίσως για πρώτη φορά ο Coverdale που όλοι αγαπήσαμε μετά, το I Need Love ακούγεται τόσο ακριβό contemporary που μόνο αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν, το Drifter βασιλεύει στο hard rock των mid 70s, το This Time Around είναι μία από τις σπαρακτικότερες ερμηνείες του Hughes (ο οποίος ήταν κοκαϊνομανής σε κακή κατάσταση τότε), το “Owed to ‘G’” είναι η Spectrum στιγμή του δίσκου και το You Keep on Moving ένα από τα σημαντικότερα rock τραγούδια (πιο smooth ψοφάς). Οι φωνές των Coverdale και Hughes συνδυάζονται μαγικά, εκτός του (κατά τα άλλα άψογου γκαζάτου) Comin’ Home, απ’ όπου απουσιάζει ο 2ος (κακίστως). Ο ρόλος των Lord και Paice (ειδικά του 1ου) είναι δευτερεύων, αλλά αυτό δε χαλάει κανέναν (ούτε τους ίδιους). Σε ολόκληρο το δίσκο λάμπει το αστέρι ενός από τους αγαπημένους μου και πιο αδικοχαμένους κιθαρίστες στην ιστορία της rock (και όχι μόνο βέβαια). Μπορώ να γράφω για ώρες…

[SPOILER] [/SPOILER]

1 Like

DeKay χαίρομαι που αναφέρεις το Come Taste the Band και προσυπογράφω τις απόψεις σου για τον εν λόγω δίσκο.

Παραδόξως ήταν ο πρώτος που άκουσα από Purple, ως εκ τούτου είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους μου και του έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Το cover του επίσης ήταν το πρώτο μου t-shirt συγκροτήματος:p (εν τω μεταξύ όταν το φορούσα όλοι αναρωτιόντουσαν ποιο διάολο άλμπουμ των Purple είναι αυτό, δεν το ήξερε κανείς:lol:).

Machine Head από μένα, η πιο πλήρης δουλειά τους κατ’εμέ!

1 Like

…In Rock…όσα γράφονται μαρέσουν, αλλά αυτό είναι στάνταρ το πιο αγαπημένο:):!:

in rock

αγριαδα,ωμοτητα,ROCK,ψυχεδελιες,ηλεκτρισμος.

αριστουργημα

In Rock…Μόνο που έχει το αριστούργημα Child in time μέσα, τα λόγια είναι περιττά:)

In Rock κι από μένα.Άγριο άλμπουμ.Η παραγωγή συνδράμει σε αυτό.
Το απίστευτο είναι η εκτελεστική δεινότητα των μελών.Η δεινότητα του Lord ήταν γνωστή.Ο Blackmore φαινόταν από πριν πως έχει δυνατότητες,μέρος τους μας το είχε δείξει αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.Εδώ εκτροχιάζεται,το τρέμολο παίρνει φωτιά,παρασύροντας τον Lord που σε μια άτυπη μονομαχία στέκεται ως ίσο προς ίσο.Τέρμα τα pop τραγούδια και οι δισκευές.Deep Purple…In Rock!!!

Τα κομμάτια ένα κι ένα.Ακόμα και οι λιγότερο γνωστές συνθέσεις, το Flight of the Rat πχ,απίστευτη ένταση,ο Paice απλώνει όλη του τη δεξιοτεχνία στα αυλάκια του βινυλίου με το απίστευτο groove του.Και ο Gillan κάνει τις ερμηνείες της ζωής του σε όλο το άλμπουμ.Ειδικά στον ύμνο ξεπερνά κάθε ανθρώπινο μυαλό η ερμηνεία του.

Παντοτινό προσκύνημα!

δυσκολη αποφαση για αυτο το τεραστιο συγκροτημα.
Εβαλα κι εγω το In Rock!!!

Purpendicular, γιατί έτσι.

για ενα περίεργο λόγο,τα πρωτα άλμπουμ που ακουσα ήταν τα του Coverdale.και λεω “ακουσα” εννοωντας ολοκληρα και οχι αποσπασματικα κομματια ,μιας και κατα αυτο το τροπο ειχαν προηγηθει τα κλασσικα τους.
Συγκεκριμενα ήταν τα:
Stormbringer,On the Wings of a Russian Foxbat (Live in California) & Burn.
Αν μπορουσε να υπαρξει “ανταλλαγη” των Sail Away,Burn & Mistreated με τα You Can’t Do It Right,Love Don’t Mean a Thing…δε θα ακουγα ποτε αλλο δισκο απο Πρπλ!
(…)
:roll:

Θα πω τρεις, έτσι για το γαμώτο:

Fireball, Purpendicular και Come Taste The Band.

Ακολουθεί μίνι-ανάλυση:

Κατ’ αρχάς, η Mk. I πάντα μου φαινόταν κάπως παρακατιανή, δε λέω, καλά δείγματα της εποχής, αλλά ελάχιστη πρωτοτυπία και φάνηκε από το ότι έπαιζαν αρκετές διασκευές. Γενικά ένα συγκρότημα που ψάχνει την ταυτότητά του.

Η Mk. IIa, είναι φυσικά υπεράνω όλων, έχει ηχογραφήσει ό,τι καλύτερο στην ιστορία των ηχογραφήσεων (ζωντανών και studio), το Made in Japan. Γενικά ήταν ένα συγκρότημα επικίνδυνο, που ήξερε τι θέλει, είχε τη δική του μουσική ταυτότητα και άνοιγε δρόμους. Το Fireball το βάζω πιο πάνω από τα άλλα, μια που είναι το πλέον πειραματικό της σύνθεσης.

Η Mk. III στην ουσία πάτησε πάνω στην επιτυχία της Mk. IIa - και μην ακούσω ότι όλος ο κόσμος στο CalJam συγκεντρώθηκε επειδή το Burn ήταν ο υπεργαμάτος δίσκος (που καλός ήταν δε λέω). Απλά το extensive touring της Mk. IIa (που λειτούργησε και ως καταλύτης στο σχίσμα), άρχισε να αποδίδει καρπούς με τη φυγή των Gillan/Glover. Καλοί οι δύο δίσκοι, αλλά παύει να είναι πλέον συγκρότημα (όπως τα προηγούμενα χρόνια), και γίνεται ο Blackmore και η κομπανία του (όσο γαμάτη και να είναι η κομπανία).

Η Mk. IV είναι η πλέον αδικημένη λόγω ναρκωτικών. Πραγματικά, με το μόνο δείγμα δουλειάς που έδωσε, άφησε φοβερές υποσχέσεις. Ξανακούμε ένα συγκρότημα, και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα συγκρότημα που πειραματίζεται αλλά δεν χάνει την ταυτότητά του. Το πρώτο CD που αγόρασα, πριν ακόμα αποκτήσω CD player. Φυσικά, να ευχαριστήσω τον Χρήστο Κισατζεκιάν του Hammer, που το είχε παρουσιάσει στα Monuments και με την περιγραφή του με έκανε να θέλω να το πάρω και δεν το μετάνιωσα. Ο πλέον παραγνωρισμένος δίσκος τους.

Αν εξαιρέσεις το συγκινησιακό της υπόθεσης, οι δίσκοι της Mk. IIb δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Έχουν κάποιους ύμνους (ακόμα και το House of Blue Light!), όμως ο δικτάτωρ είναι εκεί (πριν τον αρπάξουν τα ξωτικά του δάσους), και η μουσική έχει ξεκάθαρα τη δική του σφραγίδα, αφήνοντας ελάχιστο χώρο π.χ. στον εκλιπόντα.

Η Mk. V δεν είναι Deep Purple, είναι το καλύτερο backing band (keys & drums) της Turner εποχής των Rainbow, ως τέτοιο πρέπει να κριθεί και κακώς γίνεται μνεία σε αυτή την περίοδο.

Η Mk. IIc, ήταν μάλλον μια υποχρεωτική συμβίωση (βλ. δισκογραφική εταιρεία), φάνηκε στο studio (ως επί το πλείστον ανέμπνευστος δίσκος το Battle Rages On), και ακόμα χειρότερα στα live (βλ. DVD Come Hell or High Water). Βέβαια, εξαιρέσεις υπάρχουν, π.χ. το έλεγε και ο Στάθης τότε, αλλά ισχύει γενικότερα, η απόδοση του συγκροτήματος τις καλές βραδιές (βλ. ή μάλλον, άκου, το bootleg In Your Trousers, πολλές ευχαριστίες στον Στάθη που μου το είχε γράψει όταν ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε bootlegs ήταν η αγορά τους μέσω mail order και έναντι αρκετά μεγάλου ποσού - 30-40$ χωρίς τα μεταφορικά και χωρίς να ξέρεις εκ των προτέρων την ποιότητα). Μεγάλο μείον το setlist, που ήταν το MiJ διανθισμένο με 2-3 καινούρια, αλλά χωρίς τους αυτοσχεδιασμούς του MiJ, και με τον εκλιπόντα barely audible. Πού είναι το hammond οέο;

Στην τελευταία ερώτηση, η απάντηση δίνεται με τις Mk. VI & VII. Ποτέ δε θα μάθουμε τι θα μας έδινε ο συνδυασμός Purple/Satriani στο studio, πάντως live είδαμε πρώτη φορά κομμάτια όπως Pictures of Home, When a Blind Man Cries, κλπ. και τους Purple να χαίρονται όσο δεν πάει. Το Purpendicular και η έλευση του Morse, είναι (μέχρι στιγμής) ό,τι καλύτερο έχει συμβεί μετά το reunion, αν και πάντα ελπίζω να με εκπλήξουν ευχάριστα! Δυστυχώς το πράγμα ξεφούσκωσε γρήγορα και γίνανε ένα greatest hits band (αυτό για το οποίο κατηγορούσαν τον Blackmore!) με μερικές εκλάμψεις, και ακόμα σπανιότερες δισκογραφικές εμφανίσεις. Το ABandOn έχει μερικές στιγμές ωραίες, έχει την επανεκτέλεση του ίσως καλύτερου τραγουδιού του In Rock (Bloodsucker), αλλά η ξερή παραγωγή και το δεύτερο μέρος του δίσκου αφήνουν μέτριες εντυπώσεις.

Κανονικά η φυγή του Lord θα έπρεπε να είναι και το τέλος του συγκροτήματος, αλλά τέλος πάντων. Enter Mk. VIII & Mr. Airey. Σέβεται τον ήχο του προκατόχου του (αυτό έλειπε!), αλλά προσθέτει και τις δικές του πινελιές και το Bananas (περίεργος τίτλος, χάλια εξώφυλλο), αποδεικνύεται πολύ κοντά στο πνεύμα των πειραματισμών Fireball/Purpendicular αλλά μάλλον χάνει στα σημεία. Το Rapture είναι ένας πολύ καλός hard rock δίσκος, αλλά λίγο μονοδιάστατος (ο Paice π.χ. είναι ο χειρότερος εαυτός του), ενώ τόσο στο Rapture όσο και στο Bananas, η παραγωγή/μίξη/mastering είναι τα χειρότερα που έχουν γίνει ποτέ στους Purple (και σε αυτό φταίει και ο Michael Bradford). Ας ελπίσουμε ότι με τον Ezrin θα έχουμε τουλάχιστον έναν δίσκο που ακούγεται ωραία.

Με όλη αυτή την μίνι (ας γελάσω) ανάλυση, καταλήγω στα album που προανέφερα, αλλά επειδή πρέπει να ψηφίσω ένα, αυτό θα είναι το Purpendicular και μπράβο στον ψηλό (Cozy) που τόλμησε να το πει πρώτος.

Υ.Γ. Ρε γαμώτο, όταν μιλάς για το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών, δεν μπορείς να πεις λίγα… 8)

Υ.Γ. 2 Φαντάζομαι ότι μόνο εγώ σκέφτομαι ότι με τον John Novello π.χ. (Niacin), το συγκρότημα θα έκανε σούπερ μεταγραφή μετά τη φυγή του μαέστρου;

Ιn Rock, Come and taste the band, Purpendicular, με αυτη τη σειρα καταληγω να τα κατατασσω σαν τα αγαπημενα μου. Και νομιζω και ως καλυτερα με αυτη τη σειρα τα κατατασσω. Τις αναλυσεις που εγιναν για αυτα τα αλμπουμ απο τους συμφορουμιτες τις προσυπογραφω εκτος απο την αποψη του storm, που γενικα στο υπολοιπο ποστ του με βρισκει γενικα συμφωνο:)
Ιn rock: Με σημαδεψε αυτο το child in time, ολοκληρη τη σκηνη σημαδεψε θα μου πειτε, με σοκαρε το τραγουδι αυτο οταν το πρωτοακουσα. Αυτο ειναι το hard rock για εμενα. Δεν ξερω πως αλλιως να χαρακτηρισω αυτο το τραγουδι, εχει μια αγρια και τρομακτικη ομορφια, καθως και το πιο εντυπωσιακο και ξεφρενο σολο στην ιστορια της μουσικης. Και το υπολοιπο αλμπουμ βεβαια εχει αυτα τα χαρακτηριστικα, προκειται για εναν ογκολιθο στην ιστορια της σκληρης μουσικης.

Come and taste the band: Τα ειπε ολα ο DeKay. Hughes και Bolin δειχνουν τα @@ τους και τις απιστευτες ικανοτητες τους, με τη συμμετοχη τους εδω γινονται αυτοματως θρυλοι. Λιγοι γνωριζουν το αλμπουμ αυτο, δυστυχως.

Purpendicular: Φρεσκαδα, δημιουργικοτητα, εμπνευση, ποιοτητα στο κοκκινο, αρα μιλαμε για διαμαντι το λιγοτερο. Λογω Morse, αρα και απουσιας Blackmore, ειναι σχετικα παραγνωρισμενο στη μεγαλη μαζα, αλλα περιεχει κομματαρες και οχι μονο τομεγιστο sometimes…

Το Machine Head είναι το πιο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Deep Purple, δεν έχει αδύνατες στιγμές και παρότι τώρα πια ακούγεται στα αυτιά μου αρκετά παλιομοδίτικο, μπορώ να πω ότι είναι και το μόνο που μπορώ ακόμα να ακούσω από αυτούς χωρίς να βαριέμαι, παραβλέποντας την επιτηδευμένη σκληράδα και τα αδιάφορα φωνητικά.

1 Like

Ολα αυτα που λες μπορω να τα δεχτω ως αποψεις εκτος απο το ¨αδιαφορα φωνητικα¨. Μπορεις να πεις δεν μ αρεσει η χροια των τραγουδιαρηδων οκ, αλλα στα 70s μονο αδιαφορα δεν μπορουν να χαρακτηριστουν!

1 Like

Έχω μια μικρή ένσταση σε αυτό.Ναι μεν ο Lord περνάει στο παρασκήνιο σχετικά,αλλά να σημειώσουμε κάτι.Όταν ο Blackmore θέλησε έναν πιο bluesy ήχο στράφηκε στον Coverdale.Επιλογή του.Όταν όμως βγήκε το Stormbringer με πιο soul/funk ήχο που τον ώθησε στην απομάκρυνσή του,για ποια κομπανία του μιλάμε?Ο Hughes είναι τεράστιος καταλύτης στην συγκεκριμένη περίοδο,μεγάλος καλλιτέχνης και προσωπικότητα που δύσκολα θα κρυβόταν ακόμα και ανάμεσα σε άλλα μεγαθήρια.

[SPOILER]
Ευτυχώς που δεν εντάχθηκε στους ELO όπως λέγεται γιατί δεν ξέρουμε κι αυτοί τι τύχη θα είχαν,πως θα εξελίσονταν.[/SPOILER]