Deep Purple

kala ekanes file pou fymithikes tous megalous DP…

VASIKA KANENAS MAS DEN TOUS KSEXNA POTE, ALOSTE EINAI ENERGOI AKOMA… KAI ROKAROUN ASTAMATITA…:D:D:D

pisteuo kathe diskos tous dinei kai to kati parapano…

to house of blue light einai kapos ksexasmeno kai apo to idio to group distixos :frowning:

tora oso afora to slaves & masters pou eipes, diafono apolita, giati einai diskara me D kefalaio…:stuck_out_tongue:

Το House of Blue Light είναι ξεχασμένο από το ίδιο το συγκρότημα γιατί γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο, δεν έχει αφήσει κανένα κλασικό τραγούδι, και είναι αρκετά άνισο αφού δίπλα σε κομματάρες υπάρχουν απαράδεκτα απομεινάρια.

Για το Slaves & Masters: δισκάρα δεν θα το χαρακτήριζα για κανένα λόγο, άλλωστε το 80s radio-friendly rock/AOR δεν είναι του γούστου μου. Πάντως, μόνο στο όνομα είναι Deep Purple.

Στην ουσία είναι οι Rainbow εποχής JLT, αλλά με καλύτερο πληκτρά και ντράμερ.

σίγουρα ο δίσκος θυμίζει Rainbow αφού οι 3 από τους 5 μουσικούς ήταν μελή των Rainbow.

Τραγούδια όπως το King of Dreams απλά δεν ξαναγράφονται !!! :slight_smile:
και όπως διάβασα είναι και από τα αγαπημένα άλμπουμ του Blackmore.

Τώρα για το House of Blue Light, τραγούδια όπως Strangeways, The Spanish Archer είναι απλά τέλεια :slight_smile:

θα συμφωνησω με Raziel οτι το S&M ειναι Rainbow με τον καλυτερο πληκτρα και τον καλυτερο ντραμερ που ειχαν ποτε οι Rainbow…το ΑΟR περαν του οτι δεν το συμπαθω δεν ταιριαζει καθολου με Purple…

με Purple όχι, άλλα με Blackmore + Turner πάει τέλεια :slight_smile:
μην ξεχνάτε πως ο μόνος που έχει επικοινωνία και συνεργασία με τον Blackmore μέχρι και σήμερα είναι ο JLT. . . .
οκ δεν θυμίζει Purple, αλλά είναι δίσκος Blackmore τελεία και παύλα… σε πολλούς αρέσει σε άλλους όχι… τι να κάνουμε ?

ακόμα θυμάμαι την ημέρα που πρωτοακουσα το King of Dreams…

νομιζω το εχω ξαναγραψει καποτε…

καλος δισκος αλλα οχι για Purple και αυτο τα λεει ολα…

Δυστυχώς για όλους ο δίσκος κυκλοφόρησε κάτω από το όνομα των Deep Purple.

Κατά καιρούς, τα 3/5 της τότε σύνθεσης έχουν αναφέρει ότι τον θεωρούν DP δίσκο.

Επίσης, το “είναι δίσκος Blackmore τελεία και παύλα” έχει διαψευστεί εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που εννοώ είναι ότι έχει βάλει το χεράκι του σε ουκ ολίγες απογοητεύσεις, οπότε καλό είναι να μην τα θεοποιούμε όλα.

(για να μην μιλήσω για τον Turner που ευτυχώς που το όνομά του ακούστηκε από τα ουκ-έστιν-αριθμός tribute στα οποία συμμετείχε, πολλά μάλιστα ήταν για τους Purple αν είναι δυνατόν!, και το project με τον Hughes, αλλιώς μόνος του…)

μεγάλο λάθος που συγκρίνετε τα ροκ άλμπουμ του Blackmore με αυτά που κυκλοφορεί με τους Blackmore’s Night.

o Turner απέδειξε με τα χρόνια την πολύ καλή του πορεία δισκογραφικά, και είναι στην πρώτη λίστα για projects και guest συμμετοχές, και σόλο άλμπουμ. ΑΡΈΣΕΙ ΠΟΛΎ Ο ΤΥΠΟΣ …

oσο για τον Hughes, αυτός εποφελήθει από τον JLT, γιατί παραγωγικά πριν τα HTP ήταν μέτριος …

— τεσ πα όλοι τους είναι μουσικάρες και δεν κατακρίνω κανέναν----

γνωρίζει κανείς για το επόμενο στούντιο άλμπουμ των DEEP PURPLE??? ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΡΓΟΎΝ… Φτάνουν οι πολλές συναυλίες. Ηχογραφήστε και κάτι νέο…

και γιατι να ηχογραφησουνε;; αμα δεν εχουνε κατι καλο να δωσουνε, γτι να γραψουν οτι να ναι με το ‘‘ζορι’’…ασε μια χαρα δισκους βγαζουν τελευταια, ας μην τους ζορισουμε:p για να μην μας απογοητευσουν…

παρεπιπτοντως bananas η parture;;
δεν μπορω να αποφασισω ποιο ‘‘μετραει’’ περισσοτερο…παντως μετα απο τοσα χρονια, μααααλλον κλινω προς το μπανανας…η μηπως οχι…φτου:p:D

Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη του Morse, το συγκρότημα έχει κλείσει σε studio στην Ισπανια για την άνοιξη. Ίδωμεν…

@nikosjlt: άποψή σου περί του JLT-GH θέματος το ποιος επωφελήθηκε (και πολύ εύκολο απλά να πετάς μια γνώμη), όμως ο Hughes έβγαζε αξιοπρεπέστατους δίσκους από τα early '90s (Feel, Addiction, The Way It Is, Return Of Crystal Karma, κλπ). Δεν χρειαζόταν τον JLT. Απόδειξη ότι και μετά το HTP ο Hughes βγάζει τουλάχιστον αξιοπρεπείς δίσκους με μεγάλες συνεργασίες (Chad Smith, John Frusciante, Jerry Cantrell, Billy Sheehan, Dave Navarro και προσφάτως John Bonham, Derek Sherinian, Joe Bonamassa), ενώ ο JLT… Ανέφερέ μου κάτι [B]καινούριο[/B] που έχει κάνει ο JLT πέρα από Rainbow/DP/HTP/tributes (και ναι, στους Over the Rainbow αναφέρομαι) και το συζητάμε.

Για το θέμα των tribute, υπάρχει και άλλη ανάγνωση εκτός από τη δικιά σου: συμμετοχές σε tribute=μεροκάματο και παράλληλη προώθηση του ονόματος. Όχι απαραίτητα κακό. Αλλά η συμμετοχή σε tribute δεν γίνεται πάντα με καθαρά καλλιτεχνικά κριτήρια (αυτό που λες “αρέσει πολύ ο τύπος”).

Τέλος, δεν είδα κανείς να συγκρίνει τα albums των Blackmore’s Night με τις υπόλοιπες δουλειές του. Αυτό που είπα, είναι ότι υπάρχουν αριστουργήματα και μετριότητες είτε με τους BN, είτε στα υπόλοιπα, πιο rock projects του.

Κατ’ αρχάς, είναι [B]Rapture[/B] (of the Deep) και όχι Parture. Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Το Bananas είναι πιο πειραματικό, ξεφεύγει σε διάφορες κατευθύνσεις (παραμένει όμως Purple 100%), ενώ το Rapture of the Deep είναι περισσότερο hard rock.

Πάντως, υπάρχουν άλλες δύο φορές που σε δύο συνεχόμενους δίσκους έχουν κάνει το ίδιο:

1. Fireball - Machine Head
  2. Purpendicular - ABandOn

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται… :wink:

ωχ!!! καθαρα λαθος δακτυλογραφικο!!!

παντως ειναι και τα 2 δισκαρες κατ εμε, και συμφωνω γι αυτο που ειπες με τα αλλα δυο ζευγαρια δισκων…οι περπλ παντα καταφερναν να αλλαζουν το στυλ τους απο δισκο σε δισκο, παραμενοντας παραλληλα ‘‘deep purple’’…ποτε δεν εμειναν στα ιδια και αυτο ειναι προς τιμην τους

πιστεύω πως ψηφίζω Bananas από τα δυο πρόσφατα των DP, αν και το Rapture είναι πιο ώριμο άλμπουμ… … Αλλά περιμένω ακόμα ένα, μάλλον και το τελευταίο τους…

Όσο αφορά τον Hughes, δεν πετάω τπτ άσχετο όπως λες φίλε Raziel666. Μέτα το πρώτο HTP, τα δυο άλμπουμ του Songs in the key of rock, + Soul Mover, διαφέρουν πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα του, και τα νέα του. (εννοώ πως ανανεώθηκε την εποχή εκείνη).

όσο αφορά τον JLT, μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος για την σόλο καριέρα του JLT, το Sunstorm project, Brazen Abbot κ.α.

Οσο αφορά τoυς Derek Sherinian, Joe Bonamassa, συμμετέχουν και οι δυο σε σόλο άλμπουμ του JLT, όπως πολλοί άλλοι μεγάλοι μουσικοί.

Εγώ ακούω πολύ Hughes και μου αρέσει πολύ, αλλά τελευταία δεν είναι τόσο δυναμικός.

Αντιθέτως εσύ μόνο κατακρίνεις τον αγαπητό JLT…

Εγω νομιζω προτιμω το Rapture Of The Deep, αλλα και το Bananas ειναι ωραιος δισκος. Καμμια συγκριση με τα παλιοτερα, αλλα μια χαρα. Οσο αφορα καινουριο δισκο, αν δεν εχουν εμπνευση να μην βγαλουν κατι αναγκαστικα και ας περιοδευουν μονο.

και εγω το RotD προτιμω! εχει κομματαρες και ειδικα το ομωνυμο ειναι απο τα αγαπημενα μου των DP! οσον αφορα καινουργιο αλμπουμ ειχα δει και εγω τη συνεντευξη του Stevάρα αλλα συμφωνω με τον angus οτι αν δεν εχουν κατι αξιολογο να βγαλουν καλως να μην βγαλουν αλμπουμ! παντως στην περιοδεια που εκλεισε τον Δεκεμβρη πηγαιναν πολυ καλα!

περι California Jam και Glenn Hughes! :stuck_out_tongue:
http://talleesavage.wordpress.com/2010/10/04/california-jam/

Steve Morse have appeared at this year NAMM to do various endorsements and sometime inbetween them gave this quick interview (amidst lots of background noise) to vintagerock.com. Of interest to our readers is his reiteration that [B][SIZE=“3”]Deep Purple are going to start working on the new album ?within the next 60 days?[/SIZE][/B] and that they might be touring the USA later this year. As far as the latter goes, perhaps it?s time for all purple-starved people this side of the pond to start bugging their local promoters.

Για να δούμε. Δεν έχω καμία προσδοκία για να μην απογοητευτώ!!! Μακάρι να είναι καλό όμως!!!

κάτι θα κάνουν οι δεινόσαυροι του hard rock !!!:-k άντε και καλές ροκιές παιδιά …

ΠΕΡΟΔΕΙΑ DEEP PURPLE / ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και από τις 20 Μαΐου και την Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα ξεκινήσει η περιοδεία των Deep Purple και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου στην Πάτρα και θα περάσει από την Θεσσαλονίκη στις 23 Μαίου ενώ στις 25 Μαΐου οι Deep Purple χωρίς τον Βασίλη θα παίξουν στα Ιωάννινα μαζί με τον George Gakis and the Troublemakers.

Α ΡΕ ΑΓΑΠΗΜΈΝΗ ΜΟΥ ΜΠΑΝΤΑΡΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΏ…:):):slight_smile: