Deep Purple

Μιχάλη διαφωνώ. :slight_smile:
Το άλμπουμ είναι πάνω από όλα θέμα συνθέσεων. Αν έχουν γράψει τραγούδια που αξίζουν να κυκλοφορήσουν με το όνομα DP, καλώς να το κάνουν.
Από εκεί και πέρα, το αν και πόσο θα περιοδεύσουν ας είναι συνάρτηση όλων των λόγων που λες. Με βάση όσα είδαμε τον Μάιο για μένα δεν είναι για συνταξιοδότηση. Θα μπορούσαν βέβαια να αρχίσουν να παίζουν λίγότερες συναυλίες κάθε χρόνο για να ελαφρύνουν κάπως το πρόγραμμα τους.

Τώρα το πήρε το μάτι μου, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα και μπήκα να το ακούσω. Το συμπέρασμά μου: του έχουν ξεριζώσει τα αρχ***α. Γιατί το Bloodsucker το έχω άνετα στα 5 καλύτερα κομμάτια των Purple (τα κλασικά άλμπουμς έχω ακούσει). Είναι αυτή η μεγαλειώδης επινόηση, που εγώ θεωρώ σαν μία από τις καλύτερες στην ιστορία της ροκ, να κόψουν τα φωνητικά του Gillan στο climax του κομματιού έτσι ώστε να ακούγονται διακεκομμένα, κάνοντάς τα έτσι, ώστε να δίνουν αυτή τη δαιμονισμένη, απεγνωσμένη, με το μάτι να γυαλίζει χροιά στην ερμηνεία του, που αν δεν υπήρχε το Child in Time θα την έδινα σαν signature ερμηνεία του. Ε λοιπόν, η αφαίρεση αυτού του εφέ διέλυσε τα πάντα για μένα. Γαμώτο. Πάω να χώσω το original τώρα.

Υ.Γ. Απλά ήθελα να υμνήσω τη κομματάρα, don’t mind me.

αναλχιλεισιον κιλεμ ολ,καπιτουλεισιον γουοτσ δε μαιτι φολ

:stereo::metal:

Εγω προτιμω νεα κομματια παρα αλλες συναυλιες παντως.Επισης ποτε δεν ημουν υπερ των επανεκτελεσεων γιατι πολυ απλα δεν εχω καταλαβει αν εχουν πραγματικο λογο υπαρξης.

[B]@Moonchild92[/B]

Συμφωνω μαζι σου

[B]@τζακι κενεδι[/B]

τι κομματαρα αυτο το Battle Rages On 8)

@mixalis_purple: δεν βλέπω να τους έχει εμποδίσει η έλειψη νέου δίσκου να περιοδεύουν από το 2005, σχεδόν ασταμάτητα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν δεν βγάλουν νέο δίσκο δε θα συνεχίσουν να περιοδεύουν;

Το σενάριο διαβήτη νομίζω ότι ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ο ίδιος ο IG εξήγησε ότι το παραβάν ήταν για να ξεκουράζεται από κάποιον τραυματισμό που υπέστη και δεν έχει αναρρώσει πλήρως. Στο live προφανώς και θα νιαουρίζει, εφόσον επιμένει (άνευ λόγου κατά την ταπεινή μου) να τραγουδάει Highway Star, Space Truckin’ και τα συναφή. Enough is enough, μερικά τραγούδια ας σταματήσουν να εκτελούνται, δε χάλασε και ο κόσμος. Το έχουν κάνει χρόνια τώρα με το Child in Time και δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου.

Γενικότερα πάντως, η έλειψη νέου δίσκου σε συνδυασμό με τις ανούσιες jukebox περιοδείες, μου λέει ότι το συγκρότημα έχει απωλέσει από το 2005 την καλλιτεχνική του φύση. Όπως έχω ξαναπεί, έχουν γίνει αυτό που οι ίδιοι ξόρκιζαν και για το οποίο διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους μετά τη φυγή του Blackmore: έπαψαν να είναι ζωντανός μουσικός οργανισμός και μετατράπηκαν σε καρικατούρα του εαυτού τους. Τουλάχιστον από το 2005 και μετά, γιατί όντως, τα πρώτα χρόνια μετά τη φυγή του Blackmore, τα πράγματα φάνταζαν κάτι περισσότερο από αισιόδοξα. Άλλωστε οι συνεχείς περιοδείες ήταν και ο λόγος που έκανε τον Lord να αποχωρήσει, ο οποίος είχε προτείνει λιγότερες περιοδείες και χρόνο για ενασχόληση με δραστηριότητες εκτός Purple.

Τα περί δίσκου με επανεκτελέσεις τραγουδιών, τα θεωρώ τουλάχιστον αστεία, και αν γίνει κάτι τέτοιο, το θεωρώ ότι θα είναι άλλη μια ένδειξη του καλλιτεχνικού θανάτου τους. Και οι δικαιολογίες που ακούστηκαν τότε για το Bloodsucker (μεταμφιεσμένο σε Bludscuker για τις ανάγκες του Abandon), ήταν το λιγότερο αστείες.
(για όσους δε θυμούνται, ο IG είχε πει ότι το έκαναν για να δείξει ότι το έχει ακόμα στις τσιρίδες…)

@Mule: μέσες άκρες, συμφωνώ με όσα λες, καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι δεν είναι 30-40 χρονών. Για το album, δεν πιστεύω ότι μουσικοί αυτού του επιπέδου δεν μπορούν να διαθέσουν 2 βδομάδες για να γράψουν κάτι, ειδικά όταν η έμπνευση υπάρχει για δίσκους εκτός Purple.

Κοίτα, για τέτοιες μπάντες που ιστορικά πάνω στη σκηνή έχτισαν τον θρύλο τους (και κακά τα ψέματα στα live είναι που φαίνονται οι πραγματικά μεγάλες μπάντες) καμία περιοδεία δεν είναι ανούσια. Αυτό που λέω εγώ είναι απλά θέμα συντήρησης δυνάμεων.

Για το να μην βγάλουν δίσκο νομίζω πως έχουν πεί πως είναι και θέμα οικονομικό πλέον, λόγω της κατάστασης στη δισκογραφία όπου οι δίσκοι δεν βγάζουν αρκετά ώστε να δικαιολογούν την επένδυση.

και χωρις νεο αλμπουμ ειναι ισως πιθανο να συνεχισουν τις περιοδειες οπως κανουν απο το 2005 και μετα, απλα πιστευω οτι με το νεο αλμπουμ θα εχουν καποιες υποχρεωσεις παραπανω οσον αφορα την προωθηση του.

Raziel συμφωνω περι “jukebox” περιοδειες, αλλα υπαρχει πολυ υλικο που μενει στην απ’εξω. ακομα και ο ιδιο ο Morse θαβει τον εαυτο του. πολλα κομματια απο τα 4 αλμπουμ με τον Morse δεν παιζονται. παιχτηκαν καποια διαστηματα αλλα τα τελευταια χρονια σταματησαν. οποτε κατα την αποψη μου ο νεος δισκος δεν ειναι απαραιτητος για την ανανεωση του σετλιστ.

Πάντως ο Gillan αν έχει έτοιμες κι άλλες κομματάρες σαν κι αυτή:

τότε επιβάλλεται να βγάλουν νέο δίσκο.

καλα δεν ειναι και κανα σουπερ ντουπερ κομματι…[-X

Χτίσανε το θρύλο τους πάνω στη σκηνή όμως κοιτάνε να τον καταστρέψουνε. Ειδικά με τις περιοδείες που κάνουνε, και ειδικότερα το setlist (το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι). Πραγματικά, πέρα από το Hard Lovin’ Man τα τελευταία χρόνια οι περιοδείες των Purple είναι αναμασήματα παλιών μεγαλείων (βλ. Machine Head, η πλειοψηφία του οποίου αναπαράγεται κάθε βράδυ). Η τελευταία φορά που κάνανε κάτι συγκλονιστικό και που έδειχνε ότι είναι καλλιτέχνες με παρελθόν, παρόν αλλά και μέλλον, ήταν το 2005 οπότε και παίζανε 7 τραγούδια από το νέο τους (τότε) δίσκο. Αυτό άλλαξε (δυστυχώς) σε διάστημα λίγων εβδομάδων, και έκτοτε ακολουθούν την greatest hits λογική την οποία τόσο έχουν κράξει σε συνεντεύξεις τους.

Για το οικονομικό της υπόθεσης, δεν πιστεύω ότι οι Gillan/Glover/Morse/Airey μπορούν να χρηματοδοτούν τους solo δίσκους τους και δεν μπορούν οι Deep Purple. Ας μη γελιόμαστε, αν οι solo δίσκοι έχουν μια X απήχηση, οι δίσκοι των Purple έχουν πολλαπλάσια του αθροίσματος των solo απήχηση. Κι επίσης, το Rapture of the Deep ήταν ο πιο πετυχημένος (σε αριθμούς) δίσκος των Purple μετά το Perfect Strangers. Αντί να χτίσουν πάνω σε αυτό και να ανταμείψουν τον κόσμο που επιβράβευσε το νέο δίσκο τους, του παρουσιάζουν τα greatest hits. Κάπου είναι και άξιοι της μοίρας τους.

@mixalis_purple: δε διαφωνώ με αυτά που λες, απλά μου ακούγονται ευχολόγια. Ο Morse δε θάβει τον εαυτό του, προφανώς θα ήθελε να παίζει περισσότερα καινούρια, αλλά φαντάζομαι το τι θα παίξουν, το αποφασίζουν οι 3 παλιοί και περισσότερο απ’ όλους, ο IG. Το οποίο είναι περίεργο, γιατί ο IG στην τελευταία solo του περιοδεία έπαιξε απίστευτα Purple gems (βλ. Wasted Sunsets, Into the Fire, Not Responsible).

Κοντολογίς, αν θέλανε να αλλάξουνε το setlist τους, θα το είχανε κάνει προ πολλού.

@Cozy: φαίνεται ότι ο IG κρατάει την όρεξή του (και την έμπνευση) για τους solo δίσκους του. Απ’ ό,τι έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη, έχει αρκετά νέα κομμάτια έτοιμα, και προτίθεται να τα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή. Πάντως δεν μπορώ να πω το Holy Water κομματάρα, το Out of my Mind ίσως!

(και με τη φημολογούμενη επανένωση των Sabbath, βλέπω να πηγαίνει πίσω ο δίσκος με τον Iommi!)

Χρονια πολλα στον Ian Gillan! σημερα γινεται 66 νομιζω!

ειναι γεννημενος το 1945 οποτε σωστα

χρονια του πολλα λοιπον :stuck_out_tongue:

Χρονια πολλα στον Θεο Ian!!!:slight_smile:

Χρόνια του πολλά, λοιπόν.

Btw, το πρωί κατά τύχη είχα βάλει το καλοκαιρινό και απολαυστικό προσωπικό του “One eye to Morocco” και πολύ το γουστάρισα…

ακουγα σημερα το The Battle Rages On, απο τα αγαπημενα μου των DP που γενικα εχει φαει κραξιμο και δεν μπορω να καταλαβω γιατι…

To άλμπουμ δεν είναι κακό, κάθε άλλο, του έβγαλαν άσχημη φήμη οι κακές συναυλίες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του με Gillan-Blackmore σκοτωμένους και αυτό να φαίνεται…
Όσο να’ναι στιγμάτισαν την περίοδο εκείνη.

ενταξει ειναι πραγματικα κακος δισκος το Battle…σιγουρα ο χειροτερος τους με διαφορα…

αν εξαιρεσω 3 κομματαρες και 2 μετρια τα υπολοιπα 5 ειναι μια απαραδεκτη ανακυκλωση ριφς του Blackmore + μετρια φωνητικα απο Gillan.(βεβαια αν το καλοσκεφτεις και το βασικο ριφ του ομωνυμου ειναι αντιγραφη ενος κομματιου των Rainbow απο το Bent out of shape)

Διαφωνω με αυτο για τις “κακες” συναυλιες.Ισα ισα ηταν κολαση οι περισσοτερες λογω της κοντρας των 2.Ηθελε ο ενας να αποδειξει στον αλλο το ποιος ειναι καλυτερος.
Στο video του Come hell or high water μπορει να μην ειναι πολυ καλη η αποδοση αλλα δεν ισχυει αυτο στο αντιστοιχο CD οπως και σε παρα πολλες που εχω ακουσει απο εκεινη την περιοδεια.

Yπάρχουν και 2 μεταγενέστερες επίσημες κυκλοφορίες από εκείνη την περίοδο, σε Birmingham και Στουτγάρδη αν δεν κάνω λάθος που δικαιώνουν την άποψη μου για μέτριες (εντάξει, έγραψα “κακές” αλλά για Purple μιλάμε) να μην αναφερθώ στα bootlegs της περιόδου…

Mιληστε ρε οι εχοντες και μην κανετε την παπια!

https://www.facebook.com/notes/induct-ritchie-blackmore-into-the-rock-and-roll-hall-of-fame/the-1985-reunion-tour-a-retrospective/254142134629440

πολυ καλο κειμενο για την περιοδεια των DP το 1985, την πρωτη μετα το reunion