Deep Purple

Πραγματικά το φοβάμαι το 10. Δεν θέλω να παραμορφωθεί η ουσία αυτού του υπέροχου τραγουδιού από παραμορφώσεις και γκαρίδες του Hetfield.

Nαι δεν διευκρίνισα κιόλας,εννοούσα κυρίως διασκευές που δεν είναι τόσο μέταλ κτλ.Να σαν το Astronomy που λες.Προφανώς σε κάποιον που ακούει Μεταλλικα θα γουστάρει και καλά θα κάνει.Απλώς εγώ που πλέον είμαι μακριά από αυτήν την μουσική μου χτυπά κάπως άσχημα.Βασικά δεν μ’αρεσει καθόλου,τους προτιμώ να κάνουν αυτό που κάνουν οι ίδιοι

Ας πούμε το Small Hours απο Holocaust είναι ωραίο,αν και ηταν πολυ πιο μικροι τοτε.

Γενικά καλοί είναι.Αυτά που δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα ήταν η διασκευή σε Tuesday’s Gone και κυρίως σε Whiskey In the Jar.
Το Astronomy ήταν καλή προσπάθεια αλλά πως να φτάσεις το κανονικό,μιλάμε για ένα από τα πιο τεράστια κομμάτια, για μένα, αυτής της μουσικής.Και οι Blue Oyster Cult ήταν μουσικάρες, δεν τους κοντράρεις εύκολα…

Αν εξαιρεσεις τον Hetfield Που ειναι τρομερος μουσικος και αυτα που παιζει ταυτοχρονα με αυτα που τραγουδαει ειναι πολλες φορες εντυπωσιακα οντως οι Metallica δεν ειναι μουσικαρες. Αυτο που τους κανει One of a kind ειναι το ποσο δεμενοι ειναι σαν συνολο ακομα και οταν κανουν λαθη.

Οσο για το When a blind man cries ειμαι σιγουρος οτι θα το σεβαστουν, οτι δεν θα υπαρχουν αγριοφωναρες και στην τελικη μιλαμε για μια απο τις μεγαλυτερες μπαντες του κοσμου και αυτο κανει το πραγμα πιο ενδιαφερον. Μια οχι και τοσο “σιγουρη” επιλογη κομματιου. Και σιγουρα ειτε τα πανε καλα ειτε οχι στην διασκευη δεν θα αλλαξει τιποτα για το αν καποιος τους γουστρει ή οχι, ή αν θα τους κανει μεγαλυτερους ή μικροτερους σαν μπαντα.

O πιό “μουσικός” στους Metallica είναι ο Hammett με τα μαθηματάκια του από τον Satriani και τις σπουδές σε jazz κιθάρα αφού τα είχαν κονομήσει, για την καύλα του και μόνο! :wink:

Για κάποιον περίεργο λόγο νιώθω πως το When a blind man cries “το έχουν” και ας μην μπορεί ο Hetfield να πιάσει τις ψηλές του Gillan.

Δεν έπιασαν πάντως και πολύ τόπο τα λεφτά…Το φάλτσο bend παραμένει αναλλοίωτο!:stuck_out_tongue:

Το medley στους Mercyful Fate ήταν έπος και χωρίς τις ψηλές του κινγκ πάντως.

Γιατί ο Lars που κάποια στιγμή πειραματίστηκε με άλλα κρουστά (βλ. κατσαρόλια κτλ)? Και σε τι ηλικία,ανήσυχο πνεύμα!:lol:

χα χα χα χα!!! εχω λιωσει… χα χα χα . Βαλ’το στο facebook να σου κανω Like !! :lol:

Υ.Γ. Hetfield με μαθηματα πιανου απο μικρη ηλικια ειπαμε σαν μουσικη αξια ειναι καλυτερος απο ολους. Ειχαμε βεβαια την ιδιαιτεροτητα του Burton και τον Trujillo που ειναι επισης φοβερος παιχτης…

Aυτό είχα στο μυαλό μου και εγώ να αναφέρω. Aυτό και το Turn the Page (όχι για τις ψιλές φυσικά, αλλά για το πόσο φαινομενικά αταίριαστο ήταν το κομμάτι στους Metallica και πόσο “δικό τους” το έκαναν).

Σίγουρα δεν θα το διασκευάσουν καρμπον, θα το φέρουν στα μέτρα τους.

Για Hendrix-ικό ελαφρά “ξεκούρδιστο” πάει! :wink::stuck_out_tongue:

Με κριτηριο τα πιο πολλα καλα τραγουδια σε ενα δισκο η επιλογη ειναι απλη:[B]MACHINE HEAD[/B].Προσωπικα ομως θα ελεγα οτι λατρευω την περιοδο χωρις το gillan.το Burn,το picture of home κ To comin’ home ειναι τα αγαπημενα μου τραγουδια ενω στο come taste the band συμμετεχουν 3 απο του πιο αγαπημενους μου μουσικους:hughes,bollin κ coverdale(the brown hair edition):p.

Άσχετο, αλλά κατέληξα στο ότι το αγαπημένο μου live album τους είναι το…

[SPOILER][/SPOILER]

Ενδεχομένως μόνο για συλλέκτες (ή καινούριους οπαδούς):

Deep Purple (Overseas) and EMI are pleased to announce The 40th Anniversary Edition of “MACHINE HEAD” is to be released on October 8th 2012.

This five discs special edition will be accompanied with fully illustrated 60 page hardback booklet, housed in a luxury box.

CONTENTS INCLUDE:
?CD1: ?MACHINE HEAD? ORIGINAL ALBUM 2012 REMASTER
?CD2: 1997 REMIX BY DP’s BASSIST ROGER GLOVER
?CD3: ORIGINAL ALBUM QUAD SQ STEREO (2012 REMASTER)
?CD4: IN CONCERT ?72 - 2012 MIX (RECORDED LIVE AT PARIS THEATRE, LONDON 9TH MARCH 1972)
?CD5: 2012 HIGH RESOULTION REMASTER & SURROUND MIX (DVD)

Booklet features:
?Detailed essays from original bassist Roger Glover and Mojo magazine editor Phil Alexander
?Quotations from Deep Purple fans Mikael Akerfelt, Luke Morley, Sebastian Vettel, Eddie Jordan, Brian Tatler, Janick Gers and Peter Hook.
? An interview with famed photographer Didi Zill, whose photos of the legendary recording sessions in Switzerland illustrate the booklet.

Αυτό έχει μεγαλύτερο setlist των Purple, και περιλαμβάνει Fools και When A Blind Man Cries! :stuck_out_tongue:

πωπω το εχουν ξεζουμισει αυτο το machine head…

[B]Sunflower Jam celebrates Jon Lord and fights pancreatic cancer[/B]

Exactly two months to the day Jon Lord passed, the Sunflower Jam 2012 will celebrate his memory with a special tribute and donate funds to the fight against pancreatic cancer.

The Sunflower Jam 2012 - at London’s Royal Albert Hall on September 16 - will feature a tribute to Jon. Details of the music featured have yet to be confirmed, but the list of stars performing on the night includes a slew of Jon’s peers; Ian Paice, John Paul Jones (Led Zeppelin), Brian May (Queen), Bruce Dickinson (Iron Maiden), Steve Balsamo, and more.

Jon Lord was a trustee of the charity and performed there seveal times, most recently with Rick Wakeman and Joe Bonamassa in 2011.

By supporting this year’s Sunflower Jam, you will be helping to fight pancreatic cancer, help research new approaches and enable all pancreatic cancer patients and their relatives to get all the information they require.

Ο Roger έστειλε ένα κείμενο σχετικά με την ηχογράφηση (όπως παλιά!), και είναι εδώ:

http://www.rogerglover.com/home/6-messages-from-roger-glover/449-the-road-to-nashville--a-potted-history.html

Επίσης, υπάρχει μια συλλογή φωτογραφιών από τις ηχογραφήσεις:

http://www.rogerglover.com/photos/deep-purple/gallery/the-road-to-nashville.html

Πραγματικά ανυπομονώ να δω τι σκαρώσανε αυτή τη φορά!

http://www.thehighwaystar.com/news/2012/08/07/wacken-open-air-2013/

Headliners στο Wacken το 2013

One of the biggest (if not the biggest) heavy metal festivals in the world ? Wacken Open Air ? has just concluded this year run and has announced that next year lineup will include a headlining performance by Deep Purple. In 2013 the festival will run on the weekend of August 1-3. Weekend passes are already on sale.

The exact day when the band will perform at Wacken has not been confirmed yet and will be posted in our calendar as soon as it?s available.

edit: και ενα βιντεο απο τις ηχογραφησεις του Lazy για το “Re-machined” με τους Joe Bonamassa και Jimmy Barnes
http://youtu.be/sS92ns2slOI

Το πρώτο δείγμα από το tribute βγήκε και όπως ήταν αναμενόμενο ο Bonamassa το σκίζει!

Χρονια πολλα στον Big Ian που γινεται σημερα 67!