Deep Purple

Χρόνια Πολλά! 8)

ενα βιντεο με υλικο απο το Re-Machined
http://www.youtube.com/watch?v=0falxYjF0XA&feature=player_embedded

εξαιρετικα ενδιαφερον…

Παραθέτω ένα review που έγραψε ο Στάθης (ο γνωστός!) για το tribute album:

[SPOILER]

[/SPOILER]

Δεν ξέρω αν υπάρχουν reviews από το εξωτερικό, πάντως χωρίς να το έχω ακούσει, μπορώ να καταλάβω αυτό που εννοεί για την ερμηνεία του Hughes στο Highway Star.

Κατά πρώτον, το ότι μπορεί και τσιρίζει (ακόμα και στα 60+ του), δε σημαίνει ότι μπορεί να τραγουδήσει το Highway Star - μεταξύ μας, ούτε όταν ήταν νεότερος μπορούσε. Εδώ ούτε ο Gillan μπορεί να το τραγουδήσει πια μετά το 2000 (νομίζω εξαίρεση αποτελεί η εμφάνιση στο Live 4), και είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του κομμάτια.

Και κατά δεύτερον, αυτή η μανία του να επιδεικνύει τη φωνή του σε κάθε περίσταση (και στα live το φαινόμενο γίνεται χειρότερο), τον καθιστά τουλάχιστον γραφικό. Εντάξει το ξέρουμε ότι έχεις φωνάρα και πιάνεις τις άπιαστες νότες, μη μας το υπενθυμίζεις καθ’ όλη τη διάρκεια ενός τραγουδιού, άσε και κανένα μουσικό να παίξει σόλο χωρίς να παρέμβεις! Τεκμήρια αυτού, είναι οι ζωντανές ηχογραφήσεις των Purple Mk. 3 και ιδίως, Mk. 4 - εκεί το πράγμα χειροτέρεψε χωρίς τον Blackmore να τραβάει κανένα αυτί.

Υ.Γ. Ευτυχώς που το tribute είναι περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο δίσκο. Θα είχε πλάκα να δω ποιος θα έσπαγε τα μούτρα του στο Child in Time για παράδειγμα…

καλα ρε δεν ακουτε?

μια χαρα το ειπε ο γκλεν…:confused:

παντως εμενα μου αρεσε η ερμηνεια του Hughes στο Highway Star. αν και η εκτελεση των Chickenfoot ηταν καλυτερη!

αποσματικα ο,τι εχω ακουσει μου φανηκε ωραια αν και μερικα κομματια ηχουν λιγο περιεργα οπως πχ το Pictures of Home.

το Space Truckin μου αρεσε, αλλα εχω μια εμπαθεια στη φωνη του Βρασιδα… τα αυτια μου δηλαδη οποτε δεν μπορω να ειμαι ιδιαιτερα αντικειμενικος :stuck_out_tongue:

το When A Blindman Cries νομιζω ηταν απαραδεκτο…

Τι λες βρε ιερόσυλε που δεν σ’αρεσει η φωνή του Μπρους.

Κατα τα αλλά η διασκευή των Μεταλλικα ήταν Η αποτυχία,απορώ που στο διάολο βλέπουν πως το συγκρότημα είναι On fire,μη θυμηθώ την Λουλου ας πουμε

Όσο για τον Hughes συμφωνω και με Σκύλο και σε όσα λεει ο πρόεδρος,ειδικα το Child in Time:lol:

απο τορρεντ το ακουσατε?

Μόλις είδα ότι υπάρχει στο Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=hAVRPYTnTpA

Τώρα το άκουσα κι εγώ. Η άποψή μου παραμένει.

Επίσης, στα recommended videos είχε μια διασκευή του Maybe I’m A Leo από τους Govn’t Mule με συμμετοχή του Roger Glover: http://www.youtube.com/watch?v=iR0U_0NG-E0

Στο μεταξύ, νομίζω ότι η διασκευή του Hughes στο Highway Star ήταν η τελευταία που ηχογραφήθηκε, και μάλιστα έγινε μετά το θάνατο του Lord. Ο Hughes είχε γράψει στο twitter ότι μπαίνει να αποτίσει φόρο τιμής στον παλιό του φίλο, αλλά μου φαίνεται αστείο να αποτίεις φόρο τιμής στο Jon Lord και να μην έχει hammond το τραγούδι μέσα. Τουλάχιστον αυτή η έκδοση στο Youtube. Just sayin’…

οντως ετσι εγινε με το συγκεκριμενο. και μενα μου φανηκε περιεργο που δεν ειχε το hammond αλλα επισης ειναι και 3.33 το κομματι. αρα ισως δεν ειναι ολοκληρωμενο.

απωλεια απο το αλμπουμ που δεν εκαναν μια διασκευη η Gov’t Mule

Eμένα πάλι μια χαρά μου άρεσε η διασκευή στο Highway Star. Το γιατί ο Vai έκοψε το κλασικό μέρος του σόλο,ένας Zappa το ξέρει…

Όσο για τον “φλύαρο” Santana,δεν πειράζει Στάθη.Εσύ μια ζωή στα μαλακά θα ακουμπάς,αφού το κεφάλι σου θα ακουμπάει τα αρχίδια του.

και επισης δε μπορω να καταλαβω γιατι οι ψηλες νοτες του Hughes ειναι επιδειξη και του Dickinson οχι? καλα κανει ο ανθρωπος και τραγουδαει ψηλα αφου μπορει και με τους BCC τωρα μια χαρα ειναι.

Tωρα άμα το δεις τελείως στεγνά,έχεις δίκιο.
Απλώς εμένα μου βγάζει πολύ ένα “κοιτάξτε πως τραγουδάω” στυλ ο Hughes,συν ότι την φωνή του ώρες ώρες δεν την παλεύω καθόλου,βγαίνει πολύ επιδεικτικά για μενα ωρες ωρες.

Ο Hughes στα αυτιά μου τραγουδά πολυ πιο “επιθετικά” δεν ξερω πως να το πω,ας πουμε στο Highway Star καταντά εκνευριστικό από ένα σημείο και μετά σε μένα

Βεβαια αυτο ίσως να είναι και αποτέλεσμα ότι γενικά μου είναι αντιπαθής σαν τύπος.

μαλλον αυτο ειναι. δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. επιμενω στο οτι ειστε αυστηροι μαζι του λογω χαρακτηρα, κωλοπαιδαρισμου και γενικα επειδη εινα ψωνιο. μπορω να βρω πολλα παραδειγματων τραγουδιστων που ενω δεν μπορουνε προσπαθουνε να αποδειξουν το αντιθετο. και κλασικο τετοιο παραδειγμα ειναι ο αγαπημενος μου Big Ian…

Aυτό υπάρχει και σε επίσημη κυκλοφορία, στο άλμπουμ The Deep End Vol.1

Η καινούρια και definitive ηχογράφηση του Concerto for Group and Orchestra, θα κυκλοφορήσει 28/9, με εκλεκτό καλεσμένο από την οικογένεια τον Steve Morse, όπως επίσης με Joe Bonamassa, Bruce Dickinson (Iron Maiden), Guy Pratt (Pink Floyd), Steve Balsamo (Jesu Christ Superstar) κλπ.

Προπαραγγελίες για τις 2 κανονικές εκδόσεις (Jewel / Digipack) εδώ:
http://jonlordshop.org/

Μετά από ερώτησή μου στους υπευθύνους του site, έμαθα ότι η deluxe έκδοση, με πολυσέλιδο βιβλίο, σημειώσεις, DVD με making of κλπ., θα περιέχει και κάποιες άλλες cross over δουλειές του (δηλαδή παλιότερες που έχουν να κάνουν με συγκρότημα και ορχήστρα - υποθέτω κάποια εκ των Sarabande, Windows, Gemini Suite). Το κόστος θα είναι λέει γύρω στα 50?.

Τα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, αν έχω νεότερα θα ενημερώσω.

Edit: ο υπεύθυνος του καταστήματος με ενημέρωσε ότι ελπίζουν να βγει προς Νοέμβριο μεριά.

Ian Gillan about Deep Purple’s upcoming studio album: "I’m very pleased with the progress and I know one thing for sure, It’s going to be the best sounding Deep Purple album ever

πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος για το τι θα ακουσουμε

26/9 εχω γενέθλια,καντε το δώρο σε μενα,ευχαριστω πολυ δεν έπρεπε!

Σίγουρα θα το τιμήσω το θεμα ειναι να εχουμε λεφτα μεχρι τοτε:?

NIAAAAAAAAAAAAOY NIAAAAAAAAAAAAAAΡΡΡΡΡΡ [B]ΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥ[/B]:lol::lol::lol::lol:

Σίγουρα μιλάμε για τον καλύτερο παραγωγό που είχαν, τουλάχιστον από το reunion και μετά.

Στην δεκαετία του 70 ήταν ο Martin Birch, του 60 ο Derek Lawrence και στα 2 πρόσφατα ο (απαράδεκτος εκ του αποτελέσματος) Michael Bradford. Α, ναι, και ο Thomas Panunzio στο απαράδεκτο (ηχητικά και συνθετικά) The Battle Rages On. Τα υπόλοιπα ήταν δική τους παραγωγή.
(μεταξύ μας, στο Purpendicular κάνανε μόνοι τους παραγωγή και έσκιζε!)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2