Deep Purple

δε μπορω να καταλαβω το κραξιμο που τρωει απο πολυ κοσμο κιολας το TBRO.
ειναι ενα αρκετα καλο αλμπουμ, με κομματαρες οπως το ομωνυμο, το Anya, Talk About Love, Twist in thr Tale, Solitaire.
και αν αναλογιστουμε και την περιοδο των Purple ειναι αρκετα υποτιμημενος δισκος. και σιγουρα εχουν πολυ χειροτερα αλμπουμ οπως το The House of Blue Light ή το μετριο Who Do We Think We Are (και δεν αναφερω το Slaves & Masters γιατι δεν το θεωρω και πολυ Purple)

μπαααα…το εχω πει και αλλες φορες ειναι ο μοναδικος δισκος που δεν μου αρεσει εκτος απο 3-4 κομματια…και ειναι τελειως ειρωνικο γιατι το πρωτο κομμματι που πραγματικα εφαγα σκαλωμα απο purple ,οσο και αν ακουστει παραδοξο, ηταν το ομωνυμο αυτου του δισκου #-o

τι παιζει με το wasτed sunsets και δεν υπαρχει λαιβ με τον κυριο παραξενο?

Εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=7-eGYwNrCcY
(Gillan solo, better than nothing)

Υποθέτω ότι ο κύριος παράξενος είναι ο Blackmore; :lol:

ενω με τον Morse εχει παιχτει απειρες φορες! :p:p

απο τα παραπονα για τον Blackmore για το setlist κατεληξαν να παιζουν τα ιδια και τα ιδια…

Το ότι το έπαιξε ο Gillan σε solo συναυλίες, όπως επίσης και το Not Responsible από τον ίδιο δίσκο, σημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με το τραγούδι, αλλά έχουν οι Purple.

Και στην τελική, το “γιατί δεν παίζουν το ΧΥ τραγούδι”, μπορεί να καταλήξει σε μια μακροσκελέστατη λίστα, ακόμα κι αν περιλαμβάνει μόνο Mk. II, VII και VIII.

Έτσι πρόχειρα, μου έρχεται όλο το Purpendicular, κάποια τραγούδια από το A.Band.On, αρκετά τραγούδια από το Bananas και μερικά από το Rapture of The Deep.

Για να μην πιάσω τα της Mk. II.

Πάντως, είμαι από αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα με τον Gillan να μην τραγουδάει τραγούδια των Coverdale και Turner (φτου κακά!), ίσα-ίσα το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό.

προφανως και ειναι λογικο να μην λεει ο Gillan τραγουδια απο Coverdale ή τον αλλον. και μου κανει εντυπωση που προμοταρουν τους Purple ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ με το Soldier of Fortune στα δελτια τυπου και στα σποτακια!

παντως ακομα και απο Μark II υπαρχουν μεγαλα κομματια που αφηνουν εκτος. πολλα απο τα b-sides του Fireball (νομιζω εχω πετυχει βιντεακι στο youtube με το I’m Alone καπου το 2006(?) ) αλλα ακομα και απο το Who Do We Think We Are (πχ Rat Rat Blue)

απο την περιοδο Μorse που μετα το Abandon μαλλον την εχουν φτυσμενη με 2-3 κομματια στις συναυλιες και εκει υπαρχουν κομματαρες κυριως απο το Purpendicular (Purpendicular Waltz, Cascades κλπ κλπ) αλλα και Bananas (με Silver Tongue(που το επαιζαν περισυ τον Μαιο) το ομωνυμο κλπ)

ειναι αυτο που μου ελεγες Raziel οτι εχουν γινει (σχεδον λεω εγω) tribute band…

Kαλή κοροϊδία η έκδοση της “Καθημερινής”.Απ ότι είδα,απλό φακελάκι,λες και πήρες κανα promo της μπάντας της γειτονιάς και καμία άλλη πληροφορία εκτός απ τα τραγούδια που περιέχει ο δίσκος.Αλαφούζε εσύ super star.

με ίδια τιμή που υπάρχει η κανονική κυκλοφορία στο ίντερνετ :stuck_out_tongue:

Αλήθεια, ποιος περίμενε κάτι παραπάνω;

Όποιος δεν το έχει ας ψάξει την επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια ή ας περιμένει αυτήν για τα 40 χρόνια.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Πήρα τη εφημερίδα όχι τόσο για το cd αλλά για την σειρά από βιβλία-αφιερώματα σε ζωγράφους, τα οποία είναι καλές εκδόσεις (άσχετο). Το σχετικό είναι ότι το cd έχει φοβερό ήχο!

Οι εκδόσεις από έλληνες συνθέτες που είχε(η Καθημερινή νομίζω…:-k) ήταν μια χαρά πάντως,με τα booklets και σε digipack.Όχι πως περιμέναμε την Καθημερινή να τσιμπήσουμε το Machine Head,αλλά κάποιοι ίσως το ήθελαν,αν ήταν μια αξιοπρεπής έκδοση πχ,με τις σημειώσεις έστω του μαλάκα του Παναγιωτόπουλου ξέρω γω σαν έξτρα.

Το Rat Bat Blue το έχουν παίξει με τον Morse. Σε ελάχιστες συναυλίες όμως, 2-3 πίσω στο '96 ή κάπου εκεί αν θυμάμαι καλά.

και το Mary Long από τον συγκεκριμένο δίσκαρο !

Δυστυχώς τέτοιες αναλαμπές είναι ελάχιστες τα τελευταία 10+ χρόνια, και διαρκούν πολύ λίγο.

Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ξεκινήσανε την περιοδεία για το Rapture παίζοντας 7 τραγούδια από τον καινούριο δίσκο και μέσα σε λίγους μήνες με το ζόρι είχαν μείνει τρία ( 3 )!!! Μάλιστα, το περιοδικό της DPAS είχε μια σχετική γελοιογραφία, ότι και καλά σπάσανε το ρεκόρ Guinness ως το συγκρότημα που πέταξε στο μικρότερο χρονικό διάστημα τα καινούρια τους τραγούδια από το setlist…

Κάτι τέτοια με κάνουν να φωνάζω για tribute band…

Και μια που λέμε για Purple, κάνει το γύρο του ίντερνετ μια συνέντευξη του εκλιπόντα Lord, χρονολογημένη το 2010, όπου όπως πάντα λέει αρκετά ενδιαφέροντα.
(το πλήρες link: http://www.guerillatraveler.com/pages/show/188)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν κάτι για τον Gillan:

Φαντάζομαι ότι δεν τον κακολογεί, δεν ήταν ο χαρακτήρας του άλλωστε, αλλά διατυπώνει μια αλήθεια που όλοι φαίνεται να έχουμε αποδεχτεί εκτός από τον IG και ίσως το management, αν όντως, όπως φημολογείται, έχει επιρροή στις περιοδείες και τα τραγούδια που παίζονται, καθώς περισσότερες συναυλίες -> περισσότερα λεφτά και περισσότερα παλιά τραγούδια -> περισσότερο κοινό που ξέρει τα βασικά -> περισσότερα λεφτά.

(ορίστε, πάλι κατέληξα να κράζω το αγαπημένο μου συγκρότημα… :()

Υ.Γ. Rat Bat Blue live @ 1996: http://www.youtube.com/watch?v=TudO6TvBkg8
Υ.Γ 2 I’m Alone live @ 2003: http://www.youtube.com/watch?v=AXFogGiwucg

μεγαλη ξενερα το cd μεσα σε φακελακι…

Προφανώς στα επόμενα φύλλα θα δώσουν και χάρτινη θήκη για να μπουν όλα μέσα

[B]
Machine Head [Box set]
Price: £35.89
This title will be released on October 8, 2012.[/B]

[B]
Track Listings[/B]

[B]Disc: 1[/B]

1. Highway Star (2012 - Remaster)
  2. Maybe I’m a Leo (2012 - Remaster)
  3. Pictures of Home (2012 - Remaster)
  4. Never Before (2012 - Remaster)
  5. Smoke On the Water (2012 - Remaster)
  6. Lazy (2012 - Remaster)
  7. Space Truckin’ (2012 - Remaster)
  8. When a Blind Man Cries (Non Album B-Side) (2012 - Remaster)
    [B]Disc: 2[/B]
  9. Highway Star (1997 Remix)
  10. Maybe I’m a Leo (1997 Remix)
  11. Pictures of Home (1997 Remix)
  12. Never Before (1997 Remix)
  13. Smoke On the Water (1997 Remix)
  14. Lazy (1997 Remix)
  15. Space Truckin’ (1997 Remix)
  16. When a Blind Man Cries (1997 Remix)
    [B]Disc: 3[/B]
  17. Highway Star (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  18. Maybe I’m a Leo (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  19. Pictures of Home (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  20. Never Before (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  21. Smoke On the Water (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  22. Lazy (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  23. Space Truckin’ (Quad SQ Stereo) (2012 - Remaster)
  24. Smoke On the Water (Studio - US A-Side Edit) (2010 - Remaster)
  25. Lazy (Japanese B-Side) (2010 - Remaster)
    [B]Disc: 4[/B]
  26. Introduction (Live) [2012 Remix]
  27. Highway Star (Live) [2012 Remix]
  28. Strange Kind of Woman (Live) [2012 Remix]
  29. Maybe I’m a Leo (Live) [2012 Remix]
  30. Smoke On the Water (Live) [2012 Remix]
  31. Never Before (Live) [2012 Remix]
  32. Lazy (Live) [2012 Remix]
  33. Space Truckin’ (Live) [2012 Remix]
  34. Lucille (Live) [2012 Remix]
    [B]Disc: 5[/B]
  35. Highway Star (2012 - Remaster)
  36. Maybe I’m a Leo (2012 - Remaster)
  37. Pictures of Home (2012 - Remaster)
  38. Never Before (2012 - Remaster)
  39. Smoke On the Water (2012 - Remaster)
  40. Lazy (2012 - Remaster)
  41. Space Truckin’ (2012 - Remaster)
  42. When a Blind Man Cries (Non Album B-Side) (2012 - Remaster)
  43. Highway Star (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  44. Maybe I’m a Leo (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  45. Pictures of Home (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  46. Never Before (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  47. Smoke On the Water (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  48. Lazy (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  49. Space Truckin’ (Quad to 4.1 - DTS 96/24 & Dolby Digital) (2012 - Remaster)
  50. When a Blind Man Cries (non album B-side) (5.1 DTS 96/24 & Dolby Digital)
  51. Maybe I’m a Leo (5.1 DTS 96/24 & Dolby Digital)
  52. Lazy (5.1 DTS 96/24 & Dolby Digital)

ΜΙΑΜ!

[B]Re-Machined [/B]/ Eagle Records 2012

περισσότερα στο GUITAR WORLD: