Deep Purple

και καλά blackmore’s night albums μεγάλε,κάνε αυτό που γουστάρεις και μην ακούς κανένα!!!

τελευταια το stormbringer βρισκεται στο καθημερινο μου set list…κορυφαιο album…

“The Gypsy” και τα μυαλά στα κάγκελα!

ναι ρε φιλε gypsy τι απιστευτο σολακι…τι feeling και τι μελωδια…:slight_smile: :wink:

ΠΟΝΟΣ!

Μέσα στην καρδιά μου έχω και λατρεύω και θεωρώ κορυφαία τα εξής άλμπουμ τους ολόκληρα (με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο αξιολογώ τους Purple, δεν ξέρω αν είμαι σωστός ή λάθος, με τους Purple έτσι λειτουργώ :wink: ):

από ΜK 3: το Burn! Λατρεία υπερτεράστια!! :bow: :bow:

από ΜΚ 2: το Fireball, επίσης αριστούργημα! :bow2: :bow2:

Αλλά παιδιά σόρρυ, εμένα η πιο αγαπημένη περίοδος των Purple είναι η ΜΚ 1. Με τρελαίνει αυτή η αγνή και free μουσική που έπαιζαν τότε, πριν να γίνουν supergroup. Και τότε ο άνθρωπος που ήταν μουσικός αρχηγός του group ήταν ο Lord, και η κλασσική μουσική του παιδεία ήταν εμφανέστατη στo συγκρότημα. Τι να λέμε, ανεπανάληπτοι δίσκοι: Book of Taliesyn, το ομώνυμο τρίτο (με το γκρίζο εξώφυλλο), Concerto For Group and Orchestra (εξ ολοκλήρου σύνθεση του Lord, η πιο τρανή απόδειξη για αυτό που είπα παραπάνω για αυτόν). Από το In Rock και μετά, την μουσική πρωτοκαθεδρία ανέλαβε ο Blackmore, άλλαξε ο ήχος, μου αρέσει βέβαια, αλλά ήταν πια κάτι άλλο.

Πολύ καλά ήταν και τα Come Taste The Band και Perfect Strangers, αλλά μετά από τα παραπάνω. :smiley: :smiley:

1 Like

[QUOTE=keimis;
Αλλά παιδιά σόρρυ, εμένα η πιο αγαπημένη περίοδος των Purple είναι η ΜΚ 1. Με τρελαίνει αυτή η αγνή και free μουσική που έπαιζαν τότε, πριν να γίνουν supergroup. Και τότε ο άνθρωπος που ήταν μουσικός αρχηγός του group ήταν ο Lord, και η κλασσική μουσική του παιδεία ήταν εμφανέστατη στo συγκρότημα. [/QUOTE]

εχεις ακουσει τα προσωπικα album του lord???θα παθεις πλακα…για μενα κορυφαιο το sarabande…μπορω να το χαρακτηρισω σαν jazz-rock πανω σε θεματα κλασσικης μουσικης…ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ALBUM…

και το before i forget εχω ακουσει και αυτο φοβερο…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!:smiley: 8O :wink:

πρεπει να ειμαστε οι μοναδικοι στον πλανητη γη που μας αρεσει πιο πολυ η ΜΚ1

Μπα, δεν νομίζω, παραπάνω θα υπάρχουν, αλλά κρύβονται! :smiley: :smiley: :smiley: :wink:

Και να κάνω μιά μικρή διόρθωση στο προηγούμενο post: Το Concerto For Group And Orchestra ανήκει τυπικά στην ΜΚ2 (βλέποντας το βιβλιαράκι του cd, είδα ότι ήδη υπάρχουν ο Gillan και ο Glover αντί των Evans και Simper, αλλά ουσιαστικά και μουσικά ανήκει στην ΜΚ 1, πιστεύω. Η ΜΚ 2 άρχισε 100% από το In Rock. :slight_smile:

Gia apantiste re paidia(kai esy Cozy, oxi mono na kaneis ton exypno:p ) poio einai to kalytero live album tous me Mk 3 kai 4??? Exoun kykloforisei kabosa(Cal Jam, Made in Europe, Live in London ktl…) that’s why.

Απο ΜΚ3 το made in europe ειναι πολυ ωραιο,αλλα εχει μονο 5 κομματια,οποτε μαλλον το final concertς απο τις τελευταιες εμφανισεις του blackmore,το live in london 74 σπερνει αλλα δν κυκλοφορει ακομη σε cd…

K απο μκ4 ανεπιφυλακτα on the wings of a russian foxbat και αυτο πολυ καλη συναυλια 2cd κλπ:wink:

Thx!
Mesa stis ypopsifiotites mou einai ta:
This time around-live in Tokyo(Mk4)(2cds)
Made in Europe(Mk3)
MK3 Final Concerts(2cds)
On The Wings Of A Russian Foxbat: Live In California 1976 (Mk4)
Live in Paris 1975(Mk3)

Mono to Cal Jam exw se DVD kai ithela merika kala cd’s live me Coverdale.
To Made in Europe einai kalytero apo Cal Jam?? To Cal Jam enw exei poly dynates stigmes den m’aresei pou merika kommatia ta “ksexeilwnoun” mexri ekei pou den paei kai kanei koilia to live.
Meta thelw kai kanena DVD epoxhs Morse. Mono to Total Abandon exw dei. Poio nomizete oti einai kalytero?

Live in London :bow:

αντε ρε βλαμενε Glover βγαλε επιτελους την επανακυλοφορηση! ολο τις πιπες με τον Vliman βγαζεις!

Θα απάνταγα αλλά με κάλυψε ο laski :stuck_out_tongue: . Το “Live In Paris 1975” είναι τέλειο και είναι και η τελευταία συναυλία με τον Blackmore, οπότε αξίζει και από ιστορικής πλευράς 8) . Πάρε και το “On The Wings Of A Russian Foxbat” και είσαι κομπλέ.

Τώρα όσον αφορά στα dvd…
Καταρχάς επιβάλλεται το “Live In Concert 1972-73” http://www.play.com/DVD/DVD/4-/705810/Deep-Purple-Live-In-Concert-1972-73/Product.html

Από Morse era λοιπόν:
Το “Live In Bombay” είναι από τις πρώτες συναυλίες του Morse και δεν έχει ακόμα δέσει με την μπάντα.

Το “Live Encounters” είναι του '96 και ο Gillan είναι βραχνιασμένος. Όμως οι εκδόσεις με τα δύο cd και το dvd είχαν βγει σε 2.000 (με θήκη μεγέθους cd) και 5.000 (με θήκη μεγέθους dvd) αντίτυπα οπότε είναι ψιλοσυλλεκτικές.

Το “Live In Montreux 1996” δεν το έχω.

Το live με τη συμφωνική είναι θεϊκό http://www.play.com/DVD/DVD/4-/5154/Deep-Purple-Live-at-R-A-H/Product.html

Το “Perihelion” είναι καλό αλλά όχι σπουδαίο.

Το “live in china 2004” είναι bootleg

Βασικά θα σου προτείνω να κάνεις ένα μήνα υπομονή και να πάρεις αυτό: http://www.play.com/DVD/DVD/4-/3349947/Deep-Purple-They-All-Came-Down-To-Montreux-Live-At-Montreux-2006/Product.html
Είναι διπλό από πέρυσι στο Montreux και στο Hard Rock του Λονδίνου (secret gig!) και κρίνοντας από τα όσα ήδη έχω δει καθώς και από το ότι λίγες μέρες μετά είχαν παίξει γαμάτα στην Αθήνα, πρέπει να είναι το καλύτερο της Morse περιόδου.

“καλύτερο” και “Morse περιόδου” πώς γίνεται?:-k :-k :-k

Ααα…κοίτα μη σε αρχίσω τώρα γιατί δε σε συμφέρει :lightsabre:

ήθελα να πω ότι πολύ πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάτι:p

:lol: =D> :bow2: :thumbup:

Έτσι μπράβο, να μπαίνουμε στο σωστό το δρόμο σιγά σιγά :stuck_out_tongue: .

κάτσε να βγει ο δίσκος και να γίνει η συναυλία και θα δεις μετά…:-- :-- :–

εγω παντως μετα την φυγη του blackmore το 93 μονον εναν κιθαριστα εχω στο μυαλο μου που θα με εκανε να ασχολουμε ακομα με τους deep αν πηγαινε τοτε…

[SIZE=“4”]MICHAEL SCHENKER[/SIZE]