Depeche Mode 10/5/2013, Terra Vibe, Αθήνα

Άει σιχτίρ αλήτες. 2 ώρες ορθοστασία και αναμονή για να μπούμε μέσα. Πραγματικά αν υπήρχε κράτος αυτή η εταιρεία δεν έπρεπε να έχει άδεια λειτουργίας. Ας λειτουργήσουν κανένα τσίρκο στο χώρο μια και τα ζώα θα τους καταλαβαίνουν.
Οι Depeche αν δεν έπαιζαν τόσα πολλά κομμάτια από τον καινούργιο τους δίσκο που είναι μέτριος, θα ήταν φοβεροί. Αλλά το να μην ακούσω το Everything Counts π.χ. για να παιχτούν κάτι Heaven και τέτοια είναι αμάρτημα.

Τραγελαφικές καταστάσεις στην είσοδο με χιλιάδες κόσμο να περιμένει να μπει, με πολλούς να χάνουν σχεδόν το πρώτο μισό της εμφάνισης των Depeche…

Στα της συναυλίας τώρα. Εξαιρετικός μεν, χαμηλός δε ο ήχος. Φοβερή εμφάνιση, τρομερός Gahan, το λέω και το ξαναλέω από τους λίγους τραγουδιστές που η φωνή του είναι καλύτερη στα live παρά στο studio. Οκ αν το setlist είχε κάτι master and servant, people are people, photographic, it’s no good θα μιλούσα τώρα για εμπειρία ζωής. Αλλά και πάλι απόλυτα ευχαριστημένος. Αναγκαίο κακό τα κομμάτια για την προώθηση του νέου άλμπουμ, οπότε δεν μπορείς να ζητήσεις και πολλά. Τέλοσπάντων, με μια λέξη εξαιρετικοί.

23 τραγούδια έπαιξαν, εκ των οποίων 7 από τον δίσκο. Πολύ καλά ήταν. Είναι τίμιοι που βγαίνουν σε περιοδεία μόνο όταν έχουν καινούργιο δίσκο (με την εξαίρεση της Singles Tour) και καλά κάνουν και τον υποστηρίζουν. Ειδικά τώρα που έπαιξαν και τόσα πολλά κομμάτια (γιατί το 2006 ας πούμε, είχαν παίξει 16 κομμάτια συνολικά).

Στα όσα λες για την εταιρία, είναι γνωστός ο ερασιτεχνισμός των συγκεκριμένων.

Oι Depeche Mode ήταν όντως πολύ καλοί και φυσικά δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Αλλά ο ερασιτεχνισμός και η γυφτιά των οργανωτών ξεπέρασε κάθε όριο. Τι φταίω εγώ επειδή στη θύρα που πήγα χάλασε ο barcode reader και γιατί έπρεπε να ξεροσταλιάσω 2 ώρες όρθιος μέσα στην τσίκνα από τα hot dogs, να χάσω τα support και να φτάσω στην Terra stage με κάτι χιλιάδες μπροστά μου που είχαν μπει σαν κύριοι από την άλλη πύλη κι ας είχαν έρθει μετά από μένα; Και από μια εταιρεία που λέει στο site της ότι “Η τεχνογνωσία και εμπειρία της πολυετούς και συνεχούς λειτουργίας επιτρέπουν την ανάληψη οποιασδήποτε διοργάνωσης και εκδήλωσης μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς που αφορά στη βιομηχανία του θεάματος και του πολιτισμού.” Ποια είναι η τεχνογνωσία και η εμπειρία όταν τους χαλάει ένα reader και δεν ξέρουν τι να κάνουν; Χεράκια δεν έχουν να κόψουν τα αποκόμματα;

Intro
Welcome to My World
Angel
Walking in My Shoes
Precious
Black Celebration
Policy of Truth
Should Be Higher
Barrel of a Gun
Higher Love (sung by Martin)
When the Body Speaks (sung by Martin)
Heaven
Soothe My Soul
A Pain That I’m Used To
A Question of Time
Secret to the End
Enjoy the Silence
Personal Jesus
Goodbye

Encore:
Home
Halo
Just Can’t Get Enough
I Feel You
Never Let Me Down Again

Μάνα μου, παίξανε τελικά Black Celebration και Question of Time. :frowning:

Ντάξει, αφού δεν είχε Strangelove, Stripped & Shake the disease δεν άξιζε μία το λάιβ :stuck_out_tongue:

Ο Λωρης ειναι ενναλακτικος ειναι παιδι του λαου ειναι λαικος μεγαλωσε στην πλατεια ναβαρινου πηγαινε στο berlin μαζι με τον αγγελακα…

ξυρισμα κουρεμα και πεταγμα στην θαλασσα

Καλημερα σε ολους.εγω εχω να καταθεσω κυριε προεδρε τα παρακατω.Στηθηκαμε στην ουρα 7.15 στην δυτικη πυλη.Μπηκαμε 8.50.Την ταλαιπωρια την εφαγαν ολοι οσοι ειχαν το ιδιο timetable με το δικο μας…Στην αρχη εμπαινες μονο απο τα τουρνικε,η κατασταση αρχισε να πιεζεται πολυ,κλασσικα 2-3 λιποθυμιες,ο κοσμος να φωναζει οι σεκιουριταδες/πιθηκια,βασικα εναν ειδα,με ειρωνικο χαμογελακι και εγω προσωπικα αρχισα να καιω την προοπτικη να προλαβω εχτω την μεση.Πρακτικα για μια ωρα δεν ειχαμε μετακινηθει καθολου.Μεσα στην τουρλα του σαββατου υπηρχαν και αυτοι που ηθελαν να παρουν εισιτηριο απο εκει.Δεν υπηρχε καμια ενδειξη που να πας,μαντεβες και καθοσουν καπου.Ο παντοδυναμος εβαλε το χερι και ανοιξαν μια ξυλινη πορτα στα δεξια και εκει χαλαρωσε ολη η κατασταση και πλεον ο κοσμος εμπαινε σε 15-20 λεπτα.Για ελεγχο εισιτηριων γελανε τα τσιμεντα,ειμασταν 5 ατομα,οι 2 με vip οι αλλοι με 30αρια και μπηκαμε ολοι vip.η κοπελιτσα στην εισοδο επεμεινε χαρακτηριστικα να μου περασει και το απαραιτητο βραχιολακι.
Ερασιτεχνες και επικινδυνοι.Αν κρατησουν τα τουρνικε και σε αλλες συναυλιες με διαφορετικη συσταση κοσμου…θα εχουμε νραβαλα.
Συαναυλιακα…τους αγαπαω και δεν μπορω να κρινω αντικειμενικα.πολλα συναυλιακα τραγουδια εκτος,τους εβλεπα τριτη φορα και νομιζω οτι ηταν το πιο μετριο set list.ΑΛΛΑ gahan,martin ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στην συναυλια πηγε κοσμος που αμφιβαλω εαν εχει παει ξανα στο Terra Vibe. Για αυτο στις 6:30 ειδα παρκαρισμενα αμαξια στου διαολου την μανα(κοντα στην διασταυρωση της Εθνικης) αλλα ηταν ατομα που δεν ξερανε μαλλον τον χωρο και το αφησαν οπου βρηκαν… Εγω παρκαρα ανετα, και με τα λεγομενα σας ημουν τυχερος καθως περιμενα 15 λεπτα για να μπω μεσα.
Παντως εκεινη την ωρα ειχε κοσμο που πολλα Rockwave θα ζηλευαν:p
Οι Depeche Mode ανηκουν στην προσωπικη μου κατηγορια των συγκροτηματων “τους σεβομαι, τους ακουω και μια φορα θελω να τους δω”. Δεν τους ειχα δει ποτε μεχρι τωρα και ηθελα να τους σβησω απο την λιστα μου.
Δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα, ακουσα αυτα που ηθελα να ακουσω, στο encore εφυγα για να προλαβω την κινηση και ανετα 12 ημουν σπιτι.
Σιγουρα ειχε περισσοτερο κοσμο απο Big4 και μπορω να το συγκρινω με την ημερα του Manu Chao για παραδειγμα.
Αντε καλο μας συναυλιακο καλοκαιρι:)

Όλοι όσοι κράζετε την DiDi (ξανά), μην ξεχάσετε τον επόμενο μήνα να της δώσετε άλλο ένα 50άρι.

Εγώ μπήκα σχετικά γρήγορα απ’τη δυτική πύλη νομίζω και το barcode λειτουργούσε (εντάξει,έκλεψα και λίγο χώρο,όπου έβρισκα κενό στο πλήθος :stuck_out_tongue: ).Κοινώς το πιο απαράδεκτο που αντιμετώπισα ήταν ο χώρος στον οποίο ήμασταν όσοι είχαμε τα εισιτήρια των 30.Πιο πίσω πεθαίνεις και με τον ήχο να φτάνει όπως όπως,με αποτέλεσμα να ακούς πιο πολύ τον κάθε πικραμένο που έλεγε τις μαλακίες του δυνατά,παρά τη μουσική.Το setlist μου φάνηκε λίγο άκυρο σαν σειρά,πολλά σκαμπανεβάσματα από μπαλάντες σε πιο δυνατά κομμάτια και το αντίθετο,αν και παίζει να οφείλεται αυτό στο ότι παίξανε πολλά κομμάτια απ’το καινούριο.Γενικά καλοί ήταν οι DM,ακόμα καλύτεροι για τους μπροστά φαντάζομαι. :stuck_out_tongue:

εχεις δικιο φιλε μου…επειδη θα (ξανα)παμε σε καποια συναυλια στην ζωη μας δεν πρεπει να μιλαμε…εκτος και αν παμε μονο σε αυτες που διοργανωνει το αλσος νεας σμυρνης

Aν οργανωθει καποια ομαδικη καταγγελια, ετσι για το γαμωτο ας το μαθουμε…Οχι οτι θα γινει κατι βεβαια, αλλα ενταξει αυτο το χθεσινο ηταν απλα ντροπη.Κι ας εχουμε οργωσει το χωραφι εν γνωση μας σχεδον ολα τα χρονια πλην 1-2 εξαιρεσεων, και σε αντιστοιχα μεγεθη, τους ιδιους το 2006 , το παραλιγο του 2009, sabbath, waters, metallica κλπ αντιστοιχου βεληνεκους, αυτο χτες ηταν ξεφτυλα απλα. 1,5 πορτα για 40? 30? χιλιαδες κοσμου? Διατρητο κοντεινερ με μεταλικα παλουκια να περναει ο κοσμος μεσα στο σκοταδι? Παρκιν 8-10χλμ μακρια στη δεξια λωριδα της εθνικης για Πειραια?

Αυτη ηταν η ανακατασκευη του χωρου με βαση ευρωπαικα standards? Barcode της δεκαρας? Τα ιδια ατομα στην πορτα καθε χρονο να τρολαρουν και να πληρωνονται? Συρματοπλεγματα 1-2χλμ για να σου ανεβει η ψυχολογια οτι πας σε στρατοπεδο συγκεντρωσης? Η “κατανοηση της Ελληνικης πραγματικοτητας” και το "δικαιωμα στα πολιτιστικα δρωμενα " ετσι πραγματοποιουνται?

Να πουμε βεβαια ενα μπραβο που οντως μεγαλωσε το μαντρι για να χωραμε περισσοτερα γιδια πλεον.

Περιμενουμε με αγωνια επομενο δελτιο τυπου των κυριων ,μιας και καλες κωμωδιες δε βγαινουν πια.

ναι φιλαράκο να πας, να βγεις από το μαντρί σου και λίγο.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝς ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΧ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΘ ΤΗΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ HEAVY BY THE SEA…

Τίποτα δεν θα συνέβαινε, διότι οι μεταλλάδες, εκτός απ’ τα καλύτερα παιδιά, είναι και οι πιο συνειδητοποιμένοι μουσικοί οπαδοί

[B]Ειχα υποσχεθει στον εαυτο μου οτι δεν θα ξαναπατησω σε αυτο το χωραφι που καποιοι ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟΙ θεωρουν και λειτουργουν ως “”""“Συναυλιακο χωρο”""". ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τον κοσμο, μεσα στον οποιο υπαρχουν κ παιδια 15-18 χρονων!!![/B]

Μακαρι να βγω ψευτης αλλα δυστυχως καποια στιγμη στο μελλον, αν δεν αλλαξει κατι και δεν παρεμβει η πολιτεια, [B]ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ!!![/B]

Και μετα φυσικα εκ των υστερων θα ψαχνουμε να βρουμε τους υπευθυνους και τι εφταιξε, ενω τα βλεπουμε ολοκαθαρα σημερα μπροστα μας…

ΔΕΝ ειναι δυνατον τοσες χιλιαδες κοσμος να στριμωχνεται για να μπει (κ στη συνεχεια για να βγει) απο 2-3 “”"“πορτες”"" (ο θεος να τις κανει…). Με ενα μικρο πανικο εχει ποδοπατηθει κοσμος ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!! Αυτα γινονται ΜΟΝΟ στο Ελλαντισταν!!! Οποιος εχει παει σε συναυλιες ακομα μεγαλυτερου μεγεθους στο εξωτερικο ξερει…

Στα της συναυλιας τωρα… Εχω δει αλλες 2 φορες τους DM. Σιγουρα ηταν η κατωτερη απο τις προηγουμενες. Λιγο τα χρονια που περασαν, λιγο το μετριο setlist για οσους τουλαχιστον ηθελαν να ακουσουν μονο τα singles τους, λιγο οτι ηταν καποιες στιγμες ενα tempo κατω, συνετελεσαν σε αυτο το συμπερασμα. Ηταν ομως 100% επαγγελματιες.

Προσωπικα μια χαρα περασα, αλλα ο κοσμος οντως ηταν σχετικα ψοφιος κ χωρις μεγαλη ενεργεια…

έχω εντελώς αντίθετη άποψη…καλύτεροι από ποτέ!..α… και για την ενέργεια… μάλλον καθόσουν στο λάθος σημείο…:slight_smile:
… anyway δεν μπορώ να είμαι αντικειμένική με τους DM , <3

τους έχεις ξαναδεί;