Depeche Mode, 12 Μαίου στην Αθήνα

Mην ανυσυχείτε δεν υποκύπτει κανείς σε αυτή τη χώρα. Απλά, εδώ και αιώνες όλοι αργοπεθαίνουμε…

Καλημερα και απο εμενα σε ολους. Ελπιζω να ειναι μια καλυτερη μερα,αν και υστερα απο το χθεσινο καζο,οτι και να γινει,ειμαστε ολοι σπασμενοι. Ολα ηταν ωραια εχτες,φτασαμε μια χαρα,παρκαραμε το αμαξακι μας στην θεση VIP,μπηκαμε κυριλε,ειδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον ταπητα κατω και χαρηκα,κοσμος χαρα γελιο,μεχρι την στιγμη της ανακοινωσης. Εμενα οπως και στους περισσοτερους αλλωστε,αυτα μου ακουγονται πολυ αστεια. Ακους εκει αρρωστησε ο Dave. Ρε πλακα μας κανετε,σε ποιον νομιζετε οτι τα πουλατε αυτα? Στανταρ υπερβολικη δοση ή ηπιε πολλα ξυδια ή ηπιε τιποτα Ελληνικο και την ακουσε στερεοφωνικα ο τυπος. Ναι οκ σε αυτην την περιπτωση δεν φταιει η DiDi ( παρακατω θα πω και γι’αυτους ) , φταιει καθαρα το συγκροτημα. Ενα εχω να πω για το συμβαν. Εαν οντως αρρωστησε ευχομαι περαστικα και μακαρι να γινει σημερα, εαν ομως μεθυσε ή πηρε υπαρβολικη δοση ή οτιδηποτε τετοιο,σημαινει οτι ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ,οποτε να πανε να γαμηθουν και να μην ξαναπατησουν στην Ελλαδα. Νομιζουν οτι επειδη εχουν κανει καποιο μεγαλο ονομα,μπορουν να κανουν και οτι θελουν? Ρε που τα ειδατε αυτα ρε? Να πατωσετε και να μην ξαναβγαλετε δισκο εαν νομιζετε οτι εμεις ειμαστε μαλακες και θα σας πληρωνουμε. Αυτα για τον κυριο Dave.
Ας παμε τωρα στην οργανωση. Το μονο καλο που ειδα εχθες ηταν ο ταπητας οπως ειπα και πιο πανω. Ειστε ομως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ για αλλη μια φορα για ολη την ταλαιπωρια που φαγαμε εχθες μεχρι να φυγουμε απο την Μαλακασα. 2 ωρες μεσα στο δασος,ουτε νερο ουτε τιποτα ρε καραγκιοζηδες. Μια φορα την δουλεια σας σωστα,δεν μπορειτε να την κανετε? Περιμενετε για την συναυλια περιπου 40.000 κοσμο. Γιατι δεν την κανετε στο ΟΑΚΑ να μην ταλαιπωρειτε ο κοσμος και ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ. Οι μισοι εβλεπαν και οι αλλοι μισοι δεν εβλεπαν τον Χριστο τους. Τι θα γινει με αυτη την χωρα επιτελους,κατι σωστο μπορει να οργανωθει ή σας ενδιαφερει μονο η τσεπη σας,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.Τελικα ισως να ειναι απο τις τελευταιες χρονιες που πηγαινω και εγω στην Μαλακασα,ειναι σκετη απογοητευση. Εαν εχει πανω απο 15-20.000 κοσμο,η κατασταση γινεται τραγικη,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ.
Αυτα απο εμενα,αναμενουμε στα ραδιοφωνα και στο ιντερνετ να δουμε τι θα γινει με τον πρεζακια.

To OAKA δεν είναι ιδιόκτητο.

Σωστός.

Είναι λίγο φάουλ πάντως να σιχτιρίζετε όλοι την didi και να κόπτεστε ότι “δε θα ξαναπάμε ποτέ” (ε μην ξαναπάτε, τα λέμε όλοι αυτά και μετά τσουπ, πάλι εκεί, γιατί “ηρθε το αγαπημένο μου γκρουπ”).

Γιατί; Ε μα γιατί τα προβλήματα είναι γνωστά, δε σκοπεύουν να τα λύσουν απ’ ό,τι φαίνεται, και ούτως ή άλλως αν γινόταν το λάηβ και περνούσατε γαμάτα, τα προβλήματα του παρκιν κτλ θα ήταν μια υποσημείωση. Υπαρκτή μεν, αλλά υποσημείωση.

ειναι δεν ειναι,οπως θα δουμε ACDC στο ΟΑΚΑ ετσι μπορουσαμε να δουμε, εαν γινοταν φυσικα και τους Depeche στο ΟΑΚΑ. Η didi τοσα λεφτα μας εχει παρει τοσα χρονια,μπορουσε να το νοικιασει για την συναυλια. Το 2001 γιατι ειχε γινει στο κλειστο του ΟΑΚΑ? Μην λεμε αηδιες τωρα,εαν υπαρχει θεληση και ΣΩΣΤΗ οργανωση,ολα μπορουν να γινουν,αλλα δυστηχως για εμας,τιποτα απ’ολα αυτα δεν υπαρχει. Κριμα!

Γιατι ήταν τέλη Οκτωβρίου ίσως?

Οχι φιλε μου κανεις μεγαλο λαθος. Περσυ στο Rockwave οι περισσοτεροι τουλαχιστον,περασαν τελεια,τα σπασαμε,περασαμε σουπερ αλλα το κραξιμο το εφαγαν και παλι,γιατι ΟΛΟΙ μασ ειχαμε γυρισει σπιτια μας καφε και μες την βρωμα γιατι οι καλοι μας διοργανωτες δεν ειχαν φροντισει να βαλουν ταπητα κατω και πεθαναμε. Εχτες εβαλαν τον ταπητα,αλλα δεν φροντισαν να φυγει ο κοσμος. Οποτε και η συναυλια να γινοταν,ναι μεν θα λεγαμε μπραβο σουπερ κτλ,αλλα το κραξιμο για το 2ωρο μεσα στο αυτοκινητο και μεσα στο δασος θα το ετρωγαν. Οταν γινει μια σωστη και ολοκληρωμενη δουλεια,τοτε θα τα ξαναπουμε.

Καταρχάς, ΒΑΝ σταμάτα το σπαμάρισμα άμεσα.

Κατά δεύτερον, αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική των περισσότερων: Έκανε ό,τι έκανε ο Gahan, οπότε: “Μπου κακιά didi που δεν βλέπουμε στη Μαλακάσα, που είναι μακριά, που έχει ζέστη, που έχει κίνηση, που δεν είναι ψηλά η σκηνή, που που που…”.
Άραγε αν η συναυλία είχε γίνει, θα λέγαμε πάλι τα ίδια; Θα λέγαμε “Δεν ξαναπάω στη Μαλακάσα;”. Συγγνώμη, αλλά όλοι έχετε ξαναπάει και ξέρατε πως έχει η κατάσταση. Κατανοώ την ξενέρα και τη στεναχώρια, αλλά μην μπλέκουμε τις καταστάσεις μεταξύ τους.

Προφανώς χθες περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή των Gahan να ανέβει και για αυτό δε βγήκε νωρίτερα ανακοίνωση.

Το ό,τι μετά όμως ο καθένας έκανε 1 ώρα να φύγει, είναι συντελεστής και άλλων πραγμάτων. Δηλαδή, όσοι διαμαρτύρεστε, περιμένατε πως από πέρυσι ξαφνικά θα είχαν ανοίξει νέες έξοδοι από τη Μαλακάσα για την Εθνική Οδό ώστε να φεύγατε γρήγορα; Αυτά δε γίνονται. Αν θέλετε να γλυτώσετε την ταλαιπωρία υπάρχουν λύσεις, αλλά δεν είναι βολικές: Πάρτε όσους περισσότερους φίλους σας μπορείτε με το αυτοκίνητο, μην παρκάρετε μετά από διασταυρώσεις ώστε να αποφύγετε να μπλέξετε με τη “δουλειά” της τροχαίας, φύγετε προς τα πίσω όταν τελειώνει η συναυλία, ή αράξτε μετά για μία ώρα μέσα στο χώρο μέχρι να σπάσει η κίνηση.

Cozy, όπως έγραψα και αρχικά, σίγουρα δεν είναι ευθύνη της DIDI το ότι συνέβη με τον Dave Gahan. Το ξεκαθαρίζουμε απ’ την αρχή, εννοείται πως δεν θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο.

Αλλά πέρα απ’ αυτό, δεν δικαιολογείται ως διοργανώτρια εταιρεία να μην έχεις προβλέψει πώς θα διαχειριστείς τις 20.000 κόσμο που περιμένεις. Δεν έχω πάει ως τώρα Μαλακάσα (θα το τολμήσω τον Ιούνιο) και ίσως να μην έχω σφαιρική άποψη, αλλά αν εννοείς πως αυτό το απόλυτο χάος που περιγράφουν τόσοι άνθρωποι συμβαίνει κάθε φορά, τότε πραγματικά μιλάμε για ερασιτέχνες. Δηλαδή πόσες συναυλίες πρέπει να “οργανώσουν” και πόσες φορές πρέπει να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος για να καταφέρουν να φτιάξουν περισσότερες θέσεις parking ή να έρθουν σε μια συνεννόηση με την τροχαία ή δεν ξέρω ποιον άλλο για να έχουν μια νορμάλ ροή τα αυτοκίνητα φεύγοντας; Είναι άραγε τόσο δύσκολο; Και στο φινάλε, τι ενδιαφέρει τον Χ άνθρωπο που πάει σε μια συναυλία αν κάτι τέτοιο είναι εύκολο ή δύσκολο; Η ευθύνη της “διοργάνωσης” της Didi δηλαδή περιορίζεται στο να κλείσει την μπάντα, να εκδώσει ένα εισιτήριο και να τσεπώσει την προμήθειά της;

Για να μην ξεκινάμε καν να συζητάμε το γεγονός ότι όπως λέγεται τα εισιτήρια πωλούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή και αφού προφανώς είχε γίνει γνωστό το τι έτρεχε με τον Gahan. Τι στο καλό, πέντε λεπτά πριν το ανακοινώσουν πρόλαβε και αρρώστησε και τον μεταφέραν και στο νοσοκομείο; Όσο για το αν θα γίνει η συναυλία σήμερα, μακάρι για τους ανθρώπους που θέλανε να δουν το συγκρότημα, αλλά το βρίσκω δύσκολο, με συναυλία αύριο Τουρκία και τον εξοπλισμό που θα πρέπει να λυθεί και να μεταφερθεί. Και σίγουρα αυτά τα ξέρουν στη Didi, οπότε για άλλη μια φορά οι διαβεβαιώσεις “προσπαθούμε να το κάνουμε σήμερα, κρατήστε τα εισιτήρια” μου ακούγονται τουλάχιστον αστείες.

Δεν ξέρω, όλα αυτά μόνο αίσθηση επαγγελματισμού δεν μου δίνουν και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε η τελευταία) έχω χάσει πλέον κάθε ελπίδα που ίσως είχα κάποτε, ότι η DIDI μπορεί και να αλλάξει τρόπο σκέψης [-X

Δεν έχω διαβάσει τα ποστ και δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί αλλά αυτό που έμαθα είναι ότι τον έχουν ακόμα σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο του Φαλήρου με γαστρεντερήτιδα. Οπότε χλωμό το κόβω να παίζουν σήμερα…

πάντως είναι άτοπο να σιχτιρίζετε την didi. Είτε αισθανόταν άσχημα από το πρωί, είτε έπαθε το νταράκουλο εκείνη την στιγμή (επειδή σνιφάρε μια γραμμή όσο η απόσταση Αθήνα - Μαλακάσα κλπ όπως λένε πολλοί), το πιο πιθανό είναι να λήφθηκε η απόφαση περί ακύρωσης την τελευταία στιγμή. Εντάξει, δεν λέω ότι είναι αγιοι οι Didi-δες, αλλά και την πώληση εισιτηρίων να είχαν σταματήσει έστω και μία ώρα πχ πριν την έναρξη, τί θα έβγαινε? Την ταλαιπωρία για να πας εκεί (αλλά και για να γυρίσεις) θα την είχες φάει ήδη, οπότε ένα και το αυτό μου κάνει είτε πήρες είτε δεν πήρες εισιτηριο. (δοθέντος ότι τα λεφτά θα τα πάρεις πίσω)

Ντάξει αμα πήξεις στην ταλαιπωρία αλλα έχεις δει ένα τέλειο λαιβ τότε δεν χαλιέσαι όσο αμα έχεις ανέβει τζάμπα μέχρι εκει πάνω. Την προηγούμενη φορά είμασταν πάνω από μια ώρα ακινητοποιημένοι αλλα σίγουρα δεν υπήρχε αυτός ο εκνευρισμός. Ήταν και Αυγουστος και λογικά οι μισοί θα είχαν και άδεια.

Ασε που η χτεσινή ήταν η πρώτη της θερινής σαιζόν και έκανε το χειρότερο ποδαρικό.

Τωρα που το σκέφτομαι ούτε με Little 15, See you, Love in itself και Photographic στο ίδιο σετλιστ δεν βγάζει καθαρή ο Gahan αν γίνει απόψε…

+10000000000000000000000000

Προς Φωτεινή: Κοίτα, για το τι συμβαίνει μέσα στο Terra Vibe, ευθύνη σε μεγάλο βαθμό φέρει η εταιρία. Για το πως θα πάει / φύγει κανείς από το χώρο, ευθύνη μεγάλη φέρει η τροχαία. Και όταν χθες το βράδυ τροχονόμος μου μίλησε με τον εξής τρόπο:

-Για Αθήνα από που να πάω;
-Από όπου ξέρεις…

… ενώ συνάδελφός του μας έστειλε προς Λαμία λέγοντας πως προς εκείνη την κατεύθυνση πηγαίνεις και για Αθήνα, τότε προφανώς το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Ναι, η αλήθεια είναι πως σε συναυλίες με κόσμο άνω των 10.000 υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα. Αλλά για μένα το πρόβλημα είναι περισσότερο της τροχαίας και των ίδιων των οδηγών, παρά της εταιρίας.

Πολλα θα ακουστουν τωρα,αλλα αν οντως ισχυει αυτο,κανονικα δεν θα πρεπει να γινει ουτε αυριο η συναυλια στην τουρκια. Εαν γινει,ολα αυτα που λενε θα ειναι μουφες και απλα ο τυπος θα εχει ξενερωσει απο το Καλαματιανο που ηπιε. Για σημερα παντως και εγω το βλεπω χλωμο εως αδυνατον να γινει.

Και λέω εγώ τώρα. Άμα δεν μπορείς να ξαναπάς σήμερα, (έχει και ντέρμπυ) ή δεν θέλεις τέλος πάντων αλλα το λαιβ γίνει κανονικά πως επιστρέφεις το εισητήριο σου?

Καλά αυτός ο τροχονόμος που μας έστειλε Λαμία ήταν αξεπέραστος.
Όσο για τη συναυλία, θα ήθελα πολύ να τους δω σήμερα, αλλά αφενός δεν θα μπορούν να δώσουν το 100%, ειδικά ο Dave που πάνω στη σκηνή είναι απίστευτος, αφετέρου πολλοί θα πάνε δυστυχώς με μοναδικό σκοπό να γιουχάρουν και να πετάξουν μπουκάλια. Ίσως είναι καλύτερα να γίνει αργότερα… :frowning:

φωτό από το meet 'n greet που έγινε κανονικά στις 8:30
http://img23.imageshack.us/img23/6935/dmterravibe2009e.jpg

Καλα φαίνεται…

Η διοργανώτρια εταιρία και το συγκρότημα φταίνε γιατί δεν ανακοίνωσαν την ακύρωση της συναυλίας νωρίτερα. Έμαθα από έγκυρη πυγή ότι γνώριζαν την κατάσταση πρίν βγούν οι Puressence. :-k Αυτή η συμπεριφορά είναι σίγουρα αντιεπαγγελματική και ασεβής προς τον θεατή. Και από τις 2 πλευρές. Ελπίζω να μην γίνει κάτι και δεν δοθούν χρήματα πίσω. Σε αυτή την περίπτωση πραγματικά θα πρέπει να αλλάξει η συμπεριφορά όλων απέναντι στην didimusic. [-X

Δεν ξέρω αν θα πρέπει κάποιος να μην πηγαίνει στις συναυλίες που διοργανώνουν ή να ακολουθήσει κάποια άλλη οδό διαμαρτυρίας, αλλά εαν τα λεφτά δεν επιστραφούν (γιατί σιγά μην γίνει σήμερα η συναυλία) θα είναι απλά κλέφτες. Και η εταιρία αλλά και το συγκρότημα. :thumbdown:

Όσον αφορά την κίνηση στην Μαλακάσα, άκουσα το πρωί πως η τροχαία είχε προγραμματιστεί να έρθει με την λήξη της συναυλίας. Επειδή όμως ακυρώθηκε, δεν πρόλαβαν να έρθουν. 8O Αποτέλεσμα όλη αυτή η κίνηση. Τώρα αλήθεια ή ψέματα δεν ξέρω. Δεν μου ακούγεται και πολύ ρεαλιστικό πάντως μιας και η κατάσταση αυτή είναι κάτι συνηθισμένο για το terra vibe σε συναυλίες με πάνω από 10000-12000 κόσμο…