Dokken Live?

οχι βέβαια δεν κάνεις λάθος … έχασα την ευκαιρία να δω προσφατα τους Nightwish , After Forever & Kotipelto … άλλα έχεις δίκιο καμμία σχέση έξω με εδώ αυτό το γνωρίζω.

Το μυαλό σου στο Κολοράντο ΓΡΑΦΙΚΕ… Έντάξει ρε παιδιά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης… Όλα όσα είπε ο Πέτρος για την εμπειρία μας σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο είναι πέρα για πέρα αληθινά, αλλά μ’ αυτό το σκεπτικό να μην γίνονται Hard rock συναυλίες στην Ελλάδα…
Κάποτε παραπονιόμασταν ότι δεν έρχονται “poser” μπάντες και τώρα που κάτι πάει να γίνει κάνουμε και κριτική…
ΟΥΣΤΤΤΤΤ ποζέρια ETERNAAAAAAAALLLLL ρεεεεεεεε

Εχει σκεφτει κανεις οτι τελικα εδω στην Ελλαδα περνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που μας αξιζει ;(και δεν εννοω καταναγκη τους προηγουμενους συνομιλητες αλλα κυριως το συνολο του κοινου). Οσο για τα μεγαλα shows κ.λ.π αυτα αποτελουν παρελθον για την πλειονοτητα των hard rock συγκροτηματων. Σας φαινεται τυχαιο που τρωγαμε στη μαπα επι σειρα ετων μπαντες γ και δ εθνικης οπως blind guardian και το σοι τους? Οι μεγαλες hard rock μπαντες (εκτος εξαιρεσεων, κυριως επειδη μπορει να ειχαν απηχηση και σε εκτος rock χωρων κοσμο, πχ scorpions, guns n roses) δεν φανηκαν απο τα μερη μας στο ζενιθ της καριερας τους και φταιμε εμεις οι οπαδοι γι’αυτο γιατι δεν μπορουσαμε να στηριξουμε τετοια live εκεινη την εποχη. Οχι οτι μπορουμε τωρα…Ο μεσος Ελληνας rocker ονειρευεται να δει αλλη μια φορα ατους maiden, δεν τον χαλαει που δεν εχει δει aerosmith, kiss, motley crue κλπ κλπ κλπ.Δεν κατακρινω κανενα για τα μουσικα του γουστα, αυτη ειναι απλα η αληθεια οπως την αντιλαμβανομαι εγω.

Εάν είναι γίνονται σε καταγώγια, καλύτερα να μην γίνονται. Γιατί δεν είπε κανείς για τη συναυλία των Scorpions που έχουν έρθει τόσες φορές στην Ελλάδα και όπως θα έλεγες και εσύ είναι ΓΡΑΦΙΚΟΙ?
Μήπως για το λόγο του ότι έγινε σε καθαρά συναυλιακό χώρο?
Μήπως γιατί είχαν ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ?
Και για να μην πεις ότι οι Scorpions είνοι μεγάλο γκρουπ θυμίσου τον κόσμο που μάζεψαν από πλευράς μουσικών ακουσμάτων. Ήταν από μαθητές Λυκείου, φοιτητές, μαμάδες, μπαμπάδες, “φλώροι”, “σκυλάδες” και βέβαια όλοι εμείς που νομίζουμε ότι κρατάμε ζωντανό το Hard Rock-Poser-Hair MetaL-AOR κλπ τρέχοντας από γωνία σε γωνία της Ελλάδας να δούμε ένα ίνδαλμα μας να χαντακώνεται από τον κακό ήχο και από τα φωτιστικά Λούνα Παρκ που του νοικιάζουν.
Πιο μικρές μπάντες σε δημοτηκότητα που έπαιξαν σε Ροδον και άλλα μέρη φτιαγμένα για live και κατάφεραν και σκηνικά να σταθούν πολύ καλά και από ήχο να έχουν πολύ καλό.

Σου λέει τίποτα το όνομα Mama’s Boys? Αν όχι ρώτα το Φινλανδό ή τον Αντρέα. Μια εβδομάδα μπροστά σε 20-50 άτομα κάθε βράδυ με άψογο ήχο και σκηνική παρουσία. Παρά του ότι δεν υπήρξε διαφήμηση, δεν πήγε κόσμος, αυτοί έπαιζαν σαν να ήταν γεμάτο το μέρος έχοντας μόνο με το μέρος τους την υποδομή του μαγαζιού.
Φυσικά όσοι έτυχε να τους παρακολουθήσουν έχουν να το λένε ακόμα…

bitch ξεχνάς τι κράξιμο υπήρχε στις hard rock μπάντες από το metal hammer, αλλά και γενικότερα από το metal κύκλωμα στην Ελλάδα; Ποιοι να έρθουν και πόσους θα μάζευαν… Οι Scorpions και οι Guns n’ roses κατά κάποιο τρόπο τους θεωρούσαν πιο metal, οπότε στις συναυλίες τους πήγαν και οι μεταλλάδες, αλλά και άσχετοι…
Ήρθαν οι Bonfire και οι Tyketto. Αν το καλοσκεφτείς τα 500 άτομα ήταν θαύμα… Τι προβολή έχει γίνει στα δύο συγκεκριμένα group πλήν βέβαια του περιορισμένου poser κυκλώματος που υπάρχει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Τα ίδια με Dokken… Για μένα το καλύτερο είναι να γίνεται ένα hard rock festival με ένα δύο τρανταχτά ονόματα και αρκετές cult μπάντες οι οποίες δεν στοιχίζουν και πολλά έτσι για την επιμόρφωση…
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Aν οι Blind Guardian ειναι γ κ δ εθνικης τοτε οι Bonfire σε ποια κατηγορια ανηκουν??Μηπως γ τοπικο??Δλδ θα πρεπει να φερνουν οι διοργανωτες ονοματα που θα τους βαζουν σολο μεσα για να κανει το κεφι 500 το πολυ ανθρωπων που γουσταρουν ενα συγκεκριμενο ειδος??Εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι σε ενα ROCKWAVE π.χ δεν χωρεσε τοσα χρονια ενα συγκροτημα του ειδους που σε ενδιαφερει??Καλως η κακως η χωρα μας παραδοσιακα γουσταρει σκληροτερα πραγματα και οι διοργανωτες απλα κανουν αυτο που θα εκανα και εγω αν ημουν στην θεση τους.Φερνουν καποιους που τους εξασφαλιζουν σιγουρη εισπρακτικη επιτυχια.Τωρα σχετικα με τους MAIDEN εχω να σου πω οτι 5 μηνες πριν την συναυλια τους 4000 εισιτηρια εχουν κανει φτερα(το εγραψε την προηγουμενη Πεμπτη η εφημεριδα Ελευθερος Τυπος)…Επισης να σου πω απλα οτι το 95 που στο Μοnsters of Rock του Donnington(στο οποιο ημουν παρων) headliners ηταν οι Aerosmith το φεστιβαλ ειχε την χαμηλοτερη προσελευση ενω το ρεκορ το κατεχουν,μαντεψε ποιοι??Ακριβως…οι ΙRON MAIDEN…Μιλαμε για μια χωρα που εχει διακοψει τις σχεσεις της με το παραδοσιακο ΗEAVY METAL εδω και δεκαετιες ετσι??

Ότι έκραζε το Metal Hammer τις Hard Rock μπάντες είναι γεγονός. Αλλά σκέψου κάτι τύπους σε στυλ Τέλης της εποχής εκείνης που υπερασπίζονταν το Metal Hammer ως την μοναδική πηγή πληροφόρησης, όπως κάνεις εσύ τώρα για τους τύπους που φέρνουν μπάντες σε καταγώγια.

Μη χείρον, βέλτιστων??? Δε νομίζω.

Ήρθαν οι Bonfire και οι Tyketto. Αν το καλοσκεφτείς τα 500 άτομα ήταν θαύμα… Τι προβολή έχει γίνει στα δύο συγκεκριμένα group πλήν βέβαια του περιορισμένου poser κυκλώματος που υπάρχει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Και τι αθρόα προσέλευση από τη Θεσαλλονίκη… Σαν να έπαιζαν στο Texas αισθανόμουν με τόσους Αθηναίους. Αφού είδα τον Σειρηνάκη και του έδωσα παραγγελία για κομμάτι…Ή τα παιδιά από την Αθήνα ήταν περισσότερα ή τους έβλεπα διπλούς από τα ποτά και την κούραση…
(Μέλι στάζω ο μπαγάσας…)

Aν οι Blind Guardian ειναι γ κ δ εθνικης τοτε οι Bonfire σε ποια κατηγορια ανηκουν??Μηπως γ τοπικο??
Σε αντιστοιχία μουσικών κατηγοριών (αν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο) ταυτίζομαι με το σκεπτικό του dreamdancer. Δεν θεωρώ προσωπικά ότι οι Bonfire είναι το γρουπ που άλλαξε τη ροή της μουσικής ούτε ότι επηρέασε έστω κάτι/κάποιους. Βέβαια live ήταν πολύ καλοί και άξιζε για κάποιον που ακούει αυτό το στύλ μουσικής να τους δει. Εάν ήταν οι προϋποθέσεις καλύτερες όπως είπα σε άλλο post…

Το μυαλό σου στο Κολοράντο ΓΡΑΦΙΚΕ…
Άμα είχε κάνει τσίσακια ο Tempest στο Κολοράντο θα πήγαινες αυθημερόν για να πάρεις δείγμα κακομοίρηηηηη!! Και χωρίς κυπελάκι!

Για να μην παρεξηγηθω παντως δεν εχω προθεση να θιξω τα παιδια που ακουν το συγκεκριμενο ειδος μουσικης…Απλα στην Ελλαδα δεν εχει καθολου δυναμικη αρα εινα πολυ δυσκολο να δουν τις μπαντες που κανουν κεφι σε αντιθεση με μενα π.χ που ακουω power-epic-thrash και εχω δει ολα τα μεγαλα ονοματα αυτου του ειδους και παρα πολλες φορες…Παντως δεν νομιζω οτι ενα εντυπο(Μetal Hammer),καθορισε σε τοσο μεγαλο βαθμο τα μουσικα γουστα ολων των Ελληνων οπαδων του σκληρου ηχου…Ολοι απο αυτο ξεκινησαμε και μετα ο καθενας ψαχτηκε αναλογα με το τι ηθελε…Ετσι και αλλιως το πρωτο HEAVY METAL το 1984 ειχε και τους MOTLEY CRUE στο εξωφυλλο… :wink: :wink:

Απο μενα γιατι να παρεξηγηθεις?? αφου τα ιδια λεμε!!! Απλα πρεπει να το καταλαβουμε οτι ειμαστε λιγοι και να σταματησουμε να εχουμε τρελες απαιτησεις. Εχω δει και εγω στο λονδινο μπαντες να παιζουν μπροστα σε 50 ατομα και να ξεσκιζονται σε performance κλπ κλπ αλλα μη ξεχνατε οτι η Αγγλια ή η Γερμανια ειναι το κεντρο του ροκ στην Ευρωπη, αν δεν τα δωσει ολα εκει που θα τα δωσει σε μας που ειμαστε το δεξι …χιδι της Ευρωπης??? Πιστευεται οτι ειχε καμια σκασιλα (περαν του οικονομικου) η καθε μπαντα αν το tour της θα μας συμπεριλαμβανει ή οχι?
Οσο για τους blind guardian klp δεν τους συγκρινα με τους bonfire (αν και η αληθεια των πολλων δεν ειναι καταναγκη και η μια και μοναδικη αληθεια) αλλα γιατι τους ειδαμε τοσες φορες(ισως γιατι σε αλλες χωρες δεν τους ξερουν καν…), και αν αυτοι ανηκουν στην ελιτ του metal και οχι στη γ εθνικη που τους κατατασσω εγω τοτε οι black sabbath, οι acdc, o ozzy, οι queensryche και τοσοι αλλοι τι ειναι??
Α ρε metal hammer εχεις γαλουχησει γενιες και γενιες με την μαλακια σου!!!

Σίγουρα όχι, αλλά όταν δεν υπάρχει πολυφωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λογικό είναι η μονόπλευρη παρουσίαση που έκανε το Metal Hammer να μη δώσει ερεθίσματα στον αναγνώστη να ψάξει και λίγο παραπέρα. Οι περισσότεροι κολλάνε και ταυτίζονται με τα όσα γράφει κάποιος σε ένα περιοδικό, και σκέψου τώρα 10 ή 15 χρόνια πριν που δεν υπήρχε ούτε Ιντερνετ ούτε άλλα περιοδικά (μόνο το Kerrang στο Happening). Τότε ακόμα και οι Thrash-Power Metalάδες χαιρόντουσαν αν έβλεπαν στο Μουσικόραμα τον Σγοτζο (που τώρα τον βλέπεις στην Αννιτα Πάνια…) να παρουσιάζει τους “εκπρόσωπους της Heavy Metal σκηνής” Europe ή Bon Jovi ή KIss στα γνωστά τους χιτ. Σίγουρα δεν καθόρισε το Metal Hammer τα μουσικά γούστα, αλλά δεν έδωσε και τη δυνατότητα της επιλογής.

Αρκετά. Σε topic για Dokken είμαστε.

Λοιπόν εγώ θα πάω με τον Τέλη, που έχει και καταγωγή από την Κρήτη, στα Χανιά να δούμε τους Dokken. Με μερικές ρακές, θα τα ακούμε και θα τα βλέπουμε όλα καλά.

Για να τον γνωρίσετε όσοι θέλετε θα φοράει μπλουζάκι που θα γράφει ROCKSTAR.

ΓΡΑΦΙΚΟΣ!!!
Japan, άλλα 5 χρόνια ζωής θα κερδίσουμε από τα γέλια που θα κάνουμε με το λούστρο.
Αν έρθει και ο Φινλανδός κάντα 10.

Εχεις δικιο μωρε sorry παρασυρθηκα με τις αμπελοφιλοσοφιες μου…Μακαρι να μπορουσα να κατεβω χανια θα ζεσταινοταν λιγο και το κοκκαλακι μου…Εγω θα τους δω Θεσσαλονικη και οποιος θελει να με γνωρισει θα φοραω μπουζα BITCH (χι χι χι… αυτογνωσια που την εχω)

ασε τα sorry και ομολόγησε το story για τους Danger Danger. Δώσε Λεπτομέριες και για Αγγλία, αν έχεις… Εγώ στα Χανιά για τις ρακές θα πάω…

Και μη ξεχνάμε και τους Αsia στο Δημοτικό Θέατρο στο Πειραιά μπροστά σε 30 άτομα … τι να λέμε τώρα …

Οσο για τους Mama’s Boys ζήτημα να τους ξέρουν 5 άτομα από εδώ μέσα , χώρια εσού , Θωμά και εμού.

Και μη ξεχνάμε και τους Αsia στο Δημοτικό Θέατρο στο Πειραιά μπροστά σε 30 άτομα … τι να λέμε τώρα …

Οσο για τους Mama’s Boys ζήτημα να τους ξέρουν 5 άτομα από εδώ μέσα , χώρια εσού , Θωμά και εμού.[/quote]
Ξεχνάς τον Japan και αυτός δεν ξεχνά. Πρόσεχε. χαχα.
Το να μην ξέρουν πολλοί (και ειδικά οι νεότεροι) κάποιο παλιό γκρουπ που δεν έκανε τεράστια επιτυχία δεν είναι κακό. 'Αλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους ύπαρξης ενός τέτοιου forum. Οι αναφορές και των Mama’s Boys αλλά και των Asia που πολύ σωστά είπες έγιναν μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι υπάρχουν χώροι που μπορούν να παίξουν τα γκρούπ ανθρώπινα, και γνωρίζουν και οι μουσικοί ότι η “μπογιά” του hard rock δεν είναι τόσο φανταχτερή όσο άλλοτε, αλλά έαν οι συνθήκες του live είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, ξέρουν να το ανταποδίδουν όσο κόσμο κα αν έχει από κάτω. Αυτό τώρα πονάει καμμιά φορά τους διοργανωτές αλλά…
Καταλήγουμε λοιπόν στο ίδιο συμπέρασμα: EasyJet Power.

Το βράδυ θα έρθεις adler? Πάρε αν θες να πάμε μαζί.
See ya!

Έγκυρη πηγή μου είπε ότι δεν θα είναι ακουστικό το Live…
Όλοι οι Αθηναίοι Χανιά λοιπόν, πλην του γνωστού Γραφικού που θα τρέξει στη Θεσσαλονίκη… :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δεν πιστευω να εννοοεις εμενα … ετσι ?

Σιγά μη γίνει στα Χανιά. Πάντως καλύτερα να γίνει να πάει άπατο και να σταματήσουν τις μαλακίες. Μου θυμίζει καταστάσεις “ο θίασος του Αγκόπ, μόνο για απόψε στο χωριό σας. Στον πολυχώρο “καφενες” μόνο με 1 δραχμή. Έκτακτη συμμετοχή, ο Δημήτρης Ραζέλος”.
Μπουλούκι live στο “κρι-κρι” club!!!

Δεν πιστευω να εννοοεις εμενα … ετσι ?[/quote]
Γιατί έχεις πάει ποτέ Θεσ/νικη? Ούτε στο χάρτη δεν τη βρίσκεις…

1. Πέτρο, θα πάμε Χανιά αν έρθει και το πρόσωπο; Μην είσαι απόλυτος…