το ακουω παλι μετα απο καιρο
ΔΙΣΚΑΡΑ…οσοι δεν το εχουν ακουσει ας κανουν τον κοπο
το ακουω παλι μετα απο καιρο
ΔΙΣΚΑΡΑ…οσοι δεν το εχουν ακουσει ας κανουν τον κοπο
Έχει ακούσει κανείς το oμώνυμο Hounds of Hasselvander?Τι λέει?
Συμπαθες, αλλα μεχρι εκει.
Thanks!
Ακούστε το ομώνυμο γαμώ τα δέκα κέρατα του θηρίου!!
Μιλάμε για την Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Η σύνθεση του 2009 μακράν!
Ακούστε και νιώστε…
Ακουγα σημερα το το Vast Oceans Lachrymose…
Ετσι οπως το ακουσα εγω,με τιποτα.Κλινει αρκετα ξεκαθαρα προς την παουερ πλευρα,για να μη το ξεφτυλισω τελειως και πω “τι γυρευει τουτο δω” δηλαδη(γιατι πχ το Vessel δεν εχει ιχνος doom) Κι η φωνη εκει σε παει,Νοκτουρναλ Ραιτς μου θυμισε ο τυπος=P
Riffage,ωραιες αλλαγες και λοιπα αλλα καπου με κουρασε…
Καλά ναι το WHW δεν είναι ντουμ σε κανένα πλανήτη, κανένα γαλαξία, κανένα ηλιακό σύστημα. Ο ποτ το είχε χαρακτηρίσει “γιουροπάουερ”! Λίγο υπερβολικός νομίζω, αλλά άι νόου γουότ χι μινς. Ναι, είναι οφφ τόπικ να αναφέρεται εδώ! Και χωρίς να εξετάζουμε αν είναι ωραίο ή όχι (που είναι, αν και σίγουρα δεν είναι το υπέρτατο αριστούργημα όπως πήγε να το πλασάρει ο Ζαχαρόπουλος).
Moab - “The Dimensioner” (2009)
Ναι, οκ αλλος ενας wannabe Ozzy, δεν παυει ομως να ειναι ακρως ευχαριστος δισκος ενεκα των Sabbath-o-Pentagram-ο-Vituικων καταβολων του. Και βεβαιως-βεβαιως διασκευη στο “Forever My Queen”. Νιωστε:
Apostle of Solitude - “Last Sunrise”
Δυο χρονια μετα το εξαισιο “Sincerest Misery” (http://www.rocking.gr/review2093.php), επιστρεφουν με το δευτερο δισκο τους, η ευρωπαικη εκδοση του οποιου θα εχει και 3 bonus/διασκευες. Καμαρωστε:
“The Emerald” (Thin Lizzy cover)
“Procreation of the Wicked” (Celtic Frost cover)
“Where Eagles Dare” (Misfits cover)
Η αμερικανικη, δε, αλλες τρεις: Ξανακαμαρωστε:
“Streetside” (The Obsessed cover)
“Mary and Child” (Born Against cover)
“Astro Zombies” (Misfits cover)
Επειδη ομως ειμαστε πονηριδιδες, θα προτιμησουμε το 2πλο βινυλιο που θα περιεχει και τις 6. Ακουστε:
Aldebaran “Dwellers In Twilight” [2007]
Αμφιταλαντεύτηκα αν θα το βάλω εδώ ή στο drone thread. Τελικά αποφάσισα ότι η εμφατική παρουσία rhythm section και drums ειδικότερα καθώς και τα riffs το καθιστούν πιο ταιριαστό σε αυτό το τόπικ. Μην πάει βέβαια ο νους σας σε τίποτα Candlemass ή Trouble, ούτε φυσικά στονεριές και τα ρέστα. Εδώ έχουμε doom θανατερό, αργό, τελετουργικό και μινιμαλιστικό στο ύφος των Burning Witch ας πούμε. Με blackmetal φωνητικά γιατί έτσι μας αρέσει. Και γιατί ο vocalist συμμετέχει κυρίως σε blackmetal μπάντες. Ο δε drummer είναι το ένα εκ των δυο μελών των επίσης blackmetallers The Howling Wind -το άλλο μέλος είναι ο αγαπητός σε πολλούς από εσάς Ryan Lipynsky (Thralldom, Unearthly Trance). Need I say more?
ωραία μπάντα. Τους είχα τσεκάρει λόγω του πρόσφατου σπλιτ 7" με (ναι, σωστά μαντέψατε) Unearthly Trance. Θα τους δώσω κι άλλες ακροάσεις κάποια στιγμή.
Το θέλω, είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
Άλλη μια δισκάρα που έφτασε στ’ αυτιά όσων από μας έφτασε τέλος πάντων χάρη στον ένα και μοναδικό doom πατερούλη όλων μας! Αν και δεν είναι τόσο μονοδιάστατοι όσο υπονοεί η παρουσίασή τους, μια που και τις ενδιαφέρουσες ψυχεδελικές πινελιές τους έχουν, και φωνητικά που εκτός Ozzy φέρνουν στο μυαλό τους ξεχασμένους θεούς Sir Hedgehog, μέχρι και Mastodon (παλιούς), High on Fire και The Sword θυμίζουν κάπως σ’ ένα κομμάτι.
Επίσης, επειδή δε νομίζω να το είπα εδώ, το Orchid είναι πελώρια υπερδισκάρα (μόνο η διάρκειά του είναι μικρή). Αν είχα προλάβει να το ακούσω μέσα στο 2009 θα ήταν σίγουρα στη λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς.
Μια προτασούλα κι από μένα:
Funeral Circle - Sinister Sacrilege
Παραδοσιακή ντουμιά κι αυτή αλλά με έντονο άρωμα από Βρετανία των αρχών των 80’s. Ξέρετε τί σημαίνει αυτό, έτσι; Ότι εδώ παίζουν και Angelwitch, Witchfinder General, Witchfynde, ακόμα και οι θεόθεοι Legend!
Ακούστε τους! (κλικ)
πολυ καλοι τουτοι! τους ειχα πετυχει καπου και μονο ονοματικα τους ηξερα…:thumbup:
Μιας και το θρέντι είναι ον φάηαρ:
Τούτοι δω, μου ρθανε πακέτο με Hour of 13 (:papas:), είναι Γερμανοί πρώην powerάδες και μα τα μουστάκια του Αηόμυ, ακούγονται σα να παίζουν doom οι Crimson Glory.
Wheel - “Wheel” (2010)
Διέρευσε και το Ereb Altor. Τσεκάρετε στους συνήθεις ύποπτους.
Σ’ ευχαριστώ καλέ μου άνθρωπε!
Talbot - EOS (2010)
Δεν είμαι και ο πλεόν κατάλληλος για να εκφέρω άποψη για ντουμ μιας και δεν είναι το φόρτε μου, αλλά αυτό το δισκάκι με ξετίναξε ολίγον τι. Ελπίζω να μην έχει ξανά αναφερθεί.
Οι Τάλμποτ, λοιπόν, είναι 2 τυπάδες από Φινλανδία, αυτό είναι το ντεμπούτο τους και παίζουν ντουμ με μπόλικους πειραματισμούς και αρκετή ψυχεδέλεια (γι’ αυτό βασικά μου άρεσαν κιόλας).
Η λέξη κλειδί είναι: Ufomammut
Τσεκάρετε τους.