DREAM THEATER Αθήνα 2/7/2019

το Rock Hard κάνει λόγο για 3.500 κόσμο εχθές, Να γιατί σαρδελοποίηση. Με 3.000 στους Megadeth το 12, ο χώρος ήταν full

Πραγματικά στενοχωριέμαι γι αυτά που διαβάζω. Ειδικά για τον ήχο που πάνω ήταν φοβερός.
Μεγάλη μαλακία μετά από τόσα χρόνια που είχαν να έρθουν να ξενερώνει τόσος κόσμος λόγω διοργάνωσης.

2 Likes

Μετα το φετινό Release, δεν μου κάνει καρδιά να ξαναπάω σε κλειστούς χώρους “ελληνάδικα” (όπως αυτος και κάμποσοι τύπου Ιερας Οδου) απο εδώ και στο εξής.
Τα κλειστά του μπάσκετ γιατι τα έχουν κοψει? Και του tae kwon do στο φαληρο επίσης καλός κλειστός χώρος (επαιξαν εκει zztop, billy idol, faith no more).

Τι ωραια θα περναγαμε στο θεατρακι σκεφτομαι εγω

5 Likes

Εχει Prophets of the Rage εκει τον Αυγοσυτο. Θα προτιμούσα πλατεία νερού εννοείται αλλά άλλη εταιρία

2 Likes

Ας μας πει κάποιος πόσο πιο μικρό ήταν πια το Αλσος και μεταφέρθηκε το λαιβ σε αυτόν τον χώρο λόγω “αυξημένης ζήτησης”; Μήπως δεν πήγαιναν και τόσο καλά τα general admission και τα στοιβάξανε σαν τα πρόβατα να φαίνονται πολλά, ανακοίνωσαν και… sold out μήπως και πουλήσουν κανένα ακριβότερο εισιτήριο παραπάνω; Καλύτερα να είχε γίνει στο ακαντεμυ με ενιαίο εισιτήριο.
Εκτός από αυτό, καλά που δε συνέβη και τίποτα να είχαμε άλλα, δεν είναι δυνατόν να είναι φίσκα η σκάλα, δηλαδή η μόνη έξοδος διαφυγής του υπεράριθμου πλήθους με τόση ζέστη να επικρατεί (“Welcome to the Dream Theater sauna” που είπε και ο Λαμπρής). Απίστευτα πράγματα.

Εξίσου για τον πούτσο και οι καπνιστές που δεν είχαν καν την ευθιξία να σβήσουν το τσιγάρο όταν τους το ζήτησε (υπερβολικά ευγενικά) ο Λαμπρής και κάπνιζαν επιδεικτικά μπροστά του. Και δεν ήταν μόνο αυτός που έτυχε και είδε και έκραξε με χιούμορ.

Ο ήχος στους DT (με εξαίρεση ένα κάπως “μπουκωμένο” dance of eternity) και τους -1 ήταν μια χαρά εκεί που καθόμουν, δίπλα από τον ηχολήπτη (που όντως ήταν της μπάντας) και ευτυχώς λόγω του σκαλοπατιού τέρμα μπροστά στο general admission χώρο, βλέπαμε κανονικά. Βέβαια ήταν στιγμές που δεν φαινόταν η κιθάρα του ΘΕΟΥ οπότε μόνο να φανταστώ μπορώ τι έβλεπαν οι μπροστά που πλήρωσαν και fan zone…

O Richardson δεν κατάλαβα γιατί βγαίνει περιοδεία να παίξει λαιβ, πάλι καλά να λέμε που έφερε και ντραμμερ γιατί όλα τα άλλα κονσέρβα. Παικταράς κατά τα άλλα, αλλά οι συνθέσεις (; ) του μου φάνηκαν περισσότερο αυτοσχεδιασμοί. Μάλλον καλύτερα να το γυρίσει στα workshops να γλιτώσει και τα έξοδα του ντραμμερ. Αν κατάλαβε κανείς τί είπε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ας μου πεί και μένα γιατι το μόνο που έπιασα ήταν ότι έφτασε 5 λεπτά πριν ανοιξουν οι πόρτες στο χώρο.

Minus 1 φιλότιμοι, αλλά εντελώς άσχετοι με το billing, δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό μπήκαν. Τουλάχιστον ο Βολντεμορτ είχε ωραία φωνή.

Animals as leaders αδικήθηκαν σίγουρα από τον ήχο, εντυπωσιακοί παίκτες, αλλά σόρι πέρα από τεχνική επίδειξη εγώ ουσία δεν βρήκα για να ασχοληθώ περαιτέρω.

DT αναμενόμενα άγγιξαν το τέλειο, μεγάλη μπάλα όπως γράφτηκε και παραπάνω. Petrucci χωρίς λόγια, Μangini δεν είναι καλά για να παίζει έτσι με αυτό το κιτ και Labrie από αξιοπρεπής έως καλός γενικά. Λίγο στο untethered angel με τρόμαξε έτσι όπως μπήκε, αλλά μετά έστρωσε. Είναι και πολύ καλός frontman κατά τη γνώμη μου, τόσο σε σκηνική παρουσία, όσο και στην επικοινωνία με το κοινό, κάτι που δεν αναφέρεται ποτέ.

Κρίμα που τόσος κόσμος δεν το χάρηκε γιατί you cannot touch the way they play, τόσο απλά.

Εντιτ, ξέχασα, κανένας δεν έφερε merch, τι φάση

3 Likes

Φυσικά η ασφάλεια είναι το παν

1 Like

εγω δλδ που ημουν διπλα στη κονσολα και γενικα ο ηχος ητανε μια σκατα μια καλυτερα μετα παλι σκατα κ.ο.κ…
και ναι κατω απο τον εξώστη ητανε η κονσόλα…οποτε απορώ με το σημείο…θα πρεπει η κονσολα να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο του εκάστοτε μαγαζιού…

πιστευετε θα τους ξαναδούμε για λαιβ σύντομα?

Εδώ οι εντυπώσεις μας απο χθες:

5 Likes

να αναφέρω κάτι που ξέχασα , ότι είναι ολίγον τι μαλακία να φέρνεις πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Animals as Leaders για να παίξουν ένα 40λεπτό βαριά βαριά

για τους οποίους να πω ότι σπίτι δεν πρόκειται να τους ακούσω αλλά ζωντανά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και κλασικά μπροστά ακούγαμε πολύ καλά και ο ήχος τους ήταν ωραίος αλλά πίσω δεν ξέρω αν καταλάβατε ότι βγήκαν ποτέ

1 Like

Βρε παιδιά δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει ποσά εισητηρια επιτρέπεται να κοπούν σε μια συναυλία ? Εδώ όπου υπάρχει ζήτηση βαζουν υπεράριθμους, είτε είναι στο γκάζι με τις 3.500 είτε στην Μαλακάσα πέρσι με τις 40.000. Εγώ τα είχα γραψει στο τοπικ για το περσινό των Maiden , δηλαδή που θα πάει αυτό το πράγμα θα πρέπει να έχουμε θύματα για να γίνει κάτι ?

1 Like

Φαντάζομαι αυτό εξαρτάται από τη χωρητικότητα που έχει δηλώσει όποιος έχει την ιδιοκτησία/εκμετάλλευση του χώρου. Πιθανόν να υπάρχει κάποια πρόβλεψη στην άδεια λειτουργίας; Δεν το γνωρίζω να πω την αλήθεια.

Θα πάει κάπου, αν οργανωθούμε και αρχίσουμε να ρίχνουμε μερικά ´μαυρά´ στις εταιρίες που κάνουν τέτοιες συναυλίες κατ’ επανάληψη. Το αν γίνεται είναι άλλη συζήτηση. Εγώ προσωπικά, δεν έχω θέμα να μην δω ένα συγκρότημα που θα ξαναέρθει Ελλάδα, αν οι συνθήκες δει είναι καλές.

Το ίδιο ισχύει και το να φέρνουν οι διοργανωτές καινούργια συγκροτήματα (τουλάχιστον) αυτά που μπορούν.

Στην Ελλάδα γενικά είμαστε ότι αρπάξει ο κώλος μας. 'Εζησα λίγα χρόνια Ολλανδία και το sold-out ήταν πολύ διαφορετικό από το δικό μας εδώ. Σε μεγάλο κλειστό χώρο (Metallica) αλλά και κλειστό (amon amarth), ήμουν ΥΠΕΡΑΝΕΤΟΣ με κενό μπροστά, αριστερά και δεξία και μιλάμε για sold out. Μπορ΄υσα να χαρω την συναυλια, να αναπνευσω, να χωθώ σε pit και μετά παλι πισω , να παω στο μπαρ μεσα σε 2 λεπτα και να βγω αμέσως σαν κυριος. Αλλά εδώ βαζουν όσους γίνεται για να γεμίσιε η τσέπη. Ααμ ακούσεις sold out στην Αθήνα ξέρεις οτι θα περάσεις κόλαση

7 Likes

Παιζει ρολο ο χωρος, Ακαντεμι πχ, οσες φορες πηγα μια χαρα ημουν. Προφανως η μεγιστη χωρητικοτητα παει με τα τετραγωνικα αλλα δεν υπολογιζονται ιδιομορφιες του χωρου. Case in point το Αν. Στο Αν στα σολντ αουτ πεθαινεις, γιατι? Διοτι στον χωρο πισω απο τις 2 μεγαλες κολωνες δεν καθεται κανεις γιατι δεν βλεπεις (προφανως) οποτε ολοι αυτοι που θα καθονταν εκει πανε και στριμώχνονται αλλου για να βλεπουν. Αποτελεσμα οτι ο χωρος μπορει στα χαρτια να λεει χ τετραγωνικα αλλα στην πραγματικοτητα ειναι χ - τον χωρο πισω απο τις κολωνες που εινια παντα αδειος. Αυτο ειναι κλασσικο προβλημα σε μαγαζια με τυφλα σημεια, οταν γεμισουν φουλ το στριμωγμα ειναι σε αλλο επιπεδο.

2 Likes

Πρωτη φορα πηγα στο συγκεκριμενο χωρο.Καθησα καγκελο ακριβως πισω απ τα μαστορια με την κονσολα.

Ρίτσαρντσον και Ανιμαλς δεν τους ειχα καν ακουστά πριν ανακοινωθουν,γενικως δεν ψαχνομαι,ακουσα 4-5 τραγουδια στο γιουτιουμπ αλλά χρειαζεται να αφιερωσω αρκετο χρόνο για να καταλαβω τι παιζουν.Μεχρι να αφιερωσω χρόνο,ουτε κρυο ουτε ζεστη.Το ιδιο ισχυει και για χθες.

Μάινους ουαν μου εβγαλαν μια αυρα γιουροβιζιον,η οποία με απωθει.Πληρως αδιαφοροι,αν και ο Ζαμπιδης το παλευε.

Ντριμ Θίατερ, τους ειδα πρωτη φορα,μεγαλοι παιχταραδες,ειδικα ο Πετρουτσι που σε πολλες στιγμες κλεινεις τα ματια αυτοματα για να νιωσεις το ηχητικο μεγαλειο.Σπάνια να με κερδισει κιθαριστας αφου μ αρεσουν περισσοτερο τα ντραμς.Δωσε μου μια θεση διπλα στο μανινι και γενικα διπλα απο τα ντραμς να καβλωνω σε καθε χτυπημα :heart_eyes::star_struck:

Προσωπικα περασα πολύ ωραια,αλλά για να ξαναφαω περιπου καμια 20αρια ωρες στο ποδι και να τους ξαναδω,θα το κανω μόνο με σετλιστ 2:30 ωρων.Αν εμενα στην Αθηνα,εννοειται οτι θα πηγαινα οσες φορες και να ερχοταν και ανεξαρτητως σετλιστ.

Για την οργανωση του λάιβ,προσωπικα δεν συναντησα καμια δυσκολία λογω της θεσης που βρισκομουν.Μπροστα μου ειχα την κονσολα και δεν ειχα θεμα με ζεστη και στριμωγμα,ενω η ορατοτητα στη σκηνη ηταν σχετικα καλη (βασικα ντραμς αφου).Τωρα μη με ρωτατε αν ο Κορεατης και ο Πετρουτσι φορουσαν παντελονι και παπουτσια,υποθέτω πως φορουσαν :grin:
Οντως,ο κοσμος της γενικης εισοδου ηταν παστωμενος,στις σκαλες δεν επεφτε καρφιτσα.Το χρονοδιαγραμα παντως τηρηθηκε με ακριβεια λεπτου απο την αρχη μεχρι το τελος.

1 Like

Στο Ακαντεμυ συγκεκριμένα την έχω πατήσει τρεις φορές με διοργανώτρια didi σε σολντ άουτ - σαρδελοποιηση. Με δυσκολία κινούμασταν για να βγάλουμε τα μπουφάν. Μακράν η χειρότερη διοργανώτρια. Μην αρχίσω πάλι με το περσινό rockwave.
Το Κύτταρο μπορώ να πω ότι είναι σε καλύτερη μοίρα σε κατάσταση σολντ αουτ και έχει σταθερά καλό ήχο (άσχετο).
Επίσης upthrhammers σε περίπτωση sold out πάλι είσαι άνετος και μπορείς να κινηθείς στο χώρο.

5 Likes

Χωρίς να έχω άποψη, έτσι όπως τα λες εγώ συμπεραίνω ότι είναι καθαρά θέμα διοργανωτή

Αν ξέρει ότι χωράει 500 πχ και σου λέει στα 450 sold out λογικό να είσαι πιο άνετος

Μια μέρα μετά στο Ηρώδειο για τους Dead Can Dance. Πάλι εισιτήριο γενικής εισόδου, με 5€ διαφορά (πιο ακριβά) σε σχέση με χθες.

Η συναυλία δεν έχει αρχίσει ακόμα για να μιλήσω για ήχο, αλλά οι συνθήκες στο χώρο μέρα με τη νύχτα.

Κριμα…

1 Like