Six Degrees Of Inner Turbulence
Δεν το περίμενα. Και πόσο πάει το μαλλί; Μόλις είδα ότι και οι Aerosmith κάνουν κάτι παρόμοιο με KISS. Μάλιστα έχουν πολλά πακετάκια. Πολύ γέλιο!!!
Μπα το τελευταίο καλό ήταν μάλλον το FII
ναι, το train of thought δεν ακουγεται.
__Δεν ακούγεται?!! Καλά… άλλο το “προσωπικό γούστο”, άλλο το να είσαι φάνμπόι και άλλο το να περνάς μία υποκειμενική (και μάλλον προκατηλλημένη) άποψη ως γενική αλήθεια. Οκ, κι εμένα 2-3 τα βαριέμαι από κει (χχμμ, νομίζω σχεδόν σε κάθε album τους υπάρχουν 1-2 που τα βαριέμαι), αλλά με τις τραγουδάρες που έχει εκεί μέσα απέχει παααάρα πολύ από αυτό που λες. 2-3 τραγούδια εκεί μέσα “δεν παίζονται” (και δεν παίζονται όντως -χαχα! θες να παρατήσεις τη μουσική και να γίνεις χορεύτρια στα Μπολσόι π.χ.! :lol:).
__Τέλος πάντων, ο Μπουκόφσκι το είπε ευθαρσώς καλύτερα από μένα εδώ και πολλά χρόνια -άλλωστε φαίνεται και απο τις 2-3 τελευταίες απαντήσεις σας (μας), κάθε ένας το μακρύ και το κοντό του. Τουλάχιστον όμως να μη λέμε πως “έτσι είναι”, αλλά “έτσι μου φαίνεται”. 8)
__Στα του δισκου τώρα!! Δεν έχουμε καμιά τρελή εξέλιξη, αλλά έχουμε ΠΟΛΥ ενθαρρυντικά νέα! 8)
__Ενας δημοσιογράφος που άκουσε το δίσκο έγραψε:
[I]<<From Dave Ling’s (UK Journo) Dairy:
…“Your post is over there”, I opened a mailer that contained… ulp… a watermarked promo of Dream Theater’s newie, ‘Black Clouds And Silver Linings’. Drummer and mouthpiece Mike Portnoy had already whetted the appetite of the band’s fans with his quote of: “Imagine if ‘A Change Of Seasons’, ‘Octavarium’, ‘Learning To Live’, ‘Pull Me Under’ and ‘The Glass Prison’ were all [contained] on one Dream Theater album”, but a simple glance at the song timings – 16 mins and 10 seconds, 8.35, 5.25, 12.49, 13.07 and 19.16 – almost had me drooling. 75 minutes later and the oafish ineptitude of R Booth (Nottinghamshire) is a long-distant irrelevance. ‘A Rite Of Passage’ and the soaring ‘Wither’ are destined to thrill those that prefer DT in more succinct form, but… the rest of the album… Christ! Apart from pointing out that the band has cut back on the growled vocals of the last album and really played to its long-established strengths, it’s hard to know where to begin. So instead I’ll leave it till the official unveiling date of June 22 for you to add your own personal choice of superlative…>>[/I]
__Οκ, αφήνουμε έξω διθυράμβους κλπ (ας βγάλουμε πιο αντιμενικά συμπεράσματα, αν και έστω και λίγο είναι μία πρώτη θετική γνώμη που μετράει και αυτή) και ας μείνουμε στο ότι ο LaBrie τραγουδάει περισσότερο καθαρά και αφήνει τις Allenιές ( Symphony X - “Paradise Lost” :p) και γενικά έχει ακόμη πιο ανεβασμένη απόδοση (από το Octavarium και μετά ευτυχώς ανέκαμψε και συνεχίζει, well done!), καθώς και στο ότι πλέον ξέρουμε όλους τους χρόνους των τραγουδιών -τους οποίους του ξέραμε λίγο πολύ- και αντλεί ο καθένας ό,τι συμπεράσματα μπορούν να βγουν από αυτούς:
BLACK CLOUDS & SILVER LININGS
- A Nightmare to Remember [16:10]
- A Rite of Passage [8:35]
- Wither [5:25]
- The Shattered Fortress [12:49]
- The Best of Times [13:07]
- The Count of Tuscany [19:16]
__Το 4ο ξέρουμε πως μιλάει για τον αλκολισμό (το τελευταίο μέρος -για να δούμε, πόσοι τρελαμένοι φανς θα τρέξουν να βάλουν όλα τα τραγούδια στη σειρά και να τ’ ακούσουν?! :D). Το 5ο είναι ένα μικρό έπος αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα του Portnoy και στις μεταξύ τους σχέσεις, ενώ το 2ο μιλάει για τη Μασ(σ)ονία.
__Ωραία. Πάμε τώρα και στα πραγματικά καλά νέα! Ο τρελοπληκτράς μας έκανε πολύ χαρούμενους πρόσφατα… διαβάστε και “cross your fingers”:
[I]<<We did an interview with JR today for our podcast, where the production was discussed a bit. Here’s an excerpt (not 100% transcribed, but close enough):
“The sound of the instruments - all the instruments sound even better than they ever have, like the drums sound really really good, and the guitars are really dialed in, as well as it could be, the keyboards sound great, and the bass sounds better than, i think, it ever has on a dream theater album and the vocals sound awesome
[…]
even down to the mastering of the album, the mastering was much more effective, and the dynamics are still left in the music in a big way, more so than a lot of albums these days - that whole loudness war that i’m sure you’ve heard about
[…]
where people are trying to make it so their music is louder than other music […] this time around we said we’re not going to play this game, that’s ridiculous - we left the dynamics really in the music. I think it makes a big difference to the listening experience…”>> [/I]
__Τέλος από τους Theater ο “loudness war”. 8) Ο δίσκος, ποιοτικά ως ηχητικό αποτέλεσμα, θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο ever και αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ καλό νέο. Αν όντως το υλικό είναι αντάξιο των προσδοκιών και ανταπεξέρχεται σε όσα περιμένουμε και αναφέρει το συγκρότημα θα μιλάμε για ένα μικρό comeback (όχι πως είχαν απομακρυνθεί από την μουσική ποιότητα οι theater, αλλά για τα δικά τους στάνταρς, ε, κάτι S-Chaos δεν ήταν και ότι καλύτερο) από τους Theater.
__Μέχρι στιγμής λοιπον, όλα (συνεχίζουν να) δείχνουν πως πάμε για δίσκο δυναμίτη και πως ο προηγούμενος ήταν απλά ένα γρήγορο διάλλειμα ώστε να κυκλοφορήσουν κάτι με τη νέα τους εταιρεία, αλλά τώρα πήραν τους ρυθμούς τους, παίζουν με τους δικούς τους κανόνες, άκουσαν όλους τους φανς, έγραψαν όλους τους φανς (:D) και έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα.
__Για να δούμε!! 8)
υ.γ. υπάρχει και ακόμα ένα prereview /πρώτη ακρόαση, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύουν τα λεγόμενά του ή όχι… όποιος θέλει, τσεκάρει ΕΔΩ.
Καλά, και μόνο στην ιδέα πως το πρώτο κομμάτι διαρκεί 16 λεπτά, με πιάνει ένα “κάτι” :roll:
__Θέλεις να μου πεις πού διακρίνεις ειρωνεία;
Σ αυτο που εγραψε ο Nomisterakis…
Πραγματικά υπέροχα νέα, Shadow! Και κάνουν την προσμονή μου για το δίσκο ακόμη μεγαλύτερη!
Όσον αφορά τα bold, ήδη έχω βάλει και έχω ακούσει τα μέχρι τώρα 4 τραγούδια της ΑΑ Suite με την σειρά, τουλάχιστον 6 - 7 φορές! :lol: :lol:
μεχρι το 2006 οι θιατερ ηταν η φεηβ μου μπαντα. ακομα και στο σιστεματικ υπηρχε φανμποησμος, δεν ηθελα να παραδεχτω οτι ηταν μετριο. αλμπουμ οπως μετροπολις και awake δεν προκειται να ξαναβγαλουν αυτο το ξερουμε, ομως δεν σταματα η καριερα τους στο six degrees, το train of thought εκτος απ’ το “as i am” ειναι ενα μικρο αριστουργημα, ακομα και το octavarium που ξεκινα με κοιλια εχει σημεια που ακομα ανατριχιαζω. τωρα απ’ το μινι σποιλ του Black Clouds & Silver Linings δεν βγαζουμε ακρη, απλα περιμενουμε το δισκακι να βγει και να το αγορασουμε για συλλεκτικους λογους μετα απο 2 χρονια που θα κανει 7,90 ε απ’ το δισκοπωλειο της γειτονιας.
To 4o κομμάτι είναι απίστευτα heavy - με εκπληκτικά απανωτά riffs … μέχρι τη μέση τουλάχιστον. Μετά αρχίζουν οι ματιές στο παρελθόν και οι παρεμβολές από … αυτά.
Το 5ο είναι ότι πιο RUSH μπορεί να φανταστεί κανείς. Από τα κορυφαία του δίσκου!
Γκουντ νιουζ…
Μμμμ, τώρα διάβασα το σχόλιό σου φίλε! Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια από μία ακρόαση, αλλά θα το τολμήσω. Εάν προσπαθήσεις να συγκρίνεις το νέο άλμπουμ με ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα τελευταία τους - ότι έχει ακουστεί σε αυτό το thread … δηλαδή six degress, train of thought, octavarium και systematic - τότε είσαι μακριά από την πραγματικότητα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. Θα περιμένεις μερικές μέρες ακόμη και θα την διαβάζεις, αλλά έχουμε να κάνουμε με κάτι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ … και ήταν τεράστια έκπληξη ΚΑΙ για εμένα (κάτι που δεν περίμενα ποτέ). Και πίστεψέ με … είμαι από τους τύπους που δεν μασάει να τα χώσει σε οποιοδήποτε και όποιυδήποτε μεγέθους όνομα, όταν δεν νιώθει ικανοποιημένος!Περισσότερα αρχές Μαίου.
__Μμμ, δηλαδή ήθελε να πει πως το έλεγε ειρωνικά πως δεν ακούγεται ε; Διαβάζοντας και τη μετέπειτα απάντηση του No-Mister νομίζω πως αυτό ήθελε να πει τελικά -γιατί αρχικά νόμιζα πως εννούσε εμένα, ότι εγώ ειρωνεύομαι :-k.
__Φίλε Black, αν είναι όπως τα λες, τότε είναι πολύ πιθανό το άρθρο στο υστερόγραφό μυο να είναι αληθινό, άρα… ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! 8) Μακάρι! Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες (1η Μαϊου θα περιμένουμε, όχι στις 2 ή στις 3, οκ?! :p)
Πραγματικά υπέροχα νέα, Shadow! Και κάνουν την προσμονή μου για το δίσκο ακόμη μεγαλύτερη!
Όσον αφορά τα bold, ήδη έχω βάλει και έχω ακούσει τα μέχρι τώρα 4 τραγούδια της ΑΑ Suite με την σειρά, τουλάχιστον 6 - 7 φορές!
__Χαχαχα! ΕΤΣΙ!! Εγώ περιμένω να κυκλοφορήσει και το τελευταίο για να το κάνω! Αν είχα και καλές γνώσεις editing + mixin’ θα έφτιαχνα και ένα ενιαίο κομμάτι με το όνομα που προτιμά ο Mike [ή ένα cd με τα κομμάτια στη σειρά που να ακου΄γεται ως ενιαίο άκουσμα αλλά να μπορείς να πας στο επόμενο chapter /τραγούδι με το next -στο ηχητικό συνδετικό στιλ του Best Of (Echoes) των Pink Floyd αν το έχεις ακούσει ].
__Αλλά όλο και κάποιος τρελαμένος οπαδός θα βρεθεί να το κάνει πριν από μένα και καλύτερα απο μένα… 8)
Tσούκου, απλά σου πρότεινα να αλλάξεις Irony Detector γιατί ο δικός σου είναι χαλασμένος
Με διάθεση χιούμορ πάντα, παρεξηγησιάρηδες
Να ενημερωσω πως σημερα διερευσαν 2 κομματια.
A Nightmare to Remember (15 λεπτα κοντα)
A Rite of Passage (8μισι λεπτα)
Και τα 2 ψιλοσκοτεινα μου φαινονται προς το παρον.
Το rite of passage Με κερδιζει μεχρι στιγμης στο ρεφρεν.
ΣΤειλτε πμ για οποιον θελει να τα ανεβασω σε κανα mediafire
__Oχι φίλε, εγώ αστεία δε σηκώνω! Θα έρθεις να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας στο επόμενο basketoμίτινγκ! :lol:
__Αρα είναι αλήθεια πως και στην Πορτογαλία κάποιος ραδιοφωνικός σταθμός έπαιξε πριν από 2-3 μέρες δύο τραγούδια (95% χωρίς άδεια), μιας και ο uploader του torrent αναφέρει “The first and last few secs of the songs are missing because I cutted them from an internet radio stream.”
__Φυσικά και θα τα τσεκάρω, αλλά ΦΥΣΙΚΑ και θα αγοράσω το album (την έκδοση με τις διασκευές κατά 90%). Ποιός κρατιέται μέχρι τότε… μάπα η ποιότητα, αλλά θέλουμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση!!
Πιθανως κατεβαζεις τα 128kbps, ενω υπαρχει και σε 192, αλλα να μου πεις σχεδον το ιδιο πραμα ειναι.
εχεις ακουσει ολο το αλμπουμ η μιλας για ενα τραγουδι? Αν ναι που το βρηκες στειλε ενα πμ
Όλο το άλμπουμ φυσικά. Μία ακρόαση. 6 σελίδες χειρόγραφες σημειώσεις με περιγραφές, ιδέες, γνώμες και συναισθήματα. Από τότε το επεξεργάζομαι κι εγώ στο μυαλό μου και απλά περιμένω να κυκλοφορήσει. Όποιος ακούσει 1-2 ή και 3 κομμάτια, ή και 5 ακόμη, ας μη βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα. Όλα είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους και παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της μπάντας.
Δεν το βρήκα. Το άκουσα μόνο μία φορά.