Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings

Ακουσα το A nightmare to remember αλλα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με την πρωτη ακροαση, βεβαια αυτο δεν με επιρρεαζει καθολου γιατι ποτε ενα κομματι δεν μαρεσει με την πρωτη, θα το ξαναακουσω κανα 3 φορες ακομη και τοτε θα ειμαι σιγουρος για το αν θα με κερδισει, ειναι οτι περιμενα παντως.

__192? Α εσύ το έψαξες καλά το θέμα! 8) Ναι, στα 128 αλλά τώρα με έβαλες στην πρίζα και έμαθα Ρώσικα! :lol: Αλλά όπως λες, είναι μικρή η διαφορά, η πηγή έτσι κι αλλιώς είναι internetικό ραδιόφωνο οπότε δε θα έχει και μεγάλη διαφορά… Αν είναι θα επανέλθω.

__Προς το παρόν ένα έχω να πω. ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ. Διαφαίνεται ήδη αυτό με τον διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε τραγούδι που λέει ο Black και υπάρχουν πολλές υπέροχες ιδέες… Τέλος πάντων, πολύ νωρίς για να πω κάτι παραπάνω και για ασφαλή συμπεράσματα.

__Αστα λα βίστα, μπέιμπι -αλ μπι μπακ! 8)

EDIT:
__A όχι, τελικά η διαφορά είναι αισθητότατη. Μέτρια φυσικά ποιότητα και τα 192, αλλά όποιος μπορεί να κατεβάσει τα 192, έχει διαφορά. Η δεύτερη ακρόαση ενισχύει τις προαναφερθήσες εντυπώσεις (ποιότητα ηχογράφισης, SD&SL vs SC : 1-0 με υποψηφιότητα να κάνει και το 2-0 με το μουσικό περιεχόμενό του). Υπομονή και φανμπόι-mode στο “off” για ασφαλέστερα συμπεράσματα. :slight_smile:

Ρε παιδιά ψιλοοφ τόπικ, αλλά μήπως το πολυψειρίζετε με τις ποιότητες? Για Theater η κουβέντα που ξέρουν όση μουσική γράφουμε εδώ μέσα ξερωγώ, όχι για κανένα γκρουπάκι της γειτονιάς που ο ήχος θα το ανεβάσει ή θα το χαντακώσει.

Και το λέει αυτό κάποιος που πρόσφατα έσκασε 80 ευρά για ένα ζευγάρι ακουστικά.

Tα 2 κομματια που διερρευσαν μ αρεσαν πολυ.Τα ακουσα αρκετες φορες και μπορω να πω πως αγωνιω πλεον περισσοτερο για το σιντι…

Θυμιζουν αρκετα τους τελευταιους Theater κατ΄εμε και οχι τοσο παλιοτερες κυκλοφοριες οπως ελεγε ο Μike(αυτα τα 2 τουλαχιστον) και ηχητικα και συνθετικα,χωρις αυτο ωστοσο να ναι κατ αναγκη κακο για μια μπαντα που δεν αναμασα ιδεες 20ετιας…Τα υπολοιπα ισως και να πηγαινουν πιο “παλια”.Η πιο “παλια” αναφορα που ακουσα ηταν ενα σημειο στο A nightmare που ηταν τελειως SFAM…

__Τα ίδια έσκασα κι εγώ για το i-pod και μου χάλασαν… #-o Αλλά έχω βάλει στο μάτι κάτι άλλο (στα 100, φτηνά σχετικά για audiophiles) αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα και ο εδώ αντιπρ… εεε, οκ αλλάζουμε θέμα!

__Μα ναι, δε λέει κάποιος για τη μουσική τους…! Αυτό που λέω είναι πως αν ακούσεις έναν πολύ καλό τραγούδι από SACD με άψογη παραγωγή και σε καλό ηχοσύστημα θα “καταλάβεις” πολλά περισσότερα απ το να τ’ ακούσεις απ το ραδιόφωνο από mp3 128 π.χ… Ενα κακό τραγούδι θα είναι πάντα ένα κακό τραγούδι, αλλά η πρώτη εντύπωση ας είναι όσο καλύτερη γίνεται, π.χ. ένα σοβαρό review γίνεται πάντα με σοβαρά μέσα, όχι με ένα συμπιεσμένο ηχητικό δείγμα που έχουν κοπεί και γω δεν ξέρω πόσες συχνότητες… γιατί π.χ. στις συναυλίες γκρινιάζουμε για ήχο, αφού πάντα το Paranoid ή το Aenema θα είναι το ίδιο καλά ε; ή μήπως όχι ακριβώς…; τέλος πάντων…

__Όσο για το αν ο ήχος μπορεί να χαντακώσει ή όχι μία υπερμπάντα… Παραπομπή στο νέο cd των Rush, το Retrospective III (best των πιο πρόσφατων περιόδων τους) όπου μέσα μπορεί να βρει κάποιος τα “A Little Victory” και “Earthsine” στα οποία έχει γίνει remix (ή /και remastering -δεν άλλαξε κάτι στη δομή των τραγουδιών, μόνο στο πως ακούγονται) και μετά ακούστε και τα πρώτα που υπάρχουν στο Vapor Trails… Δε χρειάζεται να πω πολλά εγώ, τα έχει πει καλύτερα ο ίδιος ο Λάιφσον… η δισκάρα αυτή έχει χαντακωθεί απ’ τον ήχο της… απλά ακούστε τις νέες εκδόσεις απ’ το Retrospective… :wink:

υ.γ. Προσοχή, δε μιλάω φυσικά για παραγωγή, μιλάω για ήχο… π.χ. σε ένα bootleg ηχογραφημένο με κινητό, όχι, δε μπορείς να κρίνεις κάτι που ακούς πρώτη φορά, ούτε να ευχαριστηθείς π.χ. το Dance Of Eternity… γι’ αυτό και τόση χαρά που οι DT δήλωσαν πως “εγκαταλείπουμε τον loudness War”…

__Να και οι στίχοι (δε τους έχω τσεκάρει ότι είναι 100% οκ):

A Nightmare To Remember :

A nightmare to remember
I’ll never be the same
what began as laughter
So soon will turn to pain

The sky was clear and pretty
The air was quick and still
Now I’m not one to soon forget
And I’ll bet I never will

Picked up for a moment
The perfect irony
A flawless new beginning
Eclipsed by tragedy

The uninvited stranger
Started dancing on his own
So we said goodbye to the growing pride
And we made our way back home

Life was so simple then
We were so innocent
Father and mother
Holding each other

Without warning out of nowhere
Like a bullet from the night
Crashing fast rubber and steel
Scorching fire glowing light

Screams of terror pain of fear
Sounds of silence smoke in my eyes
Silent stillness blackened silence
No more screaming no more cries

Starved and bewildered cold and afraid
Torn up and broken frightened and dazed

Starved and bewildered cold and afraid
Torn up and broken frightened and dazed

Lying on the table, in some familiar place
I’m greeted by a stranger, a man without a face
He said “Son, do you remember, do you even know your name?”
Then he shined a light into my eyes and said “Take this for the pain”

Hopelessly drifting, bathing in beautiful agony
I am endlessly falling, lost in this wonderful misery
In peaceful sedation I may have a way
And all of the panic inside starts to fade

“Tell me does this hurt you?” said the faceless man
“Can you move all of your fingers, can you try your best to stand?”
I asked about the others “Is everyone okay?”
He told me not to worry, as he turned and looked away

I am endlessly falling, lost in this wonderful misery
In peaceful sedation I may have a way
And all of the panic inside starts to fade

Day after day, and night after night
We play out the events, did they ever see the red light?
Over and over, scene by scene, like a recurring nightmare haunted by dreams.
How can you prepare, for what would happened next?
It’s something that his father’s such a mess
It’s a miracle he lived, it’s a blessing no one died, by the grace of god above everyone survived
Hooouh!!

Life was so simple then
We were so innocent
It will stay with us forever
A nightmare to remember

A Rite Of Passage

This is the new world order
Plague upon our peers
Spreading accusations
Of radical fears

The brotherhood of wisdom
Stregnth and dignity
Its rituals and secrets
Remain a mystery

Beneath the ever watchful eye
The angels of the temple fly

Turn the key walk through the gate
The great ascent to reach a higher state
A rite of passage

The final stage, a sacred home
Unlock the door and lay the corner stone
A rite of passage

Men of wealth and power
Influence and fate
Philosphers and leaders
Are members of the trade

Bound by open honor
Like the rose and cross
An enigmatic union
Of esoteric thoughts

Beneath the ever watchful eye
The angels of the temple fly

A rite of passage

The final stage a sacred home
Unlock the door and lay the corner stone
A rite of passage

A rite of passage

The seven stars, the rising sun
A perfect world a new, life has begun
A rite of passage

Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά αυτά τα κομμάτια ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του Scenes From A Memory δεν φτάνουν. Πιστεύω ότι ο τελευταίος πραγματικά καλός τους δίσκος ήταν το Train of Thought. Θα το ακούσω όμως όταν με το καλό βγεί στο νετ ολόκληρο και βλέπουμε…

Στείλε μου πμ.

Link kaποιος, please!!!

Pm και γω παρακαλω

Κι εγώ, κι εγώ! :stuck_out_tongue:

Για οποιαδήποτε άλλη μπάντα μπορεί να κρατιόμουν, αλλά για Theater είναι πάνω απ’τις δυνάμεις μου :P!

Κ δω pm :smiley:

κ σε μενα pm… :slight_smile:

Κατέβασα ένα re-encode στα 320 kbps του αρχικού internet radio stream που είχε ψιλοχάλια ποιότητα και ήταν στα 128 kbps. Στο re-encode η ποιότητα ήταν αρκετά βελτιωμένη, ώστε να μπορούν να βγούν κάπως πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Μετά από περίπου 5 - 6 ακροάσεις, δεν μπορώ ακόμα να εκφράσω πλήρη άποψη, αλλά μπορώ να πω ότι το A Nightmare To Remember δεν με πολυενθουσίασε, το περίμενα καλύτερο. Το κομμάτι κάπου ξεμένει από ιδέες και αρχίζει να επαναλαμβάνεται και να πλατειάζει κάπως άσκοπα, αλλά επιφυλάσσομαι να το ακούσω κι άλλες φορές.

Το A Rite Of Passage μου άρεσε περισσότερο, είχε ωραία στοιχεία και δεν έπεσε στην παγίδα του προηγούμενου.

Θα δούμε, ακόμα είμαστε στην αναμονή για το leakάρισμα όλου του άλμπουμ. :slight_smile: :wink:

Εμείς οι αγεωγράφητοι (που δεν ξέρουμε κατά πού πέφτει η Ρωσσία:p) περιμένουμε pm λέμεε:P

για να δωθει σε ολους και οχι στον καθενα ξεχωριστα παρτε αυτο

http://www.google.com/search?hl=el&client=opera&rls=en&hs=ftJ&q=first+two+songs++Black+Clouds+%26+Silver+Linings+demonoid&btnG=Αναζήτηση&lr=

πρωτο πρωτο ειναι
(δεν εχω ιδεα αν αυτο που δινω ειναι παρανομο αν και δεν νομιζω ενα σερτσ δινω. Αν ειναι σορυ πατως σβηστε το…)

Αρκετά καλά μου φαίνονται τα κομμάτια.
Το album θα είναι σκοτεινό,και πολύ γουστάρω!:smiley:
Άντε ν’ακούσουμε και τα υπόλοιπα.

Τολμώ να πω ότι μου φέρνει λίγο στο μυαλό στιγμές από Awake… (το δείγμα)

Στο A Nightmare to Remember η επιρροή από Metallica είναι ολοφάνερη πάντως (βλ. That was just your life)

Και ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ,σε σημεία θυμίζει ακόμα και Scenes from a Memory…
Απλώς απαιτεί περισσότερες ακροάσεις.

Υπαρχουν στανταρ κατα Ρωσια??? Εγω δεν τα βρισκω, γαμωτο

Το έβαλε για pre-order το play.com:

1 CD edition:

http://www.play.com/Music/CD/4-/9692275/Black-Clouds-Silver-Linings/Product.html?cur=258

3 CD Limited Edition:

http://www.play.com/Music/CD/4-/9692282/Black-Clouds-Silver-Linings/Product.html?cur=258

:slight_smile: :slight_smile: 8)