Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings

__Ορίστε και η έκδοση που κοστίζει μια κατασταρού πάνω κάτω… Γμτ, εγώ το σκέφτομαι (και τώρα που είδα και την photo, ακόμα περισσότερο), αλλά 100+…? Τέλος πάντων, απολαύστε:

[CENTER]
[/CENTER]

σλουρπ!

άκουγα τις 3 διασκευές που έχουν βγει μέχρι τώρα και πραγματικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ άλλη μπάντα που θα μπορούσε να αποδώσει τα εν λόγω τραγούδια τόσο καλά παίζοντας και τα 3. Μιλάμε για το To Tame A Land, ένα ιερό Maiden τραγούδι, για έναν ύμνο όπως το Stargazer και 3 τραγούδια από το Sheer Heart Attack που έχουν μια δεδομένη δυσκολία λόγω της ιδιαιτερότητας των Queen αλλά και του μεγαλείου της φωνής του Mercury.

Θεωρώ πως και ένας ορκισμένος εχθρός τους δεν θα αμφέβαλλε για την απόδοση των Portnoy,Petrucci και Myung για αυτό είναι οι άλλοι 2 που εντυπωσιάζουν αφού ο Rudess κάνει τα τραγούδια των Maiden και των Rainbow να ακούγονται λες και είχαν γραφτεί με τα πλήκτρα (ειδικά στο TTAL), ενώ ο LaBrie (ασχέτως από θέμα χροιάς) χωρίς να μπορεί να κρίνει κανείς στουντιακές παρεμβάσεις (δεν ενδιαφέρει στην τελική) χωρίς να προσπαθεί να αντιγράψει τους αρχικούς ερμηνευτές αλλά και χωρίς να ξεφεύγει, ερμηνεύει σχεδόν άψογα.

ε ενταξει
τα τραγουδια αυτα τα “εχουν” οι theater
δεδομενου του τεχνικου τους επιπεδου
μπορουν να παιξουν σχεδον τα παντα

τωρα οσο αφορα τον τομεα των φωνητικων
στεκεται αξιοπρεπεστατα

τωρα αμα του κολλανε τα τραγουδια ή αμα μπορει να τα κανει δικα του
αυτο ειναι αλλο θεμα

βασικα οταν ακους τοσα χρονια το stargazer με την φωναρα του dio , ειναι δισκολο να το συνηθησεις απο αλλον τραγουδιστη . αλλα γενικα ειναι καλη διασκευη .

Απο χθες που άκουσα τον δίσκο έχω κολλήσει. Πολύ καλός, αντάξιος του επιπέδου των Theater- ειδικά τα Wither, The Count of Tuscany είναι απίστευτα.
Όσο για τα singles, αρκετά καλό το Stargazer, αν και κάπως ‘επαγγελματική’ η εκτέλεση κατά τη γνώμη μου. Τις διασκευές στα κομμάτια των Queen δεν έχω καταφέρει να τις βρω ακόμα, αν και δε έχω κάποια αμφιβολία για το αποτέλεσμα:D

τρεχάτε!

αυτα ειναι.ω ρε μανα μου!!φερτε τους!

τι εγινε ρε παληκαρια?ανακοινωθηκε καμμια συναυλια?

μόλις ακουσα το odyssey…έπος ήτανε και σαν έπος το αποδώσανε…

Εγώ μόλις άκουσα το Stargazer.

Α ρε Λάμπρο, α ρε Λάμπρο, γιατί να μην τα κάνεις αυτά και στον δίσκο; :frowning:

Άντε μακάρι8):wink::!:

__Δεν ανακοινώθηκε τίποτα ακόμα…! ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!! Και όσοι τους ακολουθούν ως support θερίζουν (προσωπικοί αγαπημένοι οι Cynic, αλλά ειδικά τώρα που ανακοινώθηκε η ξεχωριστή τους συναυλία δε το πολυβλέπω, αν και εγώ θα πήγαινα και στις δύο ανετότατα). Για να μη μιλήσω για το tour του Prognation στην Ευρώπη -άλλη ομάδα που σπάει κόκκαλα!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΜΤ!! ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΘΥΜΑΤΑ, ΕΔΩ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ -ΧΑΜΟΥΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!! :smiley: 8)

__Τέλος πάντων… περιμένουμε… :? …και ελπίζουμε!! [-o<

__Οσο για τις διασκευές, όλες τα σπάνε… Οπως ήταν αναμενόμενο… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υποδειγματικές το λιγότερο… ΒΕΒΑΙΑ, εγώ είμαι περισσότερο “της σχολής” του να “διασκευάζει πραγματικά κάποιος” ένα τραγούδι, όχι απλά να το παίζει ολόιδιο ποτισμένο απ’ το προσωπικό του στιλ… Εστω και λίγο να προσθέτει κάτι καινούργιο (χωρίς να αλλάζει φυσικά το τραγούδι) όπως π.χ. η διασκευή του “L.A. Woman” των Doors από τους Days Of The New (“ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΣΥΣΩΛΗΝΑΣ”), ΑΛΛΑ και αυτό το στιλ με το οποίo διασκευάζουν οι Theater είναι οκ, ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι ΑΨΟΓΟ. Μπράβο στους Theater. Και μη ξεχνάμε πως διασκευάζουν ύμνους που γενικά “δεν παίζονται”, δε τολμάς να τους αγγίξεις εύκολα…

__Eιδικά το Odyssey, το παίξαν Α-ΨΟΓΑ, άψογα, το σκότωσαν -τέλεια εκτέλεση. Ολοι κοίταξαν κατάματα το original επος… και μην ακούσω τίποτα κακίες για “εξαιρετική απόδωση από τον LaBrie”! :lol:

__Και κάτι τελευταίο… Οκ, δυστυχώς το setlist των 6 διασκευών το μάθαμε πριν την ώρα που είχε προγραμματιστεί να αποκαλυφθεί και έχει χαθεί το στοιχείο της έκπληξης και του προσδοκόμενου… ΑΛΛΑ, υπάρχει ένα αναπάντεχο μικρό υποκατάστατο! ΤΑ “εξώφυλλα” των digital singles! [yeaaah!]

__Μιλάμε για τρομερή δουλειά! Είναι όλα “ένα κι ένα”, ταιριαστά με το ύφος κάθε τραγουδιού ξεχωριστά, αλλά και με των Theater και του BC&Sl συνολικά! Πλέον εγώ (εκτός απ’ το ίδιο το τραγούδι που προσμένω να ακούσω πώς το απόδωσαν φυσικά), περιμένω να δω αν θα συνεχιστεί το απίστευτο σερί με τις εξωφυλλάρες που άρχισε με το Stargazer (ή μάλλον με αυτό του ίδιου του album)! Ωραίo και το αντίστοιχο του A Rite Of Passage… οπότε τώρα περιμένουμε άλλα τρία και πιθανώς και αυτό του Wither… Για να δούμε! Παραθέτω εδώ τα μισά (4/8?), δηλαδή όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα, για τα απολαύσετε όλα μαζί και να δείτε τι εννοώ. Enjoy:

[CENTER]

[/CENTER]

EDIT:

[CENTER][/CENTER]

Πόσο γαμάτο είναι το εξώφυλλο του Odyssey??? Όχι ότι τα άλλα πάνε πίσω βέβαια…!

Όλα τα εξώφυλλα γαμάτα είναι:wink::!:

Διστυχώς δεν έρχονται φέτος Ελλάδα, αλλά θα παω να τους δω στην Βουλγαρία σε τριήμερο festival (1-2-3 Ιουλίου) μαζί με Scorpions, Blind Guardian, Edguy και Motley Crue. Αξίζει και με το παραπάνω.

Πόσο μαρούλι θέλεις για να τους δεις όλους;:!:

__Νέο εξώφυλλο στην προηγούμενη σελίδα (σας παιδεύω ε; χιχι), όπερ σημαίνει πως κυκλοφόρησε επίσημα το νέο single των Theater, η διασκευή του “Take Your Fingers From My Hair” των Zebra. 8)

__Haha, πολύ ωραία σύλληψη και αυτό το εξώφυλλο… ίσως είναι λίγο “love it or hate it”, ίσως κάποιοι το χαρακτηρήσουν ως λιγότερο εντυπωσιακό… ΟΜΩΣ, όποιος ξέρει τους στίχους του τραγουδιού (ή μπορεί να τους ψιλιαστεί απ’ τον εξαιρετικό τίτλο του τραγουδιού) καταλαβαίνει το σημειολογικό μοντάζ και την εξαιρετική σύλληψη του θέματος του εξωφύλου, και όποιος επιπροσθέτως θυμηθεί το, ποιά τα χρώματα του ζώου, του οποίου το όνομα /είδος έχει δανειστεί η μπάντα, καταλαβαίνει και το εξαιρετικά ευφάνταστο “χρωματικό” μοντάζ του εξωφύλλου… :wink:

__Με λίγα λόγια… Κορυφαίο. 8)

__Οσο για την διασκευή… Οσοι έχουν ακούσει το πρωτότυπο και έχουν ακούσει και πάνω από 2 τραγούδια των Theater, ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν και πόσο το τραγούδι προσφέρεται για διασκευή απ’ αυτούς (“κομμένο και ραμμένο”). Ο Λαμπρούκος, “λάμπει”. Οκ, του κάθεται τέλεια και η τονικότητα και το ύφος και το ανέβασμα στην υψηλότερη τονικότητα μετά την εισαγωγή αλλά κυρίως το επόμενο ανέβασμα… Οι υπόλοιποι στα γνωστά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επίπεδα (σας το έχω ξαναπεί πως ο Jordanάκος είναι σε τρελά κέφια τον τελευταίο καιρό ε; -α “κορυφή” και το φαλτσέτο του Portnoy, χιχιχιχι).

__Και ο ήχος, στα επίπεδα του Linings (και ακόμα καλύτερα αν αναλογιστούμε πως ακούμε “φτωχά” mp3 στα 128 μέχρι να τον απολαύσουμε τον δίσκο στην ποιότητα που του πρέπει, ιδίως τώρα που σ’ αυτόν τον δίσκο παράτησαν τον “loudness war” και πρόσεξαν ακόμη περισσότερο την ηχητική ποιότητα του αποτελέσματος).

__Να πω και κάτι ακόμα… Τι βλάκας που είμαι που είχα ακούσει ένα φίλο (οκ, κι ας είχε ΚΟΡΥΦΑΙΑ μουσική παιδεία και “καλλιτεχνικό αισθητήριο”) όταν είχα ακούσει κάτι ψιλά από Zebra πριν από καμιά δεκαριά+ χρόνια και του είπα “να τους ψάξω κι άλλο, τι λες;!” (ήταν και εποχές που δεν υπήρχε internet, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ήταν παντελώς άγνωστοι και οι παραγγελίες απ’ έξω ΚΟΣΤΙΖΑΝ) και μου απάντησε “μπααα, άστους… μοντέρνα κόπια των Zeppelin”… :?

υ.γ. έχετε προσέξει ότι όλες οι διάρκειες των διασκευών κινούντε στα “περίπου 8” λεπτά…; :wink:

Ξερουμε τι κριτικες εχει παρει ο δισκος απο ξενα μεσα??? Γτ τα ελληνικα τον “φιλοδωρησαν” με ενα 7 και ενα 9!

Ψιλοαποθεωτική και η μεγαλύτερη του τεύχους στο Αγγλικό Hammer με 9 (και 4 σελιδη συνέντευξη κλπ).
Πολύ καλά λόγια από το Prog Rock (δεν έχει βαθμολογία)
Classic Rock 8-9 δε θυμάμαι.

Γενικα, πολύ καλά λόγια. Του MH που διάβασα πραγματικά απόρησα τι στο καλό προσπαθούσε να πει και με ποιά κριτήρια κρίνει και αν έχει ακούσει…

Παίρνω χρόνια περιοδικά από το εξωτερικό, τέτοια αναγνωρίσιμότητα και respect στους Theater γενικότερα δεν έχω ξαναδεί…