Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings

το ότι κανείς δεν αμφισβητεί τα Ι&W και SFAM (και Awake) είναι διότι αυτά είναι αξεπέραστα για το είδος τους και αποτελούν benchmark όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για το progressive metal γενικότερα μαζί με 2-3 album ακόμα.

το ότι δεν είναι τόσο καλά όσο αυτά δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά γενικότερα. Οι Theater θεωρώ πως πίσω από κάθε δίσκο αυτή τη δεκαετία είχαν ένα σκεπτικό και μια κατευθυνση. Οι αλλαγές τη μια φορά ικανοποιούσαν τους μεν, τη άλλη τους δε.

Σταματάω εδώ γιατί όπως σου είπα λογικά σύντομα θα έχουμε τροφή για κουβέντα σε αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Για το live προφανώς και είναι φτωχό ένα σκαρτο 2ωρο για τους Theater και τα δικά τους standards αλλά παίζουν 4 μπάντες και το πρόγραμμα ήταν σχεδόν καθημερινό. Το όλο πακέτο είναι περίπου 5 ώρες και πλέον*. Αν οι theater έπιαζαν παραπάνω θα έπρεπε να ξεκινάει πιο νωρίς το πρόγραμμα και έτσι θα έριχναν την πρώτη μπάντα που θα ξεκίναγε πολύ νωρίς χωρίς να έχει προσέλθει αρκετός κόσμος.

Είναι από τις βασικές αρχές του progressive nation οι μπάντες να είναι επιλογή των ιδίων και να τις βοηθήσουν στην προώθηση.

*Με 10-15 ευρώ λιγότερα θα δούμε Opeth για σκάρτη 1,5 ώρα…

Πρέπει να νιώθω πολύ ανώμαλος που το “Awake” είναι ίσως το λιγότερο αγαπημένο μου άλμπουμ των DT;

ε ναι, όσο να ναι… εσύ και ο outshined ! :lol:

Κι εγώ, κι εγώ!

Κόζυ, ναι, να νιώθεις. :stuck_out_tongue: