Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings

[SIZE=“4”]ΕΔΩ[/SIZE] θα βρειτε την προχτεσινη ραδιοφωνικη συνεντευξη του Mike Portnoy στην εκπομπη του Eddie Trunk, οπου συζητανε για το επερχομενο album.
Ειναι επισημο πλεον πως το Shattered Fortress ολοκληρωνει την ενοτητα AA, οπως επισης οτι πιθανως οι στιχοι του Best of Times αφορα τον θανατο του πατερα του.

Επισης, η εκδοση με τα 3 cd θα περιλαμβανει:

1. Το νεο album
  2. To νεο album καθαρα instrumental
  3. album με 6 covers απο ιστορικες rock και progressive rock μπαντες

Το λινκ αυτο, αποτελει επεξεργασμενη εκδοση οπου περιοριζεται καθαρα στην συνεντευξη του portnoy, και οχι σε ολοκληρη την 2ωρη εκπομπη.

Επισης, προτεινω σε ολους σας, να δειτε το That Metal Show, το οποιο ηδη εχει μπει στην δευτερη σεζον, μια πολυ διασκεδαστικη εκπομπη, οπου σε καθε επεισοδιο συμμετεχουν τεραστια ονοματα στον χωρο του rock και metal.

Σημερα δεν δουλευω κιολας, οποτε εχει κατσει κουτι φαγητου η ολη φαση.
Καπουτσινο, τσιγαρακι και ξεσκαρταρισμα της συνεντευξης :smiley:
Δυστυχως, κανενα νεο για Ελλαδα στην ευρωπαικη περιοδεια τους :?

__Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που βγαίνουν απ’ την συνέντευξη:

__Θα υπάρξει και δεύτερο cd διασκευών, το οποίο θα κυκλοφορήσει ως μπούτλεγκ από την εταιρεία του Portnoy “Majesty”. Αυτό θα περιέχει 10 διασκευές από live ή soundcheck πριν από live κατά την περίοδο 2003-05 (να ελπίσω όμως -παρόλο που δεν έχει ξεκαθαριστεί νομίζω- πως το άλλο cd που θα υπάρχει στην έκδοση με τα 3cd θα είναι ηχογραφίσεις από το studio τώρα που δουλεύαν το BC&SL…?). Είναι ηχογραφημένες “one-off” που πάει να πει πως είναι 100% live, είπαν “πάμε” και άρχισαν να παίζουν. Περιλαμβάνονται:

[ul]
[li]Heaven & Hell -Black Σabbath (Germany 2004 soundcheck, θα είναι το τρίτο τραγούδι απ’ τα δέκα)[/li][li]Diary Of A Madman –Ozzy Osbourne[/li][li]Cemetery Gates –Pantera(with Dave Mustain, Burton Bell [Fear Factory] and Russel Allen [Symphony X])[/li]
…καθώς και τραγούδια από τους:

[li]Jounrey [/li][li]Yes[/li][li]Led Zeppelin[/li][li]Queen[/li][/ul]

…ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν τα playlist από τις συναυλίες εκείνης της περιόδου. Οποιος είναι “καμμένος” αρκετά λοιπόν (:lol:), μπορεί να τα ψάξει για να μάθει το πλήρες set-list.

__O Mike, δουλέυει πάνω σε live cd/dvd που θα περιέχει δύο συναυλίες με τους Liquid Tension Experiment και θα το κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες (“σύντομα”).

__Τώρα, πάμε στα του νέου δίσκου:

__Οι διασκευές θα είναι:
[ul]
[li]6 = 2metal, 1hard, 1classic και 2prog (ή 3prog όπου μία μπορεί να θεωρηθεί “classic”, το άφησε λίγο ασαφές απ’ ότι θυμάμαι -οκ, ήταν μεγάλη συνέντευξη, την άκουσα μία φορά και δε σκοπεύω να την ξανακούσω οκ! :p)[/ul][/li]
__Ο δίσκος θα είνα "Filled with epics!” και: [ul]
[li]Διάρκεια περίπου 74 minutes. 4 epics +2 “singles” /“normal” songs[/li]
[li]Θα υπάρχει τραγούδι (ίσως και single) στο στιλ των: I Walk Beside You, Forsaken (τώρα αν αυτό θα είναι καλό ή όχι… θα δείξει! :?)[/li]
[li]“The Shattered Fortress”. H ιστορία με τα τραγούδια εμπνευσμένα από τα 12 βήματα της επεξάρτησης που άσχισε να γράφει ο Portnoy μετά τη δική του πάλη με αυτή, άρχισε πριν από 7 χρόνια με το “Glass Prison” και θα τελειώσει με το “The Shattered Fortress” . Νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς όπως δήλωσε: “musically will have a little bit of everything of the presiding songs” (5 τραγούδια -“12 steps Saga” όπως προτιμά να το αποκαλεί ο Mike).[/li]
[li]Το πρώτο (ίσως υπάρξει και δεύτερο μιας και είναι δύο τα single friendly τραγούδια -δικό μου συμπέρασμα με βάση και το τι έκαναν με την εταιρεία στο προηγούμενο album καθώς και τη διάρκεια των τραγουδιών του νέου δίσκου) video, θα είναι το “A Rite of Passage”, το οποίο "έχει διάρκεια ~8:30, ενώ για το βίντεο θα κοπεί στα 5:30 περίπου”[/li][/ul]

υ.γ. hail to Cozy για την αλλαγή του τίτλου στο θέμα. 8)

Hail to you 8)

Thanks για το update, πολύ ενδιαφέρον!

4 epics; WTF; 8O

Ποιος περιμένει; :frowning:

Σχετικα με τον ελεφαντα ακομη δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη, αλλα λογικα θα ναι σε κανα count of Tuscany.

Αυτο που διαβασα στο http://el.wikipedia.org/wiki/Τοσκάνη
ειναι οτι αποτελειται απο 10 επαρχιες, το οποιο 10 σχετιζεται και με το 10 studio album τους :smiley:
Το σπασμενο μπουκαλι επισης σημαινει πιθανως και το τελος της ενοτητας AA.

Τελος, το ματι συνδεεται και με τον μασωνισμο

Edit: Τωρα που διαβαζω αναλυτικα ενα thread στο φορυμ του Mike portnoy σχετικα με την αναλυση του cover, και το οποιο μου φαινεται λογικο, σχετικα με τον ελεφαντα, ειναι οτι εχει ανεβει πανω σε 4 βιβλα (γενικα ο αριθμος 4 εχει αφθονες συσχετισεις σε ολοκληρο το εξωφυλλο) επειδη φοβαται το ποντικι :-s

Γενικα οργιαζει η φαντασια και ευρηματικοτητα σε κεινο το Thread, εχω μεινει με το στομα ανοιχτο!
Που να γραψει και ο ShadowCaster τις υποθεσεις του εκει!!!

__Ναι, νομίζω πως αυτό με το ποντίκι που έλεγα εδώ και τους φόβους /ποντίκι [που χωρίζουν το πινέλο του ελέφαντα από τον πίνακα, ο οποίος καμβάς με το μάτι, δένει πολύ ωραία μ’ αυτό που λες για τη Μασονία, αλλά και με το ότι αυτό το μάτι στην πυραμίδα το βλέπουμε και στο δολάριο των Η.Π.Α. -χρήμα και μασονία στη θέση της τέχνης όταν ψεύτικοι φόβοι και εξαρτήσεις (που συχνά τα παράπανω σε σπρώχνουν εκεί ίσως και επίτηδες για να ελέγχουν και να περιορίζουν τους επικίνδυνους αφυπνηστές τους αγνούς καλλιτέχνες δηλαδή) σε κρατούν μακριά], δένει και με κάτι ακόμα (όπως και όλη η προηγούμενη παρένθεση).

__O Baby Elephant, είναι ευθυγραμμισμένος (δείτε το με την προοπτική, πώς ευθυγραμμίζονται οι σκιές τους) πίσω από τον Baby Human (baby=αγνό)… :wink: Μάλλον είναι το ένα και το αυτό. 8)

__Πάντως οι Theater είναι στο κέντρο αυτής της εικόνας και μάλιστα είναι και το solid ground αυτής. Και μαζί με το σπασμένο μπουκάλι και το βλέμμα προς την ανοιχτή πόρτα και τον καθάργιο ουρανό (και την απουσία σκιάς στο ποντίκι), νομίζω πως δίνει αισιόδοξο μήνυμα.

υ.γ. ποιός κάθεται τώρα να τα γράψει όλα αυτά στ’ Αγγλικά…?! :stuck_out_tongue: άσε, θα τα βρουν μόνοι τους κάποια στιγμή (εδώ έχουν βρει άλλα και άλλα για τους Tool -τρελό κάψιμο εκεί!!)

Πωω, τι μου θυμισες τωρα!!
Εποχη 96-97 οπου ειχα πρωτοβαλει internet (28.8k :lol::lol::lol:) και ξημεροβραδιαζα στο #tool στο irc, ειχε φτιαξει ενας μια σελιδα αφιερωμενη αποκλειστικα στο aenima.
Μου χε παρει 1 ολοκληρη εβδομαδα να διαβασω ολα τα αρθρα και τις παραπομπες του τυπου!!!

Aν το άλμπουμ είναι τόσο καλό όσο το εξώφυλλο, θα έχει γίνει θαύμα πράγματι.:slight_smile:

Θαύμα θα έχει γίνει αν το άλμπουμ δεν είναι καλό :roll:

:lol3::lol3::lol3::lol3::lol3:

Σε καλό σου, βραδιάτικο…

Εντάξει, αν και με κάλυψε ο ποτ, απλά θα ήλπιζα να πλησιάσει το 6 degrees.

yeah! whatever.

οι Theater στο χαμηλότερο που έχουν παίξει είναι λίγο πάνω από αυτό θεωρείται καλό για μια μέση-καλή μπάντα.

Να το πλησιασει και να το προσπερασει ταχυτατα,ειδικα το 1ο cd…μακρια απο τετοια…φτου φτου στα ορη στ αγρια βουνα.

man, τι είναι αυτά που λες!!!
όχι και εσύ ρε τέκνο Χόκαμ.

Sorry αν θα σας τη χαλάσω αλλά το πρώτο Dream Theater είναι αριστούργημα. Και σίγουρα πολλά μίλια πάνω από μέτρια δισκάκια τύπου Octavarium, Systematic Chaos κτλ.

:tomato::-#

Εντάξει το 1ο συμφωνώ ότι μπορεί να φανεί αηδία σε κάποιον (προσωπικά μου αρέσει αρκετά πάντως) που’χε πάθει την πλάκα του με το Scenes πριν λίγα χρόνια.

Αλλά το ομώνυμο είναι τρελό έπος ρε!

__To πρώτο έχει ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ πολύ καλές, ενδιαφέρουσες και διαφορετικές (για Theater) ιδέες, αλλά (αν και ομολογώ πως δε του έδωσα ακροάσεις), δε με κράτησε, υο προσπέρασα αρκετά γρήγορα.

__Το δεύτερο μου φάνηκε πολύ καλό, αλλό ούτε σ’ αυτό έμεινα πολύ. Ακουσα άλλα πράματα και όταν βγήκε το επόμενο, άκουγα εκείνο και έτσι ποτέ δεν αγόρασα το SDOIT.

__ΟΜΩΣ, όταν βγήκε το Score, του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία, χωρίς να το πολυσκεφώ μάλιστα. Απλά με μάγεψε η ορχηστρική εισαγωγή (~7 λεπτά) και μετά απλά δε μπορούσα να σταματήσω να ακούω! ΕΠΟΣ! Μετά έδωσα ακροάσεις και στο original SDOIT 2o cd, τις οποίες τις αξίζει με το παραπάνω, αλλά νομίζω πως με την ορχήστρα είναι που δείχνει την αξία του. Πραγματικός λόγος ύπαρξης της και εξαιρετικό blending /συνεργασία με την μπάντα (δεδομένου και του μουσικού ύφους /είδους), νομίζω πως είχαν στο νου τους ότι στο μέλλον μπορεί /πρέπει να παρουσιαστεί με συμφωνική ορχήστρα όταν το έγραφαν.

__Οποιος δεν έχει ακούσει (και πολύ περισσότερο “δει”) την εκδοχή του Score DVD, XANEI! 8) Θα εκτιμήσει αλλιώς το δεύτερο cd του Six Degrees Of Inner Turbulence.

__ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, συμφωνώ κι εγώ με τον Hocam! Από μακριά και αγαπημένοι! :lol: Οκ, πολύ καλή ιδέα, ειδικά το δεύτερο cd πολύ-πολύ καλό, ΟΜΩΣ, δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο τέτοιο -και δε νομίζω πως θα είναι κάτι τέτοιο. Προτιμώ να “awakeίζει” αλλά να έχει και το σύγχρονο ύφος… Βασικά, αν είναι έστω και τα μισά αλήθεια απ’ όσα έχουν πει οι Theater και ο Portnoy για το στιλ του άλμπουμ, θα είμαι (και είμαστε φαντάζομαι) πολύ χαρούμενος.

__Βέβαια, οι Theater, είναι μια μπάντα που πιστεύω πως έχει κερδίσει από εμένα “λευκή ψήφο”. Του “επιτρέπω” να κάνουν Ο,ΤΙ γουστάρουν και να μην ακούνε κανένα. Το έχουν κερδίσει. Αν όχι κάθε φορά, καθέ δεύτερη κυκλοφορία. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από κάτι τέτοιο -διαφωνώ με το “βγάλτε άλλα 10 images” -έτσι κι αλλιώς, γι’ αυτό υπάρχουν οι κλώνοι τους! (χιχιχιχι…)

__Τα έσπασαν τα όρια του ήχου μια φορά (τουλάχιστον). Αρκεί. Ας τους αφήσουμε να κάνουν νέα πράγματα. Οπως θα έπρεπε με κάθε καλλιτέχνη ας τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν (κάπως έτσι βγήκε και ένα ποταπό αλμπουμάκι εν ονόματι “Scenes From a Memory” :wink: …άντε μάγκες, μετά το dark clouds, μήπως να πάμε για conceptάκι πάλι? :yes:! ). Ετσι κι αλλιώς, μετά από τόσους δίσκους (όπου άλλοι π.χ. θάβουν το Train και άλλοι το προσκηνούν ή όπως έχει πει ο Portnoy “στο train υπήρχαν οπαδοί που έλεγαν, μπααα πολύ σρέντερινκ από τον Petrucci, θέλουμε πιο πολύ μελωδία στα σόλο”, και μετά στο Octavarium υπήρχαν οπαδοί που έλεγαν “ε, πολύ μελωδικά τα σόλο που πήγαν οι τρελές ταχύτητες του Petrucci?!”), πάντα κάποιοι θα γκρινιάζουν. Το νόημα δεν είναι στην γκρίνια, είναι να απολαμβάνουμε τον πλουραλισμό και όσα στοιχεία μας αρέσουν από το κάθε άλμπουμ, αν μας αρέσουν. Αν όχι, μιας και πάντα φροντίζουν κάθε νέα δουλειά να διαφέρει, υπάρχει πάντα το επόμενο album, ή… το προηγούμενο… :wink:

__Οπως είπε και ο Outshine η πιο μέτρια δουλειά τους είναι τουλάχιστον ΚΑΛΗ δουλειά αντικειμενικά και για τα γούστα κάποιων μπορεί να είναι και ΠΟΛΥ καλή /πιο ταιριαστή -άρα οκ για μας (μιας και αλλάζουν συνέχεια και δεν υπάρχει ο φόβος επανάληψης του “μια απ’ τα ίδια” σ’ ένα στιλ που δεν μας έκατσε) και super για 'κείνους. Οι Theater δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν πλέον. Μόνο να προσπαθούν να κάνουν όσο πιο τίμια, ανεπιρρέαστα και ορεξάτα τη δουλειά τους.

__Και -για το κλείνουμε- όπως άλλωστε το είπε και ο Mike “Everything, is Νever Εnough” 8) :-k :wink: “Αφιερωμένο” :stuck_out_tongue: :lol:

Πες τα.

Παρεπιτοντως το χειροτερο αλμπουμ τους για μενα, δηλαδη το Systematic Chaos, ειναι ενα κακο γενικα αλμπουμ (για μενα).

Aκολουθεί ενδελεχής ανάλυση εξωφύλλου Dream Theater:p : είναι ένα “αυτοβιογραφικό” τρόπο τινά εξώφυλλο για την καριέρα των DT. Ε?Ε? Τι είπες ρε μάστορα, κόψε κάτι να’ούμ…Λοιπόν! Στο ας το πούμε σκοτεινό/συννεφιασμένο εσωτερικό “δωμάτιο” αναπαριστώνται δυσάρεστες εμπειρίες που συνάντησαν οι Τheater στην πορεία τους…

Στο τρίποδο ζωγραφικής αναπαριστάται το δολάριο και έρχεται να καθίσει πάνω το κοράκι…Σχόλιο των DT για την μουσική βιομηχανία/εταιρείες που σαν τα κοράκια πέφτουν πανω στους μουσικούς με μόνο στόχο το χρήμα αντί για την τέχνη βλέπε ειρωνία αντί ζωγραφιά το σύμβολο του δολαρίου…Προχωράμεεε…Το σπασμένο μπουκάλι είναι αρκετά προφανές…Προβλήματα αλκοολισμού, αντιμετώπισε ο Portnoy, η αποχή, ΑΑ Saga…you get the point. Tώρα ο ελέφαντας και το ποντίκι…αρχικά με δυσκόλεψε…αλλά είναι μάλλον το never enough και ο διδακτισμός των και καλά φωστήρων της μουσικής που έχουν ακούσει τα χιλιάδες άλμπουμ (βλέπε γνώση-τα βιβλία) και αρέσκονται στο να ξεσκίζουν την μπαντα…Αλλά όσο και να μοιάζουν “σοφοί ελέφαντες” και “κατέχοντες τη γνώσει” τελικά δεν ξέρουν τίποτα (φοβούνται ένα ποντίκι)…

Έτσι και αφού βιώσαν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις οι Theater παραμένουν παιδιά, “αγνοί” όπως όταν πρωτοξεκίνησαν και ανοίγουν την πόρτα σε ένα πιο λαμπερό, όμορφο μέλλον…Αντικατοπτρίζει και τον τίτλο του δίσκου όπως εξήγησα σε προηγούμενο ποστ…Αν βαριέσαι και δεν έχεις τι να κάνεις, αναλύεις εξώφυλλα…Αυτά είναι:p:lol:!

__Εύγε γνήσιο prog τέκνο! :lol: :smiley: 8)

__Ωραίες οι παρατηρήσεις σου! :wink: Αν κάνουμε συγκερασμό όλων των παρατηρήσεων που έγιναν εδώ στο topic, τους τρώμε λάχανο τους ξένους! :lol: :smiley:

__Μεταφράστε τα κάποιος ρε! Ο Σεφέρης αν έμενε αμετάφραστος, πώς το έπαιρνε το Νόμπελ ώρε παλικάρια?!! 8O :lol: :lol:

υ.γ. λοιπόν, με τέτοιο εξώφυλλο και τέτοια ανάλυση, έτσι και δεν είναι καλό το άλμπουμ…
ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! :stuck_out_tongue: