DREAM THEATER - Dream Theater (2013)

Θα συμφωνήσω σχεδόν μέχρι κεραίας με τα παραπάνω σχόλια.

Ναι, όντως πχ οι δραματικές κορυφώσεις έχουν γίνει ελαφρώς κλισέ πια και απαντώνται όλο και πιο τακτικά, προφανώς έχει να κάνει με τα παγιωμένα γούστα που έχουν πια τα μέλη της μπάντας.

Και γενικά λείπει το στοιχείο της έκπληξης προηγούμενων δίσκων (εποχής Portnoy), ακόμα και το Dramatic Turn of Events δεν έχει τέτοιες εκπλήξεις αφού παρά το ότι είναι καταπληκτικό (για τα γούστα κάποιου που ούτως ή άλλως προσκυνά το Images και δεν χαλάστηκε με την “επανέκδοσή” του) δεν παύει να πατάει εμφανώς πάνω στα ίχνη του Images and Words.

Για να αλλάξουμε θέμα, το παίξιμο του Mangini με έχει προβληματίσει… Εμφανώς ικανότατος τεχνικά ο Mike v.2 αλλά κάτι μου λείπει και νομίζω ότι σιγά σιγά το κατάλαβα τώρα… Θυμάμαι όταν πρωτοέμαθα τους Theater και ακούγοντας δίσκους όπως το Awake και τραγούδια όπως το 6.00 που ανακάλυπτα ότι μπορεί ένας drummer να αποδώσει μουσική, τονικότητα, πείτε το όπως θέλετε, με το παίξιμό του, έχασκα με το στόμα ανοιχτό ανακαλύπτοντας έναν drummer που έπαιζε μουσική (εντάξει ήμουν και ψάρι στο χώρο, προερχόμενος από το mainstream metal, φανταστείτε το σοκ :smiley: αλλά το γεγονός παραμένει και τώρα που εξοικειώθηκα πια)

Αυτό το κάτι νομίζω δεν το έχω ακούσει ακόμα από τον Mike Mangini αν και οφείλω να πω ότι για την ώρα στο μυαλό μου επικρατεί ακόμα η ανακούφιση ότι μπορεί παικτικά να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε απαίτηση με θαυμαστή ικανότητα…

Και κυρίως (έχει τονιστεί από πολλούς) κάποιος να βγάλει το σεντόνι πάνω από το drum kit και να τα αφήσει να ακουστούν πιο καθαρά, πιο μεστά… Πόσο καλύτερα ήταν όταν με δύο παραγωγούς (με τον δεύτερο να είναι ο πρώην) τα drums ήταν στο επίκεντρο που τους άξιζε…

Να πω και κάτι ακόμα; Μου αρέσει η επιλογή να ακούγεται το μπάσο πιο μπροστά, αλλά λίγο τεμπέλης δεν μας προέκυψε ο Myung; Ρε γμτ τόσες φορές το μπάσο μπροστά και ούτε ένας παπάς; Τι κρίμα… Μου έχουν λείψει εκείνα τα σολαρίσματα που σε άφηναν άφωνο με τους παπάδες του… Εκείνο το περασματάκι πχ στο Dance of eternity που σε κάνει να μαζεύεις το σαγόνι από το πάτωμα…

[B]Και φυσικά να συμφωνήσω κι εγώ ότι μπορεί να σχολιάζουμε τόσα αρνητικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το διαγράφουμε το νέο δίσκο, δεν είναι και καταστροφή, απλά δεν είναι και αυτό που μας έχουν συνηθίσει σύμφωνα με τα στάνταρ τους…[/B]

Δηλαδή να θυμηθώ…

Images: από αρχής μέχρι τέλους κορυφή

Awake: mirror, erotomania, space dye vest, scarred, voices, όπου και να το πιάσεις εκπληκτικό…

Falling into infinity: Ακόμα και σε αυτόν τον δίσκο τον “εμπορικό” θα βρεις το Peruvian skies, το Hell’s Kitchen κλπ κλπ

Scenes: Επίσης απ αρχής μέχρι τέλους θεϊκό

Six Degrees: Θες Glass Prison; Great debate; Θες κυρίως το ομώνυμο; κορυφές και ευχάριστες εκπλήξεις…

Train of thought: Με 250 κατευθείαν πάνω στον μουσικό τοίχο του και τα μυαλά παντού

Octavarium: Να, αυτό μου θύμισε ο νέος δίσκος, αλλά τουλάχιστον το μεγάλο κομμάτι του, το ομώνυμο ήταν τόσο πιο συνεκτικό… Kαι είχες και το Sacrificed sons έτσι για να γουστάρεις

Systematic Chaos: Ακόμα κι αν το μοίρασαν στα δύο, το In the presence of enemies ήταν μαγικό και πάλι ενδεικτικό της ικανότητας του Mike να συνθέτει τα κομμάτια του παζλ με καταπληκτικό τρόπο… Και φυσικά The Dark Eternal Night, Ministry of lost souls κλπ κλπ

Black clouds: Παρά το ότι είναι από τα λιγότερο δυνατά τους για μένα, και πάλι είχες ένα Count of tuscany, είχες τις διασκευές του δεύτερου δίσκου, το κάτι διαφορετικό ρε παιδί μου έτσι για να εξιτάρει…

A dramatic turn of events: To σοκ της αποχώρησης απαντάται από το ευχάριστο σοκ του περίπατου στις αναμνήσεις του Images και τον καθυσηχασμό ότι όλα θα πάνε καλά…

Και τώρα τι; Ψάχνω να δω τι ξεχωρίζει από αυτόν τον δίσκο και σκέφτομαι εύκολα το string interlude του Τούρκου στο Illumination Theory, αλλά θα το ήθελα χωρίς το εισαγωγικό δίλεπτο-κενό του Rudess και θα το ήθελα να κολλάει ρε γαμώτο… Ακούω το Enemy inside και σκέφτομαι ότι το έχω ξανακούσει τόσες φορές στο παρελθόν… Ψάχνω στο Enigma Machine το μεγαλείο του παρελθόντος και δεν το βρίσκω… Ακούω τα Behind the veil, Surrender to reason και μου φαίνονται σαν outtakes προηγούμενων δίσκων τους.

[B]Come on guys you can do so much better than this!!![/B]

Θα το ακούσουμε, θα το δουλέψουμε λιγάκι, αλλά για μένα θα πάει σύντομα στο ράφι και θα περιμένω το Live at Luna Park (η μαγεία τους στο live, όπως τους είδαμε και στη Μαλακάσα φαντάζομαι είναι ακόμα εκεί) κάνοντας υπομονή για την επομενη κυκλοφορία τους… Και θα συνεχίσω να παρακαλάω να ακούσουν κι άλλες όχι και τόσο θετικές κριτικές (αρνητική δύσκολα να ακούσεις ακόμα και γι αυτόν τον δίσκο) και να στρωθούν στη δουλειά για να μας αποζημιώσουν με την επόμενη κυκλοφορία…

Ζητώ συγνώμη από όλους για την έκταση του “θαψίματος” και σας αφήνω να πάω να σκαλίσω το Haken των Mountain (για να το λέτε θα αξίζει να το ψάξω) και το Whirlwind των Transatlantic (για να το λέτε θα αξίζει να το ψάξω again)

και πάνω που είπα χειρότερα δεν γίνεται…

είδα, μάλλον προσπάθησα να δω, το βίντεο κλιπ που έβγαλαν οι Theater για το Enemy inside…

Καλά πλάκα μας κάνουν; Dream theater video clip όπου δεν εμφανίζονται καθόλου να παίζουν; Σοβαρά μιλάω έβαλα περίπου δύο λεπτά στην αρχή, έκανα skip forward να ψάξω αν έχει πλάνα τους παρακάτω και όταν είδα ότι δεν απλά το έβγαλα…

Και όλο αυτό το συνοθύλευμα από επαναλαμβανόμενα μέτρια (να μην πω άθλια) πλάνα με έναν τύπο πολύ καλοβαλμένο που είναι υποτίθεται πρώην στρατιώτης κλπ

ΕΛΕΟΣ!!! Ποιος άσχετος έφτιαξε αυτό το video clip; Καμία σχέση η δύναμη της μουσικής και των στίχων με το νερόβραστο, ξενέρωτο face του τύπου και τις μετριότατες εικόνες που και καλά τον στοιχειώνουν… Χίλιες φορές το lyric video που ήδη είχαν κυκλοφορήσει, εκεί τουλάχιστον μετέδιδαν την αίσθηση έντασης, άγχους, απόγνωσης του ήρωα των lyrics…

Αθλιο video clip, για το MTV να υποθέσω; Απλά ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ !!!

greenblooded σ’ωραιος! Σε παω με τα 1000!

Τουλαχιστον θα παρηγορηθεις ακουγοντας το mountain, καθως και τα δυο τελευταια seventh wonder (αν δεν τα εχεις ακουσει).

Ήδη άκουσα το Mountain των Haken και παρά τις ενστάσεις που διάβασα για τα φωνητικά του (εντάξει δεν είναι και φάλτσος ο τύπος που τραγουδάει, απλά όπως είπατε δεν έχει και κάτι ιδιαίτερο) η μουσική ΚΩΛΟΛΕΕΙ!!! Μπράβο, βρήκαμε άκουσμα να σκαλίσουμε!

Όσο για το Enemy inside video clip σοβαρά το είπα και όχι στην υπερβολή της κουβέντας μας…

ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ, αποτελεί προσβολή για κάθε φίλο είτε των Dream Theater είτε του Progressive Rock, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι video clip της Britney Spears!!!

Εγώ σας προειδοποίησα πάντως, όσοι μπουν στον κόπο να βασανίσουν τα μάτια τους με αυτό το έκτρωμα, το κάνουν με ευθύνη τους…

[B][COLOR=“Red”]you’ve been warned![/COLOR][/B]

ΥΓ: Αν και το Whirlwind είναι εξίσου καλό, τότε πήρα παράταση για μία διετία, μέχρι να σοβαρευτούν οι θεοί, να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και να γράψουν την επόμενη δισκάρα! Μέχρι τότε θα τους κράζω και θα παρακαλάω να τους κράξουν κι άλλοι, όσο πιο πολλοί διαμαρτυρηθούμε, τόσο περισσότερο θα τσιγκλίσουμε τον εγωϊσμό τους και θα τους προκαλέσουμε να μας απαντήσουν όπως πρέπει, δηλαδή με έναν αποστομωτικό επόμενο δίσκο (ξερογλείφομαι κιόλας 8) )

ΥΓ2: Πως ακούω τον νέο δίσκο των Theater:

1ος τρόπος: Το βάζω να παίζει ενώ περιφέρομαι στο σπίτι σαν μουσικό χαλί. Έτσι του δίνω χρόνο ακρόασης και το συνηθίζω, γιατί αν κάτσω στον υπολογιστή δεν αποφεύγω με τίποτα το Skip Forward…

2oς τρόπος: Όταν κάτσω εσκεμμένα να το ακούσω βάζω το Enigma Machine (όπως και να’χει θυμίζει Dream Theater, παρά τις όποιες ενστάσεις- εγώ πάντως εγκρίνω) και μετά πάω στο Illumination Theory, ακούω τα πρώτα 7 λεπτά ακριβώς, μετά skip forward στο 8:40 ακριβώς που αρχίζει τους παπάδες ο Τούρκος guest με τα βιολιά του και μετά το αφήνω μέχρι το 19:15 που τελειώνει, όχι μέχρι το 22:17 γιατί δεν ανέχομαι εκείνο το κενό των 40 δευτερολέπτων για να ακούσω μία παπαριά που έγραψε κλάνοντας (τόσο εύκολο θα του ήταν) ο Rudess στο πιάνο του! Please!!!

ΥΓ3: Ευτυχώς που τα παιδιά του Rocking.gr έκαναν και εκείνη τη λίστα με τα all time top 100 progressive albums! Εντάξει έχω ακούσει τουλάχιστον τα μισά (και έχω λιώσει τα πιο πολλά από αυτά) αλλά έχει πολλά ακόμα που δεν είχα υπόψιν μου, οπότε θα πέσει ψάξιμο…

Μπράβο παίδες του Rocking.gr εξαιρετική δουλειά όπως πάντα!

Αν και υποπτεύομαι ότι με κάποιο τρόπο είχατε ήδη ακούσει το νέο album των Dream Theater και μπροστά στην ξενέρα που φάγατε, αναλογιζόμενοι και την ξενέρα που θα τρώγαμε εμείς και πριν πάρουμε τα βουνά, είπατε να μας το ρίξετε στα μούτρα για να έρθουμε στα ίσα μας…

[B][COLOR=“Green”]οπότε στην περίπτωση αυτή και πάλι μπράβο και ευχαριστούμε για το σωσίβιο!!![/COLOR][/B]

ΥΓ4: Hey, TheBox you like now? :stuck_out_tongue:

Και ναι θα τσεκάρω και τα Seventh Wonder οπωσδήποτε, είμαι σαν τα αεροδρόμια, έχω time slots για τη μουσική που ακούω και καθώς πολλά time slots έγιναν ξαφνικά διαθέσιμα (thank you very much Rudess & co.) είναι ευκαιρία για ανανέωση ρεπερτορίου…

Εγω παντως, απο τη 2η μερα εβαλα το illumination theory στο cubase (ή σε οποιοδηποτε αλλο προγραμμα κανει editing αρχειων ηχου), εκοψα το ΑΝΟΥΣΙΟ ιντερλουδιο με τους θορυβους και τα strings και τωρα εχω ενα 15λεπτο illumination theory, που ακουγεται πολυ πιο ευχαριστα…(συνεχιζει ομως να υστερει σε σχεση με τα αλλα μεγαλα θηατερ)

Μαλιστα, αν προσεξεις λιγο που θα το κοψεις, η ραφη ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΝ.

Πω πω έχω βγάλει φτυάρι και δεν με πιάνει κανείς αλλά μου δίνουν αφορμές γαμώτο…

Εκεί που έβαλα το μουσικό χαλί που λέγεται Dream Theater, ξαφνικά κάτι με χάλασε!

Πάω στον υπολογιστή και κοιτάω που βρίσκομαι στην ακρόαση και βλέπω ότι μόλις τελείωσε το The Looking Glass. Πάω πίσω να ξανακούσω το τέλος και σοκάρομαι!!!

Ρε παιδιά σοβαρά προσέξτε στο 4:37 τι γίνεται… Εκείνες οι τελευταίες 3 νότες είναι εκτός μέτρου, σαν να έφαγε κάποιος στο mixing κάποια ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου φέρνοντας αυτές τις νότες ένα κλικ πιο νωρίς!

Και όχι δεν μπορει να είναι αυτό ένα από τα παιχνίδια με τα μουσικά μέτρα στα οποία αρέσκονται οι Theater, είναι τόσο κακόηχο που απορώ πως το άφησαν!!! Καταστρέφει το ροή του τραγουδιού και αν είναι deliberate πραγματικά απορώ με το τι σκέφτονταν εκείνη τη στιγμή που το έγραφαν.

Κρίμα, κρίμα

ΥΓ: Ευχαριστώ για την ιδέα, τρέχω να το κόψω κι εγώ το Illumination Theory… Έκοψες και το πιανάκι του τέλους; Εγώ θα το κόψω σίγουρα… Αλλά θα ψάξω τρόπο να αφήσω το interlude του Τούρκου γιατί αν και εντελώς αταίριαστο είναι τόσο όμορφο ηχητικά (εδώ μιλάει και ο παλιός λάτρης της κλασικής μουσικής και των αντίστοιχων ενορχηστρώσεων) που δεν μου κάνει καρδιά…

Σε κάθε περίπτωση θα δημιουργήσω δύο versions και θα διαλέξω…

Και φυσικά εξακολουθεί να υστερεί το κομμάτι σε σχέση με τα άλλα μεγάλα έπη του παρελθόντος αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και για πέταμα, μια χαρά τραγούδι θα έλεγα, ειδικά όταν κόψουμε τα περιττά λιπάκια κι αφήσουμε το ψαχνό :wink:

ΥΓ2: Στο παρελθόν που είχα και περισσότερο χρόνο και περισσότερη μούρλια το αγαπημένο μου σπορ ήταν να κάνω μεγάλα mixes/compilations από τραγούδια των Theater φτιάχνοντας μεγάλα 60-70λεπτα τύπου instrumedley tracks… Ήρθε ο καιρός να ξαναγυρίσω στα παλιά τα κόλπα… Ήδη φαντάζομαι ένα mix με την εισαγωγή σωστά συνδεδεμένη με Enigma machine, Illumination theory και ίσως και αποσπάσματα από άλλα τραγούδια σε ένα 30λεπτο mix που θα ακούγεται πιο prog και γεμάτο ουσία. Για να δούμε…

ΥΓ3: Pareidolia… Με το πρώτο άκουσμα ΔΕΟΣ !!! Σε έναν πολύ καλό δίσκο (Haken/The mountain) αυτό έρχεται κοντά στο τέλος να απογειώσει στα σύννεφα το δίσκο. Μπράβο τους!

Ναι, το πιανακι το εκοψα και το εκανα ξεχωριστο “outro” track ετσι για να κλεινει ο δισκος, επειδη στην πραγματικοτητα το σημειακι αυτο μου αρεσει πολυ.

Ρε σεις είστε καρα-καμμένοι, κάνετε editing σε κομμάτια; :lol:

Οχι, θα αφησω το γουστο του petrucci και του rudess να μου χαλασουν τη διασκεδαση…:lol:

Σοβαρα τωρα, το ιδιο ακριβως ειχα κανει και με το μεσαιο μερος του count of tuscany.

εχω κλάσει στο γέλιο.:lol:

*επόμενο βήμα ctrl atl, delete :lol:

Πλάκα κάνεις; Έκανα monster mixes / compilations πολύ πολύ καιρό πριν και δεν φαντάζεσαι πόσο καλά! Καμία σχέση με τις cut/paste παπαριές που συναντάς στο ίντερνετ μιλάμε για κανονικές μίξεις, επιλεγμένα τραγούδια για να εξασφαλίζεται η ομαλή συνέχεια… Μη φανταστείς ότι απλά περιαυτολογώ, μιλάμε για πολλές μέρες δουλειάς για να ταιριάξουν τα τραγούδια και να γίνουν οι σωστές μίξεις…

Έχω κάνει 4 τέτοια διάρκειας από 55 εως 75 λεπτών το καθένα, διαφορετικές versions ανάλογα με τη διάθεση: Progressive Madness, Power Progressive mix κλπ…

Και μετά ήρθαν οι Theater εκείνο το μαγικό διήμερο στο Ρόδον και άκουσα το Instrumedley live (πριν ακόμα κυκλοφορήσει στο live δίσκο τους που ακολούθησε) και χωρίς να ξέρω ότι είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο και οι ίδιοι και το έπαιζαν κιόλας… Μάλιστα ήμουν στην συνάντηση meet and greet με την μπάντα μετά από διαγωνισμό που είχα κερδίσει και είχα κάνει αντίγραφα των mixes μου και ήμουν έτοιμος να τα δώσω στον Portnoy έτσι γιατί ξέραμε ότι γουστάρει οτιδήποτε σχετικό με τους Theater αλλά τελικά δεν, και ευτυχώς για να μη γινόμουν ρεζίλι καθώς με προσπέρασαν οι εξελίξεις 8)

και τότε παραιτήθηκα, καθώς οι Θεοί έκαναν ακριβώς το ίδιο αλλά σε 11 λεπτά και ζωντανά, οπότε κάθε τι άλλο δεν είχε πια νόημα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνο το απίστευτο συναίσθημα αυτού που δεν ξέρει τι τον περιμένει… Να ακούω το Imstrumedley εμβρόντητος και με το που τελειώνει και αμέσως μετά έκαναν intermission γυρίζω στην παρέα και λέω “μετά από αυτό έχω ολοκληρωθεί ως Theater fan, μπορώ να φύγω, τα έχω ακούσει όλα” (φυσικά δεν πήγα πουθενά αλλά τόσο πλήρης ένιωθα… αχ ωραίες εποχές)

Αλλά πια σκέφτομαι να ξανακάνω κάποιο γιατί υπάρχει πολύ νέο υλικό (είχα κάνει mixes με τραγούδια μέχρι το Six Degrees και το Train of thought αν θυμάμαι καλά)

[B]Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να ανεβάσω στο Youtube τραγούδι με μεγάλη διάρκεια (πάνω από 10-15 λεπτά, είπαμε κοντά στα 55-75) ευχαρίστως να τα ανεβάσω να τα ακούσετε, καημό το έχω για την ακρίβεια, τόσο μεγάλος κόπος και να τα ακούω μόνο εγώ…[/B]

και δεν μιλάει το ψώνιο που θέλει να επιδειχθεί (μακριά από εμάς τέτοιες αυτάρεσκες παπαριές) αλλά ο φαν που γουστάρει να μοιράζεται την αρρώστια του με άλλους ομοιοπαθείς…

Για όποιον έκανε υπομονή να φτάσει μέχρι εδώ, ένα δωράκι έτσι για να θυμόμαστε τι σημαίνει

[B][COLOR=“Red”]Dream Theater [/COLOR][/B]

[B][COLOR=“Purple”]the ultimate Gods of Progressive Music[/COLOR][/B]

http://www.youtube.com/watch?v=B6mJ-urQkEg&feature=youtu.be

Πρώτη φορά ανεβάζω βίντεο στο Youtube και είναι αυτό…

Φρόντισα να έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου ώστε να το απολαμβάνετε σε όλο το μεγαλείο του…

και μιας και μας λείπει η συνθετική ευφυία του Portnoy, πάρτε πλήρες το πνευματικό παιδί του…

Κυρίες και κύριοι, η περίφημη AA Suite ολοκληρωμένη σε ένα ενιαίο (και καλοφτιαγμένο) track:

http://www.youtube.com/watch?v=HXoACDZW_G4&feature=youtu.be

γιατί δεν δοκίμαζετε να ακούσετε σοβαρή μουσική από το να μπλέκετε σε τέτοιες διαδικασίες;

Μπλέκουμε σε αυτές τις διαδικασίες ακριβώς γιατί ακούμε σοβαρή μουσική… 8)

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ενοχλούνται απο το δυνατό mastering, πάντως όλα τα άλμπουμ των DT με την Roadrunner πλέον είναι διαθέσιμα σε 96/24 και με πιο δυναμικό mastering που βελτιώνει αρκετά την ποιότητα ήχου.

Προσωπικά έχω τα ADTOE και το καινούριο και είναι αρκετά εμφανής η διαφορά στην ποιότητα, ειδικά στο καινούριο.

Για όσους λένε για τον Mangini ότι είναι ανέμπνευστος κλπ, για ρίξτε μια αυτιά εδώ πέρα
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4oA7sj_NVik

Για μένα οι Theater ήταν μέχρι [B]και[/B] το Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999).
Απο κει και μετά, απλά σκόρπια τραγουδια απο καθε δισκο που αξιζουν να τα ακους.
Σημερα άκουσα στα γρηγορα το νεο cd αλλα με κουρασε γρηγορα. Ελπιζω στις επομενες ακροασεις να μου αρεσει περισσοτερο.

Βασικά απ’ το Octavarium και μετά κι εγώ δύσκολα θα ακούσω ολόκληρο δίσκο πλέον, μερικά κομμάτια τα προσπερνάω. Εκτός απ’ το ADTOE όπου κι εκεί το Build Me Up, Break Me Down το ακούω για να μη μένει μόνο του εκτός όταν βάζω όλο το δίσκο. :stuck_out_tongue:

Τώρα που έχω ακούσει κάμποσες φορές τον δίσκο ορίστε οι εντυπώσεις μου:

Κατ’ αρχάς, δυστυχώς στην κανονική έκδοση του δίσκου, αυτή δηλαδή που θα ακούσει η συντριπτική πλειοψηφία, τα κομμάτια “χάνουν” αρκετά λόγω της ποιότητας. Συνήθως δεν με πολυνοιάζει αυτό αλλά στην προκείμενη περίπτωση επειδή μπήκα στον κόπο να βρω κα να ακούσω τα HD tracks, τα κομμάτια είναι τέτοια που στις 44100/16 εκδόσεις χάνονται αρκετά πράγματα. Κυρίως στα drums που κυριολεκτικά η παραγωγή τα ‘χει χαντακώσει. Ο Mangini παίζει μερικά καταπληκτικά πράγματα τα οποία δυστυχώς ο πολύς λαός που έχει συνηθίσει το στυλ του Portnoy δεν θα “πιάσει” και η παραγωγή δεν βοηθάει καθόλου σ’ αυτό. Ας είναι όμως, γιατί live θα πέσουν πολλά σαγόνια.

Κατά τ’ άλλα ο δίσκος έχει μεν μερικές αδύναμες στιγμές αλλά στο σύνολό του στέκεται ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, το Enigma Machine αν και δεν είναι κακό, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (βασικά το λιγότερο καλό instrumental της μπάντας για μένα, ακόμα και το Raw Dog καλύτερο μου φαίνεται) ενώ η σύγκριση με Stream of Consciousness π.χ. απλά δεν υφίστανται. Οι μέτσαλ στιγμές του Behind The Veil είναι εντελώς meh για μένα, το κάνουν το χειρότερο κομμάτι του δίσκου. Το Along For The Ride στα live θα είναι ωραίο σινγκαλόνγκι αλλά κατά τ’ άλλα μιλάμε για κεφαλογραβιέρα χρυσής εσοδείας (Hokam :lol:). Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι εξαιρετικά για μένα.

Το 20λεπτο ειδικά μ’ αρέσει πολύ και δεν μου φαίνεται “κολλάζ”, όπως δεν μου φαίνεται και το Count of Tuscany ή το SDOIT. Ίσως να έχει πολλές αλλαγές μέσα στα ίδια τα μέρη (στο πρώτο πεντάλεπτο π.χ. παίζουν 1756351 θέματα) αλλά μεταξύ τους δεν τα λες ασύνδετα imo. Οι “βαμμένοι” δώστε του κι άλλες ευκαιρίες αν δεν το ‘χετε κάνει, η λογική λέει ότι μόνο προς τα πάνω θα πάει. Το δε σημείο με την ορχήστρα αν και φαινομενικά άκυρο είναι πανέμορφο, καλύτερη στιγμή του δίσκου μακράν. Όσο για το ξεπατίκωμα Τσαϊκόφσκι, λολ, εδώ έχουν ξεπατικώσει άλλα κι άλλα, σ’ αυτό θα κολλήσουμε; :lol:

Εν πάση περιπτώσει, καλός ο δίσκος, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ελπίζω για μια γαμημένη φορά να φάνε περισσότερα από 2 χρόνια να βγάλουν δίσκο και να πάρουν εξωτερικό παραγωγό μπας και δούμε κανα αριστούργημα πάλι αλλά πού.

Αναμένουμε την περιοδεία για τρίωρο προσκύνημα. Ακόμα και αν παίξουν στο πρώτο σετ όλο το νέο δίσκο (κάτι που θεωρώ πολύ πιθανό να γίνει και εν τέλει δε θα με χάλαγε καθόλου).