Dream Theater - Fates Warning 02/08/11 @ Terra Vibe Park

Να πιάσει το ντέφι, ή το φτυάρι…

Το φτυάρι, καλά το 'πες. Κσέρεις.

Το πολύ γέλιο είχε πέσει στο setlist.fm στη πρώτη συναυλία για όποιον παρακολουθούσε, ειδικά στο encore, όπου πέρασαν μεταξύ άλλων:

[SPOILER]The Glass Prison
This Dying Soul
The Root of All Evil
Repentance
The Shattered Fortress
(όλα μαζί :lol:)[/SPOILER]

[SPOILER]Derek Sherinian Keyboard Solo
A Change of Seasons (Chris Collins on vocals)8O[/SPOILER]

[SPOILER]You Not Me

• Jam Session -
    A Change of Seasons (Nightmare Cinema) #-o[/SPOILER]

[SPOILER]Mike Portnoy’s Drum Solo :lol::lol::lol:[/SPOILER]

Και φυσικά έπεσε το σάιτ :roll:

για να δουμε το setlist αυριο στο sonisphere της Γαλλιας. εχουν μια ωρα χρονο και πολυ πιο heavy για αυτους ακροατηριο.

__Παιδάκια, για να μην απαντάω με τεράστιες απαντήσεις και ατελείωτα quote… Ψιλοσταμάτησα γιατί δε το πηγαίναμε και πολύ καλά :wink: και σας γουστάρω αρκετά για να αρχίζουμε να το χαλαμε 8) :smiley:

__Πάντως, το ξέρω το σκηνικό με τον παραγωγό, και μόνος είπα ότι δεν υπάρχει μάλλον θέμα με δικαιώματα από lyrics, ΑΛΛΑ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, αυτό συμβαίνει γενικότερα, και ειδικότερα στην ελληνική σκηνή τις μέρες αυτές (να πληρώνεις δικαιώματα ΑΠΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ που χρησιμοποίησες στίχους ή μουσική άλλου, όχι παίζοντας το ορίτζιναλ από cd, αλλά αν εσύ το παίξεις /τραγουδήσεις ζωντανά). Αν εσείς νομίζετε ότι δε συμβαίνει, ε συμβαίνει.

__Τώρα για όλα τα άλλα, δε θα μου πάρετε κουβέντα… :stuck_out_tongue: μη το κουράσουμε. :slight_smile:

διαφωνεί κανείς ότι κάποιοι εδώ θα αποθέωναν ότι κι αν έκαναν οι DT; ελάτε τώρα, αυτός είναι κακός fanboyισμός.

Levi φίλε μου, όταν είσαι επιπέδου Mangini και είσαι περίπου 8 μήνες στο συγκρότημα παίζει να πρέπει να έχεις μάθει όλη τη δισκογραφία. Και είναι ελάχιστη απαίτηση να τα παίζεις τέλεια τα μέρη.

Raziel, enlighten me τι εννοείς με μικρές αλλαγές…Γιατί ποτέ δεν έπαιζαν το ίδιο σετ, πέραν της τελευταίας περιοδείας ως support στους Maiden που είχε εξηγήσει ο Portnoy το σκεπτικό.

Οι DT και στα δύσκολα ήταν πάντα η απρόβλεπτη μπάντα live, σε σημείο που κι αυτοί που δεν τους αντέχουν τους αναγνώριζαν ότι σε αυτό είναι κορυφαίοι. Μπορούσαν οποιοδήποτε βράδυ να παίξουν οποιοδήποτε σχεδόν τραγούδι της δισκογραφίας τους. Και ναι, κάτι τέτοια κάνουν τους οπαδούς τους να μπορούμε να “κοκορευόμαστε”. ΕΙΔΙΚΑ τώρα, που έχουν να αποδείξουν θα έπρεπε να έχουν υπόψη τους πως κάθε live τους θα τους κρίνει σα να ξεκινάνε ξανά από την αρχή και θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Όχι μόνο δε βλέπω αυτό, αλλά βλέπω το εντελώς αντίθετο. Εφυσηχασμό.

2ωράκι, σταθερό σετ, μεροκαματάκι; Μπορεί να είναι τέλειο, but that’s not my DT, if you know what I mean…

Ακόμα ελπίζω πως θα αλλάξει…

Συμφωνω 100% με καθε λεξη με τον αποπανω, τα λεει μια φορα ακομα πολυ ομορφα…
Απλα το σετλιστ γαμαει και θα ηθελα να το ακουσω οπως ειναι στην Αθηνα 8)

Ειδικα για το Μαντζινι ηθελα να το πω κι εγω, ειναι τοσο καιρο στη μπαντα που πρεπει να εχει μαθει ολα τα τραγουδια απεξω κι ανακατωτα. Θα δουμε στην πορεια, ειναι σε μεταβατικη περιοδο το συγκροτημα οπως ξερουμε.

χωρις να διαφωνω με τον outshined νομιζω οτι ειναι πολυ αυστηρος. αυτα που περνανε τωρα ειναι τα πιο δυσκολα που τους εχουν τυχει! αλλο να αλλαζεις πληκτρα που τον εχεις πχ 6 χρονια και αλλο αλλαζεις ηγετη και το ανθρωπο που απο τα προβαδικα του Berkley κατεκτησες τον κοσμο, συγκαινεψες με αυτον και τωρα πρεπει να αποδειξεις οτι μπορεις να ζησεις με…μεταμοσχευμενη καρδια!
εαν ηθελαν μεροκομματο και βολεμα θα επαιζαν τα τρια κομματια που ο Magnini ξερει απο τις οντισιον, Pull me under, as i am, wither σας αγαπαμε καληνυχτα.
ειμαι βεβαιος οτι και το set list θα αλλαξει, ακομα και αυτη την μινι περιοδεια, και θα γινουν παλι το live θηριο που ολοι αγαπαμε και φουσκονουμε απο περιφανεια!
αυτος ο μηνας ειναι προσαρμογη και για αυτους και για εμας. ο κοσμος πως θα υποδεχθει το συγκροτημα, τον νεο drummer, το νεο υλικο. τοσα μετωπα ανοικτα, με καποιος που εχουν ρολο ηγετη που δεν τον ειχαν παλια και δεν ειμαι και σιγουρος εαν τον εχουν!
ειμαι βεβαιος οτι με την κανονικη περιοδεια τον αλλο μηνα θα γινουν οι Dream Theater που ξερουμε.

ΥΓ. αυτες οι συζητησεις δειχνουν την ποιοτητα της μπαντας και των οπαδων της!! δεν προσβαλω κανεναν που αγαπαει αλλες μπαντες…αλλα να τα λεμε ολα8)

Και γω συμφωνώ με τον από πάνω και τον παραπάνω. :smiley:

εδιτ: N+1 γιατί όσο έγραφα ο petpanag απάντησε :slight_smile:

Καλα εδω που τα λεμε, και για να πουμε κ του γκαβου το δικιο, ειναι πολυ μικρό το διάστημα κ 3-4 live μεχρι τωρα, αλλα οπως και να χει, μια απογοητευση την εχεις.

Αν θέλεις αντιστοιχία με Maiden… το Pull me Under είναι το αντίστοιχο με το Run to the hills. Δηλαδή το υπερτιμημένο κομμάτι που όλοι έχουν βαρεθεί να ακούνε.

Για μένα το pull me under είναι το χειρότερο από το μνημιώδες Images & Words :stuck_out_tongue:

Θα συμφωνησω απολυτα.

Το οτι ειχανε σε καθε live και διαφορετικο σετλιστ ηταν μαγκια τους και στοιχειο που τους διαχωριζε, ενα απο τα μεγαλα ατου τους σαν συγκροτημα. Σε τελικη αναλυση δεν εχει να κανει μονο με την ικανοποιηση του σκληροπυρηνικου που θελει καθε φορα που θα τους δει να ακουει διαφορετικα κομματια αλλα ειναι και ενδειξη ενος σκληρα εργαζομενου συγκροτηματος που δεν ειναι καθε βραδυ λες και παιζει το ιδιο cd με επιλογες που εγραψες στην 3η γυμνασιου.

Θα συμφωνησω απολυτα και με το σκελος της εκμαθησης κομματιων. Συγνωμη αλλα τετοιου επιπεδου μουσικος μπορει σε 8 μηνες να μαθει ολο τον καταλογο τους. Διαφωνειτε με το “ολο”? Ωραια. Αντε να πουμε 25 κομματια, αρκετα για να εχουν 2 τελειως διαφορετικα σετλιστς.

Δεν θα εκφρασω αποψη για το εναλασσομενο μεχρι προτινος σετ των Θιατερ γιατι δεν τους εχω ξαναδει…απο τα βιντεο που ειδα μεχρι τωρα στο youtube, oι συναυλιες προβλεπονται πολυ καλες εως και αψογες…ειδικα ο Λαμπρος ειναι σε πολυ καλη κατασταση και το σετ ειναι μπομπα…παντως θα συμφωνησω κι εγω γι’ αυτο που λετε οτι ο Mangini επρεπε να εχει μαθει ολα τα κομματια της μπαντας ετσι κι αλλιως ειναι μεγαλος ντραμερ δεν θα του ηταν δυσκολο…

Και τωρα η σειρα μου να κανω ενα γουισλιστ για το λαιβ…

Mirror
Lie
Under A Glass Moon
Panic Attack
Ytse Jam
Fatal Tragedy
Repentance (Prophets Of War)
Peruvian Skies
Voices
Home (The Spirit Carries On)
The Great Debate
Lines In The Sand
A Rite Of Passage

Encore I:
A Change Of Seasons
Metropolis Pt.1
και ενα εκ των The Glass Prison-Trial Of Tears-Dance Of Eternity-Endless Sacrifice-Forsaken-These Walls (κατα προτιμηση η ενα απο τα δυο πρωτα η το τελευταιο)

Encore II:
Pull Me Under (καλα νταξει νταξει μη βαρατε…Ηollow Years)
Learning To Live

18 τραγουδια, νομιζω μπορουν να τα βγαλουν…εννοειται την τιμητικη τους εχουν οι πρωτοι δισκοι τους…ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ!!!:smiley:

Mε Fates Warning αναρωτιεμαι γιατι δεν ασχολειται κανεις…θα ζητησω πολλα αν ζητησω ολοκληρο το Α Pleasant Shade Of Gray? Οχι? Ομορφα!!!:smiley:

Α και κατι αλλο…στην Αθηνα, αν τη βαρεσει στους Dream Theater, θα ζησουμε την (κατα τη γνωμη μου) απολυτη φαντασιωση καθε οπαδου της μπαντας. Γιατι? Πολυ απλα, πληκτρα στους Fates Warning παιζει ο Kevin Moore…μακαρι να ανεβαινε στη σκηνη μαζι τους και να επαιζαν το Space-Dye Vest…

Δεν παιζει πληκτρα ο Κevin Moore στους Fates Warning.Ειχε ηχογραφησει στο APSOG και δεν ξερω σε ποια άλλα,αλλά δεν ειναι ο πληκτρας τους.

αυτοί θα είναι στις δυο συναυλίες σε ελλαδα(οκ…και στις υπόλοιπες)

Jim Matheos, Ray Alder, Joey Vera, Frank Aresti and Bobby Jarzombek

Ηταν νομιζω πληκτρας στην τελευταια περιοδεια τους πριν το Parallels Line-Up reunion και ο τελευταιος μεχρι στιγμης πληκτρας που εχει παιξει μαζι τους…αρα γιατι οχι και στο λαιβ της Αθηνας!!! Μη μου το χαλας ενα ονειρο εχω κι εγω!!!:D:D:D και ειπαμε…ΑΝ τους τη βαρεσει…που δεν αλλα τεσπα…ολοι εχουμε δικαιωμα στο ονειρο…

Μένει και μόνιμα στην Kωνσταντινούπολη,οποτε πεταγεται μπαμ μπαμ, παίζουν το space dye vest και μετά μας μαζευει ομαδικώς το ΕΚΑΒ…(και υστερα ξύπνησα)

Ο Μoore κάνει με τους Fates μόνο guest εμφανίσεις. Τέτοια είχε κάνει κι εδώ το 05 στην βιντεοσκόπηση του Live in Athens και μόνο στο Still remains, αν θυμάμαι καλά. Ακόμα και το 99 είχαν άλλον πληκτρά όταν έπαιξαν όλο το Apsog. O Mooreόμως, παίζει τα πλήκτρα σε όλους τους δίσκους τους τον τελευταίο καιρό…πλην του FWX.

Παιδια να κανω μια ερωτηση?Επειδη ειναι 50-50 να ερθω στη συναυλια πιστευετε θα υπαρχουν εισητηρια την τελευταια εβδομαδα?

Και εκεί θα βρεις. Στο χωράφι είναι :wink:

A,ευχαριστω πολυ Astaldo!

Στην εισοδο τα εισητηρια θα ειναι 40αρια λογικα,ετσι?

Τίποτα.

Ναι 40?