http://meteo.gr/cf.asp?city_id=155
ολα καλα για 21.00 λεει!!
Επειδή έλειπα και έχω χάσει επεισόδια το live θα γίνει στην μεγάλη ή στην μικρή σκηνή του terravibe? επίσης το πρόγραμμ απου είδα κάτι σελίδες πριν FW: 20:00 & DT 21:30 ισχύει;
Ο καιρός έσαξε…
Τώρα πάμε να την κάνουμε προς τας Μαλακάσας…
Και με αμυγδαλίτιδα και με βροχή θα είμαστε Terravibe!
Τί έγινε, όλο το φόρουμ έχει πάει Μαλακάσα ?
[SPOILER]Γμτ, πολύ θα ήθελα να δω Fates…:([/SPOILER]
Λίγα πράγματα στα γρήγορα:
- Πολύ καλοί οι Fates αν και δεν κόβω φλέβα, όλοι θέουλες … αν και κοίταζα περισσότερο τον Jarzombek που 'ναι λατρεία, πώς να το κάνουμε … ουσιαστικότατος
- Περισσότερος κόσμος απ’ όσο περίμενα, τώρα όποιον υπολογισμό και να γράψω φοβάμαι ότι θα 'ναι μπαρούφα, ας πει κανας πιο έμπειρος … πάνω-κάτω πεντοχίλιαρο ίσως;
- Για την εμφάνιση των Theater προφανώς δεν μπορώ να γράψω αντικειμενικά και ό,τι και να γράψω μάλλον θα 'ναι λίγο, ειδικά αφού τους είδα πρώτη φορά. Κρατάω τα συναισθήματα. Ας μιλήσουν οι άλλοι καλύτερα, εγώ και να θέλω, είμαι τέρμα βραχνιασμένος … :lol:
- Έλεος με τα τσιγάρα …
Επιτέλους πέτυχα Shadow … μεγάλη μορφή 8). Μου φαίνεται είδα τους Quintom (ξυρισμένο κεφάλι, γυαλιά και μπλούζα Death Magnetic;) και nikatapi (είδα έναν τύπο με μπλούζα από περιοδεία Wrath και μακρύ μαλλί) αλλά τους έχασα σε κλάσματα δευτερολέπτων.
7 Οκτωβρίου έρχονται Μόντρεαλ, αυτή τη φορά δεν τη γλιτώνουν …
To live ηταν οργασμος.
Η μεταλ συναυλια της χρονιας και βαλε.
Οι fates παρα πολύ καλοι,οι Theater απο αλλο γαλαξία…
Οσοι δεν ήρθαν θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοιχο για πολλές δεκαετίες…
Επαιξαν και το Learning to Live encore οι ΘΕΟΙ!
Κρύψου, έρχονται οι Πρηστάδες …
θεοι ολοι ρε παιδια τι να λεμε.
καλος κ ο μαντζίνις…
παντως καποια μερα πρεπει να ξαναδω dt με portnoy.
αντε παμε για utube τώρα…
Το live ηταν πολυ καλο.Ομως ρε παιδια ο Mangini μου φανηκε οτι χολαινε στα πιο βαρια σημεια των κομματιων…Γουσταρα και με κουνουσε περισσοτερο το China πιατινι του Portnoy σε ανιθεση με το κλειστο hi-hat του Mangini…Σε κομματια τυπου Peruvian Skies ηταν αριστος!Σε Train of thought καταστασεις ομως…δυσκολα τα πραγματα…Με χαλασε…
Πέρα από κάθε προσδοκία η συναυλία για εμένα!
Οι Fates Warning κλασική αξία με αιωνίως παλαβό Joey Vera και τεράστιο Frank Aresti. Το setlist λίγο πολύ γνωστό αλλά δε με χαλάει. Μπορώ να τους δω πολλές φορές και κάθε φορά να συγκινούμαι το ίδιο.
Για τους Dream Theater δεν ήξερα τι να περιμένω. Δεν είχα δει setlist ούτε βίντεο οπότε δεν είχα εικόνα σε τι φάση είναι το συγκρότημα. Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς με την πολύ καλή κατάσταση του LaBrie. Μα τι ανέλπιστο setlist είναι αυτό!!! Άνοιγμα με “Under A Glass Moon” και κομμάτια-έκπληξη όπως “Peruvian Skies”, “The Great Debate”, “Caught In A Web”, “Fatal Tragedy”, “Endless Sacrifice” και ολόκληρα “Count Of Tuscany” και “Learning To Live”. Ωραίο και το “On The Backs Of Angels” live.
Τέλος, ο Mangini με κέρδισε σήμερα.
Κοινώς είμαι χορτάτος και από τις δύο μπάντες και ανυπομονώ να τους ξαναδώ.
Eντάξει το live ήταν απίστευτο, φοβερή απόδοση από τους DT. Οι Fates δυστυχώς αυτή τη φορά δεν με ενθουσίασαν.
Οι Theater έδειξαν γιατί είναι απο τις μεγαλύτερες μπάντες συναυλιακά, με άψογη απόδοση απο όλους. Ο LaBrie έσκισε και μου φάνηκε ότι είχε και περισσότερη επαφή με τον κόσμο σε σχέση με παλιότερα.
Στο τέλος πριν να υποκλιθούν, ήμουν κάγκελο και φώναζα στον Mangini “Ι love you”, με είδε και απάντησε “I love you too” και φαινόταν πραγματικά εκστατικός και έτοιμος να κλαψει από τη χαρά του.
Tα έγραψε και μόνος του ότι είμαστε γαμάτοι:
I’m stunned at the crowds on this tour. I really am having so much fun that I can’t wait to get back on stage. One more show: Budapest. As the rest of shows were too, the Athens crowd just rocked the Earth all the way to Africa tonight. EVERY crowd has simply gotten the band’s message loud and clear and I’m so happy to be a part of all this joy.
Κρίμα που δεν γνωρίστηκα με κανέναν από το φόρουμ, αλλά ήμουν πολύ στον κόσμο μου.
Leviathan μάλλον άλλον είδες γτ έχω κοντά μαλλιά.
Εγώ δεύτερη σειρά ήμουν και δεν έβαλα λαρύγγι μέσα. Άξιζε όμως.
__Μια χαρά τα λένε τα παιδιά και ο ίδιο ο Mangini. Πααααρα πολύ καλός (αλλά όχι αλάνθαστος και γενικότερα θα ήθελα να αποφύγει στο μέλλον να χρησιμοποιεί το χάι-χατ εκεί που δεν υπάρχει, αλλά πάλι ίσως “μετρούσε” μιας και… λογικό, δε το έχει ακόμα αν και έχει δέσει εξαιρετικά), γεμάτος ενέργεια, γεμάτος χαρά γι’ αυτό που κάνει, συγκέτρωση, δύναμη και πάθος. ΦΟΒΕΡΕΣ δυναμικές του, σε ένα κομμάτι (προς το τέλος, γμτ δε θυμάμαι πιο), μία αλλαγή του, ακόμα καλύτερη και από του Portnoy (σε δυναμικές). Πολύ-πολύ-πολύ καλός συνολικά, όπως πολύ ωραία περιέγραψε ο Nikatapi, παν-άξια κέρδισε τη θέση του και στα μάτια των οπαδών που τον βλεπουν live. Στο πιο δικό του κομμάτι (otboa), έλαμπε ακόμα περισσότερο.
__H μπάντα, ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ κι ας μην είχε και τον καλύτερο ήχο (σαφώς καλύτερο από των “οκ” των fates, αλλά γενικά “καλός” ο ήχος τους). Ολοι προσπαθούν να αποδείξουν “κάτι” και όλοι προσπαθούν περισσότερο με πολύ ευχάριστα για μας αποτελέσματα! Ρούντες φανταστικός με σημεία που… “τρόμαζα” απ’ το τι είναι ικανός και έκανε, Πετρούτσι απλά φανταστικός σε όλο το live (ιδίως σε count of tuscany) έδειχνε να το απολαμβάνει, ο Σάιλεντ Μαν πιο εκφραστικός από ποτέ (ε, μη τρελαθούμε, εννοούμε απειροελάχιστα εκφραστικός δηλαδή χαχα) και άψογος όπως πάντα αλλά με τον χειρότερο ήχο από τον ηχολήπτη και ο Λαμπρί, πέρα από επικοινωνιακές τζιριτζάντζουλες που δε μας πολυέπεισαν, μας παραέπεισε τελικά γιατί ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ακόμα και στο επικοινωνιακό και το αναγνωρίζουμε γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι, αλλά και φωνητικά προσπαθούσε και ήταν πολύ καλός και μάλιστα δοκίμαζε και πραγματάκια προς τέρψην μας.
__Δε θα μείνω στα αρνητικά, γιατί περασα συνολικά πάρα πολύ καλά, με τίμιο εισιτήριο, τίμιο ήχο, τίμια οπτική χάρη στον χώρο, τίμια διάρκεια, τίμιες μπάντες και τίμιο χον-ντογκ! :lol:
__Το μόνο που με στεναχώρησε (ΛΙΓΟ όμως) είναι (όπως θα καταλάβατε μιας και δεν έχω πει τίποτα σχεδόν γι’ αυτούς) ότι μάλλον οι fates που είδαμε δεν έχουν πολύ σχέση με τους fates που είδατε στη Λάρισα… Κρίμα…
__Ηταν συνολικά ΚΑΛΟΙ, με τον Αντλερ να μπαίνει από την αρχή δυναμικά με τη φωνάρα του (αλλα από ψηλές νότες, ούτε που δοκίμασε… αχ… τι έχεις κάνει στην φωνή σου) και πολύ όρεξη. ο Μαθιός απλά οκ στο πρώτο μισό στο δεύτερο και όσο περνούσε η ώρα (όπως όλη η μπάντα -λίγο “αδικήθηκαν” από το φως της μέρας) όλο και καλύτερος, Αρέστι σούπερ αλλά με αρκετά μικρο-λαθάκια /όχι τόσο υψηλή απόδοση που όμως αναπλήρωνε το πάθος (οπότε στο ροκ -ακόμα και στο prog- αυτό έχει πιο μεγάλη σημασία), βερα πολύ καλός και από την αρχή μαζί με άντλερ όλο κέφι (και αρέστι καλός) αλλά μας μπέρδευε ο ηχολήπτης τις συχνότητές του με αυτές τις μποτας και δεν τον απολαύσαμε τόσο όταν παίζαν όλοι μαζί (ενω στο μόνιουμεντ ήταν σαφώς καλύτερα). ο δε θεός κατά τα άλλα τζάρζομπερκ, ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ μάστορας στο κοντρόλ, την τεχνική και τις δυναμικές του, αλλά ένιωθα ότι “κρατιέται”… Καλοί και με υπέροχο σετ και με καλή διάθεση και σχόλια και πολύ ενεργή συμμετοχή κοινού, αλλά… (σχεδόν ντρέπομαι που το λέω) μεγάλη η διαφορά με τους θίατερ σήμερα… Ισως γούσταραν πιο πολύ την όλη χθεσινή φάση… Τέλος πάντων, τίμιοι και ΚΑΛΟΙ, it’s ok, του αγαπάμε (και γι’ αυτό και ζητάμε πράγματα, γιατί έχουν μεγάλη αξία και πολλά να δώσουν).
Υπέροχη βραδιά με πολύ καλούς Fates Warning, με πολύ καλό ήχο, και παίζοντας σχεδόν το κλασικό σετ-λιστ που παίζουν και σε μια χεντ-λαην συναυλία τους
…απλά σε μικρότερους χώρους και με το δικό τους κοινό, μπορούν να το χειριστούν καλύτερα
…οι Dream Theater, τους οποίους είδα για πρώτη φορά, έπαιξαν απίστευτα καλά, με συναίσθημα, ειδικά ο Λαμπρής που είχε πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό
…καλά από ποιο πλανήτη μας ήρθε ο Πετρούτσι, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός…έχασα την μπάλα με αυτά που έπαιζε
…ο Μαγιάνγκ, όχι και απ΄τους πιο αγαπημένους μου μου βούλωσε με εκωφαντικό τρόπο το στόμα…ο Ρούντες όχι…ίσως δεν πολύ καταλαβαίνω το παιξιμό του
…ο Μανσίνι, που τον υποδεχθήκαμε θερμά, δεν γεμίζει τα παπούτσια του Πορτνόη, και δεν είναι και μέταλ ντράμερ για τα πιο μέταλ τραγούδια τους…πάντως το μέλλον θα δείξει
…συνοψίζοντας, Πετρούτσι ευχαριστώ που υπάρχεις, και νά’σαι έτσι για τα επόμενα διακόσια χρόνια
…Σταμάτη, Κασσάνδρα, σας ευχαριστώ για την υπέροχη βραδιά…και βαίβαια που με γυρίσατε και στο σπίτι
:):!:
Χαίρομαι που οι περισσότεροι βλέπω ότι απολαύσατε τη συναυλία, και το ότι επιβεβαιώνετε αυτό που διαβάζουμε στα ξένα forums, δηλαδή ότι το συγκρότημα είναι σε φόρμα, με ωραίο setlist και όλα τα μέλη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Από την άλλη…
Πραγματικά, απορώ με κάτι τέτοια σχόλια. Πόσοι δηλαδή θα καταλάβουν το παραπάνω; Το 1% όσων διαβάζουν το forum του rocking.gr;
Τέλος πάντων. Περιμένω σχόλια από petpanag (αν έχει συνέλθει βεβαίως βεβαίως!), Outshined και λοιπούς καμένους! :lol:
Θηατερἀκηδες σας νιώθω ε8)
UP THE THEATERS8)
λοιπον… μαλλον ημουνα σε αλλο live απο τους προηγουμενους που ποσταραν γιατι για μενα ηταν απο τα χειροτερα live που εχω παει…
πρωτον, ο κοσμος στους FATES WARNING ηταν λιαν επιεικως [B]ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ[/B].
σε ολο το σετ των fates κοιτουσαν σα χανοι και δεν κουνιοταν φυλλο…
χαρακτηριστικο παραδειγμα, ενας τυπος ενω επαιζε STILL REMAINS φωναζε ''παιδια, παιδια, ο Petrucci και τον τραβαγε φωτογραφια στην ακρη της σκηνης σα να μην υπηρχαν οι FATES πανω στη σκηνη… (και δεν ηταν ο μονος που το εκανε.)
δευτερον, 2 σειρα απο καγγελο, μπαινει η υπερκομματαρα THROUGH DIFFERENT EYES και αρχιζω να χοροπηδαω και να φωναζω ΠΑΜΕ ΡΕ, ΠΑΜΕΕΕΕΕ και με κοιταζανε ολοι σαν εξωγηινο…
τριτον, ο πολυ κακος ηχος στους FATES… ο Alder με τα βιας ακουγοτανε και ο ηχος ηταν πολυ χαμηλα. σα να παιζανε μονο απο τους ενισχυτες τους ενα πραμα…
τεταρτον… η απογοητευση στα βλεματα του Alder και του Matheos τα ελεγε ολα οπως και η χαρακτηριστικη εκφραση [B]IS ANYBODY OUT THERE[/B] του Alder.
και τελος κατι για τους διοργανωτες… μπορει καποιος να μου απαντησει γιατι ενω οι FΑΤΕS βγηκανε στις 8 το εισιτηριο πανω γραφει ωρα εναρξης σοου 9:30???
απο την αλλη οι DREAM THEATER παιξαν γυρω στις 2μιση ωρες με ηχο σχετικα καλο (το μπασο δεν ακουγοτανε σχεδον καθολου) με περισσοτερα κομματια απο τους τελευταιους δισκους, η αποδοση τους ηταν καλη αλλα τελος παντων δεν θελω να μιλησω για τους THEATER γιατι παρολο που γουσταρω να τους ακουω σπιτι μου στο live μου ζαλισαν τ’αρχιδια με τα ατελειωτα σολα τους κ.τ.λ. μαλλον ηταν θεμα ψυχολογιας γιατι ειχα σπαστει απο την αντιμετωπηση του κοινου προς τους FATES…
κλεινω με αυτο…
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΟΙ FATES ΑΘΗΝΑ… ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΠΑΤΡΑ, ΞΑΝΘΗ, ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΙΤΣΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ LIVE, ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ FATES WARNING…
ΤΕΛΟΣ!!!
Θα του έμεινε μάλλον απ’τη συναυλία του Waters:p:p
Κρίμα πάντως, ο φίλος δεν πέρασε καλά. Άντε πείτε κι άλλοι.
Τρομερη εμπειρια για οσους την εζησαν. Μια απιστευτη βραδια για οσους ημασταν εκει.
Το πρωτο πραγμα που εκανε εντυπωση ειναι η κακα τα ψεμματα διαφορα πολλων σκαλοπατιων ποιοτητας μεταξυ FW/DT χωρις αυτο να σημαινει κατι για τους πρωτους,
κρινω παντα με βαση το τι ειδα εχθες.
Oi FW ζεσταναν οσο επρεπε το κλιμα μ ενα σετ σε γενικες γραμμες ικανοποιητικο με αρκετα καλο ηχο κι αποδοση.
Theater … απλα γαματοι μεχρι δακρυων.Απο τα live που σου μενουν και τα θυμασαι για χρονια. Καθ ολη τη διαρκεια του σετ ημουν συνεχεια προσηλωμενος και θα ηθελα να κρατουσε τουλαχιστον αλλες 2 ωριτσες ετσι για πλακα.
Ηχος που λεξεις οπως χαρτι.μπομπα, τελειος δεν αρκουν για να τον περιγραψουν, οντως ο Λαμπρι ηταν πολυ καλος εχθες, Πετρουτσι δεν χρειαζεται να πω κατι.
Οσο για το Μαντζινι εχω να πω οτι παρα το μικρο χρονικο διαστημα φαινεται να εχει κολλησει τελεια με τους υπολοιπους αλλα σιγουρα εχει ακομα πολυ δρομο και περιθωριο ενσωματωσης, ηταν ομως απο καθε αποψη αποστομοτικος. Μες τη καλη χαρα, ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΑΘΟΣ ενεργεια πληθωρικοτητα στο παιξιμο, εχει κανει καποιες πολυ εξυπνες αλλαγες σε ορισμενα απο τα κομματια.
Δεν θ αναφερω κομματια απλα και μονο αυτη τη μαγεια στο Count Of Tuscany.
Καλο σετ με τα οποια μικροπαραπονα να υπαρχουν αλλα αυτα πολυ απλα παντα θα υπαρχουν.
10/10
[B]Εκπληκτικός[/B] ο Mangini.
Αν είσαι αυτός που νομίζω, γλίτωσες πολύ φτηνά το μπουνίδι, είχα δίπλα μου δύο ηλίθιους που γκαρίζανε στα πιο άκυρα σημεία και ευτυχώς από το On The Backs Of Angels και μετά έκανα μερικά βήματα πίσω και απαλλάχτηκα 8).
Τρομερό άνοιγμα με Under A Glass Moon, οι μετριότητες παίχτηκαν όλες μαζί (These Walls, Endless Sacrifice, Forsaken) και από το γαμιστερό drum solo του Mangini και μετά η συναυλία απογειώθηκε. Μεγάλες στιγμές το αρτιότατα εκτελεσμένο Fatal Tragedy, το φανταστικό Caught In A Web και φυσικά το ανυπέρβλητο Learning To Live. Ο κόσμος δυστυχώς δε νιώθει, χτυπιόντουσαν στο Endless Sacrifice και στο Forsaken περισσότερο απ’ ό,τι στο Caught In A Web, δηλαδή έλεος :-s. Πάρα πολύ καλός ο LaBrie. Πάρα πολύ καλός ο ήχος (ο οποίος στους Fates ήταν δυστυχώς [B]μάπα[/B], δεν υπήρχε Aresti στο mix και ο Alder ήταν πολύ χαμηλά).
Εγώ θέλω τις συναυλίες Theater να τις παρακολουθώ σα να είμαι στο θέατρο. Το έκανα στο δεύτερο μισό, στο πρώτο όπως εξήγησα ήταν κάποιοι που μου έσπασαν τα νεύρα αλλά ΟΚ, δεν πειράζει.