Μετα απο 4 ακροασεις εχει ηδη μπει στο τοπ3 μου της φετινης χρονιας.Φερτε τους ρε το φθινοπωρο μονους,γαμω τα φεστιβαλ μου μεσα…[-X
Eννοείται οτι θα αγοράσω την special edition του album
The Special Edition DVD will include:
the entire album mixed in 5.1 surround sound
“Chaos in Progress - The Making of Systematic Chaos”
(a 90-minute documentary directed by Mike Portnoy)
ME TOOOOOO!!!
Αφού πρώτα ευχαριστήσω πολύ τον manos87 (:thumbup: :thumbup: ) για το link που μας έδωσε και κατεβάσαμε όλοι το άλμπουμ, και μετά από 6 ακροάσεις από χθές μέχρι σήμερα (δεν πρόλαβα παραπάνω λόγω δουλειάς :roll:), έχω να πω ότι το νέο άλμπουμ των Theater είναι ένα καταπληκτικό πάντρεμα του ήχου του Train Of Thought με τον ήχο του Octavarium.
Kαι ενώ το Octavarium σαν συνολικό άκουσμα ήταν κάπως άνισο, γιατί ναι μεν είχε κομμάτια πολύ αξιόλογα (το ομώνυμο, The Root Of All Evil, These Walls, Never Enough), αλλά είχε και κάποια μέτρια και κάτω του μετρίου, που χαλούσαν την ομοιογένεια του συνόλου (π.χ. Τhe Answer Lies Within, I Walk Beside You), κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο Systematic Chaos.
Τα κομμάτια εδώ έχουν σχεδόν όλα την ίδια δυναμική και το ένα αποτελεί φυσικό επόμενο του άλλου. Τον ήχο του Train of Thought τον διέκρινα περισσότερο από όλα σε δύο(Constant Motion και The Dark Eternal Night), όπως είχα πεί και νωρίτερα, όταν τα είχα πρωτακούσει πριν να ληκάρει ολόκληρο το άλμπουμ.
Στα άλλα κομμάτια, πιστεύω ότι έχουμε ένα πάρα πολύ καλό συνδυασμό και συγκερασμό των στοιχείων του ήχου του Train Of Thought και του Octavarium,με αποτέλεσμα ολόκληρο το Systematic Chaos να αποτελεί ένα πολύ συμπαγές και υπέροχο συνολικό άκουσμα από την αρχή μέχρι το τέλος, κάτι που συνέβαινε φυσικά στο Train Of Thought (από τους καλύτερούς τους δίσκους), αλλά όχι στο Octavarium, παρά τα αρκετά πολύ καλά κομμάτια που περιείχε.
Εδώ υπάρχουν κομματάρες θεϊκές, όπως το In The Presence Of Enemies (και τα δύο μέρη), Prophets Of War, The Ministry of Lost Souls, Forsaken, και καταλήγοντας λέω ότι το άλμπουμ είναι από τα καλύτερα που έχουν βγάλει οι Theater.
ΥΓ. Πολλές μέρες μέχρι την 1 Ιουλίου, βρε παιδί μου, άντε να περάσουν επιτέλους! :lol: :lol: :lol:
1)Ευχαρισρώ!:oops: :oops:
2)Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις… Φοβερή δισκάρα!!! (όσοι γούσταραν theater μέχρι το images μόνο, θα εξακολουθήσουν να έχουν τις ίδιες ενστάσεις…δε μας νοιάζει όμως, αρκεί που γουστάρουμε εμείς:drunk: )
Εμενα ως τωρα σκατα μου φενεται. Βαρεμαρα ειδικα τα 3 πρωτα. Θα το ακουσω και αλλες φορες αλλα δεν το βλεπω.
Θα συμφωνησω στο παραπανω σχολιο οτι αποτελει ενα πολυ καλο παντρεμα των Train Of Thought και Octavarium αλλα παρολα αυτα μετα απο καποιες λιγες ακροασεις δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε δυστυχως,παρολο το πολυ ενθαρρυντικο πρωτο δειγμα των Constant Motion και Dark Eternal Night.
__Το άκουσα χθες (ήμουν ΠΟΛΘ κουρασμένος) πολύ αργά το βράδυ… #-o
__Τρόμαξα! Δε μπορεί είπα? Το χειρότερο (δηλαδή πάλι πολύ δυνατό και πολλές μπάντες θα ζήλευαν τέτοιο δίσκο, είπαμε χειρότερο μεταξύ αριστουργημάτων) των Theater…!
__Μετά είπα να σοβαρευτώ γιατί μιλάμε για progressive και γιατί ήταν αργά και ήμουν κουρασμένος. Αυτοί ο δίσκοι θέλουν πολλά ακούσματα και προσοχή. Οπότε τον ξανάκουσα σήμερα (αλλά όχι με προσοχή). Οκ, μου φάνηκε πολύ καλύτερος, αλλά θέλω να τον ακούσω 2-3 φορές ακόμα πριν πω γνώμη.
__Εχει σημεία που τα σπάνε (και τεχνικά και μουσικά), αλλά και σημεία που εμένα (που λατρεύω και τα σόλο, καθώς ΔΕΝ συμφωνώ πως αυνανίζονται, κάθε άλλο… μπορεί π.χ. το in the name of god να είναι 12 λεπτά και 24 το octavarium, αλλά είναι γεμάτα ουσία, τέλος!), με έχασαν…
__Λοιπόν, δε λέω άλλα γιατί μερικά σημεία μου φάνηκαν ανέμπνευστα! Θα το ακούσω με προσοχή και τότε θα εκφέρω γνώμη!! Θα αγοράσω και το cd +dvd κάποια στιγμή να το απολαύσω όπως πρέπει!!
__Ομως το Octavarium, μου είχε κάνει ΠΟΛΥ καλύτερη πρώτη εντύπωση… (ναι ακόμα και τα δύο πιο pop, τα υπέροχα walk beside & the answer) :-k
Αν και δεν είμαι και big fan του συγκροτήματος…Το άκουσα και δε μου άρεσε καθόλου[-X
Δυστηχως δεν μου αρεσε ο νεος δισκος των Theater!Μετριοτατος,μεχρι και τα θεματα του Portnoy μου φανηκαν ψιλο αδιαφορα!
όταν είχα ακούσει το train of thought είχα χεστεί πάνω μου. είπα δε γίνεται να βγάλουν δίσκο τόσο διαφορετικό απ’ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα. στο octavarium, εντάξει εκτελεστικά δεν υπάρχει κάτι που εγώ ο πτωχός μπορώ να πω, αλλά συνθετικά διέκρινα κούραση. κ τώρα έχουμε το systematic chaos. σωστό το σχόλιο, κάτι ανάμεσα σε train of thought κ octavarium. αλλά η επανάληψη κ η έλλειψη πρωτοτυπίας είναι φανερή εδώ πέρα. δε λέω, έχει κ πατέντες κ ψαρωτικά σημεία, αλλά όπως λέγαμε κ κάπου αλλού, αν dream theater album δεν είναι τουλάχιστον καταπληκτικό, είναι σκ@τά. δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. αλλά ως κολλημένος θα χρυσώσω κ εγώ (όπως όλοι άλλωστε) το χάπι κ θα πω οτι είναι πολύ καλό album. που σημαίνει δλδ, σκ@τά… :I
για να το θέσω διαφορετικά, είναι δυνατόν να σταθεί δίπλα στο images, awake, metropolis, train, κτλ?
it’s good, but not good enough.
Ειναι λογικό μια μπαντα η οποια μετραει σχεδον 20 χρονια ζωης να αρχιζει να κουραζεται καποια στιγμη. Το systematic chaos ειναι ενα πολυ καλο αλμπουμ, απο τις καλυτερες κυκλοφοριες του 2007 μεχρι στιγμης, αλλα φυσικα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ανταξιο των Images, Awake, 6Degrees, Train. Για μενα ομως ειναι πολυ ανωτερο του octavarium και αυτο σημαινει πως οι Dream Theater δεν εχουν “τελειωσει”.
Yστερα από εκτεταμένες ακροάσεις έχω καταλήξει στα εξής πρώτα συμπεράσματα…
1.Ο δίσκος σαφώς και είναι ανώτερος από το Octavarium…Eχει πολύ καλές και δυνατές συνθέσεις που πάνω από όλα διαθέτουν νεύρο (κάτι που έλειπε από το Οctavarium),και δυνατές και χαρακτηριστικές μελωδίες (τι κομματάρα το Forsaken…),Γενικώς είναι ένας δίσκος που φωνάζει οτι οι Theater είναι εδώ και θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμα…
2.Πλέον δεν περιμένουμε την μεγάλη και δραστική αλλαγή των Theater…Kαλώς ή κακώς έχουν κατασταλάξει σε ένα ύφος και πλέον το μόνο που κοιτάμε είναι το επίπεδο των συνθέσεων…Οπότε μην συγκρίνουμε το τωρινό με τα αραβουργήματα του παρελθόντος…Λογικό είναι οτι μερικοί δίσκοι βγαίνουν μόνο μία φορά…
3…Οπως είχε πει και ο Portnoy Εverything is never enough… 8)
Σωστά και το είχε πει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απ’ ότι έχω διαβάσει στις συνεντεύξεις του
Eτσι ειναι.
Και το τραγουδι γραφηκε ως σχολιο πανω σ αυτην την αποψη.Και το As i am πανω κατω τα ιδια λεει βασικα…
Ε μα, έχουν ακούσει τόσα πολλά οι Theater όσο λίγα άλλα συγκροτήματα και χωρίς να προκαλούν κανέναν (πχ Manowar)
Αν δεν τους γουστάρετε μην τους ακούτε, δε βγήκαν να πουν μόνο εμείς είμαστε μόνο -και όλοι οι άλλοι που δεν μπορούν να παίξουν αυτά που παίζουμε είναι άμπαλλοι!
Τους θεωρω αρκετα ανουσιους. Μεχρι scenes τους γουσταρω απο εκει και περα συγκεκριμενα κομματια. Ειδικα το τελευταιο πολυ βαρεμαρα.
Η κατρακύλα καλά κρατεί. Μετά το σικσντηγκρήζ, ότι βγάλαν είναι %$#^^.
Για φαντάσου, βρε παιδί μου, ακούνε τελικά και τα troll μουσική;;;;;;; :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Καλιο Αργα Παρα Ποτε…Σημερα ακουσα τον Δισκο!Παρα πολυ καλος!Μου αρεσε αρκετα θα ελεγα!!Βεβαια περιμενα κατι παραπανω…Παντως ειναι γαματος δισκος απλως οι Theater εχουν θεσει πολυ ψηλα τον πηχη που μας φενεται ενα μετριο αλμπουμ…